Videokamere

SJCAM SJ5000, jeftina aternativa skupom GoPro

toma20 pet 3.2.2017 21:40

poz ovako produzio sam ugovor sa tcomom i dobio 500 kn poklon bona za sancta domenicu,volio bih si do ljeta uzeti kameru,prva opcija je bila  SJCAM SJ5000X 4K ali sada sa ovim bonom bi me go pro session 4 u sancta domenici doslo manje od sjcam-a,sta vi preporucate? koja je bolja? dali itko ima session4,iskustva? (jedini problem je sta bon moram iskoristiti u 28 dana)

skank666 pon 6.2.2017 11:15
toma20 kaže...

poz ovako produzio sam ugovor sa tcomom i dobio 500 kn poklon bona za sancta domenicu,volio bih si do ljeta uzeti kameru,prva opcija je bila  SJCAM SJ5000X 4K ali sada sa ovim bonom bi me go pro session 4 u sancta domenici doslo manje od sjcam-a,sta vi preporucate? koja je bolja? dali itko ima session4,iskustva? (jedini problem je sta bon moram iskoristiti u 28 dana)

Poz, imam ja session 4 i za moje potrebe je super. Kao lošija kvaliteta videa ali je mala i u već vodonepropusnom kućištu. E sad što je bolje ne znam, mogu samo reći da je ovaj session4 super igračkica pa ako ga možeš dobit za male pare možda bi trebao razmisliti o gopro-u. Nisam pametan što da ti preporućim. 

Vidi tu za nekakvu usporedbu

https://www.bhphotovideo.com/c/compare/SJCAM_SJ5000X_Sports_Camera_Silver_vs_GoPro_HERO4_Session/BHitems/1205388-REG_1168050-REG

Nikola10 čet 16.2.2017 21:47

Pozdrav! Trenutno sam u Americi i trebam hitno kupiti neku kamericu da koristim za ronjenje i tak. Gopro 5 otpada jer je preskupi mi. Mozete mi preporuciti nekaj do 100-130usd? Mogu i prek amazona kupiti jer nema postarine. Bilo koji savjet molim!

CyberDemonVZ čet 16.2.2017 21:54
Nikola10 kaže...
Pozdrav! Trenutno sam u Americi i trebam hitno kupiti neku kamericu da koristim za ronjenje i tak. Gopro 5 otpada jer je preskupi mi. Mozete mi preporuciti nekaj do 100-130usd? Mogu i prek amazona kupiti jer nema postarine. Bilo koji savjet molim!

Npr

https://www.amazon.com/SJ5000X-2K30fps-Sports-NTK96660-Waterproof/dp/B018923G7E

Ali mislim da ima novijih modela od SJCAM-a.

EDIT: Tako je, SJ6

http://sjcamhd.com/sjcam-sj6-legend/

Al košta oko 150-160USD.

CyberDemonVZ čet 16.2.2017 23:11
Nikola10 kaže...
Hvala na brzom odgovoru. Kaj mislis o akaso ek7000 4k wifi?

O ni jednoj drugoj nisam čitao, jer sam kupovao baš SJ5000, mogao sam je dobiti jako jeftino.

Pogledaj Youtube usporedbe. Ako ih nema, odma bi preskočio kameru.

referee sub 6.5.2017 19:02

Bok, vidim da je izašla nova sjcam kamera, 7 star, no u cjenovnom rangu koliko vrijedi (200 € ili $) u Hrvatskoj bas i nema. Ima li netko ideju ili preporuku gdje kupiti 

SJCAM SJ7 Star Native 4K Action Camera
ili
Xiaomi YI 4K Action Camera

ili treću opciju jednako kvalitetnu do 200€ u RH/Zagrebu? Kamera bi bila poklon pa bi cijenio najbolju preporuku. 

Hvala 

CyberDemonVZ uto 9.5.2017 23:33
referee kaže...

Kakva su iskustva..s kamerom, ajde vec ima nekakvih feedbackova, no sa nabavom preko Gear besta?? Carina, porez i dr. Bio sam se javio majdi na pp al ne doživljava me. Hvala na odgovoru 

Plaćaš 25% PDV

Plaćaš troškove carinjenja .. 30.. 50 kn, tako negdje

I onda još ak ti zaračunaju onih 4.5kn za preuzimanje paketa.

Eng sub 20.5.2017 10:17

Sta kazete na kraju, EKEN h9 ili SJCAM SJ5000x elite?

Moje potrebe su snimanje na moru, planini i eventualno na kampovanju (u sumi).
Nista profi, ali bih zeleo da imam pristojne snimke kad se budem prisecao nekih dogadjaja.

Hvala unapred na odgovoru :) 

dwade20 pet 26.5.2017 18:21

Pozdrav, meni što s tiče snimki možda najbolja Xiaomi Yi... Bar moje mišljenje. Sad me zanima po vama: Da li se isplati kupovati neku od ovih malih kamera koja će 99% vremena služiti za fotografije? Stvar je u tome da bi je poklonio djevojci koja se poluprofesionalno bavi instagramom pa mi je bitno da se može dijeliti na mobitel preko bluetootha ili nfc ili nešto treće. Eto, svaki savjet dobro došao. Hvala :)

mbaksa pet 26.5.2017 18:31

Ne isplati se. Dobit će kvalitetu sličnu mobitelu, možda još i goru (ovisi o kojoj kameri je riječ i o kojem mobitelu), a sa sobom će morati nositi dva uređaja. Isplatilo bi se možda jedino ako voli slikati ultraširoke fotke. No ako se fura na to, onda bi joj radije mogao kupiti ultraširoku ili riblje-oko leću za mobitel - puno jeftinije od sportske kamere i puno praktičnije.

Reedy ned 28.5.2017 20:44
CyberDemonVZ kaže...
referee kaže...

Kakva su iskustva..s kamerom, ajde vec ima nekakvih feedbackova, no sa nabavom preko Gear besta?? Carina, porez i dr. Bio sam se javio majdi na pp al ne doživljava me. Hvala na odgovoru 

Plaćaš 25% PDV

Isto vrijedi i ukoliko se kamera naruci iz EU skladista?

CyberDemonVZ ned 28.5.2017 21:16
Reedy kaže...
CyberDemonVZ kaže...
referee kaže...

Plaćaš 25% PDV

Isto vrijedi i ukoliko se kamera naruci iz EU skladista?

S EU skladišta različitih dućana - ne.

S Gearbeast EU skladišta  - možda!

Ljudi s njima imaju svakakva iskustva. Izgleda da ima se EU poslovnica nalazi u bescarinskoj zoni, pa bi se PDV trebao naplatiti, ALI često prođe bez njega.

Pisalo se u Gearbest temi o tome.