Grafičke kartice

Rasprava o grafičkim karticama

Boris grozni sri 19.3.2025 20:30
froggybone kaže...

Ima li itko ovdje ko se generacijski sjeća OC metoda Athlona i Durona grafitnom olovkom, spajanjem presječenih mostova te stavljanjen bakrenih žica u socket.. Nezaboravno vrijeme.. Pogotovo oni trenutci eksplozije matične i Psu-a poradi pretvaranje Barthona 2500+ u 3200+..Manite se svađe bez obzira na sve 

Kao da je jucer bilo evo ss , mislim da je bio 2200 nakon olovke bi se čudom pretvorio u xp3200, tad je izasao neki rally znam da sam odma trcao u igru da vidim koliki je bio pomak u fps-ima
testbenč na tepihu 
Nažalost to je bio i zadnji AMD cpu ikada u mojoj kuci nakon toga su plavi preuzeli dominaciju!

dery sri 19.3.2025 23:22
mislioc kaže...

A čuj gura nekako. Baš prekrasno izgleda ovaj remake. Potpuno drugi filing sa svim tim čarolijama na max.

Pretjerali su blješti preveć sve od vatre i svjetla kao da je pojačano extremno.

Zaporožac jučer 06:21
water1126 kaže...

Meni smrdi da neko dobije misecnu posiljku klorpromazina za 24/7 shillanje na internet forumima. Samo me zanima jel bude na kutijici RTX on ili je to nuspojava 

Slabo je to. To je za akutne.  RTX OFF

Kronični su na Zyprexa, risperidon, Haldol i ako ništa ne pomogne, Leponex. RTX ON 

DarthMarkus jučer 07:36
picajzla0707 kaže...

jbmte robijo... 

zadnjih tri strane tema se pretvorila u nadjebavanje zelenih i crvenih fanboja, koji se redom trude biti gluplji od protivničke strane 

Previše se crvena armada raspucala jer konačno imaju konkurentan kalorifer u srednjem rangu i treba vratiti balans sili.

Mislioc je ko Anakin došao.

Šalu na stranu, dobro dođe prcanje, al dajte se ad hominema ostavite, ružno je to čitat.

DukeOs jučer 08:58
KTM kaže...

Problem sa HL2 RTX je što uništava horor atmosferu jer doslovno dobiješ reflektore tamo gdje je nekad bila tama i sijene. 

Većina fanova to ne podržava a nekim  se sviđa. 

Nije tocno , mora da igras sa flash on stalno da ne napunis gace slucajno..

DukeOs jučer 09:21
forumaš kaže...
DukeOs kaže...
DarthMarkus kaže...

LoL ,2 keke za Palit 5080 Gamerock a ja ju nabavio prije skoro 2 mj za 1470€.

cijena skoro ko RTX 4090 od prije dvije godine koje su brže kartice i imaju više vrama

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-5080-founders-edition/34.html

Daj mi pokazi 4090 novu koja dode 1500€  i 4090 koja ima vise fps-a od 5080 zbog MFG 4x.

Da imas 5080 ionako na tom svom monitoru ne bi vidio razliku sa RT on/off ..

forumaš jučer 09:25
DukeOs kaže...
forumaš kaže...
DukeOs kaže...
DarthMarkus kaže...

LoL ,2 keke za Palit 5080 Gamerock a ja ju nabavio prije skoro 2 mj za 1470€.

cijena skoro ko RTX 4090 od prije dvije godine koje su brže kartice i imaju više vrama

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-5080-founders-edition/34.html

Daj mi pokazi 4090 novu koja dode 1500€  i 4090 koja ima vise fps-a od 5080 zbog MFG 4x.

Da imas 5080 ionako na tom svom monitoru ne bi vidio razliku sa RT on/off ..

Rekao sam du su imale sličnu cijenu prije godinu dvije, išle su po 1600 eura...lažne fpse samo kožnati može naplataiti gdje je na prezentaciji tvdio da ej RTX 5070 jednaka RTX 4090, ne znam tko još puši taj marketnig kad u nekim igrama imaš 100 ms odaziv.

5080 mi je potpuno nepotrebna, igram apsolutno sve igre jako ugodno na 65" monitoru

mislioc jučer 10:45

Ma to je ona nema loše kartice ima samo loše cijenovno postavljene kartice. Ali gledam specifikacije 9070xt vs 7900xtx ova starija je po speckama za ovu 9070xt televizor u boji.

forumaš jučer 10:46
mislioc kaže...

Ma to je ona nema loše kartice ima samo loše cijenovno postavljene kartice. Ali gledam specifikacije 9070xt vs 7900xtx ova starija je po speckama za ovu 9070xt televizor u boji.

Obje su drlog zbog TDP-a...ok na novoj ga možeš bitno spustiti sa UV ali nije to garantirano.

Allfodr jučer 11:27

AMD je napravio odličan posao...

Prije nitko nije kupovao XTX jer je svima NVIDIA bila bolji izbor, bilo koja, sad odjednom svi kupuju 9070XT jer ima bolji raytracing kojeg nitko ne koristi i FSR4 koji nitko ne koristi jer ne može :D

A po techpowerup bazi XTX je brža 10% u Relative performance i otprilike isto toliko više troši, i proporcionalno tome i više košta, znači generacijski pomak u odnosu na XTX je minimalan ali u glavama kupaca 9070XT je potpuno prihvatljiva kartica a XTX to nije 

Konačno se neki pametan tip zaposlio u AMD marketing

sfc_PsychQ jučer 11:50
Allfodr kaže...

AMD je napravio odličan posao...

Prije nitko nije kupovao XTX jer je svima NVIDIA bila bolji izbor, bilo koja, sad odjednom svi kupuju 9070XT jer ima bolji raytracing kojeg nitko ne koristi i FSR4 koji nitko ne koristi jer ne može :D

A po techpowerup bazi XTX je brža 10% u Relative performance i otprilike isto toliko više troši, i proporcionalno tome i više košta, znači generacijski pomak u odnosu na XTX je minimalan ali u glavama kupaca 9070XT je potpuno prihvatljiva kartica a XTX to nije 

Konačno se neki pametan tip zaposlio u AMD marketing

xtx je itekako prihvatljiva kartica jel su 4080s digli a 5080 nalozili. E sad sto ekipa uzme 9070xt jel je jeftinija, malo bolji rt..ali generalno sporija i toliko jeftinija (jel misle da razlika u cijeni nije vrijedna placanja) to je druga stvar, ja bi uzeo uvijek prije xtx.

Da je 9070xt po msrp-u nebi bilo price