Windows

Windows 10 - problemi

Anđeo bez falinge sri 13.9.2017 14:48

ma, vrlo jednostavno. ima taj Tweaker kao i za za win 7, prekjednostavno.

odoše strelice vrit.

a Registy skoro isti kao i u sedmice, ništa naročita. par dukčijih komandi i to je to.

Nego, stvarno, ako ti nešto ne radi, pitaj, meni je sve OK...   

Torent sri 13.9.2017 14:50

Meni sve radi nista ne brini ;) Prckanje po registry bazi i podesavanje i sl gluposti me davno proslo ;) Ima barem 15 godina ;) A ti onako rutinski preletis bazu i pobrises sto ti se ucini sumnjivo ;)

honor8 sri 13.9.2017 15:30
Torent kaže...

Meni sve radi nista ne brini ;) Prckanje po registry bazi i podesavanje i sl gluposti me davno proslo ;) Ima barem 15 godina ;) A ti onako rutinski preletis bazu i pobrises sto ti se ucini sumnjivo ;)

X

Registry ne diram ne diraju ni mene problemi.

ihush sri 13.9.2017 17:09
plavi08 kaže...
Mr.ddevil kaže...

..

Neaktivirani windows nije piratski. Piratski postaje onog trenutka kad ga aktiviraš ( zavaraš lokalnim KMS serverom). 

..

Sad politika reklamam i ostlao na stranu. No ne možeš uspoređivati lokalni KMS sa kupljenom licencom.

-nema piratskih, (ne)legalnih i sl. windowsa. Postoje jedni, MS-windows-i. Piratski (kolokvijalno) su 'skinuti s TPBa'.. (pitanje što sve dođe upakirano, neoriginalan file-iso-hash, modificiran i sl. npr loader-aktivator.. + maware), dok sa strane licence, mogu biti s važećom ili ne važećom (bez) licence. Za kućnog korisnika je bez licence OK (ali ne mora se o tome kokodakati na 'internetima') dok će firma povremeno platiti kaznu ako nema licencu. Crackanje je kršenje copyrighta, kazneno djelo. Pri tome nije važno ima li onaj tko cracka licencu (uobičajeno nema) i time se čini teže kažnjivo djelo nego neimanjem licence. Drugi dio problema ili terminologije 'piratski' je način downloada, tj u većini juzerskih priiča, torrent, distribucija, drugo kazneno djelo koje opet nema veze s licencom.

-oboje nema veze s radom OSa, dok modificiran ili demo-beta-preview i sl. može biti identičan u radu ili sasvim različit.

Anđeo bez falinge kaže...

A tko se to gore buni zbog "prčkanja" po registri bazi ?

To je na win 7 najnormalnija stvar i to se ne zove prčkanje već podešavanje nekih postavki windowsa kao npr za SSD i sl.

Osim toga, Windows je OEM, nije ilegalan.

Jučer su ikone 2 sata bile normalne, a danas ponovo crne kockice.

..

- ipak je to prčkanje. Zašto? Padefinicija, kad nešto znaš, tad napraviš, kad ne znaš, tad prčkaš (umjesto da ne diraš). Googlanje nije znanje...

-nema ilegoalnog. OEM u važenju licence (ili forumskim dokazivanju 'originalnosti' vs piratskih) ne znači da je tvoja valjana ali recimo da je važeća (prolazi).

Mr.ddevil kaže...
Nisam se toliko opterecivao niti proucavao kms, ispricavam se, otvorio sam sourc kod i u njega ubacio backdoor, i do io puni pristup PC-u , al eto

U sorce kodu se jasno vidi da KMS sređuje komunikaciju , vezano za aktivaciju, ne dira ništa kod komunikacije sa microstovim serverom za updejt i upgrejd tako da ne bi zbog toga trebalo bit navedenih problema oko upgrejda i updejta

Znaci ne bi trebalo bit nekih problema osim potencijalnog backdoora ;)

-MS ima hrpu programera, znaju se zaštititi (kad/ako to žele). Za par godina neće biti izvedivo..

-na forumu bi trebali izbjegavati takve teme.. bilo što u vezi, načinima.. to se ne radi 'na glas'. :)

Evo, pobrisao sam iz RegiStry novi key 29 KOJI SAM SAM STVORIO, i folder Shell Icons i sve se vratilo, black Cube nestale ali se vratile strelice.

