Samsung

Samsung Galaxy S25/S25+/S25 Ultra - [Rasprava]

Nescafe čet 27.3.2025 12:44
janiq kaže...

Danas je stigao 65W Samsung Trio koje se mogao dobiti na promociji. (Kabel ne stize u paketu)

A znalo se da nema kabela u paketu, zato sm narucio par komada 5a, 10-15e jos jbg, bolje da su slali ovaj standardni t4511 s kabelom. ovaj se cini jos veci a ionak ne puni brze od 45, al bu se našlo negdje mjesta. 

Punti čet 27.3.2025 12:46
MaciStyle kaže...

Isplati li se stavljati kaljeno staklo na s25? Ima li velike razlike u ovim skupljim staklima tipa spigen i tako koji su oko 20ak eura u odnosu na ove jeftine kineske?

Ne znam za s25, ali na s23 nema nikakve razlike.

Nescafe čet 27.3.2025 13:11

kak mislis nema razlike između kaljenih? Na nekima bolje radi otisak na nekima nikako ne radi. Neki čak i "rupu" imaju za otisak itd. Ključno ako često otključavas tako mobitel, placas gpay itd. 

Evo baš me zove lik da stiže punjač kroz pol h

sosta čet 27.3.2025 13:23

Pa kaj nisu promijenili tehnologiju senzora, S21 je imala problema, pa si trebao imati staklo s rupom, na S23 više nema tih problema, a nadam se da je tako i na S25, jer evo uskoro s S23+ prelazim na S25+.

Hacker002 čet 27.3.2025 13:59

kaj dramite bezveze, imam S23, imao prvo na njemu kaljeno od 15e, sada imam neko s aliexpresa kaj sam platio 4 komada 1 euro, čitač otiska prsta radi jednako savršeno s oba, kao i bez njih. nije više 2015a pa da je problem

mika2210 čet 27.3.2025 14:49

Pa nije baš tako, ima nekih koja ne rade.

Ja sam ih kupio par s ebay-a, ne baš najjeftinije, po 7-8€, i na svima navodno radi otisak prsta, al meni nije radilo.

Probao sam povećati osjetljivost na dodir, onu opciju koja bi trebala pomoći sa screen protectorom, probao sam i isti prst registrirati više puta, svejedno nije radilo.

Nescafe čet 27.3.2025 20:31

mos mislit da sa svima dobro radi. Probao sam ih više i nijedan nije radio dobro. Ovaj hofi mi je bio najbolji jos na 24U i to su mi preporucili u smartopremi da im jedino taj radi ok, a sad mi evo vec drugi na 25U ne radi dobro. To sta on uhvati al ne svaki put meni je dovoljan problem i zivcira me jako. Bez zastite radi normalno perfektno svaki put i brzo. I da stavim veću osjetljivost, čak probao i više otisaka isti prst.

(ali sad vidim da imaju i taj od spigena Ez fit u smart opremi ali jedan je 20e, pa je bolje ovo s amazona 2 komada.

Nije mi bitna zastita od pada, nego samo da radi otisak i da je tu reda radi zbog njegovog oleofobnog premaza, inače ne bih ni koristio staklo. Znači ovaj Spigen je provjeren da radi ok?

https://www.amazon.de/-/en/Protector-Samsung-Galaxy-S25-Ultra/dp/B0D3LKSBS8/ref=sr_1_22?crid=25X6GGHNFRHSB&dib=eyJ2IjoiMSJ9.esEuIt4Gaa6XWwWkMeHV9yTtwgxjYPQpHF4-d3fbBym6OcFrxihPpkLsfEXqPMEl49bJjwYs9kDGW1k-ffmDQ0Ia6SH7TaLnqu2REEcC8j3F0sMqnoFGolAcQ8OWMdG2cyRH0WZKPFZCEA0YMPU4DD5HGnWihzFACcZYbCCkLX0317W8yY2u29PgNUjQEIJp7Ejfjns3pVfgfsKZydeMv7bdu6x0NuWBbnRxgItMzshywURIi7ZJp8GTM2IYIFP00BMN9kSKRF64SQwUezzJk6PEWvE6IixKXGUyIrYoljvr7Zt6mYUMn43VyJfcS1AzGF6FcE5ZIBCrAk5frDrYd3K5QqpIn9ZKa4TDOfbDBlM.uuAnejztf2fmC0HHS6oVU6U-ywnB3jrT8cax21U_nAk&dib_tag=se&keywords=hofi%2Btempered%2Bglass%2Bs25%2Bultra&qid=1743101869&s=ce-de&sprefix=hofi%2Btempered%2Bglass%2Bs25%2Bultra%2Celectronics%2C94&sr=1-22&th=1

ovaj ima bolju ocjenu al isto vidim da neki pisu da ne radi najbolje otisak.  

