toxic ned 23.3.2025 08:19
DukeOs kaže...

lol

Citao sam neke clanke a i na youtube je dostupna informacija kako se 5080 da fino oveclockat pa gotovo da dođe na perfomanse 5090... Iznimno.

To je jedina grafa u zelenom taboru u novoj seriji koja bi meni imala smisla, samo malko spustiti cijenu i to je to.

DukeOs ned 23.3.2025 08:34
toxic kaže...
DukeOs kaže...

lol

Citao sam neke clanke a i na youtube je dostupna informacija kako se 5080 da fino oveclockat pa gotovo da dođe na perfomanse 5090... Iznimno.

To je jedina grafa u zelenom taboru u novoj seriji koja bi meni imala smisla, samo malko spustiti cijenu i to je to.

Znam da se dobro overclocka , isto kao i 9800x3d .Za moje potrebe dobar je i stock gpu-a i cpu-a. Samo uradim undervolt i povecam core frekvenciju za nekih 200MHz.

Takoder ,da sam mogao naci 5090 sa msrp odmah bi je uzeo iako  bi bila overkill za moje potrebe.

DarthMarkus ned 23.3.2025 13:43
toxic kaže...
DukeOs kaže...

lol

Malo mi je falilo da ju piknem. A opet 1500e je fakat puno za 16 giga karticu. 

Da je 1100-1200 ne bih  sekunde razmišljao.

Gemmy ned 23.3.2025 13:51

nemoze grafa od 1100e biti best buy, to bi trebale biti ove u rangu 500 eura

nadam se da za 1-2g ce 9070(ne xt) pasti cijena na nekih 500e i onda ce biti best buy, sada je preskupa, kao i recimo 4070/5070

DarthMarkus ned 23.3.2025 14:38
Gemmy kaže...

nadam se da za 1-2g ce 9070(ne xt) pasti cijena na nekih 500e i onda ce biti best buy, sada je preskupa, kao i recimo 4070/5070

A gle, ne može i može... Ne može bit burek od 2.5 eura nikako dobar, ali kad ideš iz noćne i šupak ti se stisne itekako je best buy.

Cijene "svega" više nisu standardizirane. Nekome je, nekome nije. U pravilu nikom nije. Sve se svodi kolko smo voljni pojest govana.

mislioc ned 23.3.2025 14:39
forumaš kaže...
mislioc kaže...

Jel ima netko volje ovaj test Wukong odvrtit 1080p sve na max sa RT. Ako bi se netko voljan sa 9070/XT našao da malo usporedimo sve te nove kartice. Može na 1440p isto tako naravno.

Edit:

1080p full RT FG on

To je tak neigrivo, to je 30 pravih fpsa i manje . Za tvoju karticu sa tim detaljima DLSS perfomance na 1080p da dobiješ 60 fpsa pravih i onda FG.

FG se ne preporuča paliti na manje od 60 fpsa, po nekima i 80 jer koristi resurse grafičke kartce te skida 4-5 pravih FPSa-a.

S tim da je igra zahtjevnija od tog benchmarka, u fajtovima bi sa takvim postavkama bilo osjetnih dropova.

Ne igram to ali da iigram stavio bi sve na high ili very high bez FG sa DLSS-om to bi bilo otprilike na možda 80-ak fps-a meni čist fajn. RT palim ako imam kod sebe masku za varenje.

Luka123 ned 23.3.2025 14:54
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...
DukeOs kaže...

lol

Malo mi je falilo da ju piknem. A opet 1500e je fakat puno za 16 giga karticu. 

Da je 1100-1200 ne bih  sekunde razmišljao.

Da ima koji model bolji od one inno3d možda bih i ja...

mislioc ned 23.3.2025 15:19
Minneyar kaže...
Shaka111 kaže...

evo kod mene na 4K, RT off (ofc ;D)

edit; prvi test odvrtio na 50%

Evo moje, odvrtio sam 2k sve max no RT, FHD sve max no RT, i FHD full RT. Sve bez Frame Gen i upscalinga.

Zanimljiv je vram usage na Nvidiji i Radeonu full hd max no rt na mojoj kartici

Inochulum ned 23.3.2025 15:34
Gemmy kaže...

