Windows 10 - problemi

nadogradio sam 8.1 na 10 zbog keya i to..al sam napravio clean install i nakon nekog updejta start ne radi, search i kalendar.

nadogradio sam 8.1 na 10 zbog keya i to..al sam napravio clean install i nakon nekog updejta start ne radi, search i kalendar.
Dakle ista stvar otići u command prompt i upisati naredbu sfc /scannow i odskenirati ili isto u comand promptu pokrenuti DISM
http://www.tenforums.com/tutorials/7808-dism-repair-windows-10-image.html
Iz iskustva pobrisati i staru instalaciju windows instalaciju disk cleanupom u windowsima.Po meni najbolje rješenje je skinuti gotovi ISO sa stranica od MS jer ovi što ih radi media creation tool su za klinac!
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench?tduid=%28cef6bcc9c3f275966b81fd57d6f6f7ac%29%28256380%29%282459594%29%28TnL5HPStwNw-9NKIf3ZB2avzE_w_N_nMFg%29%28%29
PS nisi trebao instalirati osmicu nego napraviti čistu instalaciju sa WINDOWS 10 diska i normalno ga aktivirati sa ključem od osmice .To se po novom može!

Do jučerašnje nadogradnje Win10 sam se spajao sa svim Android uređajima aplikacijom ES FileExplorer na laptop sa Win10 tako da sam u ES FileExploreru pod LAN stavio server sa IP adresom laptopa, te Username i Pass s kojim ulazim u laptop kod paljenja. To je radilo bez problema...
No, kao što rekoh, poslije nadogradnje Windowsa, kad se želim spojiti nekim mobitelom, tabletom, TV boxom na laptop pita me na tom Android uređaju Username i Pass (što me prije nije pitao jer je bilo unešeno u konfiguraciji veze), napišem to (nisam mijenjao), no ne želi se spojiti, samo vrati onaj prozorčić za upis Username-a i Passworda.
U čemu bi mogao biti problem?

Stalno mi se u google chrom browseru font izmice nakon zadnjeg udpejta valjda. Slova kao da se zamute pa kad refresham stranicu onda je normalno. Sta bi to moglo bit? I na drugim browserima je tako, dok je na Edgu cijelo vrijeme font sjeban

Od samog instaliranja win 10 dešava mi se da se računalo gasi
primjetio sam da se to dešava samo dok koristim neki od browsera (chrom, firefox) a za vrijeme igranja ili nekog drugog rada na PC ne
Ima li tko kakvu ideo u čemu je problem

Po svemu sudeci tu su neki problemi sa programima i kompitabilnoscu sa Win 10. Obojica (kolege gore iznad) imate problema sa Firefoxom i Chromom. Probajte vratiti na stare verzije programa. Opet malo googlajte pa viditi iskustva ljudi.

Joj dajte ljudi naučite osnovne komande za popravljane windowsa !!!Ajd ponovno dakle uđite u comannd prompt i sfc /scannow.Kad to odradite ako ne radi kako treba onda DISM naredba !!Šta je to tako teško napravit ???I kad već instalirate windowse iznova NEMOJTE RADITI NADOGRADNJU .WINDOWSI 10 se mogu aktivirati sa ključem od windowsa 7 i 8 .Dakle skinite si gotov ISO sa Microsoftovih stranica link dolje (nemojte ga raditi sa media creation toolom ) i instalirajte i nema zafrkancije Windows 10 od nule bez prethodne zafrkancije sa nadogradnjom.Nije problem u preglednicima .U dosta slučajeva Windowsi 10 nakon instalacije pobrkaju sistemske datoteke .Zato je ona naredba sfc /scannow majka i prvo što treba uraditi!
https://support.microsoft.com/hr-hr/kb/929833
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7810-download-linkovi/236806.aspx

Pozz,neznam kako bi objasnio ali ako me netko kuzi neka mi objasni,uglavnom nes sam ocito smrdao,kad recimo stavim 15 precica pa mi u taskku dok predjem misem sve se poslozi i napise mi ime filma a ne cijelog direktorija.... znaci trebalo bi biti da pise taj folder ali o sad mi je ovak...btw nikad mi se nije to dogodilo...