Naći ću ja neki dobar tutać kako pobrisati strelice bez štete.

NE TREBA MI NITKO 

btw;

Ono uputstvo s Weba za koje sam dao link svima radi sranjca i crne kockice, dakle, ne valja.

-pliz, daj bar 'filtriraj' linkove koje pucaš ostatku (foruma).. npr pročitaš li? .. hm, vidim iza post .. što više reć.. ''sretno''!

Marko :D kaže...

Jedno pitanje; zašto te uopće smetaju te strelice? Meni je sasvim logično da su one tu i navikao sam na njih. Zapravo, uopće ih ni ne primjetim da su tu...

-da, strelice na shotrcutu su (meni, a ja sam centar svijeta..) korisne kao info, tj. razlika između 'običnog šorkuta' i 'prave' ikone (sys, objekta..) time i propertiesa..

-nema baš nikakve potrebe uklanjati ih. Čak obrnuto, to je dodatak na originalnu ikonu, overlay kojeg dodaje OS.. to je poželjno. (osim specijalcima kojima smeta..). :)

Jedno pitanje; zašto te uopće smetaju te strelice? Meni je sasvim logično da su one tu i navikao sam na njih. Zapravo, uopće ih ni ne primjetim da su tu...

Navikao sam ih u win 7 u registriju pobrisati i ljepše mi izgledaju ikone bez strelica, ništa posebno.

Vjerojatno stvar navike.

-navike su često loše... nego, možda ti ovaj primjer pomogne, kao priča, kao razlog da prestaneš čačkati na slijepo. Manje problema kad se počneš privikavati ostatku svijeta (i OSevima) nego kad sve mora biti prilagođeno ''tebi''.. ili da bar ne prčkaš, nego ako te zanima, prvo nauči: kako, zašto, gdje, .. pokušaj razumijeti software, OS, MS.. tvrdoglavost ne pomaže, znanje da.

kao btw, bi li npr u auto usuo neku nepoznatu tekućinu (umjesto goriva).. koju nađeš negdje .. na 'smeću'? Možda je pišalina, možda normalno gorivo. Ako imaš sreće, bit će OK, koliko puta se može imati sreće.. ili kolika je šansa da će nešto poći krivo? Prčkanje je prčkanje, kako god ga 'nazvali' i pozivati se na ''piše na netu'' je besmisleno. (ili barem čitati..).

- pobriši icon cache, možda pomogne (rebuildanje ikona).

- još btwa, jedan od 'problema' npr takvo (bez razumijevanja, bez znanja što to znači, posljedica) korištenje npr CCa, za čišćenje 'smeća'. Dio juzera poklika čišćenje svega, pa i icon cachea. Tad se dešava suprotno (od željenog 'ubrzavanja OSa', čišći OS..) jer OS mora rebuildati te ikone kod svakog paljena, zapravo se radi dupli posao i gubi nekoliko sekundi kod paljenja. .. to je kao primjer kako treba znati čitati (s razumijevanjem) i kako je potrebno znanje da bi se nešto dobrog napravilo (neovisno koji posao-alat je u pitanju), jel to soft, OS, CC, čekić ili kirurški skalpel.. bez znanja je svaki čekić isiti i veća šansa je napraviti problem nego nešto dobro. Dobar primjer, prava tema.. još kad bi takvi juzeri uopće čitali napisano.. (iz primjera vidljivo da se to ne čita..)

Marko :D sri 13.9.2017 19:27

Apparently, I'm not alone.

Ljudi javljaju kako im taj novi update KB4038788 radi same probleme. Jednima se Edge konstantno ruši, drugima dolaze BSoD-ovi, trećima stoji samo crna slika, a četvrti taj update ne mogu ni instalirati (taj sam!). Što reći, bravo Microsoft!

Ja se stvarno pitam, testiraju li oni ta ažuriranja prije nego što ih puste korisncima jer svako drugo ažuriranje radi probleme...

Torent sri 13.9.2017 19:57

Apparently, I'm not alone.

Ljudi javljaju kako im taj novi update KB4038788 radi same probleme. Jednima se Edge konstantno ruši, drugima dolaze BSoD-ovi, trećima stoji samo crna slika, a četvrti taj update ne mogu ni instalirati (taj sam!). Što reći, bravo Microsoft!

