32 bit VS. 64 bit

Planiram si stavit windows 7, pa neznam dali bi to ok radilo s mojom konfom, i zanima me jel da stavim 32 ili 64 bit-nu sedmicu???
Ja bi rade stavio 64 bit-nu posto je i procesor 64 bit-ni (s otkljucanim jezgrama)!
Na kutiji od ram-a i maticne mi pise "windows 7 support", a kroz jedno 10-ak dana cu uzet jos gigu rama ako stavim "sedmicu"tako da imam 4 gige ddr3, kako bi to bolje - brze radilo!
Konfa pod "moj pc"!
radije stavi 64 bitnu sedmicu, naravno da će raditi brže i bolje, i bez problema na tvojoj konfiguraciji. evo i ja se pripremam na prelazak sa 32 bitne sedmice na 64 bitnu.

Evo danas instalira FEAR na win7 64 bit,neigrivo,eto jedan minus za 64 bit.

Evo danas instaliram na notebook 7icu i stavit ću 32 verziju. Stavljam 7icu radi ispunjavanja želje bolje polovice, inače bi išli XPsp3. još od 98se izbjegavam prelaske na sve nove verzije do samoga kraja. Ako mi nešto radi kako treba (zanima me isključivo funkcionalnost, performanse me ne jebu. Ako sam nekad mogao surfati na 56k modemu i biti hepi, danas mi je razlika između 3mbita i 5 snobovsko pitanje pogotovo kad je flat rate :D ) onda ne mijenjam ništa sve dok ne moram. A komp koristim u širokom spektru, muzika, filmovi, surfanje, photoshop, autocad, video rendering, igranje... doduše uglavnom stare igrice (starcraft, AoE2, HL, Q2 (chaos :)) i FM2011 i sve mi šljaka na XPsp3. Ako mi nije od presudne važnosti prijeći na novu verziju, ne razbijam glavu time.

radi li cod4 na win7 ultimate 64 bit

Da.

radi li cod4 na win7 ultimate 64 bit
-radi, ali ultimate nema baš nikakve veze s tim. Nit štete, nit koristi (kao ni broj bitova).
- (ponekad) Ima jedan mali problem, keyevi za 32 se lakše kupe, jer treba koristiti legalno na forumu.

Vidim svi pišete samo dobre i loše strane 64-bitnih Windows-a, a šta je sa 32-bitnim?? Koje su njegove dobre i loše strane naspram 64-bitnih Windowsa?
P.S. Ako je to već neko napisao, jbg, neda se meni sve čitat :P

Mogu li igrice/programi koje rade na 32 bitnima raditi i na 64 bitnima?

Igre mogu ,a programi isto samo sto imas x32 i x64 verzije nekih programa.

Igre mogu ,a programi isto samo sto imas x32 i x64 verzije nekih programa.
Znam za verzije ali ako stavim 32 bitni program na 64 bitno racunalo, to ce raditi jel ali samo ne isto kao 64 na 64 ?

ja se inače držim xp-sp3, šljaka mi super i imam sve drivere, inače sam skeptična sto se tiče sedmice a na vistu mi se dize kosa na glavi,
najveci razlog zasto ne na vistu/7 mi je jer nemaju drivere za printer koji bas i nije toliko star -,- ''.
što se tiče 32 vs 64 - ako imas sve tehničke preduvjete i nefali ti drivere onda zasigurno 64

ja se inače držim xp-sp3, šljaka mi super i imam sve drivere, inače sam skeptična sto se tiče sedmice a na vistu mi se dize kosa na glavi,
najveci razlog zasto ne na vistu/7 mi je jer nemaju drivere za printer koji bas i nije toliko star -,- ''.
što se tiče 32 vs 64 - ako imas sve tehničke preduvjete i nefali ti drivere onda zasigurno 64
Koji tije to printer? Ako je driver imalo normalno napisan driver za XP će raditi na 32-bitnim Win7.

I ja se drzim XP SP3 (32 bitni), jer nemam dovoljno jak procesor za W Vistu ili za W7 a i kada imadnem necu zadugo mjenjati XP, jer ga koristim 6 godina (prvo SP2 a sada SP3) i navikao sam na njeg, dok W7 trazi jace konfiguracije za igrice, malo je komplikovaniji i sl., sve u svemu ne planiram mijenjati XP dok bas ne zastari, dok sve igrice budu trazile Vistu ili W7, jer jos uvijek izlaze igrice koje mogu na XP, kao sto je Max Payne 3

Onda nećeš još dugo ,kao ni sa Officeom 2003. April 8, 2014 (osim ako platiš)
Skoro će tri godine od izlaska Sedmice. (13. 08. 2009.)
Ako printer nije stariji od 10 godina ,dosada je sigurno izdan driver za Sedmicu. Samo treba potražit ....