https://www.amazon.de/-/en/Protector-Samsung-Tempered-Fingerprint-Compatible/dp/B0DPKVH5M3/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

za ovaj jeftiniji pisu da dobro radi, vjerojatno je tanji. hmm, ima i otvor kod selfie kamerice, ne znam jel to plus ili ne

BioZZG čet 27.3.2025 20:59
Nescafe kaže...

mos mislit da sa svima dobro radi. Probao sam ih više i nijedan nije radio dobro. Ovaj hofi mi je bio najbolji jos na 24U i to su mi preporucili u smartopremi da im jedino taj radi ok, a sad mi evo vec drugi na 25U ne radi dobro. To sta on uhvati al ne svaki put meni je dovoljan problem i zivcira me jako. Bez zastite radi normalno perfektno svaki put i brzo. I da stavim veću osjetljivost, čak probao i više otisaka isti prst.

(ali sad vidim da imaju i taj od spigena Ez fit u smart opremi ali jedan je 20e, pa je bolje ovo s amazona 2 komada.

Nije mi bitna zastita od pada, nego samo da radi otisak i da je tu reda radi zbog njegovog oleofobnog premaza, inače ne bih ni koristio staklo. Znači ovaj Spigen je provjeren da radi ok?

https://www.amazon.de/-/en/Protector-Samsung-Galaxy-S25-Ultra/dp/B0D3LKSBS8/ref=sr_1_22?crid=25X6GGHNFRHSB&dib=eyJ2IjoiMSJ9.esEuIt4Gaa6XWwWkMeHV9yTtwgxjYPQpHF4-d3fbBym6OcFrxihPpkLsfEXqPMEl49bJjwYs9kDGW1k-ffmDQ0Ia6SH7TaLnqu2REEcC8j3F0sMqnoFGolAcQ8OWMdG2cyRH0WZKPFZCEA0YMPU4DD5HGnWihzFACcZYbCCkLX0317W8yY2u29PgNUjQEIJp7Ejfjns3pVfgfsKZydeMv7bdu6x0NuWBbnRxgItMzshywURIi7ZJp8GTM2IYIFP00BMN9kSKRF64SQwUezzJk6PEWvE6IixKXGUyIrYoljvr7Zt6mYUMn43VyJfcS1AzGF6FcE5ZIBCrAk5frDrYd3K5QqpIn9ZKa4TDOfbDBlM.uuAnejztf2fmC0HHS6oVU6U-ywnB3jrT8cax21U_nAk&dib_tag=se&keywords=hofi%2Btempered%2Bglass%2Bs25%2Bultra&qid=1743101869&s=ce-de&sprefix=hofi%2Btempered%2Bglass%2Bs25%2Bultra%2Celectronics%2C94&sr=1-22&th=1

ovaj ima bolju ocjenu al isto vidim da neki pisu da ne radi najbolje otisak.  

https://www.amazon.de/-/en/Protector-Samsung-Tempered-Fingerprint-Compatible/dp/B0DPKVH5M3/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

za ovaj jeftiniji pisu da dobro radi, vjerojatno je tanji. hmm, ima i otvor kod selfie kamerice, ne znam jel to plus ili ne

Daj si uzmi Spigen EZ fit 2 komada za 20 ili kolko eura s onim kucistem i miran si, radit ce ti otisak 1000% posto.

Ne kužim to kemijanje sa staklima na mobitelima od 1500 eura, a problem je u 10 - 20 eura  za kvalitetno staklo.

Još ti u smartopremi montiraju staklo besplatno...

BTW, čim se stavio staklo, gubi se funkcionalnost reflektivnog premaza, nadam se da si toga svjestan. Ako ne želiš to izgubiti onda rađe uzmi screen protector od samsunga.

