AMD Navi

Dečki požurite ko misli
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0DW4FGLCC?psc=1&smid=A206ULAR6UT9T8&ref_=chk_typ_imgToDp
Ja @Hahaa smo ju piknuli
Ja sebi ovu naručio ali bijelu za 850 eura.
Bijela je ljepša 10x, al j ga kad mi je crno kućište sa svim crnim komponentama pa sam morao na crnu.
Zgodna je ova magnetic fora.
Ja lagano prelazim na full white setup, imam X670E Aorus PRO X i X870I Aorus Pro ICE obje bijele samo neznam koju sebi da uzmem a druga onda ide sinu, ram Acer Predator white, radijator 360mmx60mm white za kućište planiram Thermaltake Core P6.

BTW izgleda da se i ja upisujem u klub sa Asrock 9070 XT Steel Legend...
Ako me sreća ne napusti, do 02.04. bi trebala stići i meni.
Nisam bio 100% jel odluka prava, onda sađ gledao svakave reviewe, nisam još našao negativan.
Jucer ugradio Steel Legend, pa jedan kratki osvrt.
Iako je "bazni" model, lijepo izgleda u toj bijelo pranje boji. Meni dodatno paše dizajn jer imam X670E Steel Legend matičnu i NZXT Kraken Elite 360 bijeli. RGB je i više nego solidan i ima ga dosta. Veličina je taman, nije mala ali ne saga puno.
Stavio samo ZeroRPM na off, UV na -100 i Core +400 da ima lufta - boosta do cca 3225MHz, power oko 260-280W na loadu, hotspot oko 80c, mem. oko 88c, ventovi 1500rpm, uopce ju ne cujem.
Cyberpunk 2077 @1440p, FSR Quality i FG, sve full i RT Ultra i PT, daje oko 60-70fps-a. Bez RTa preko 150fpsa. Nativno bez FSR, FG i RT bench kaže 127 fpsa.
Monsterhunter bench, 1440p, Ultra, FSR Quality i FG, full RT, oko 180fpsa.
Uglavnom, vidljivo ubrzanje od 6800XT (CPU je 7800X3D). Pošto sam ju dobio vrlo povoljno, ja zadovoljan.

Nisam bio 100% jel odluka prava, onda sađ gledao svakave reviewe, nisam još našao negativan.
Iako je bazni model, lijepo izgleda u toj bijelo pranje boji. Meni dodatno paše dizajn jer imam X670E Steel Legend matičnu i NZXT Kraken Elite 360 bijeli. RGB je i više nego solidan i ima ga dosta. Veličina je taman, nije mala ali ne saga puno.
Stavio samo ZeroRPM na off, UV na -100 i Core +400 da ima lufta - boosta do cca 3225MHz, power oko 260-280W na loadu, hotspot oko 80c, mem. oko 88c, ventovi 1500rpm, uopce ju ne cujem.
Cyberpunk 2077 @1440p, FSR Quality i FG, sve full i RT Ultra i PT, daje oko 70fps-a. Bez RTa preko 150fpsa. Nativno bez FSR, FG i RT bench kaže 127 fpsa.
Uglavnom, vidljivo ubrzanje od 6800XT {CPU je 7800X3D). Pošto sam ju dobio vrlo povoljno, ja zadovoljan.
Ja nemam pojma zašto više ljudi ne kupi baš tu karticu... Nije ništa lošija od bilo kojeg modela... dapace imaš lijep boost a tdp je manji... usudio bih se reci da je po ovome sto si naveo bolja od moje Asus Prime