I ja se drzim XP SP3 (32 bitni), jer nemam dovoljno jak procesor za W Vistu ili za W7 a i kada imadnem necu zadugo mjenjati XP, jer ga koristim 6 godina (prvo SP2 a sada SP3) i navikao sam na njeg, dok W7 trazi jace konfiguracije za igrice, malo je komplikovaniji i sl., sve u svemu ne planiram mijenjati XP dok bas ne zastari, dok sve igrice budu trazile Vistu ili W7, jer jos uvijek izlaze igrice koje mogu na XP, kao sto je Max Payne 3
win 7 uopce nije tako zahtjevan, pa ja na svom netbooku sa hardverom intel atom i 1 gb ram vrtim glatko win 7 ultimate, nista ne steka. i da xp je vec zastario, jos malo i izgubit ce podrsku. fore da win 7 trazi jacu konfu za igrice ne stoje, sve je to isto, nece bit neka igra koju ces na xp vrtit glatko a na sedmici da ce stekat(meni cak rade i bolje na sedmici). ko kaze da je win 7 kompliciraniji od xp-a nije nikad isprobao win 7, najjednostavniji win ikad, sve ali bas sve je jednostavno, od instalacije do koristenja. da ne govorim da xp podrzava najvise directx 9 sto je po meni dovoljan razlog za prelazak.

Ako imate bilo koji noviji komp sa 4 gb ili više rama nemate šta razmišljati pređite na 64 bitni windows da iskoristite svu snagu svog kompa, a ako imate manje od 4 gb rama i stariji komp onda vam 64 bitni windows netreba i točka nema se tu šta više raspravljati i trollati.

I onda instaliraš x64 verziju pa ne možeš nać driver za neki specifični komad hardvera (neka namjenska PCI kartica ili tako nešto - skener, neki multifunkcijski printer i sl.) ili pak neki nužno potrebni komad softvera ne radi ni u XP modu a kamo na x64.
Ili još bolje, instaliraš x64 a winsi i dalje imaju na raspolaganju samo 3.25GB RAMa a ti imaš 4GB
Ne postoji univerzalno pravilo oko tog pitanja.

imam x64, svi driveri odlicno rade, imam neku prastaru wlan karticu, ima samo 32 bit driver za nju, ja fino instaliro, radi odlicno, isto kao i printer, 32 bitna verzija super radi.

I onda instaliraš x64 verziju pa ne možeš nać driver za neki specifični komad hardvera (neka namjenska PCI kartica ili tako nešto - skener, neki multifunkcijski printer i sl.) ili pak neki nužno potrebni komad softvera ne radi ni u XP modu a kamo na x64.
Ili još bolje, instaliraš x64 a winsi i dalje imaju na raspolaganju samo 3.25GB RAMa a ti imaš 4GB
Ne postoji univerzalno pravilo oko tog pitanja.
Meni sve drivere nađe jer nemam lakrdije iz 1997 godine i win 7 64 bit mi perfektno radi i pošto je memorija jeftina danas imam 8 gige rama i 64 bitni windows mi ih iskoristi do kraja a i puno koristim winrar kao i svi vi ovdje i 64 bitna verzija programa mi je osjetno brža tako da tu nema priče više.

Ti nemaš ali poslovni korisnici imaju. Zašto ih imaju? Jer još uvijek obavljaju posao kako treba.
Aj nađi (funkcionalan) driver za Roland grx-400. Za Win7 x64. Ili barem XP x64.

Dobro ,i ti ga sad kakiš.
Plotter koji je izdan '98 (ili koje već) i za koji ni XP driveri ne rade kak treba nećeš ni priključivat na i7/16 gb (ili sličan) PC.
Ni ''teti u dućanu'' ne treba ništa jače od XP-a na kasi.

Uzeo sam primjer - lako se dogodi da neki lijevi uređaj nema ni xp drivere a kamo za x64 sedmicu. Da mu dokažem da ono njegovo "nađe sve drivere" ne vrijedi.

Uzeo sam primjer - lako se dogodi da neki lijevi uređaj nema ni xp drivere a kamo za x64 sedmicu. Da mu dokažem da ono njegovo "nađe sve drivere" ne vrijedi.
Meni i svim frendovima koji imaju računala i periferije od 2008 god windows sve nađe i radi perfektno a to što ti i neki drugi imate lakrdije iz 1997 godine jbg vrijeme je za kupnju novih komponenti.

Meni i svim frendovima koji imaju računala i periferije od 2008 god windows sve nađe i radi perfektno a to što ti i neki drugi imate lakrdije iz 1997 godine jbg vrijeme je za kupnju novih komponenti.
Nisi ti ,ni tvoji frendovi središte svemira!! Te ''lakrdije iz '97'' služe za posao i koštaju kao dobar auto! To je poanta svega!!
Većini ljudi PC ipak služi za posao ,ne za igranje ,a u poslu je bitna svaka lipa troška!!
Zato ,ne guraj nos gdje mu nije mjesto i ne piši gluposti.