Nescafe pet 28.3.2025 00:59

Nikakvo kemijanje nego zelim nesto sto radi dobro. Evo 2 glassa strgal ovaj mjesec a nije mi ni pao mob, valjda utisnem nekak u dzepu. Narucil si par punjaca maskica i zaboravil na stakla al da radi kak spada. Jer ono da dva tri puta pokuavam otkljucati ili da liznem palac da dobro uhvati nije nikakav gust, nego rađe ugasim onda otisak. 

Sto se tice antirefleksije jasno da se gubi ali 3 put mi je gore gledati u onaj oljusten premaz na ekranu na suncu nego tu refleksiju. Furao sam bez zastite i s23u i s24u i sad ne bum za sad bar jer nece izdrzat do 26ice.

https://youtu.be/aN0xohaZkOo?si=mP7Q362vkOFFWdxy

Haha ajd ovo je tragedija al valjda su mu suhi prsti skroz.

A pazi ovo, realniji video

https://youtu.be/DbkHbJNWoMY?si=JQ_bIiKrAku1nPKm

Cak i kad je ponovo registrirao isto, opet mu je stekalo i na lijevpm palcu i desnom iako radi bolje. Pa opet dvaput na desnom. Dođe mi da opet dam 30e za hidrogel foliju u fittersu i mijenjam kad se rastegne il probam samsungov foliju obicnu al ona se pak brzo grebu i uniste pretpostavljam.

https://youtu.be/BBA0N9uu3VA?si=LulPBiz85TKx6wrP

Haha ovaj manijak 4h prezentira kaljena

Nescafe pet 28.3.2025 11:50
Magician1 kaže...

Isplati li se uopće koristiti Galaxy AI na S25

NA ta točno misliš? par puta sam koristio micanje objekta sa fotografije i to radi dost dobro. Ovo ostalo mi nij eni potrebno nešto, circle to search isto koristim da, to mi je ok.

Inače kako sam bio zadvoljan baterijom rokao po 9h SOT, Bio tjedan dana na Rabu i sve ok dok nisam izašao iz hotela i primjetim pocuclao mi većinu baterije do povratka nakon 3h. I tak svaki dan, na tcom mreži sam.Znači fest je trošilo bateriju valjda je zajebaval signal, samo uz korištenje kamere bez navigacije. Sad doma i dalje 8+h pa je ok. Hah, banana bi bilo da mi stalno tak cucla

MaciStyle sub 29.3.2025 16:54

Jučer sam raspakirao i prvi put upalio S25 , je li normalno da se uređaj zagrijava tijekom bezveznog korištenja (nista igrice ,gledanje videa i sl), također mi se čini da se baterija brzo prazni , e sad ne znam ima li to kakve veze s time što se uređaj tek upalio i tek počeo koristiti.

BoTiA sub 29.3.2025 17:12
MaciStyle kaže...

Jučer sam raspakirao i prvi put upalio S25 , je li normalno da se uređaj zagrijava tijekom bezveznog korištenja (nista igrice ,gledanje videa i sl), također mi se čini da se baterija brzo prazni , e sad ne znam ima li to kakve veze s time što se uređaj tek upalio i tek počeo koristiti.

ima .. daj muj malo vremena

Vavoom sub 29.3.2025 21:44

Pozdrav svima!

Ovako, naručio sam si Galaxy S25+ sa 256 giga memorije. Kako sam do sada bio na iOS-u, ovo će mi biti malo čudnije jer se vraćam na Android OS. Ne brinite se, nije mi dosta Applea (i dalje volim njihove producte), možda se u budućnosti vratim na iPhone

Zanimaju me iskustva kolega koji već koriste mob; odnosno kakva je kvaliteta baterije, speed performance, kvaliteta poziva, i najbitnije, kamera - hoće li mi biti veliki downfall?

Da li je netko od vas prije nekog iz S25 serije imao iPhone, ako da, je li u performansama Sammy bolji ili lošiji?

I još nešto, planiram si zemiti onaj Sammyjev wireless punjač; da li će raditi bez problema sa S25+?

Ako nekog zanima, S25+ sam zemil jer je najnoviji i zbog memorije kod mog operatera trenutno nema u ponudi iP16+ sa 256g, koji sam štel zemit....

CrossDeath ned 30.3.2025 15:49
Vavoom kaže...

Pozdrav svima!

