Minneyar pet 21.3.2025 09:11
toxic kaže...

Evo jedan video, i pustite na stranu emocije, fanboyizam i ostalo.. Zanemarite i cijene i sva sranja. Pogledajte sve od početka do kraja i recite mi osobno mišljenje.

YouTube

Imate dio DLSS4 vs FSR4 također

Pa ne mozes zanemariti cijenu kad o cijeni ovisi kolko je koji GPU dobra kupnja. Evo npr 9070 XT vs 5070 Ti ... ako kostaju isto, NVIDIA 100% i dalje. Ako je razlika do 100 EUR, case-by-case ovisno o zeljama i potrebama i budzetu, i jedna i druga mogu bit dobra kupnja. Iznad 100 EUR razlike, ne bih NV niti razmatrao. I sad treba tu jos u matematiku ukljuciti same modele kome je to bitno, AMD osnovni modeli su bolji nego NV mid-range, a NV modeli s osnovnom cijenom su skart sto se tice grijanja i buke.

toxic pet 21.3.2025 09:33
Minneyar kaže...
toxic kaže...

Evo jedan video, i pustite na stranu emocije, fanboyizam i ostalo.. Zanemarite i cijene i sva sranja. Pogledajte sve od početka do kraja i recite mi osobno mišljenje.

YouTube

Pa ne mozes zanemariti cijenu kad o cijeni ovisi kolko je koji GPU dobra kupnja. Evo npr 9070 XT vs 5070 Ti ... ako kostaju isto, NVIDIA 100% i dalje. Ako je razlika do 100 EUR, case-by-case ovisno o zeljama i potrebama i budzetu, i jedna i druga mogu bit dobra kupnja. Iznad 100 EUR razlike, ne bih NV niti razmatrao. I sad treba tu jos u matematiku ukljuciti same modele kome je to bitno, AMD osnovni modeli su bolji nego NV mid-range, a NV modeli s osnovnom cijenom su skart sto se tice grijanja i buke.

Zašto sam rekao da zanemarite cijenu jer sam htio da vidite što je prezentirano i da se ne bacaju etikete... To su realno dva gpua koji se međusobno kolju između ostalog tako je i AMD napravio prezentaciju.

Fokus je na tome da 5070ti ima problema s 1% low. Moguce da ce to ispraviti s buducim driverima.

Ako cemo o cijenama u Hrvatskoj prije cca 10 dana, razlika u korist 9070XT je bila 381 eura, najjeftiniji model 5070ti i 9070XT, danas je razlika niti 200 EUR-a.Vrijedi li tih 200 eura više za RT perfomanse ? Ja bih rekao da vrijedi s obzirom da dobiješ i DLSS Transformer + trenutno puno vecu kolekciju igara koje podržavaju DLSS4.

AMD mora napraviti ponovo rez cijena tako da razlika ipak bude 300+ eura...Inace nama apsolutno nikakve šanse.

Jedino ako ovaj 1% low bude problem koji ce se dogadati kontinuirano, nema teorije da bih dao i istu lovu za 5070ti ako ima ove padove u frejmovima, pitanje je dal zapravo svi to osjete ili je ovaj lik nesto krivo radio....

forumaš pet 21.3.2025 09:40

to ti je problem sa nvidia DX 12 cpu overhead driverima, ak nisu riješili zadnjuih pet godina sumnjam da i budu.

Da bi se taj problem sveo na najmanju moguću mjeru treba ti najbolji CPU koji možeš kupiti. 
Isti problem je imao AMD ali sa DX 11 pa su radili na Mantle/Vulkanu ali prilično sporo i lijeno, sad je situacija obrnuta.

MewCore pet 21.3.2025 11:20
toxic kaže...
Minneyar kaže...
toxic kaže...

YouTube

Zašto sam rekao da zanemarite cijenu jer sam htio da vidite što je prezentirano i da se ne bacaju etikete... To su realno dva gpua koji se međusobno kolju između ostalog tako je i AMD napravio prezentaciju.

Fokus je na tome da 5070ti ima problema s 1% low. Moguce da ce to ispraviti s buducim driverima.

Ako cemo o cijenama u Hrvatskoj prije cca 10 dana, razlika u korist 9070XT je bila 381 eura, najjeftiniji model 5070ti i 9070XT, danas je razlika niti 200 EUR-a.Vrijedi li tih 200 eura više za RT perfomanse ? Ja bih rekao da vrijedi s obzirom da dobiješ i DLSS Transformer + trenutno puno vecu kolekciju igara koje podržavaju DLSS4.

AMD mora napraviti ponovo rez cijena tako da razlika ipak bude 300+ eura...Inace nama apsolutno nikakve šanse.

Jedino ako ovaj 1% low bude problem koji ce se dogadati kontinuirano, nema teorije da bih dao i istu lovu za 5070ti ako ima ove padove u frejmovima, pitanje je dal zapravo svi to osjete ili je ovaj lik nesto krivo radio....