Iako je bazni model, lijepo izgleda u toj bijelo pranje boji. Meni dodatno paše dizajn jer imam X670E Steel Legend matičnu i NZXT Kraken Elite 360 bijeli. RGB je i više nego solidan i ima ga dosta. Veličina je taman, nije mala ali ne saga puno.
Cyberpunk 2077 @1440p, FSR Quality i FG, sve full i RT Ultra i PT, daje oko 70fps-a. Bez RTa preko 150fpsa. Nativno bez FSR, FG i RT bench kaže 127 fpsa.
Uglavnom, vidljivo ubrzanje od 6800XT {CPU je 7800X3D). Pošto sam ju dobio vrlo povoljno, ja zadovoljan.
Ja nemam pojma zašto više ljudi ne kupi baš tu karticu... Nije ništa lošija od bilo kojeg modela... dapace imaš lijep boost a tdp je manji... usudio bih se reci da je po ovome sto si naveo bolja od moje Asus Prime
Da, vrlo uredan, lijep i tih model, uopce nije dojam da je "bazna".
Za dlaku mi je izmakla Sapphire Pure, ali nije mi žao uopce pošto i ova radi kako sam i htio, tj. tiho uz OC.

Iz razloga sto je preskup kao model, kod nas je ta steel legend bila najjeftinija oko 850e, vani oko 830.. pa normalno da ces izabrat tipa quicksilver/mercury oc za manje love a bolje temperature... Ja sam i sam sebi rekao da ne mislim davat za bazni model 800+e, ako vec idem na tu cifru onda mora mora bit jedan od najboljih modela na trzistu. Ali da je steel legend 740-750 onda je ok cijena za danasnje trziste...

Iz razloga sto je preskup kao model, kod nas je ta steel legend bila najjeftinija oko 850e, vani oko 830.. pa normalno da ces izabrat tipa quicksilver/mercury oc za manje love a bolje temperature... Ja sam i sam sebi rekao da ne mislim davat za bazni model 800+e, ako vec idem na tu cifru onda mora mora bit jedan od najboljih modela na trzistu. Ali da je steel legend 740-750 onda je ok cijena za danasnje trziste...
Tako sam i ja razmišljao, prvotno je trebala ici XFX Mercury OC Magnetic White, ali em bas te nema skoro nikad (vecinom non-magnetic i black), em je cijena najviša, te iako ima veliki cooler ocijenjena je vecinom kao glasnija u više scenarija.
Ali sve skupa, 9070 XT Steel Legend definitivno nije bottom model. Cijena kod nas je previše (900-950€), ja sam ju dobio za recimo domaci MSRP...

Heh, to bi trebala biti cijena 9070 XT verzije...

Moja je 800, ali čekam 02.04. da stigne.
Jbg, drugačije nije išlo.
Još kolega nosi u RH , tak da i ljude zaje... 😂

Moja je 800, ali čekam 02.04. da stigne.
Jbg, drugačije nije išlo.
Još kolega nosi u RH , tak da i ljude zaje... 😂
Znam da je glupo za reći s obzirom na situaciju na tržištu, ali to je čisto solidna cijena. Nema baš nekog prevelikog smisla kupovati ove po 1000€+ kad i ova odrađuje posao i dobro izgleda... Na kraju je to i bila poanta, dobre performanse i cijena solidno ispod 5070 Ti koja i dalje ide većinom za 1100€+ koliko vidim.

AMD laže na veliko...
Evo im na službenim stranicama popisa FSR4 igara i iz te liste koje navodno podržavaju FSR4 sam već otpisao 4 igre jer ne radi FSR4...

AMD laže na veliko...
Evo im na službenim stranicama popisa FSR4 igara i iz te liste koje navodno podržavaju FSR4 sam već otpisao 4 igre jer ne radi FSR4...
S najnovijim driverom su sjebali i Marvel di je dosad radio. Path za igru se u driveru mijenja u CrashReportClient.exe (ne pomaze ako dodas rucno, promijeni ga), pa ti ne nudi opciju FSR4 u driveru. Doduse mislim da mozda svejedno radi posto sam ga imao narihtano od ranije, a u Marvelu nije tak lako vidjet vizualnu razliku radi art stylea.

