Grafičke kartice

Rasprava o grafičkim karticama

DarthMarkus pet 21.3.2025 13:51
iMik kaže...

Ima kod nas 5070 Ti već ispod 1100€, vani još jeftinije.

Ma mora to još bit bolje. Vidim ih ispod 1000 na CU, ali su šrot modeli.

Rekao sam sebi - do 800 za 9070xt ili do 1000 za 5070ti. Ako ću već odriješit kesu do 1300 za 5080.

Ništa do toga.

forumaš pet 21.3.2025 13:53
DarthMarkus kaže...

Nešto ne vidim hajku na cijene koja je kao niža nego 7900xtx ? Jbte xfx 7900xtx stoji tisuću eura već godinu dana. Ovi izbace karticu niže klase sa manje rama za 850-900 i to je super.

Kak ne vidiš, otpali prsti od pisanja koji su TDP drlozi i preskupe kartice.

Ovo kaj su izbacili za 850-900 eura nek im kupuje kopme je to super, da bar koštaju još i više.

RX 9070 za 500 eura neto (i to je puno za grafu početne srednje klase), XT je i tak TDP drlog. Jedino bi me to zanimalo. Tak da nek se hebu i nek kupuje kome paše :D

iMik pet 21.3.2025 14:31
DarthMarkus kaže...
iMik kaže...

Rekao sam sebi - do 800 za 9070xt ili do 1000 za 5070ti. Ako ću već odriješit kesu do 1300 za 5080.

Ništa do toga.

Sve bliže MSRP-u to su šrot modeli, bolje kartice su uvijek bile skuplje.

ZGamer pet 21.3.2025 14:43
iMik kaže...
DarthMarkus kaže...
iMik kaže...

Ništa do toga.

Sve bliže MSRP-u to su šrot modeli, bolje kartice su uvijek bile skuplje.

Nit ima 5 serija nevidije nit zadnja serija amd-a problema sa hlađenjima već su limitirane preformansama i potrošnjom.Nasadim aftermarket aio na svaki šrot model i radim krugove oko perjanica AIB modela po pitanju temperatura i buke a pritom ostanem debelo ispod cijene.

Gemmy pet 21.3.2025 14:56

ova najeftinija msi ima šrot cooler, i ima 10c višu temp, uz zvuk od 50db

razlika izmedu najeftinijih i najačih modela kod amd-a je 100e, a kod nvidijide 300-500

ja vise nikada neću kupiti najeftiniju msi grafu, lekcija naucena- radije par stotica vise za jaci i tisi model

ako igras samo s slusalicama koje ignoriraju buku, i nemaš ukućane kupi tu najeftiniju i sve 5

Minneyar pet 21.3.2025 15:38
KTM kaže...
Gemmy kaže...

Ta će onda biti Borisov izbor

I tvrdit ce da je to najbolja na trzistu kao i njegova trenutna ASUS Dual i Grundig

Rhodin pet 21.3.2025 17:28
Minneyar kaže...
KTM kaže...
Gemmy kaže...

I tvrdit ce da je to najbolja na trzistu kao i njegova trenutna ASUS Dual i Grundig

Dobije više za manje.

Takav sam i ja... jbg.

Doduše, kod mene je "within reason" ,ne bih dao nekoliko stotina € više za bolji model, vjv. bih preskočio ili strpio se dok padne cijena/uleti rabljeba bolja

Minneyar pet 21.3.2025 18:03
Rhodin kaže...
Minneyar kaže...
KTM kaže...
Gemmy kaže...

Dobije više za manje.

Takav sam i ja... jbg.

Doduše, kod mene je "within reason" ,ne bih dao nekoliko stotina € više za bolji model, vjv. bih preskočio ili strpio se dok padne cijena/uleti rabljeba bolja

Problem je sto on kupi smece i onda tvrdi da je to zapravo najbolje. Naravno da je ok kupit jeftiniji model, pogotovo kad su doplate za skuplji jedan minimalac, evo meni stize MSI Shadow smece Al necu tvrdit da je to najbolja izvedba na svijetu jer ju ja imam...

hardrock pet 21.3.2025 19:03

Pozdrav nov sam u svijetu AMD grafičkih kartica, pa me zanima nešto vezano uz ovaj amd adrenalin driver....

Grafička je RX 6750 XT 12gb + cpu ryzen 5 5600x.... Igram večinom LoL i COD BO6 i Warzone.... na lolu je sve ok, međutim kad uđem u meni od black opsa il warzone, počne zujati neš od grafičke, možda je PCIE kabel s*eban il do čega bi moglo biti...

btw. nisam podesio ništa u tom adrenaline driveru od AMD već je sve custom, imam 12gb a u black opsu se koristi cca 6gb no svejedno zuji i malo je vrucija grafička, ima li neko ideju do čega je to, il bih trebao zamijeniti napajanje pošto je staro cca 4-5 godina i 600w je?

Boris grozni pet 21.3.2025 19:54
hardrock kaže...

Pozdrav nov sam u svijetu AMD grafičkih kartica, pa me zanima nešto vezano uz ovaj amd adrenalin driver....

Grafička je RX 6750 XT 12gb + cpu ryzen 5 5600x.... Igram večinom LoL i COD BO6 i Warzone.... na lolu je sve ok, međutim kad uđem u meni od black opsa il warzone, počne zujati neš od grafičke, možda je PCIE kabel s*eban il do čega bi moglo biti...

btw. nisam podesio ništa u tom adrenaline driveru od AMD već je sve custom, imam 12gb a u black opsu se koristi cca 6gb no svejedno zuji i malo je vrucija grafička, ima li neko ideju do čega je to, il bih trebao zamijeniti napajanje pošto je staro cca 4-5 godina i 600w je?

mozda je coilwhine?

hardrock pet 21.3.2025 20:14
Boris grozni kaže...
hardrock kaže...

mozda je coilwhine?

Može biti, jer temp je oko 70,75° u warzonu i bo6, na lolu ne zuji.. Možda bih eventualno morao updejtati bios sa 4.60 na 5.30 il 5.70 

dery jučer 11:28
hardrock kaže...

U meniju ti digne fps ako ga nisi u igri ograničio na refreš rate monitora te zavojnice cvile pri max opterečenju.Upali freesync, uradi undervolt.