Nisi ti ,ni tvoji frendovi središte svemira!! Te ''lakrdije iz '97'' služe za posao i koštaju kao dobar auto! To je poanta svega!!
Većini ljudi PC ipak služi za posao ,ne za igranje ,a u poslu je bitna svaka lipa troška!!
Zato ,ne guraj nos gdje mu nije mjesto i ne piši gluposti.
Nitko tu ne govori o igrama

Ako se ne varam, na 64bit win postoji mapa Program files x86 i Program files x64. To znači da kod instaliranja programa/igara moram ih "razvrstavati" u te dvije mape ovisi dal je program 32 ili 64-bitan?
I kud točno vi zapravo instalirate programe/igre, dal u Program files kao što je već preporučeno kod same instalacije ili negdje drugdje?
Ja sam do sad uvjek ovako radio pa recite dal je to ispravno.
Samo windowse i ništa drugo sam stavio na C: particiju od 40GB i zato nije ni veća od tih 40gb
Na D: particiji od 200GB imam mapu "Programi" u koju instaliram programe i mapu "Igre" za igre.
Te imam E: particiju 225GB koja služi za sve ostalo, glazba, slike, video, dokumenti i kod instalacije windowsa ona se ne dira.
Programe i igre ne instaliram u program files jer tamo već postoje mape koje dođu s windowsima, a i kasnije se nakupe dodatne, te onda je tu šuma mapa i nije mi toliko pregledno, kao kad si sam sortiram.
Sad me zanima, dal to utječe na performanse/brzinu jer programi nisu instalirani u program files ili nema veze, te da li cjelo vrijeme radim krivo?
Kako bi vi preporučili raspodjelu particija?

Ako se ne varam, na 64bit win postoji mapa Program files x86 i Program files x64. To znači da kod instaliranja programa/igara moram ih "razvrstavati" u te dvije mape ovisi dal je program 32 ili 64-bitan?
I kud točno vi zapravo instalirate programe/igre, dal u Program files kao što je već preporučeno kod same instalacije ili negdje drugdje?
Ja sam do sad uvjek ovako radio pa recite dal je to ispravno.
Samo windowse i ništa drugo sam stavio na C: particiju od 40GB i zato nije ni veća od tih 40gb
Na D: particiji od 200GB imam mapu "Programi" u koju instaliram programe i mapu "Igre" za igre.
Te imam E: particiju 225GB koja služi za sve ostalo, glazba, slike, video, dokumenti i kod instalacije windowsa ona se ne dira.
Programe i igre ne instaliram u program files jer tamo već postoje mape koje dođu s windowsima, a i kasnije se nakupe dodatne, te onda je tu šuma mapa i nije mi toliko pregledno, kao kad si sam sortiram.
Sad me zanima, dal to utječe na performanse/brzinu jer programi nisu instalirani u program files ili nema veze, te da li cjelo vrijeme radim krivo?
Kako bi vi preporučili raspodjelu particija?
1. Nije točno da moraš razvrstavati programe po "bîtnosti". Tvoja je slobodna volja da programe instaliraš u koji god direktorij želiš.
2. Da li je ispravno programe instaliravati na svoju particiju, podatke snimati na treću i sl. je tvoje osobno nahođenje. Ja osobno radim na vrlo sličan način. Razlog tome je da kad dođe do reinstalacije Windowasa ne dolazi do gubitka podataka formatiranjem sistemske particije.
3. Na brzinu pristupa podacima može utjecati položaj datoteke na disku, ali još više fragmentiranost. Međutim, čisto sumnjam da bi ti smještanje datoteke na nešto sporiji dio diska mogao uočiti pogotovo ako si particiju s programima postavio vrlo blizu najbržem dijelu diska (a jesi). Kad bi imao SSD (što iz kapaciteta od pola terabajta zaključujem da nemaš), onda bi bilo posve svejedno gdje ti se što nalazi.
4. Podjelu particija bih ti preporučio da napraviš onako kako tebi najviše paše, ali ovo što si sad napravio je, po meni, jako dobro.

Evo ja se baš dvoumim da pređem na 64 bit win7 sa 32 bit win7 posto imam novi komp sa 8 giga rama a cita mi samo 3 (dali bi dobio nesto sa tih 5 giga rama vise na brzini procesora imam quad core amd athlon 3200?) e sada kolko vidim u ovoj temi minus je to sto je manjak drivera za 64 bitne sustave i to me malo muci, komp mi sluzi za produkciju glazbe, igre, surfanje, filmovi itd standard shit e sada dali mi se isplati prelazit na 64 bitne samo zbog rama koje je vase misljenje?

Ako ti komp služi za ovo nabrojano, onda ćeš jako profitirati sa prelaskom na x64.
Drivere imaš praktički za sve osim za neki stariji hardver - skeneri, printeri i sl. Jedina stvar koja meni ne radi na x64 Win7 je stari Benq skener iz 2002. godine.
ljudi zna li iko kako da instaliram MSN na win 7 64bit?Bio bih vam zahvalan
meni msn bez problema radi na win7 64bit