Tako sam i ja razmišljao, prvotno je trebala ici XFX Mercury OC Magnetic White, ali em bas te nema skoro nikad (vecinom non-magnetic i black), em je cijena najviša, te iako ima veliki cooler ocijenjena je vecinom kao glasnija u više scenarija.
Ali sve skupa, 9070 XT Steel Legend definitivno nije bottom model. Cijena kod nas je previše (900-950€), ja sam ju dobio za recimo domaci MSRP...
Asrock radi sve modele solidno nema falinge dobro si ubo.DarthMarkus bi se mogao tražiti rastavu glede njegove magnetne cure. Ima dobre temp ta xfx ali najglasnija je. Može se podesit krivulja more bit dobra skroz.
https://www.techpowerup.com/review/xfx-radeon-rx-9070-xt-mercury-oc-magnetic-air/44.html

Pa upravo i je glasnija radi magnetnih ventova, navodno im je to boljka... Jedino meni ne smeta buka, 1660ti mi je valjda u full loadu na 45db 🤣

Pa upravo i je glasnija radi magnetnih ventova, navodno im je to boljka... Jedino meni ne smeta buka, 1660ti mi je valjda u full loadu na 45db 🤣
Diže na 1600rpm nek joj ne da preko 1200rpm imat će temp ko ostale a buka manja.

vecina ih ima lose krivulje za temperature
moja isto na defaultu vrti ispod 900rpm i necujna je, ali ide preko 60c, a ako stavim na 1400 ide ispod 50c. treba naci neku zlatnu sredinu ala 1200 rpm. kitguru je rekao da su napravili novi bios, ali jos nisam vidio nikakav firmware
pocela mi se crashat u gta5 remaku s -60/-50 mV i 30% powerlimit, znaci ni to nije bilo super stabilno, ali je radilo u drugim igrama. 40mv je stabilno

vecina ih ima lose krivulje za temperature
moja isto na delaultu vrti ispod 900rpm i necujna je, ali ide preko 60c, a ako stavim na 1400 ide ispod 50c. treba naci neku zlatnu sredinu ala 1200 rpm. kitguru je rekao da su napravili novi bios, ali jos nisam vidio nikakav firmware
pocela mi se crashat u gta5 remaku s -60/-50 mV i 30% powerlimit, znaci ni to nije bilo super stabilno, ali je radilo u drugim igrama. 40mv je stabilno
Ja sam tu u prednosti izgleda, Steel Legend ne treba dirati uopće što se ventova tiče, ni stock ni OC, dobro su pogodili.

Jbte, igrao sam sada ovaj FragPunk pa to je free2play igra ima FSR4 i RayTracing, odlicno izgleda i dobro radi... probajte..

AMD laže na veliko...
Nemaš druge nego se krpati sa optiscalerom ako uopće podržava te igre.
Čovjek bi očekivao da će izdati hotfixeve da to riješe pošto si sami pucaju u nogu, ali ništa...oni lijepo laganini, tromo i sporo, a NV sa svakim novim driverom dodaje podršku za desetke igara za DLSS4 overdriveom (u zadnjem dodali 60+ igara).
Igram Cyberpunk (čekao do sad ga pokrpaju) sa optiscalerom i FSR4 na balanced izgleda zaista izvrsno, ali zaista je bijeda da je developerima AMD toliko neinteresantan da im se ne da ubacit podršku za to.
Budimo realni zašto bi to i učinili kad na steamu u top 10 uopće nema AMD gpua.

Zato se amd grafe kupuju godinu dana od izlaska. Em im padnu cijene em se pričeka njihova lijenost.

Crvenu karticu sam imao zadnji put dok su još bili ATI pa sam pomislio da se od tad nešto promjenilo. Tužno da nije.
NV dan prije izlaska igre ima optimizirane drivere i spremnu podršku za sve tehnologije, a sa AMDom se baš osjećam ko građanin drugog reda.

Još se ljudi potuku da ih plate 800-900 eura....