Živimo u šupku svijeta za kupovat pc hardware. Americi si na releasu mogao ubost 9070xt za msrp od 600$. Uvijek sam se čudio budalama koji stoje vanka trgovine cilu noć za ubost ovako nešto. Ali ako mi triba gpu i da biram oću li u EU platit 900€, ili stajat cilu noć vanka i uštedit 300+€... ne bi se puno mislio.

Sreća pa imam svojte tamo pa svako malo bocnem koji komad za 20-30% manje para. 7800xt red devil me došao 550$ u Americi, na samom releasu. Ovdje si bio sretan kad bi ga našao za 700€. 

hahhaajaads ned 23.3.2025 16:21
Inochulum kaže...
Gemmy kaže...

Živimo u šupku svijeta za kupovat pc hardware. Americi si na releasu mogao ubost 9070xt za msrp od 600$. Uvijek sam se čudio budalama koji stoje vanka trgovine cilu noć za ubost ovako nešto. Ali ako mi triba gpu i da biram oću li u EU platit 900€, ili stajat cilu noć vanka i uštedit 300+€... ne bi se puno mislio.

Sreća pa imam svojte tamo pa svako malo bocnem koji komad za 20-30% manje para. 7800xt red devil me došao 550$ u Americi, na samom releasu. Ovdje si bio sretan kad bi ga našao za 700€. 

MSRP+jos 10-50$ ovisi o drzavi. Kod nas na launchu se XT mogla nabavit za 679€ i to onak od 15:00 do 15:15 ali trebas imat srece (nekom prodje u kosarici a nekom ne) samo jbg, nisam saznao za onaj discord gdje baca stock i nista nisam ulovio jer sam gledao krive ducane. Amerikanci imaju srece jer je microcenter prodavao iskljucivo u trgovini, pa ovisi, ako ti se dalo cekat dan-dva ispred trgovine i kampirat mogao si ubrat svoju grafu za msrp... Ovi koji nemaju microcenter blizu sebe nisu dobili nista.

Hrci danas 04:28
Inochulum kaže...
Gemmy kaže...

Ti si kupovao u  Americi samo kako bi uštedio 150 eura? Znači ja bi platio još 300 eura samo da ne moram kupovat u Americi i zajebavat se hoće li doć/neće li doć i u kakvom stanju će doć... A gdje je garancija još...

Ezio danas 06:02
Hrci kaže...
Inochulum kaže...
Gemmy kaže...

Ti si kupovao u  Americi samo kako bi uštedio 150 eura? Znači ja bi platio još 300 eura samo da ne moram kupovat u Americi i zajebavat se hoće li doć/neće li doć i u kakvom stanju će doć... A gdje je garancija još...

pa zato i je kod nas sve puno skuplje, kad je trgovcima prodaja sigurna uz hrpu ovakvih kupaca.

Rhodin danas 09:00

Bojim se da je psihološka granica probijena, ispod 1000€ nebumo više gledali x080 kartice, veći problem je ta brzina skoka sa do 1000€ na skoro 2000€što se desilo 

Za generaciju-dvije ovim tempom igranje će postat ko da kupuješ motor ili nešto.

Cryogenic danas 09:28
Ivan(4) kaže...

Ako me konzola košta manje nego GPU, i to GPU uporedivih karakteristika, mislim da je to loša vest za meni najdražu platformu. 

Ko da uvijek moraš kupit full novu iz dućana, kupiš rabljenu i bok.

Cansee danas 09:35
Ivan(4) kaže...

Ako me konzola košta manje nego GPU, i to GPU uporedivih karakteristika, mislim da je to loša vest za meni najdražu platformu. 

ne mora se uvijek uzeti najskuplja, evo sad je AMD izbacio prihvatljiviju opciju, a i može se uzeti starija generacija. Mene moja rtx3070 služi i dalje vrhunski.

I dalje ne mogu ispustiti tu slobodu koju daje PC i za gaming i za ostalo. Ima more igara koje su odlične, prezabavne, a uopće ne traže neke posebne grafičke, ljudi ih igraju i sa gtx970. 

Jedino što će biti zanimljivo kada su u pitanju konzole je to što će izgleda sljedeći Xbox biti zapravo kao PC, imat ćeš pristup Steamu, Epicu, možda i GOG-u

Wiz3m4n danas 10:05
Cryogenic kaže...

Ko da uvijek moraš kupit full novu iz dućana, kupiš rabljenu i bok.

Dudek, cijene rabljenih su jako blizu cijenama novih ako nisi primjetio, njih 50% traži jednako ili i više