Windows

Windows 10 - općenito

mario.L_hr sri 28.10.2015 17:59
mp3david kaže...
Pa al onda nemam licenciranu desetku kako da ga aktiviram kad nemam kljuc..imam kljuc od sedmice a da bi imao aktiviranu i desetku prvo moram nadogradit na 10 a onda tek ako hocr radit clean install

Ja bi na tvom mjestu reinstalirao 7-cu, aktivirao ju i odmah nakon toga nadogradio na 10-ku.

mp3david sri 28.10.2015 18:03

Pa to i radim vec 2 puta sam to napravio .imam iso desetke i idem na upgrade ali i tokom uogradea izbaci poruku instalacija nije uspjela u fazi first boot s pogreskomu postupku SYSPREP i vrati mi nazad na semdicu

kizo2703 sri 28.10.2015 18:14
mp3david kaže...
Pa to i radim vec 2 puta sam to napravio .imam iso desetke i idem na upgrade ali i tokom uogradea izbaci poruku instalacija nije uspjela u fazi first boot s pogreskomu postupku SYSPREP i vrati mi nazad na semdicu

Mislim, ko što ti kaže i ihush, podrazumijeva se da se Sedmica nakon instalacije prvo mora updateat - tek onda možeš ići na upgrade na Deesetku.

Na tvojem mjestu, rađe bi pričekao tjedan dana i onda napravio instalaciju Desetke, pošto ti ovo očito nejde.

error_666 sri 28.10.2015 18:17
mp3david kaže...
Ljudi pomoc..nikako mi nece instalirat windows 10.
Znaci windows media toolom sam kreirao iso datoteku i sprzio ju na dvd, i normalno krenem da nadogradim i prodje prvi korak kopiranja datoteka i na drugom koraku mi izbaci Vracanje starije verzije sustava windows i pise da nije uspjela instalacija..pa poludit cu vec danima se jebem sa tim windowsima od sedmice do desetke..sedmicu mi normalno instalira ali desetku nece..sta da radim???

I ja sam se danima peglao sa upgradeom sa 8.1 na 10 ... Pogubio sam dva kg živaca hahahaha  neće pa neće , dvadeset puta sigurno mi je zapeo na 35 % prilikom upgradea . Trazio po netu i našao rješenje koje mi je pomoglo . iskljucio sve SATA uređaje osim hard diska i deinstalirao driver od grafičke i prođe iz prve .

mp3david sri 28.10.2015 18:32

Dali to znaci da moram azurirat sve moguce updateove koje ponudi? jer prva 4 updatea ukljucujucu i win 7 sp1 su mi instalirani..a nakon toga sada nikako da mi nadje nove updatove..
a kad sam jucer prekjucer ostavio 2-3 sata da mi trazi updatove naslo mi je oko 250 azuriranja...ali sad nemam zivaca toliko cekat..
Puno bolji mi je clean install nego ovaj upgrade.
Sta znaci da cu od 2.11 moci napravit clean install i nakon toga ukucat key od sedmice i aktivirat ce mi se desetka?

kizo2703 sri 28.10.2015 19:14
mp3david kaže...

Sta znaci da cu od 2.11 moci napravit clean install i nakon toga ukucat key od sedmice i aktivirat ce mi se desetka?

Da, moći ćeš napraviti clean install i aktivaciju, bez potrebe instaliranja Sedmice.

mp3david sri 28.10.2015 19:53

A gdje to sluzbeno pise..ne nalazim nigdje nista osim nekih clanaka na netu.
Sto se tice upgrade pokusao sam i sa gasenjem firewall, pa sa deinstall drivera, pa sa updateom na wp 7 sp1,.itd ali prekine me i vrati na wp7 nakon 68%...vise se necu ni truditi...sad pokusavam raditi clean install samo da vidim kakva je desetka ako uspije instalirati uopce..a onda idem opet sedmicu staviti i cekati 2.11 da vidim hoce li biti tih novosti

mp3david sri 28.10.2015 20:09

Ne kuzim nista?nece mi otvoriti.
Daj pojasni u cemu je problem?
Inace radio sam evo i clean install i pred kraj pise da se sustav neocekivanom pogreskom resetirao i prekinuio instalaciju..ne prolazi mi ni clean install..pa ovo je za popizdit vise

mrakky sri 28.10.2015 20:19
mp3david kaže...
Inace radio sam evo i clean install i pred kraj pise da se sustav neocekivanom pogreskom resetirao i prekinuio instalaciju..ne prolazi mi ni clean install..pa ovo je za popizdit vise

clean install čega?

kaj ti točno nije jasno?

kizo2703 sri 28.10.2015 20:36
mp3david kaže...