Ja se stvarno pitam, testiraju li oni ta ažuriranja prije nego što ih puste korisncima jer svako drugo ažuriranje radi probleme...

Pa sto kukas ;) Nisi instalirao i nemas problem ;)

ihush sri 13.9.2017 20:35

Neki imaju, neki nemaju. :)

-ti imaš. Pa nakon toga, pitanje, zašto... a zašto netko drugi nema (isti problem).. i ne, nije ti 'pun internet' takvih primjedbi valjan argument. Moj win (ne postoji moj-tvoj, kolokvijalno) se razlikuju u čemu? Možda imam 'bolji' PC .. ili imam sreće? Ako eliminiramo HW kao statistički sporedan, ako eliminiramo ISO-win install kao jednak, što tad ostaje kao razlika? Kako god ti se čini, u toj razlici može biti odgovr, stvaran problem. Možda stvarno ti nemaš sreće a ja imam (idem igrati loto!) .. :)

Marko :D sri 13.9.2017 20:44
ihush kaže...

Neki imaju, neki nemaju. :)

-ti imaš. Pa nakon toga, pitanje, zašto... a zašto netko drugi nema (isti problem).. i ne, nije ti 'pun internet' takvih primjedbi valjan argument. Moj win (ne postoji moj-tvoj, kolokvijalno) se razlikuju u čemu? Možda imam 'bolji' PC .. ili imam sreće? Ako eliminiramo HW kao statistički sporedan, ako eliminiramo ISO-win install kao jednak, što tad ostaje kao razlika? Kako god ti se čini, u toj razlici može biti odgovr, stvaran problem. Možda stvarno ti nemaš sreće a ja imam (idem igrati loto!) .. :)

Nisam ni rekao da je 'pun internet', ali nema veze. Uglavnom, problem je prijavljen od strane korisnika i nadam se da će gospoda iz Microsofta bar nešto poduzeti da to srede. Ako je do sada sve radilo, ali nakon updatea ne radi znam da nije problem u HW već da su oni nešto napravili pa da je taj HW postao najednom nekompatibilan. Uostalom, rušenje Edgea, na primjer, nije hardverski problem. S njim nema što biti nekompatibilno i to jasno govori kako je problem u Microsoft, sigurno nije u korisnicima jer oni Edge nisu programirali.

bunker sri 13.9.2017 20:51

@ihush

Zašto netko ima a netko nema problema ... ? I ja i ti znamo odgovor, no nekako svi prešućujemo očite odgovore. 😊

Baš naš mladi kolega Marko je više puta izbacivao argument da "skoro pa svi imaju problema sa win10". Kada sam god nakon toga išao brojati broj kritika i korisnika zahvaćenih nekim problemom, najvise sam dosao do 91000 korisnika, a tek na oko 5-7 miliona bi mogli govoriti o 1 promilu ukupnog broja korisnika win10.

Znaci, govorimo o ispod 1 promila. A koji su to uopće korisnici ??. I na to znamo svi odgovor : to su oni sa manjkom iskustva i znanja, te oni koji stalno nesto popravljaju, čiste, optimiziraju, poboljsavaju, gase telemetriju i ostale servise, cackaju pa group policyu i registryu bez da dovoljno znaju kaj bu sve izazvali tim radnjama, stalno instaliravaju i isprobavaju antiviruse i ostale security softvere i adone...itd itd itd...

Jbg, jednom je to netko morao jasno izreći ! 😊

.

ihush sri 13.9.2017 21:06
ihush kaže...
..

Nisam ni rekao da je 'pun internet', ali nema veze. Uglavnom,..

- preventivno, anticipiram jedan od mogućih odgovora (izgovor), jer nije odgovor. Kao što kasnije post to objašnjava.. (svi koji postaju u nekoj temi 'problem' imaju problem, među njima je statistički 100% problematičnih win/os/softa-bilo čega, ignorirati ostatak od, koliko, 99,9%.. je OK?).

- preskačeš pitenje-odgovor .. ono u čemu je razlika mog-tvog računala? Jedno radi drugo ima problem.. eliminiraj nepoznanice, ono što ostane, mora biti odgovor, koliko god ga ti ignorirao. :)

- zar ja imam sreće ili bolji win, PC? Kako? Koliko godina sam na forumu, koliko problema-pitanja imam? Jel mi ijedan OS/soft krivac za nešto? Svaki OS je savršen, stabilan, radi. Juzeri su nepoćudna varijabla..

bunker kaže...