Ovako, naručio sam si Galaxy S25+ sa 256 giga memorije. Kako sam do sada bio na iOS-u, ovo će mi biti malo čudnije jer se vraćam na Android OS. Ne brinite se, nije mi dosta Applea (i dalje volim njihove producte), možda se u budućnosti vratim na iPhone

Zanimaju me iskustva kolega koji već koriste mob; odnosno kakva je kvaliteta baterije, speed performance, kvaliteta poziva, i najbitnije, kamera - hoće li mi biti veliki downfall?

Da li je netko od vas prije nekog iz S25 serije imao iPhone, ako da, je li u performansama Sammy bolji ili lošiji?

I još nešto, planiram si zemiti onaj Sammyjev wireless punjač; da li će raditi bez problema sa S25+?

Ako nekog zanima, S25+ sam zemil jer je najnoviji i zbog memorije kod mog operatera trenutno nema u ponudi iP16+ sa 256g, koji sam štel zemit....

nedostajat ce ti face unlock, responzivnost (taptic engine) i vjerojatno autonomija, tj. trajanje baterije

barem je meni to falilo na androidu nakon nekoliko mjeseci koristenja iphonea

na kraju sam se vratio samsungu :)

Nescafe danas 19:58
janiq kaže...

Uzeo sam Kindsuit uz order jer su odmah dali neki skonto, lijepa je ovako i dobra na dodir ali ne dura, osjetljiva je i slabo stiti. Ne preporucam. Zamjenio ju sa Spigen Liquid Air...

stiglo mi je par komada 45w punjaca, auto punjac(nisam ga testiral jos) ali i ova kindsuit maskica s amazona.

Iskreno banana mi je maskica. Jako lijepo zgleda da, i boja tamno siva je super, lagana je, mislio sam da ce biti i tanja, alii.. skliska je fest. Nema uopće grip neki, a osjecaj je malo meksa plastika, najradije bi vratil još. Ne znam kakva je silikonska, pretpostavljam da mora biti bolji grip. Trrebao sam rađe nju naručiti.

https://smartoprema.hr/dodatna-oprema/samsung/s25-ultra/maskice-i-zastita-za-ekran/tech-protect-magcam-magsafe-maskica-za-samsung-s25-ultra-crna

ova koju imam mi je dosta bolja od ove kindsuit, iako je teza , malo i deblja jos.

kakva ti se pokazala ta liquid air, jel tanja il deblja od ove, bolji grip mora imati? Mislim da cu spigen liquid crystal sigurno uzeti iako pozut i skuplja prasinu al mi je dobra.

steta sta ne mozes isprobati negdje te samsung maskice, jer po 60e pokupovati ih a budu lose nije uopce neki gust. Najbolja mi je uvjerljivo bial grip maskica iz s22 serije

janiq danas 21:20
Nescafe kaže...
janiq kaže...

Uzeo sam Kindsuit uz order jer su odmah dali neki skonto, lijepa je ovako i dobra na dodir ali ne dura, osjetljiva je i slabo stiti. Ne preporucam. Zamjenio ju sa Spigen Liquid Air...

stiglo mi je par komada 45w punjaca, auto punjac(nisam ga testiral jos) ali i ova kindsuit maskica s amazona.

Iskreno banana mi je maskica. Jako lijepo zgleda da, i boja tamno siva je super, lagana je, mislio sam da ce biti i tanja, alii.. skliska je fest. Nema uopće grip neki, a osjecaj je malo meksa plastika, najradije bi vratil još. Ne znam kakva je silikonska, pretpostavljam da mora biti bolji grip. Trrebao sam rađe nju naručiti.

https://smartoprema.hr/dodatna-oprema/samsung/s25-ultra/maskice-i-zastita-za-ekran/tech-protect-magcam-magsafe-maskica-za-samsung-s25-ultra-crna

ova koju imam mi je dosta bolja od ove kindsuit, iako je teza , malo i deblja jos.

kakva ti se pokazala ta liquid air, jel tanja il deblja od ove, bolji grip mora imati? Mislim da cu spigen liquid crystal sigurno uzeti iako pozut i skuplja prasinu al mi je dobra.

steta sta ne mozes isprobati negdje te samsung maskice, jer po 60e pokupovati ih a budu lose nije uopce neki gust. Najbolja mi je uvjerljivo bial grip maskica iz s22 serije

Liquid air koristim vec 4 generacije mobitela. Meni je super, ne poveca nesto puno obujam mobitela a stiti i bolji je grip. Rubovi su taman izdignuti, nemas brige. Bude na amazonu i po 15 eur, nista.