Televizori

TCL C835 - mala recenzija

60nine pet 5.1.2024 11:31
Tvpronlem kaže...
Jutros u 02:50 televizija se pali sama od sebe i vrti se hrt 1
Zvuk je bio dosta glasan, ne trebam niti govoriti kakav nam je to sok napravilo.
Zena evo uru nakon ne moze zaspat ( a samim tim ni ja) 😅

Sta bi moglo aktivirati takvo paljenje tv-a?

meni se prošli tv (LG) znao paliti zbog novog Kaon STB-a kad je bio povezan preko hdmi-cec-a s tv-om, znači zbog A1 stb-a (jer sam koristio daljinski od istog za paljenje oba uređaja) - čim sam ugasio tu opciju, sve je bilo ok...

to mi se počelo dešavati čim sam dobio taj novi STB od A1 (prije sam imao onaj stariji, s njim nisam imao nikakvih problema)

ne znam da li je možda i kod tebe takva kombinacija, ali vrijedi isprobati isključiti tu opciju... 

na ovom TV-u to još nisam doživio u ova 2-3 tjedna koliko je kod mene (koristim daljinski od STB-a za paljenje oba uređaja, TV se pali tipkom TV na daljinskom stb-a, a STB power tipkom na istom daljinskom)

60nine pet 5.1.2024 11:36

btw kad sam već tu - koji firmware imate na c835 trenutno i da li ste ikad dobili neki update? (vidim na XDA da postoje i novije verzije od ovog kojeg imam na TV-u, ali se ne bi još upuštao u manualno flashanje pošto sve radi ok)

encoding ned 7.1.2024 10:56

Ima kakva preporuka za neki "ambijentalni ugodaj" app? Ono tipa snimka vatre da imas ugodaj kamina, kisa i sl.

Kad upisem npr "fireplace" u play store, svaki rezultat ima ocjenu max 3.0/5, s tim da veicna ima npr 1.6/5

60nine ned 7.1.2024 21:02
Tvpronlem kaže...
Da li je itko instalirao(i ako je kako) normalni play store,
Imam samo ovaj sto nudi android tv appive

mislim da to nije moguće...

a i da probaš instalirati nešto što nije za tv, sumnjam da bi radilo (probao sam s apkmirror-a par aplikacija pa nije išlo) - možda bi neka igra radila koje nema u ovom s tv-a, ali nisam isprobavao igre...

koji app ti treba konkretno?

60nine pon 8.1.2024 00:07
encoding kaže...
ninotocka kaže...

Youtube?

probao sam to, ali s reklamama je katastrofa, treba uvijek imat daljinski pri ruci pa stiskat skip

skineš ih par s nekim downloaderom pa staviš na lokalni storage tv-a?

ninotocka pon 8.1.2024 07:08
encoding kaže...
ninotocka kaže...

Youtube?

probao sam to, ali s reklamama je katastrofa, treba uvijek imat daljinski pri ruci pa stiskat skip

Aha. Ne gledam youtube s reklamama, a ako ću ikad morati, neću ga gledati uopće. Nemaš neki player sa ad blockerom?

Tvpronlem pon 8.1.2024 07:34
60nine kaže...
Tvpronlem kaže...
Da li je itko instalirao(i ako je kako) normalni play store,
Imam samo ovaj sto nudi android tv appive

mislim da to nije moguće...

a i da probaš instalirati nešto što nije za tv, sumnjam da bi radilo (probao sam s apkmirror-a par aplikacija pa nije išlo) - možda bi neka igra radila koje nema u ovom s tv-a, ali nisam isprobavao igre...

koji app ti treba konkretno?

ma nista konkretno, al vidim u buducnosti da bi par appova moglo bit korisno

mislim da treba pazit da je apk raden za ARM, i da bi onda trebalo valjati.

60nine pon 8.1.2024 10:50
Tvpronlem kaže...

ma nista konkretno, al vidim u buducnosti da bi par appova moglo bit korisno

mislim da treba pazit da je apk raden za ARM, i da bi onda trebalo valjati.

nisu li svi apk-ovi upravo za arm arhitekturu? :) ovisi jedino koji arm (32 ili 64 bitni)

btw možeš uvijek probati neki alternativni store, nije Play Store jedini koji postoji :) (iskreno nikad nisam koristio te alternative) - druga opcija je apkmirror i prebacivanje apk-a na tv preko aplikacije tipa "send files to tv" ili downloadera

encoding pon 8.1.2024 15:23
ninotocka kaže...
encoding kaže...
ninotocka kaže...

Youtube?

Aha. Ne gledam youtube s reklamama, a ako ću ikad morati, neću ga gledati uopće. Nemaš neki player sa ad blockerom?