..

Jbg, jednom je to netko morao jasno izreći ! 😊

.

-ne ide to tak.. treba im vrijeme, dok sazriju, dok opeku prste 'glavom kroz zid', jer samo su oni u pravu, ostali u krivu, mada ''njima'' nešto ne radi (problem).. i nema prečice. :) ... ne kao shortcut bez strelice, nego za stjecanje znanja-iskustva. Nakon što juzeri prčkaju po reg. čude se problemima.. jednako u temi OC ili sklapanje PCja ili bilo kojeg alata. Misle da je alat čudotvorac, alat je samo alat. Olako preporučaju ''fixeve''.. ne misleći o posljedicama itd. .. ali, tako je to. To je proces..

Marko :D sri 13.9.2017 21:12

bunkermax Zamisli da postoji jedan mali problem koji nije, eto tako veliki ni važan, ali postoji, primjeti se pri radu računala. Mali broj ljudi govori po forumima kako su primjetili problem, a većina šuti. Zamisli da na to dođe Microsoft i kaže kako SVI imaju taj problem (oni znaju zbog telemetrije, a i sami su radili Windowse i znaju što su napravili). Eh sad, ako se veliki broj ljudi ne prijavi nigdje problem, da li to znači da zapravo jako mali broj ljudi ima taj problem? Naravno da ne. 

To što si ti brojao realno nije ništa jer forumi postoje i u drugim državama i na različitim jezicima. Dakle ti bi trebao pretražiti doslovno cijeli internet, svaki forum da bi vidio kako problem postoji i da se ne događa samo kod određenog broja ljudi.

Od svih problema koje sam imao, mogu reći da uzrok ni jednom nije bio niti 3rd party antivirus (koji imam) niti O&O ShutUp10. Još uvijek čekam da ta dva programa naprave neki problem da ih mogu izbaciti s računala. Pošto još ni jednom nisu izazvali ni najmanji problem, programi ostaju. 

ihush I što? Ti sad pokušavaš reći kako smo problem napravili mi, korisnici koji imamo problem i da naš HW nije kompatibilan s Windows 10? Ako je do sada bio kompatibilan, kako je onda nakon updatea postao nekompatibilan? Koliko vidim Microsoft nije nigdje napisao da od jučerašnjeg updatea Windows 10 više neće podržavati baš te moje, a i od drugih korisnika koji imaju probleme, komponente. Kada to napišu i objave prije slanja updatea, onda ću lijepo doći i napisati - problem je bio do mene, ja sam kriv što sam išao nadograditi, a Microsoft je prije izjavio kako moj hardver postaje nekompatibilan i to je to. Međutim, poruke iz Microsofta nema, a oni su programirali Windowse i sva ažuriranja. Bože moj, to što ti nemaš problema ne znači da ne postoje. Ja već dosta dugo nemam problema s OS-om (izgleda da je ovo rekord) jer sam pauzirao ažuriranja, pa ne mogu govoriti u svoje ime da imam problema niti da mi je došao crni ekran niti da mi dolaze BSoD-ovi. Jedini moj problem je što to ažuriranje ne mogu instalirati bilo preko Windows Updatea ili ručno i to je to, a što se mene tiče, to ažuriranje ne mora biti ni instalirano.

Osim toga, meni je zanimljivo kako velikih problema nije bilo s Windows 7. U medijima nikad nije bilo ogromnih naslova da Windows Update kvari DHCP, web kamere i što ja znam što sve ne...

Btw sva računala koja imam tj. sve komponente koje su u njima su testirane od strane proizvođača da rade s Windowsima 10 i istih ih preporučuju. Onda je očito moja krivica jer imam krivi HW. Da bi Windows 10 funkcionirao kako treba, ja bi trebao imati više različitih komponenti i kako koji problem s kompatibilnosti nastaje lijepo ih mijenjati. Ili možda dva računala - ako je na jednom problem, na drugom radim. Ne mogu se odlučiti što je bolje. 

Anđeo bez falinge sri 13.9.2017 21:47

ti haš ili huš imaš malo većih problema s Egom 

to što sam savladao za pet dana ti si "prčkao" dvije godine i sad glumiš po forumu razvojnog programera samih Win 10.....

statičari poput tebe nikad ne idu uzbrdo, već na sigurno.

sve sam početne probleme riješeno i Win 10 nije nikakav bauk.