Assassin's Creed Shadows ima FSR 3.1.
AMD je izdao driver za optimizaciju performansi te igre.
Nema podrške za FSR 4 :-|
Onaj tko im je zadužen za implementaciju FSR 4 bi treba dobiti otkaz jer je ovo već lagano lažno oglašavanje.
U prezentaciji su rekli FSR 3.1 = FSR 4. I sad...kaj, lagali su?

Crvenu karticu sam imao zadnji put dok su još bili ATI pa sam pomislio da se od tad nešto promjenilo. Tužno da nije.
NV dan prije izlaska igre ima optimizirane drivere i spremnu podršku za sve tehnologije, a sa AMDom se baš osjećam ko građanin drugog reda.
Je, vidli smo kakav nvidia ima optimizirane drivere i kak "nema" probleme. Pa vise ljudi sad ima problema sa nvidia driverima nego AMDovim...

Odavno to zovemo beta testeri novih proizvoda.

Jbte, igrao sam sada ovaj FragPunk pa to je free2play igra ima FSR4 i RayTracing, odlicno izgleda i dobro radi... probajte..
Valja to sta? Izgledalo mi interesantno al nekako mi movement izgleda... spor?

Valja to sta? Izgledalo mi interesantno al nekako mi movement izgleda... spor?
Da mrvicu je sporije ali naviknes se brzo...meni je igra odlicna..footstepse cujes precizno..zvuk pusaka je odlican, gameplay mi je za sada i vise nego dobar.
Fora je da mozes s karticama promijeniti i izgled cijele mape a ne samo gameplay u toj rundi itd... Besplatna je vrijedi probati... 30gb ima...

Je, vidli smo kakav nvidia ima optimizirane drivere i kak "nema" probleme. Pa vise ljudi sad ima problema sa nvidia driverima nego AMDovim...
Otkad sam nakon prelaska na 9070 XT reinstalirao Win nisam imao niti jedno rušenje i za stabilnost zaista nemam što prigovoriti.
Ali upscale nije rubna tehnologija koju će netko možda koristiti već je toliko krucijalna da ju developeri već neko vrijeme stavljaju u req za pokretanje igara pri određenim detaljima i rezolucijama.
Zato mi je suludo što AMD ima tako ležeran pristup prema tome.
Ispada kao da ih uopće nije briga što im igre sa službenog popisa nemaju funkcionalan upgrade na FSR 4 i što im podrška u jednom ogromnom AAA naslovu ne funkcionira.
Poprilično sam frustriran radi toga jer može biti indikativno za budućnost i pokazatelj da će podrška u budućim igrama biti nikakva.

to je s amd-om tako već godinama, nekad su bili predvodnici razvoja, sad se šlepaju za nevidijom
ktome su još u gpu odjelu slabo profitabilni i samim time nezanimljivi babi su koja mora opravdat najveću plaću u tehnološkom sektoru
njoj je fokus na cpu gdje ima lak posao protiv intela, fajt s nevidijom je košta i novaca i truda, novac utrošen u gpu odjel se teže pravda u godišnjim izvješćima za dioničare
samim time situacija će se teško promijeniti, jer su im ti godišnji kratkoročni rezultati važniji od dugoročnih - to je i razlog konstantnog pada tržišnog udjela, jednostavno ih nije previše briga dok god zarađuju na drugoj strani
radeon će ionako prodati čim dotakne dno, nekom tko će to razvijati dugoročno, a nisu daleko od prodaje
Zgodna je ova magnetic fora.
Perverzeru stari voliš kad se skida pa stavi ga pa skini ga. Oženio si je gotovo vidim ja.
Skoro. Ma jebe mi se za estetiku. Neću gledat u nju nego u monitor.
Kaj ipak ce biti 9070XT ?
A da. Ok cijena. J ga ove 5070ti su oko 1150 (a da nisu šrot). Što ti veliš - za cijenu 200-300 eura, doslovno nadogradim proc ili kućište.
Doduše, 7800x3d mi je ko urica. Jedino me Flux sa onim sound dampening stranicama vuče.
7800X3D je zmaj...