Pozdrav svima!
Nešto se neobično dešava s mojim windowsima. U četvrtak sam dobio nekakvu nadogradnju i sve je bilo u redu. Onda sam jučer upgrejdao jedan program, koji nema veze s windowsima, i nakon nekog vremena prvo što sam primjetio je da ne mogu dobiti normalni Start menu, nego tek ono nešto sa desnim klikom miša. Također, ista stvar i sa onom notifikacijskom ikonicom na desnoj strani taskbara. Kada sam restartao laptop, sve se kao vratilo u normalu dok danas nisam pokušao pogledati jedan video - nisam mogo otvoriti defaultnu aplikaciju da ga pogledam (Movies and TV, ona standardna od windowsa). Dobijem poruku "The app didn't start in the required time.". Pokušao sam napraviti screenshot, koji se uredno napravi i spremi u svoj folder (sudeći po ikonici), ali kada ga pokušam otvoriti samo crni ekran se prikaže. Nakon restarta Start menu se vrati, ali ovo s preglednicima medija baš i ne, pa onda opet nestane.
Trenutno skeniram disk s emsisoftom.
Ima li netko ideju o čemu se radi i kako se može popraviti?
Puno hvala!
PS - video nije skidan ni sa kakve sumnjive stranice

@telefon 2
Jesi probao napraviti ono sto je napisano dva posta prije tvog?

@djigibao: jesam. Kaže mi da trebam biti administrator da bih koristio sfc utility. Ja sam mislio da jesam, samo ja koristim ovaj laptop. Evo sad sam otišao u Control Panel -> All Control Panel Items -> User Account -> Manage Accounts i kaže da sam administrator.
Update: pokrenuo sam sfc /scannow
Update2: Evo sfc / scannow je gotov i kaže da "Windows Resource Protection did not find any integrity violations". Šta sad? I dalje ne mogu otvoriti videa, slike, Start menu i notification ikonicu.

Ovako skini si Windowsw 10 sa linka koji sam postao izaberi verziju koju imaš na laptopu i istu takvu skini!
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench?tduid=%28cef6bcc9c3f275966b81fd57d6f6f7ac%29%28256380%29%282459594%29%28TnL5HPStwNw-9NKIf3ZB2avzE_w_N_nMFg%29%28%29
i zaprži na DVD .Jako je bitno da bude TA verzija Windowsa jer bez nje nemožeš koristiti DISM naredbu koju cu ti napisati .
Kad skineš i zapržiš BAŠ TE WINDOWSE ideš u comand prompt DAKLE POKRENEŠ CMD SA RUN AS ADMINISTRATOR !
Nakon toga unosiš naredbe jednu po jednu ,kad se izvrši jedna onda druga pa treća!
DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
DISM /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:G:\Sources\Install.wim:1 /LimitAccess
SFC /SCANNOW

Jako je bitno da bude TA verzija Windowsa jer bez nje nemožeš koristiti DISM naredbu koju cu ti napisati .
Kad skineš i zapržiš BAŠ TE WINDOWSE
ad kažeš "TA verzija Windowsa", da li se to odnosi na 32 vs 64 bitnu verziju, ili na N vs KN i ostale verzije? Znam da se radi o 64 bitnoj verziji, ali podatak o N, Kn ili obična nemam. Mogu samo pretpostaviti da se ne radi o KN (Korean). Command Prompt
systeminfo
donosi samo ovo:

Čini mi se da je riješenje većine ovih problema vraćanje na sedmicu

I povratak na robnu razmjenu, selidba u pećine i podjela društva u plemena. Ratovanje toljagama je opcionalno. Uga-uga!

