Bodybuilding - od početnika do naprednih

delete

Ja bi se složio s Petrom u jednu ruku, da dobro izgrađeno tijelo otvara puno vrata. Kad si "pojava" (ne mislim sad na napuhane/nakljukane klaune), ljudi te gledaju, slušaju, nekako drugačije zračiš odmah.
Pogotovo ako nisi retard i imaš neke druge skillse uz to - apsolutno se slažem da puno znači.
Možemo se sad sprdati na taj račun, ali to je istina. Ljudi koji dobro izgledaju općenito dosta bolje prolaze na puno mjesta.
veliki problem je nositi se sa izgrađenim/vidno misicavim tijelom (kad se bas vidi da si velik, kako bez majce tako i obucen), stavlja veliki responsibility na leđa i zato mnogi neuspjevaju jer bi im samo nastetilo zivotu,
sto to znaci,
ako si nabildan i u komunikaciji pokazes mrvicu agresivnosti ili svoj bad day svi ce odmah uociti te se kloniti ubuduce i ne htjeti imati nista s tobom, (u drugu ruku ako si mediokritet i jebes nekom mamicu - nece biti toliko znacajno),
s druge strane ako si nabildan + pozitivan nasmijan komunikativan humoristican (nekako uspijes takav biti unatoc vlastitoj sjebanosti od bodibildinga) svi ce te gledati kao herkulesa koji je dosao spasiti dan i otvarati ti vrata, i sve zene ti htjeti pusiti kurac, sto je jako tesko
naravno moze se uvijek biti i nenabildan/prosjecnog/pa cak zapustenog tijela + pozitivan nasmijan komunikativan humoristican ali uz izgrađeno tijelo to biva kvadrirano i put ka drustvenom vrhu znatno laksi

10 god treninga i opet izgledaš kao prosječni gym baja.
nabildanost utjece na auru
ne bih rekao, u koji god gym uđem svi se odmah pitaju "tko je ovaj" i postavljaju mi zamke da me mogu proglasiti assholom

Celavci djeluju opasno hehe, stavi neku periku lol
Malo sam rekao da mi podebljaju hranu u bolnici pa cemo odradit nekakav agressive cut kad se vratim doma za 2 tjedna
Evo malo kako na robotu hodam i na razboju
https://www.instagram.com/reel/DHDupzNs8aX/?igsh=YTFwcjh5dXNxZ3Ey
https://www.instagram.com/reel/DHEM2DWN4iF/?igsh=ejA1bzN3ZmZ1Zmxx
cini mi se mozes dipse i zgibove raditi bez problema? temelji svoje treninge na njima, po 10 serija minimalno, eventualno jos improvizirani podni back extensions i crunchevi ako mozes osjetiti lower back i trbuh, zatim shoulder i arm day
za izgradnju misicne mase nelose bi ti bilo npr:
trening 1:
-10 serija dipsa i tu biti pedantniji biljeziti sto koliko mozes i brinuti o progressive overloadu
-podni chest fly ili ako mozes na klupici 5x10
-podni skull crusher 5x10
trening 2:
-zgibovi 10 serija
-nesto za zadnje rame bucicama 5x15, ono npr legnes na lijevi bok i desnom rukom radis pretklon
-biceps 5x10
trening 3:
-10 serija fly srednje rame
-low back/trbuh work
rotiraj u krug i ubacuj off dane po potrebi, mozes 3on 1off repeat a mozes i bez problema imati off izmedu svakog treninga, prilagodi svojoj volji i vlastitoj mogucnosti oporavka da si spreman opet kvalitetno odraditi istu misicnu skupinu i dugorocno jacati
Trebao bi moc dipseve i zgibove bez problema radit samo doma nemam di, jedini na niskoj hodalici da radim dipseve dok netko pridrzava hodalicu da ne padnem, a za zgibove si moram kupit neku sipku za zgibove , gledao sam ovako nesto pa da stavim ispred kuce https://www.instagram.com/reel/DHDupzNs8aX/?igsh=YTFwcjh5dXNxZ3Ey
Mislio sam pauzirat gornji dio dok sam u bolnici i posvetiti se vise nogama al ipak dosta ruke rade dok hodas i ostalo.
Doma sad imam trake crnu od 11-23kg i plavu 27-79kg pa sa plavom radim prsa jedan dan a sa crnom zadnje rame onako ispruzim ruke i odvajam 2 serije do otkaza blizu otkaza i onda s bucicama od 8 kila 2 serije do otkaza blizu otkaza za srednje i orednje rame to je nekih 20-28 ponavljanja te bicepse neki drugi dan i bicepse.
Sad vecina kaze da 2 serije do otkaza blizu otkaza je dosta, bas mi se i neda raditi po 10 serija.