Izvini, ali ja uopće ne shvaćam kaj ti uopće radiš?!

Kaj ti neće otvoriti?

Kaj uopće instaliraš?

Clean install i aktivaciju Desetke ćeš moći napraviti tek sa buildom koji će biti izdan 2. 11.!

mp3david sri 28.10.2015 21:17

Pa daj pogledaj prethodne postove sve je kristalno jasno.
Ali jos jednom da ponovim.
Sa media toolom sam kreirao iso datoteku i sprzio ju na dvd.
Krenuo sam uraditi upgrade, ali
nece mi napraviti upgrade sa win 7 na win 10 jer mi nakon 68% instalacije prekine i izbaci gresku koju sam naveo, znaci nece mi napraviti upgrade...prekine se koliko god puta pokusavao.

Nakon toga sam pokusao napraviti clean install putem iso filea spreznog na dvd iako tada ne mogu free aktivirati win 10, ali htio sam cisti da vidim kako win10 izgleda i da ga isprobam..ali mi pred kraj instalacije pokaze prozor da se dogodila neocekivana pogreska i da se sustav neocekivano resetirao i ne mogu ni na taj nacin instlirati win 10
Jel sada jasnije?

nicky.sl sri 28.10.2015 21:19
ihush kaže...

-sedmica mora biti updateana.. svi (čeking-MS) updateovi.

-u suprotnom imaš: kvar, postavke BIOSa, AV, neispravan medij itd.. (yogurt)..

nemora, ja sam nekoliko puta (razlicitim kompovima) odmah poslije čiste instalacije i aktivacije odmah pokretao nadogradnju (bilo s DVD-a il USB-a) i prolazilo bi bez problema.

Znači nemora bit win 7 ili 8.1 sa svim updateovima kad se radi nadogradnja s DVD-a ili USB-a

kizo2703 sri 28.10.2015 21:45
mp3david kaže...

S obzirom da spominješ: sysprep (Šta? Zbog čega je uopće pokrenut?! Jel znaš uopće šta je Sysprep na Windowsima?), Windows 7 bez SP1 (sa kojeg ne možeš napraviti upgrade na Desetku), šta sve ne, najbolje bi bilo da nabaviš novu instalaciju Sedmice sa integriranim SP1 ili da pričekaš par dana, do ponedjeljka 2. 11., kada ćeš moći instalirati Windows 10 od nule.

nicky.sl kaže...

Znači nemora bit win 7 ili 8.1 sa svim updateovima kad se radi nadogradnja s DVD-a ili USB-a

Da, ali Sedmica mora biti sa integriranim SP1, jel tak?

ihush sri 28.10.2015 22:09
kizo2703 kaže...
mp3david kaže...

S obzirom da spominješ: sysprep (Šta? Zbog čega je uopće pokrenut?! Jel znaš uopće šta je Sysprep na Windowsima?), Windows 7 bez SP1 (sa kojeg ne možeš napraviti upgrade na Desetku), šta sve ne, najbolje bi bilo da nabaviš novu instalaciju Sedmice sa integriranim SP1 ili da pričekaš par dana, do ponedjeljka 2. 11., kada ćeš moći instalirati Windows 10 od nule.

nicky.sl kaže...

mora, npr ie11 (prije taj requirements nije spominjan, tj razni cumulative + chekpoint.. ne svi, ali neki a MS ne govori koji.. upravo zbog genuine). Pošto juzer ne zna koji, mora sve, ne mora .. ali tad ima situaciju kao ova gore. + on ima neki problem, npr neispravan install-medij (ram i sl.)