Stalno mi se u google chrom browseru font izmice nakon zadnjeg udpejta valjda. Slova kao da se zamute pa kad refresham stranicu onda je normalno. Sta bi to moglo bit? I na drugim browserima je tako, dok je na Edgu cijelo vrijeme font sjeban

Pa skidaš verziju koju ti imaš ako imaš 64 bitne tada skidaš (za popravljanje) 64 bitne ako imaš 32 bitne onda skidaš 32 bitne !Skidaš samo Windows 10 ova verzija je i za HOME i za Professional ne skidaj K ili N ili single language!Comand propmpt kad otvoriš kao administrator mora dati
C:\Windows\system32>
Ako ga otvoriš bez admini ovlasti tada ti daje
C:\Users\PC>
CMD moraš otvoriti kao administrator (desni klik na cmd)i run as administrator.Nakon toga DVD sa windowsima ubaciš u DVD player i unosiš naredbe u comand prompt.U nekom trenutku DISM povlači podatke sa instalacijskog DVD-a i popravlja Windowse.
- Windows N for the European market. Multimedia support is removed from the edition.
- Windows K for the Korean market. It ships with links to third-party media player software and instant messaging applications.
- Windows KN, a combination of K and N editions.

Skidaš samo Windows 10 ova verzija je i za HOME i za Professional ne skidaj K ili N ili single language!
e to me zanimalo! Thanks!
Inače, taj download ima 4 GB, tako da sam u iščekivanju pojašnjenja oko N, KN i sl, pokušao zadnji savjet s http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/how-fix-start-menu-in-windows-10-3623893/
Profunkcioniralo je nakon toga, ali ću ipak za svaki slučaj skinuti taj Tech Bench.

Kako da izbrišem ovu mrežu?
Na ranijim windovsima je bio desni klik na mrežu i "delete" no sad nemam pojma kako to napraviti a bode mi oči.
Također, gornju bi htio preimenovati no trenutno to nije toliko bitno.

Kako da izbrišem ovu mrežu?
Na ranijim windovsima je bio desni klik na mrežu i "delete" no sad nemam pojma kako to napraviti a bode mi oči.
Također, gornju bi htio preimenovati no trenutno to nije toliko bitno.
unosio si ručne postavke IPa? vrati na auto.. podesi, pa opet vrati po želji. (to je prije 'ispravljalo'..).

Windows defender se sam isključi onog trena kad instaliraš third party antivirusni software !Dakle nije potrebno prčkati po regu!Ili vidi sliku!

pratio sam upute sa ove stranice
sad sam provjerio Defender se ponovno ukljucio tako da prvi nacin ne prolazi
drugi nacin nemogu koristit jer imam Home verziju sustava, tako da uopce nemam ''Local Group Policy Editor'' sto objasnjava screenshot iz mog proslog post-a
jedino jos preostaje treci nacin pomocu NoDefender-a

Zašto pored antivirusa instalirati antivirus? u čemu je taj drugi bolji od WD-a? Strašno kako silujete OS!

Zašto pored antivirusa instalirati antivirus? u čemu je taj drugi bolji od WD-a? Strašno kako silujete OS!
U detektiranju i uklanjaju zločudnog softwarea što je osnovna funkcija antivirusa.
Osim toga, vjerovao ili ne, neki third party antivirusi manje opterećuju sustav od Defendera.

Pozdrav!
Nema veze sa PC-om, ali mi se ova tema čini najprikladnijom.
Updateao sam Lumiu 640 na W10 i sada kada stisnem search tipku na dnu ekrana, ne otvori mi Cortanu već Edge i google search za "Searchterms".
Do čega bi moglo biti?

Pozdrav!
Nema veze sa PC-om, ali mi se ova tema čini najprikladnijom.
Updateao sam Lumiu 640 na W10 i sada kada stisnem search tipku na dnu ekrana, ne otvori mi Cortanu već Edge i google search za "Searchterms".
Do čega bi moglo biti?
Mislimda podforum Mobilni OS-ovi i softver vise odgovara tvom pitanju.

Mislio sam da ne otvaram novu temu, ali ok.

Mislio sam da ne otvaram novu temu, ali ok.
Ne moras otvarat novu temu pitaj u WindowsPhone - Općenito
Provaj viditi šta sve imaš u contex menu u exploreru. Neki programi znaju ubaciti svoj string i onemogućiti desni klik na "start". Čudno, ali istinito...
Odi u command prompt otvori kao administartor unesi sfc /scannow
Ako to ne radi koristi DISM