Windows

Windows 10 - problemi

mrakky ned 27.3.2016 12:03
Blade18 kaže...

desktop ode u sleep i vise ga ne mozes probuditi, to se pocelo dogadati nakon zadnjeg update-a. iskljucio sam hibernaciju, ali nije pomoglo. ima kakvih ideja?

si mu skuhao kavu jaku? ako ne onda to prvo, da namiriši kuvanu kafu il mu šamarčinu zvekni.

ovak prvo pkreni terminal ko admin i probaj sfc /scannow ukucat, ak iznaci kakv eror resetiraj pc, pa vid.

neznam za taj problem, al probaj.

izvone čet 31.3.2016 00:43

pozz,pokusavam poktenuti jedan studio na kompu no javi mi net framework gresku 0xc00ce556...guglanjem vidim da mi je jedina opcija mijenjat windowse...sto mi se nikako neda,saveat sve pa izponova....je li netko imao nesto slicno pa da zna kako da to ovako popravim? sys scannow mi kaze da je log file greska i nema u offline podrsku...ni u safe modeu ne radi...probao i startup repair,pise neki txt ne valja i crasha se nakon par sec.

nsunjicr123 čet 31.3.2016 10:28

ovako imam jedan problem ... neki dan sam upgrade napravio sa 8.1 na 10 i naci sve normalno radi al kad recimo ugasim komp i preko noci je ugasen i ujutro ga idem upalit ... dode do win loga onog plavog od 10 i ni ne dode onaj kruzic dolje ugasi mi se komp ... ako neko zna molio bi za pomoc :P i kad ponovo upalim onda mi je normalno 

Tanelorn čet 31.3.2016 21:27

Ne znam što se dogodilo (da li update drivera grafičke ili samih Windowsa) ali mi je nestala opcija slanja slike na TV putem HDMI kabela. Radilo je prošli tjedan (do danas nisam pokušavao koristit) i danas Windowsi više ne prepoznaju TV. Nije vidljiv niti kroz nVidia Cpanel. 

Ništa se nije mjenjalo hardverski, kabel radi (testirao sam sa laptopom)... zna li netko u čemu je sad problem?

Grafička je nVidia GTX 980ti...

Hvala :)

user3468 pet 1.4.2016 01:05

Pozdrav,

nakon novog updejta prestali su mi raditi "metro" appsi, cak ni trgovina ne radi. pokrene se app,pokaze frame prozora i odmah kao minimizira ali ga nema dolje u traci. probao sam par fixova sa stranih foruma ali nije pomoglo. Jel imao još netko sličnih problema?

Prince-Artas pet 1.4.2016 07:10
ihihih kaže...

Imam problem.neznam je li to do windowsa 10 ali mislim da je.ne mogu kliknuti na windows button.ako neko zna sto sam krivo ucinio molim vas neka mi javi.

Misliš na start button? Provjeri da li ti je upaljent tablet mode, imao sam sličan problem.

Imsovcanin pet 1.4.2016 08:51
BlackMoon kaže...

Tako treba biti u AHCI modu.

ali imo sam to i prije pa nije tako bilo xD

btw. imam jedan problem xD kako da maknem login screen? vec sam pokrenuo netplwiz i tamo maknuo kvacicu ali me i dalje trazi pass kada restartam kompo :S

nicky.sl sub 2.4.2016 11:16
Imsovcanin kaže...
BlackMoon kaže...

Tako treba biti u AHCI modu.

ali imo sam to i prije pa nije tako bilo xD

btw. imam jedan problem xD kako da maknem login screen? vec sam pokrenuo netplwiz i tamo maknuo kvacicu ali me i dalje trazi pass kada restartam kompo :S

Makneš kvačicu pa klikneš "primjeni" pa iziđe novi prozorćić di tribaš dva puta unit postojeću šifru.

struja1911 ned 3.4.2016 11:44

Imam dva problema pa ako tko zna rješenje:

1. Trgovina - neke aplikacije se mogu instalirati, dok za neke treba isključiti Windows firewall. Nijedna aplikacija se ne može ažurirati dok se ne isključi Windows firewall, tada se ažuriraju bez problema.

2. Aplikacija pošta neće da radi. Kad god pokušam dodati bilo koji račun (bilo outlook, bilo gmail, bilo yahoo) izbaci error (vidi sliku).

U pitanju je Windows 10 Home 64 bit (originalni key, nije jogurt), Verzija 1511, 10586.164.

total ned 3.4.2016 16:42
struja1911 kaže...

1. Trgovina - neke aplikacije se mogu instalirati, dok za neke treba isključiti Windows firewall. Nijedna aplikacija se ne može ažurirati dok se ne isključi Windows firewall, tada se ažuriraju bez problema.

2. Aplikacija pošta neće da radi. Kad god pokušam dodati bilo koji račun (bilo outlook, bilo gmail, bilo yahoo) izbaci error (vidi sliku).

