Vaša Restart vremena

gdje da skinem tu skriptu, nešto ne radi onaj prvi link koji je autor dao
googlao sam i našao.
Izvoliš...
dali imas neki drugi link, s ovog ne mogu skinut treba mi premium acc

Vertex3 90GB + Intel DP35DP ploča (SATA2) + win7 x64 + optimizacija diska + instalirani svi meni potrebni programi (nakon 2 dana korištenja) - Slika 1
P.S.
Nakon malo čačkanja po servisima i biosu - Slika 2

izgleda da nesto nevalja s linkom ili su uklonili skriptu
jer meni javlja pogresku
Invalid Attachment specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Imaš samo 3 poruke iznad svoje download link za skriptu i uputstvo.

evo i mog novog vremena sa SSDom, moze se i tema malo osvjezit novim rezultatima posto sam sada siguran da puno vise ljudi koristi SSD nego prije...
33 sec

Ne sjećam se više kad sam instalirao winse, ima preko godinu i pol sigurno, ako ne i 2 godine. Malo startup programa, skoro pa ništa, samo ono osnovno, za miš, tipkovnicu, grafu, Eset...Makar je dosta dugo upaljen komp i korišten dosta, paljeni, gašeni programi, igrice, ovo ono...instalirana igra, itd. Mislio sam da će bit brže, no nije, valjda bi bilo nakon drugog puta malo brže. :)
Trebao bi si uzet SSD, no neda mi se, rađe još jedan HDD od 2 TB. :)

Nisam baš previše čačkal po winsima..
Samsung 830
Haj moze ti bolje, moras preci ovoga moga "starkelju" od SSD-a.

Kao i sto sam obecao, vratio sam se na prvo mijestu na bug.hr po reset vremenu.
Sve sto je trebalo je jedan secure erase, perfektan timing za reset, dobre bios postavke, osnovni SSD tweakovi, ne puno programa instaliranih i Nvidia driveri koji se nesto brzo ucitavaju za razliku od AMD-a.
I to je to 19 sekundi.
U pitanju je Intel 320 160GB(Sata II).

Sve sto je trebalo je jedan secure erase, perfektan timing za reset, dobre bios postavke, osnovni SSD tweakovi, ne puno programa instaliranih i Nvidia driveri koji se nesto brzo ucitavaju za razliku od AMD-a.
I to je to 19 sekundi.
Ma i do BIOS-a je stvar, drivera, programa, instaliranih win updejta, itd..
Samo kaj sa 830-tkom imam brži shutdown i boot time, neg sa OCZ V4..
Imal sam prije Asrock EX6, i imal sam boot sa OCZ V3 brži sigurno jedno, 3-4 sec..
Sad mi je boot oko 27sec, kolko sam videl najviše radi drivera, 12.8...
Asus baš i nije poznat po nekom fast boot, dok Asrock je brz po tom pitanju, tj kolko sam se uvjeril..
Mislim da ti tu u korist i nejde tolko ssd, kolko ostatak programa, i sam si navel...

Ok, taj programčić za mjerenje vremena reseta se oslanja normalno na sat u biosu.
Kliknem na njega da počne mjeriti i on počne gasiti komp, kod dizanja sustava udjem u bios i vratim sat dovoljno unatrag i imam 1 sekundu reset time.

Ok, taj programčić za mjerenje vremena reseta se oslanja normalno na sat u biosu.
Kliknem na njega da počne mjeriti i on počne gasiti komp, kod dizanja sustava udjem u bios i vratim sat dovoljno unatrag i imam 1 sekundu reset time.
Ima mali milijun načina da se lažira rezultat, ali u tome uopće nije poanta...

I to je to 19 sekundi.
Ma i do BIOS-a je stvar, drivera, programa, instaliranih win updejta, itd..
Samo kaj sa 830-tkom imam brži shutdown i boot time, neg sa OCZ V4..
Imal sam prije Asrock EX6, i imal sam boot sa OCZ V3 brži sigurno jedno, 3-4 sec..
Sad mi je boot oko 27sec, kolko sam videl najviše radi drivera, 12.8...
Asus baš i nije poznat po nekom fast boot, dok Asrock je brz po tom pitanju, tj kolko sam se uvjeril..
Mislim da ti tu u korist i nejde tolko ssd, kolko ostatak programa, i sam si navel...
Da upravo, sa sataIII diskom bi mogao da izvucem jos max 2 ili 3 sekunde, bios i sam OS su najbitniji.
Ne znam namjeru ovoga posta, ali ako ciljas na to da sam ja lazirao, onda se grdno varas.

http://img832.imageshack.us/img832/8002/74985097.jpg
bez ikakvih modifikacija i cackanja..
edit: zaboravi napisat, samsung 840pro 128gb, 50gb podataka na njemu...

Evo, SSD Intel 330 120GB. Vrijeme restarta je 32 sekunde.

Evo bilo mi dosadno pa sam pokusao malo ovo ubrzati
update BIOS na najnoviju verziju, remove GUI boot u msconfigu i instaliro najnovije IRST drivere
Zanimljivo da su te 3 stvari skinule 7 sekundi s boota !!!
http://img839.imageshack.us/img839/8943/hehepa.jpg
p.s. moglo bi to jos brze definitivno kad bih disable sve neesencijalne programe i service, ali necemo pretjerivati :D
edit: zaboravio irst drivere navest

Winsi friški, instalirano sve kaj treba...
Svaka cast, moram u kontu da vratim prvo mijesto.

Zadnji restart je bil 14 sec. Nisam niš previše tvikal, ostavil bum ovak kak je... Ispod toga, teško da može još bolje...
Ajd nateraj ga na 10 sec..

Instant Boot
ASRock has overcome the technical obstacles and exclusively invented a new technology that allows you to turn on your PC and boot up to Windows® in 4 seconds! ASRock Instant Boot not only excels in the Boot Up speed (3~4 sec.), it also provides clean OS, and saves the most power energy.
:))))

Instant Boot
ASRock has overcome the technical obstacles and exclusively invented a new technology that allows you to turn on your PC and boot up to Windows® in 4 seconds! ASRock Instant Boot not only excels in the Boot Up speed (3~4 sec.), it also provides clean OS, and saves the most power energy.
:))))
LOL! Wow...baci ti komp u najobičniju hibernaciju. To mogu na bilo kojoj ploči i bez njihovog smeće softwarea...

Zadnji restart je bil 14 sec. Nisam niš previše tvikal, ostavil bum ovak kak je... Ispod toga, teško da može još bolje...
Ajd nateraj ga na 10 sec..
Tesko ce ici, pogotovo sa dvije grafe jer vise vreman za detekciju treba, mozda te sa integralkom stignem.

Tesko ce ici, pogotovo sa dvije grafe jer vise vreman za detekciju treba, mozda te sa integralkom stignem.
Sad ne znam kakva je GB po pitanju bootanja... Znam da je Asrock tu bolji od ostalih, al GB je prije bil prosjek, jedino ak se nisu poboljšali na Z77...

Hee, povadi sve van, i uključi integrušu.. E da, javi se dok buš bil bolji
Sad ne znam kakva je GB po pitanju bootanja... Znam da je Asrock tu bolji od ostalih, al GB je prije bil prosjek, jedino ak se nisu poboljšali na Z77...
Dugo sam drzao rekord ovde sa 19 sekundi sa sata II diskom, mislim da to dovoljno govori o GB Z77 bootanju.
Moze