Na TV-u ne, na mobitelu koristim ReVanced. Ti koristis na TVu neki player koji ima adblock?

Hexfire uto 9.1.2024 07:51
encoding kaže...

Na TV-u ne, na mobitelu koristim ReVanced. Ti koristis na TVu neki player koji ima adblock?

Googlaj Smarttube ili Smarttubenext. Skineš apk, instaliraš i nemaš brige. Odlično radi već godinama kod mene na FireTV. Ima i automatsko blokiranje reklama i preskakanje onih sponsor blokova koje svi ubacuju u zadnje vrijeme. 

CrniPero uto 9.1.2024 08:50
MedO1337 kaže...
Kolega jel možeš možda napisati settingse koje si stavio za prikaz, da "kopiram" :D

Također, zanima me imaš li problem da ti pri gledanju sadržaja slika nekako mijenja osvjetljenje. Koliko vidim nema opcije za isključenje automatskog osvjetljenja, ali mislim da to svakako nije to, nego da je u pitanju nešto drugo...

https://youtu.be/uGFt746TJu0

Tvpronlem uto 9.1.2024 09:40
CrniPero kaže...
MedO1337 kaže...
Kolega jel možeš možda napisati settingse koje si stavio za prikaz, da "kopiram" :D

Također, zanima me imaš li problem da ti pri gledanju sadržaja slika nekako mijenja osvjetljenje. Koliko vidim nema opcije za isključenje automatskog osvjetljenja, ali mislim da to svakako nije to, nego da je u pitanju nešto drugo...

https://youtu.be/uGFt746TJu0

od istog tog kanala ima video review, spominju se i settingsi

TCL C835 Review - Cheaper Mini LED TV That Beats Samsung & Sony in This Important Area! - YouTube

60nine ned 24.3.2024 04:32
sporttest kaže...
Imam ovaj tv
I prije par dana mi je samo nestala slika sa tv kanala
Znaci na ponovno pretrazivanju mi ih nade, medutim nema slike, crno
Ima ko kakvu ideju sto bi moglo biti?

to pričaš o zemaljskim kanalima preko obične antene?

iskreno - ne znam, ja gledam zemaljske preko A1 stb-a...

možeš li okačiti nekakvu sliku tv ekrana kak to izgleda kad nađe program, ali ga ne vidiš?

probaj svakako restartati tv (ne samo ugasiti i upaliti već restart: settings\postavke > system > restart - zadnja opcija na dnu)

60nine pon 25.3.2024 12:33
sporttest kaže...

ni restart nije pomogao, medutim nakon što sam tv iskljucio iz struje na par min i ponovno ukljucio proradilo je 

ajde, bar radi - tko zna kaj se pobrčkalo...

btw koji firmware imaš gore?

moj je došao sa v474 i nije davao nikakav (OTA) update pa sam manualno napravio update na v599 (usb stick), ima već i v605 za skinuti, ali nisam ga još probao jer na XDA ne vidim da ima nešto drugačije i/ili novije...

sporttest pon 25.3.2024 13:49
60nine kaže...
sporttest kaže...

ni restart nije pomogao, medutim nakon što sam tv iskljucio iz struje na par min i ponovno ukljucio proradilo je 

ajde, bar radi - tko zna kaj se pobrčkalo...

btw koji firmware imaš gore?

moj je došao sa v474 i nije davao nikakav (OTA) update pa sam manualno napravio update na v599 (usb stick), ima već i v605 za skinuti, ali nisam ga još probao jer na XDA ne vidim da ima nešto drugačije i/ili novije...

iskreno ne znam, al nisam nista dirao otkad je kupljena. pogledat cu kad dodem kuci.

ima li kakvih benefite od dizanja na novi firmware?

60nine pon 25.3.2024 13:55
sporttest kaže...

iskreno ne znam, al nisam nista dirao otkad je kupljena. pogledat cu kad dodem kuci.

ima li kakvih benefite od dizanja na novi firmware?

ima nešto ljepši i veći onaj quick menu (traka), možda neke "under the hood" sitnice koje nisam pretjerano primjetio, noviji security patch (ako se ne varam)

također, ima nekih dodatnih postavki za kalibraciju (u naprednim postavkama iste), ali više za one koji imaju specijalizirani hardware za to

60nine sri 17.4.2024 20:57
sporttest kaže...

dosao mi je OTA update
malo se promjenio UI kada se ulazi u EPG, no nebitno

tv mi se cini nekako tiši nakon update-a
da li je jos nekom?

s koje na koju verziju?

ja otkad sam pokrenuo ovu temu nisam vidio OTA update, ali sam manualno preko usb-a flashao 599 preko 422 verzije (prije nekih mjesec-dva)

kako misliš "tiši" ?