ENDE

bunker sri 13.9.2017 22:17

@marko

Statistika i matematika su prilicno neoborive. Naravno da nisam pobrojao sve korisnike svih foruma koji se zale na neki problem. Ali i bez toga se moze doći do prilicno preciznih podataka. Googlanje nekog problema će u prvih desetak rezultata izbaciti 99% portala na kojima se pise o tom problemu, i dosta je pobrojati broj autora te u formulu ubaciti varijablu jezicnog govornog podrucja. Pa neće se o win problemu pisati na fiatovom portalu. Ne zaboravi da win10 u najmanju ruku ima preko 500 miliona korisnika, a realnija ja brojka oko 700 miliona ( pogodi kojih nema u sl statistikama i zasto ih nema ) .

Hardverska nekompatibilnost ? Ajmo i tu famu secirati. Za osnovni ispravni rad racunala ti trebaju koje komponente ? Ploca ( chipset ), cpu, gpu, ram, storage, napajanje te periferija ( mis, tipkovnica, monitor ). Koliko to imamo proizvodjaca procesora na planeti ? Chipseta ( ne broj tvornica vec tipova chipseta ) ? Grafike ? .... Shvacas kaj hoću reći ? Govorimo o vrlo malim brojkama, a to su sve megakompanije ( intel, amd, nvidia..) i njima sigurno nije problem proizvoditi kontinuurano upravljacke programe u suradnji s ms, a ms ih uredno implementira kroz softver update servis.

I kad iskljucis neispravan hardver, i prebrzo izasli bugoviti drajver ( amd ... ), kaj preostaje od bitnih karika ? KORISNIK !!!!

Argument da je do nekog updatea sve radilo, a posle updatea vise sve neradi, nije vjerodostojan argument. Tko zna sto je sve taj nas korisnik "optimizirao i poboljsao" u svom sistemu, pa dodje update koji ne naidje na stanje u sistemu koje bi bilo ocekivano. Poznas dovoljno dobro operativni sistem pa da mozes tvrditi da uzrok peoblema nije neki swrvis kojeg si iskljucio zbog paranoje od telemetrije. Koliko mozes biti siguran da neki od vanjskih softvera ( a milion ih preporucujete i hvalite a cesto iza njihovog razvoja stoji mala grupa ili pojedinac ) nije uzrok probleema jer nemoze pratiti kontinuirano razvoj op sistema ??

I opet, ni ti ni ja ni ihush nismo mjerilo. Pokazatelji su ukupne brojke korisnika, a i firme gdje cesto i nemaju it odjel a desetke i stotine racunala im rade tocno onako kako i trebaju raditi ( al jbg, tamo ljudi rade u apk i nemaju vremeno stalno drljati i eksprimentirati ). Evo već par tjedana smo u jednoj tvrtci na implementaciji win10 ( pisao sam o tomw, av ih zeza ). Cca 50 racunala, i osim malo problema sa starijim pisacima i barkod skenerima, nista loseg se nedesava. Cak ni ti famozni updatei nikaj nenaruše niti ih itko uopće vidi niti osjeti ( automatika, 23-05 h se sve automatski odradi... )....

A svi na defenderu, nema ccleanera, adguarda, traficlighta, mbama, zemane, iobita, sto antiransomware adona....a svi pc su na netu 24 h.... Nemoj samo argument da imaju ogromnu sreću. Imaju sve default i orgigi, sada radimo backup implementaciju, i to je to...

👮

.

Mr.ddevil sri 13.9.2017 22:55
ihush kaže...

Mr.ddevil kaže...
Nisam se toliko opterecivao niti proucavao kms, ispricavam se, otvorio sam sourc kod i u njega ubacio backdoor, i do io puni pristup PC-u , al eto

U sorce kodu se jasno vidi da KMS sređuje komunikaciju , vezano za aktivaciju, ne dira ništa kod komunikacije sa microstovim serverom za updejt i upgrejd tako da ne bi zbog toga trebalo bit navedenih problema oko upgrejda i updejta

Znaci ne bi trebalo bit nekih problema osim potencijalnog backdoora ;)

-MS ima hrpu programera, znaju se zaštititi (kad/ako to žele). Za par godina neće biti izvedivo..