Slažem se, nisam očekivao da će mi DLSS4 toliko faliti. 

Navikao sam da u praktički svakoj igri stavim override i da jednostavno radi, a ne da se moram zajebavati sa optiscalerom ili čekati da AMD ubaci podršku, pa ako je nema koristiti XESS jer je FSR3.1 katastrofa.

Nemam pojima koliko često prosječna osoba mijenja grafičku, no ja to radim obično svaku drugu ili treću generaciju što je cca svakih 4god.

Mislim da nitko neće propast ako u tom periodu da 100 il 200 € više za nešto što će mu dat znatno manje glavobolje.

Evo iskreno možda bi mi bilo pametnije da sam uzeo 5070ti, ali ajd vidjet ću kako će se razvijati AMD driveri i FSR4 podrška.

hahhaajaads pet 21.3.2025 11:25
Minneyar kaže...
toxic kaže...

YouTube

Eto, ti to sad velis upravo kad je stjepanj uzeo 5070ti asus prime za 1200€... sad ce bit napadanja 

Gemmy pet 21.3.2025 11:28

Vjerovatno bi mi bilo lakše zivjet s dlss 4, ali razlika je bila skoro 500e za top model 5070ti i ove 9070xt. Radije tu razliku u kasicu i za par godina opet vidjet sta je najbolje za tu lovu.

Ja sam 3080 jos nisam imao prilike isprobati dlss4, niti fsr4 s trenutnom. Ali mi ne smetaju starije varijacije ako igram na 3m udaljenosti na 65" tvu. Na monitoru od 32" pri 80cm udaljenosti primjetim da je lošije, ali nije dealbraker.

dery pet 21.3.2025 11:37
forumaš kaže...

to ti je problem sa nvidia DX 12 cpu overhead driverima, ak nisu riješili zadnjuih pet godina sumnjam da i budu.

Da bi se taj problem sveo na najmanju moguću mjeru treba ti najbolji CPU koji možeš kupiti. 
Isti problem je imao AMD ali sa DX 11 pa su radili na Mantle/Vulkanu ali prilično sporo i lijeno, sad je situacija obrnuta.

Overhead znači da gpu traži jaki cpu da ga prati snagom kako bi radio ok. Ovde je 9800x3d stoga nije overhead več nešto drugo. Ljudi da su pametni bi zaobišli ovaj fail od nevidije jer su to sve imali sa rtx40 koja je ispeglana do daske. Radeon je bolji izbor radi boljih modela samo još da su cijenom išli niže pun pogodak.

DarthMarkus pet 21.3.2025 14:52
toxic kaže...

YouTube

Sorry Niđo ne mogu. Vidio sam kako ljubi gpu za 600$ i tu sam prekinuo.

Da je ovakva cijena kod nas (recimo 700e) ne bi nikad imali nikavu diskusiju.

Rhodin pet 21.3.2025 17:26
Mad Ant kaže...

BTW izgleda da se i ja upisujem u klub sa Asrock 9070 XT Steel Legend...

Ako me sreća ne napusti, do 02.04. bi trebala stići i meni.

Nisam bio 100% jel odluka prava, onda sađ gledao svakave reviewe, nisam još našao negativan.

dery jučer 12:00
Taraba kaže...
dery kaže...
 Kako nečeš pa skidat češ joj ventove pa vračat pa skidat to ti je isto.

Pa zašto bi to radio, stavih ih kad stavi grafu i voila ... 

Zato jer je to takva grafa uzima se radi skidanja ventova ne za igre ništa ti ne razumiš.

dani00 jučer 12:08
Mad Ant kaže...

BTW izgleda da se i ja upisujem u klub sa Asrock 9070 XT Steel Legend...

eto, i ja ju narucio. nisam mislio da cu ikad dat toliku lovu za graficku. prije nekih 5 godina dok sam kupovao 5600xt i placao ju 3000kn sam govorio samom sebi da sam lud, a sad skoro 1000 eura dajem za ovu. lud sam

DarthMarkus jučer 15:14
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Zgodna je ova magnetic fora.

Perverzeru stari voliš kad se skida pa stavi ga pa skini ga. Oženio si je gotovo vidim ja.

Skoro. Ma jebe mi se za estetiku. Neću gledat u nju nego u monitor.

toxic jučer 15:15
DarthMarkus kaže...
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Perverzeru stari voliš kad se skida pa stavi ga pa skini ga. Oženio si je gotovo vidim ja.

Kaj ipak ce biti 9070XT ?

DarthMarkus jučer 15:22
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Kaj ipak ce biti 9070XT ?

A da. Ok cijena. J ga ove 5070ti su oko 1150 (a da nisu šrot). Što ti veliš - za cijenu 200-300 eura, doslovno nadogradim proc ili kućište.

Doduše, 7800x3d mi je ko urica. Jedino me Flux sa onim sound dampening stranicama vuče.