U pitanju je Windows 10 Home 64 bit (originalni key, nije jogurt), Verzija 1511, 10586.164.

pogledaj u servisima jeli uključen i pokrenut "Credential Manager service" ?

probaj i ovo  

struja1911 ned 3.4.2016 17:32
total kaže...
struja1911 kaže...

pogledaj u servisima jeli uključen i pokrenut "Credential Manager service" ?

probaj i ovo  

Credential radi (automatic start), a troubleshooter veli da ne može identficirati problem (za sve kaže issue not present).

marinn95 ned 3.4.2016 19:05

Prije svega, reset Windowsa mi je najbolja mogućnost, no ostavljam to za kraj budući da ste mi vi zadnja solucija.

Radi se o gubitku funkcije Start tipke, dakle uopće se ne otvara, samo se highlighta nakon klika, gubitak Searcha u potpunosti, te gubitak kompletnog Settingsa i svega što povlači za sobom, uključujući i Powershella. Task Manager, dakle control, shift i esc, control alt delete, nije bitno koji skup hotkeya ga upali no ostaje na not responding i moram ga fc-at.

Dakle, ne mogu resetirati explorer, ne mogu ubiti ništa što uključuje gore navedeno.

Spominjem Powershell jer sam naravno slijedio upute Google-a, te pokušao preko CMD-a vratiti Windows "programčiće" u prijašnje stanje preko par komandi, reinstalirati sve izbrisane aplikacije(izbrisane u prvih 15 minuta korištenja, tako da sumnjam da je do toga). Napravio System Restore na prekjučer, opet isto.

Napominjem da sve ostalo sasvim normalno radi, svi programi neovisni o Windowsu, dakle bilo koja igra, Chrome, MBAM, HerdProtect, ma bilo što, radi bez problema, gore navedene stvari, dakle "pečene" u Windowsu, don't seem to be functioning.

Napomena: Explorer se freeza na desni klik, dakle na Startu desni klik možeš koliko god puta hoćeš, ali na bilo koji drugi shortcut/program, desni klik na njega, vrti se u nedogled i ništa. Kada resetiram Explorer preko CMD-a, nema "tilesa" iliti shortcuta na taskbaru dolje, i opet na desni klik freeze. 

EDIT2: Gdje je stajala ikona od Windows Storea, sada stoji prazna pločica iliti prazan tile..

Ideje?

BlackMoon ned 3.4.2016 22:02

Nema ideja. Ili napraviti image restore ili clean install. Nekad pomogne i kreiranje novog korisničkog računa. Uzrok tog problema ni genijalci iz MS-a ne znaju, već njihovi indijci (Rashman, Bhopati i ini) zaduženi za kontakt s korisnicima kao pokvareni gramofoni ponavljaju uvijek isto..sfc /scannow i ono DISM sranje koje nikome nikad ništa nije popravilo...

marinn95 pon 4.4.2016 00:27
BlackMoon kaže...

Nema ideja. Ili napraviti image restore ili clean install. Nekad pomogne i kreiranje novog korisničkog računa. Uzrok tog problema ni genijalci iz MS-a ne znaju, već njihovi indijci (Rashman, Bhopati i ini) zaduženi za kontakt s korisnicima kao pokvareni gramofoni ponavljaju uvijek isto..sfc /scannow i ono DISM sranje koje nikome nikad ništa nije popravilo...

Točno to, tako sam i postupio, ubiti on restorea C:/ na day 1, a ove ostale po izboru, u mom slučaju nisu dirani. Kreirao sam novi korisnički račun, međutim vrtilo se u nedogled, više od sat vremena na onom ekranu prije prikaza desktopa, tako da sam i to otpisao.. scan disk je bio našao nešto, i popravio, tako da je to dobro, a ono dism, to sam upisao naredbu, i prompt je stajao nepromjenjen više od pola sata dok nisam skontao da ih nema kako skinuti budući da nema efektivne poveznice sa njihovim serverima..

Ubiti, hvala ti na pomoći.

Ako nekoga zanima ovakav specifični slučaj, evo link od nekog tipa sa youtubea kako riješava taj problem sa 50/50 šansama, ima dosta lajkova pa mi ga nije namjera diskreditirati, već eto, da si dočarate.

KLIK.

AsAsiN uto 5.4.2016 20:38

Pozdrav, zanima me jel se nekom dogada nesto slicno? Inace desetka je super i nemam nekih vecih problema osim ovog, koji ne utjece na performanse, al je malo iritirajuce... pa ak netko zna rijesenje bio bih mu jako zahvalan 

jzrskc ned 10.4.2016 00:24

Ne ugasi mi se laptop do kraja svaki put, to primjetim po lampici i onda ga ne mogu ponovno upalit dok punjac ne iskljucim iz struje i ponovno ne ukljucim.
Gledao sam po netu, neki savjetuju zadnju verziju video i audio drivera, to sam uradio i iskljucit opciju fast bootup & save iz power options (ovu opciju nemam), i dalje se problem povremeno javlja

CROGamerJosip ned 10.4.2016 09:52

Dobar dan ili jutro forumaši.

Instalirao ja po deseti put windows 10 i ruši se,bio sm instalirao windows 8.1 srušio se,7-ica je stabilna.

Zanima me jeli to do ove moje šugave matične Asrock 970 extreme R2.0 ili nešto drugo.

jednom sam liku na neki Hp compaq instalirao taj win 10 i dan danas piči, a meni se sruši nakon drugog paljenja.

Ako bude trebalo mogu poslikat UEFI.