-na forumu bi trebali izbjegavati takve teme.. bilo što u vezi, načinima.. to se ne radi 'na glas'. :)

Evo da se nadovežem na ovo iako ne znam na što si točno mislio, ako si mislio na backdoor preko KMS-a , to će biti teško izvedivo za par godina, ali inače backoor u OS-u će uvijek biti prisutni, jer će uvijek biti propusta programera koje će netko uočiti i iskoristiti 

Marko :D sri 13.9.2017 23:03

Evo, drugo računalo nadograđeno i za sad nema nikakvih problema, ali vidjet ću sutra kad se bude koristilo hoće li biti kakvih posljedica nadogradnje.

Telemetrija nema nikakve veze s ažuriranjima, a i nikakve servise nisam dirao. Kažem ti, O&O ShutUp10 mi nije napravio još ni jedan problem. Kad napravi, javim se prvo tebi i ihushu i leti s kompa. Isto vrijedi i s Avastom. 

Torent čet 14.9.2017 06:58

Evo, drugo računalo nadograđeno i za sad nema nikakvih problema, ali vidjet ću sutra kad se bude koristilo hoće li biti kakvih posljedica nadogradnje.

Telemetrija nema nikakve veze s ažuriranjima, a i nikakve servise nisam dirao. Kažem ti, O&O ShutUp10 mi nije napravio još ni jedan problem. Kad napravi, javim se prvo tebi i ihushu i leti s kompa. Isto vrijedi i s Avastom. 

O&O ShutUp10 jeste on dirao servise.....

ihush čet 14.9.2017 11:03

- za razliku od (nadalje ignoriranog) juzera sa shortcutom, pokazuješ znake zanimanja za soft-OS.. no to nije dovoljno, potrebno je malo razmišljati, npr. s čime ima veze telemetrija? Ako je iz teorije zavjere, tad aluminijska kapica na glavu.. jedino još objasniti zašto si ti target MSu..

pri tome je nevažno (meni) koji ćeš ti soft koristiti na svom računalu, odnosno, bio bi vrlo zabrinut za svoje mentalno stanje kad bi Avast na tvom računalu meni bio bitna vijest. Ono što ne razumiješ, izazivaš probleme (jednako primjer gornji shortcut), koristiš alate (bez potrebnog znanja, bez razumijevanja), pri tome sebe isključuješ kao uzrok umjesto KISSa i podsjetnika da je računalo deterministički stroj. 2+2 je uvijek četiri. Sve ostalo je nešto drugo, neki uzrok. Koji? U ovim temama je upravo osnovno, znati uzrok i otkloniti problem tj otkloniti uzrok problema. Stvarno misliš da su razni problemi koji se dese na PC-x1 dok se ne dese na PC-x2(puta milion) stavr razlike u HW ili SW? .. ili majstoru-juzeru koji je to instalirao, podesio, koristio.. jedina random razlika može biti npr virus-malware kojeg neki juzer pokupi surfajući a drugi ne, sve ostalo je razlika u 'majstoru'. Podsjetnik, ni palačinke nisu iste (razlika nije u brašnu nego u kuharu-kuharici, receptu, jer je brašno iz iste vreće..), u svakom poslu-branši imaš majstore koji su bolji, nogometaši, serviseri, .. i one druge koji to nisu. Ići na operaciju iskusnom kirurgu ili nekom nepoznatom koji ima hrpu 'leševa' kao portfolio.. što misliš da bi pacient odabrao? Koja kategorija si ti? (ne po svom/mom mišljenju, nego po stanju na forumu, problemima koje imaš.. po rezultatu!). Shvaćaš li razliku, da ću npr vjerojatnije primijeniti savijet nekog drugog (osim primjera za shortcut, njega nikako..) nego tvoj kao što bi odabrao kirurga.. zbog rezultata. Tak da, zaboravi na telemetriju, imamo isti SW, isti HW, različite rezultate. Što je razlika u formuli, to je odgovor kao uzrok problema. Čak ne moraš TI (juzer-majstor) biti uzrok, možda struja u tvojoj okolici, možda neki treći vanjski faktor, ali dok ga ne znamo, ne možemo prosuditi o utjecaju-razlici. No svakako nije 'moj' win bolji od tvog, isti su.

Hoćeš li imati neki soft na svom računalu, ne zanima me.. ja imam i naljepnicu mikimausa, pa što .. (ok, izmišljeno, ali..).