-edit: tj. .. kad se juzeru pojavi win10 logo u sys trayju tad može, prije tog ne može (a posljenji mjesec su serveri preopterećeni ponekad se za neki update čeka, čeka, čeka... i cijelu noć).

mp3david sri 28.10.2015 22:42

Ali to je clean install sa microsoft stranice skinut mediatoolom?? Kako je moguce da nevalja.
Eo sad sam uspio napravit clean install i unio sam neki serial key sto sam nasao na netu.
Prilikom instalacije je pisalo da je ispravan.
Sustav je instaliran ali kad otvorim neke stvari tipa postavke: pise da je probno razdoblje isteklo, posjetite win trgovinu da biste kupili punu aplikaciju: i ne mogu nista otvoriti i svako malo mi se komp resetira.
Neznam koji je to k..ali instalirat cu Win 7..ako mi je XP sluzio 9 godina onda ce i win7 dosta dugo...a kao sto sam rekao Win10 ce doci na red kad budem iduci komp kupovao.Jer mi se neda vise zivcirat ovime.

deckard čet 29.10.2015 07:26
mp3david kaže...
Ali to je clean install sa microsoft stranice skinut mediatoolom?? Kako je moguce da nevalja.
Eo sad sam uspio napravit clean install i unio sam neki serial key sto sam nasao na netu.
Sustav je instaliran ali kad otvorim neke stvari tipa postavke: pise da je probno razdoblje isteklo, posjetite win trgovinu da biste kupili punu aplikaciju: i ne mogu nista otvoriti i svako malo mi se komp resetira.
Neznam koji je to k..ali instalirat cu Win 7..ako mi je XP sluzio 9 godina onda ce i win7 dosta dugo...a kao sto sam rekao Win10 ce doci na red kad budem iduci komp kupovao.Jer mi se neda vise zivcirat ovime.

Nisam čitao sve ranije postove, no iz rezimea bih pretpostavio sljedeće: smrdi na nešto neispravno u kompu, recimo memorija me jednom tko zvekala kod jedne instalacije koja je prošla tek iz 3. ili 4. pokušaja, ali se poslije sistem rušio random. Zamjenom memorije problem je bio riješen. Nadam se da to nije slučaj i kod tebe već da se radi o kakvom driveru koji u kombinaciji s još nečim stvara problem. Nadalje aktivacija prolazi tek kad napraviš upgrade, a nakon toga prolazi i kroz clean install. Što se tiće ISO imagea sprženog na DVD imao sam dva ili tri puta sličan slučaj da su se instalacije prekidale uz greške, uvijek je bio neispravno sprženi medij u igri. Neznam da li si već probao, no preporučam izradu instalacijskog USB sticka s kojeg napraviš upgrade.

morrisoN čet 29.10.2015 10:56
mp3david kaže...

Dvije opcije:

1.

-Nanovo instaliraj i aktiviraj win 7. (mora biti upgrade-an na sp1)

-Taj Win 10 iso raspakuj negdje na d: ili neku drugu particiju (možeš winrarom)

-Pokreni upgrade win7==>win10 iz tog foldera gdje si winrarom raspakovao iso file.

-nakon procesa nadogradnje win 10 će biti aktiviran

2.

-Čekaj da bude dostupan taj novi build koji će dopuštati aktivaciju ključem od win 7 kroz clean install.

AFARON čet 29.10.2015 12:16

Zna li netko da li ce se moci skinuti image novog builda sa sluzbenih MS stranica kada izadje 2.11.? (onaj kojeg cemo moci aktivirati kljucevima od win7/8 bez upgrade-a)

Valjda bi trebalo negdje da ima legalno da se skine, jer cemu inace ta opcija..

kizo2703 čet 29.10.2015 12:34
ihush kaže...

-edit: tj. .. kad se juzeru pojavi win10 logo u sys trayju tad može, prije tog ne može (a posljenji mjesec su serveri preopterećeni ponekad se za neki update čeka, čeka, čeka... i cijelu noć).

Pitanje je bilo više retoričko, pošto sam već stavil link na FAQ, u kojem se može pročitati ''sve bitno''.

Očito je da nešto, s nečim nije kak treba, inače nebi bilo toliko ''pucnjeva u prazno''.

AFARON kaže...

Zna li netko da li ce se moci skinuti image novog builda sa sluzbenih MS stranica kada izadje 2.11.? (onaj kojeg cemo moci aktivirati kljucevima od win7/8 bez upgrade-a)

Valjda bi trebalo negdje da ima legalno da se skine, jer cemu inace ta opcija..

Pa, sigurno da će se moći, možda ne odma u ponedjeljak, nego kroz dan ili dva, kao što je to bilo i sada aktualnim Insider buildom, čiji je .iso za download stavljen niti 48 sati nakon izlaska u Windows updateu.

Uostalom, ako ga i odmah skineš kroz WU, možeš iso napraviti konvertiranjem esd filea, koji se uvijek nalazi u Windows.bt -> sources folderu.

mp3david čet 29.10.2015 13:22

Zanima me jos..sta tocno moram instalirati od updatea na sedmici kako bi mi se prikazala ikona Get Windows 10??
Jer meni nadje sveukupno oko 300njak updateova .
Ja budala isao instalirati sve zivo i nepotrebno i gledam stanje memorije diska se dosta smanjuje...
Prvo update mi nadje drivere to ajde moram skinuti, a nakon toga bitna prondje win 7 sp1 to isto moram skinut, a nakon toga pronadje azuriranje net framework..i nakon te trece ture mi pronadje oko 700mb velik update sa 230 datoteka za auziranje.
Nije problem to sve skinuti ali da datoteke kad se instaliraju zauzmu po par gigabajta to ne zelim.
Pa vas ovim putem pitam sta mi je ono najbitnije za instalirati pored navedenih programa..jer puno azuriranje je security update za net framework? Cemu on uopce sluzi?
Ima dosta security updateova, ali nekak si mislim da mi je od svega najbitnije instalirati samo updatove za Win7 bez svih ostalih gluposti.jer idem jos jednom iz pocetka stavit win7 ali da pazim sta cu updatea azurirati.

nicky.sl čet 29.10.2015 13:27
mp3david kaže...
Zanima me jos..sta tocno moram instalirati od updatea na sedmici kako bi mi se prikazala ikona Get Windows 10??
Ja budala isao instalirati sve zivo i nepotrebno i gledam stanje memorije diska se dosta smanjuje...
Prvo update mi nadje drivere to ajde moram skinuti, a nakon toga bitna prondje win 7 sp1 to isto moram skinut, a nakon toga pronadje azuriranje net framework..i nakon te trece ture mi pronadje oko 700mb velik update sa 230 datoteka za auziranje.
Nije problem to sve skinuti ali da datoteke kad se instaliraju zauzmu po par gigabajta to ne zelim.
Pa vas ovim putem pitam sta mi je ono najbitnije za instalirati pored navedenih programa..jer puno azuriranje je security update za net framework? Cemu on uopce sluzi?
Ima dosta security updateova, ali nekak si mislim da mi je od svega najbitnije instalirati samo updatove za Win7 bez svih ostalih gluposti.jer idem jos jednom iz pocetka stavit win7 ali da pazim sta cu updatea azurirati.

Nabavi win7 s integriranim sp1 i nemoraš nikakve update skidat nego ideš odma posli aktivacije  na nadogradnju s DVD-a il USB-a

morrisoN čet 29.10.2015 13:44
mp3david kaže...

A što će ti "get win10" ikona?

-Skini iso bez toga.

mp3david čet 29.10.2015 14:01

Kad imam tu ikonu onda znam da je komp spreman za windows 10 i da su svi potrebni zahtjevi ispunjeni, a vec imam iso datoteku na dvdu ali po proslim postovima vidite da nisam uspio nista.tako da ako vih nadogradivao na win10 to je eventualno ako mi sam pondudi azuiranje ili od iduceg mjeseca kad puste novi build sa aktivacijom od sedmice