Samogradnja - općenito

Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti...

LGA775 pet 30.1.2015 18:07
DamageHigh kaže...

Naručio i ja svoj primjerak. Ideja je 24/7 torrent stroj + samba + povremeno XBMC. Vidi tko kakvu manu/savijet u tom planu?

Također, treba mi preporuka nekog dobrog, a jeftinog daljinca koji će se dobro nadopunjavati sa XBMC-om.

tako sam prije koristio RPi točno za tu namjenu,ako go misliš koristiti 24/7 obavezno nabavi hladnjak i overclockiraj ga,da se što više smanji lag,nije da ga neće biti samo neće biti tako izraženi,inače se filmovi na xbmcu vrte bez problema jedino je lag kod premotavanja, ali ništa ozbiljno, također preporuka daljinac od TV-a putem HDMI CEC ili bežićna tipkovica s touchpadom

Bastardo pon 2.2.2015 11:03

Zanimljiv dio ...

Windows 10

For the last six months we’ve been working closely with Microsoft to bring the forthcoming Windows 10 to Raspberry Pi 2. Microsoft will have much more to share over the coming months. The Raspberry Pi 2-compatible version of Windows 10 will be available free of charge to makers.

Friday pon 2.2.2015 15:46
Bastardo kaže...
alen4430 kaže...

Ima li nekoga iz Zagreba da je zainteresiran uzeti ovo? Možete se slobodno javiti, zainteresiran sam i ja pa da podijelimo poštarinu..Pozz

Jesi ti onaj sto vara po njuskalu?

Varao je na njuškalu?

Bastardo pon 2.2.2015 16:05
Friday kaže...
Bastardo kaže...
alen4430 kaže...

Ima li nekoga iz Zagreba da je zainteresiran uzeti ovo? Možete se slobodno javiti, zainteresiran sam i ja pa da podijelimo poštarinu..Pozz

Varao je na njuškalu?

Nemam pojma, samo pitam. Ima puno prevaranata ... pa bolje pitati.

CroNk3r pon 2.2.2015 16:38
Bastardo kaže...
Friday kaže...
Bastardo kaže...
alen4430 kaže...

Varao je na njuškalu?

Nekako sumnjam da ako i je da ce reci "Da, ja sam taj."

Bastardo pon 2.2.2015 20:01
CroNk3r kaže...
Bastardo kaže...
Friday kaže...
Bastardo kaže...
alen4430 kaže...

Varao je na njuškalu?

Nekako sumnjam da ako i je da ce reci "Da, ja sam taj."

U LAZI SU KRATKE NOGE!

Proz0r pon 2.2.2015 21:50

U Zagrebu se odavde može nabaviti. Cijena je bez PDV-a tako da ukupno izađe oko 365 kn, mislim da je dostava 30 kn, no može se i besplatno preuzeti u njihovoj poslovnici na Savskoj. Oni su službeni distributer i od njih sam uzeo model B na ljeto 2013., kao i nekoliko raznih elektroničkih komponenti u međuvremenu. Procedura je da se napravi narudžba na njihovim stranicama, uplati novac na račun (npr. moj preferirani način općom uplatnicom u Pošti), skenira i pošalje na mail potvrda o uplati i ode do njih kad jave da im je roba stigla.

Pranja pon 2.2.2015 22:58
Proz0r kaže...

U Zagrebu se odavde može nabaviti. Cijena je bez PDV-a tako da ukupno izađe oko 365 kn, mislim da je dostava 30 kn, no može se i besplatno preuzeti u njihovoj poslovnici na Savskoj. Oni su službeni distributer i od njih sam uzeo model B na ljeto 2013., kao i nekoliko raznih elektroničkih komponenti u međuvremenu. Procedura je da se napravi narudžba na njihovim stranicama, uplati novac na račun (npr. moj preferirani način općom uplatnicom u Pošti), skenira i pošalje na mail potvrda o uplati i ode do njih kad jave da im je roba stigla.

Da, oni su uvijek sve imali.

Ako netko želi da uzmemo 5 kom zajedno, neka se javi.

Bastardo uto 3.2.2015 16:57
franciskod kaže...

Koja metematika 35 $ postane 350 kn, tečaj 1:10

Da je gramzivo - je, ali racunaj:

kod nas je PDV 22.5% a svugdje u svijetu je oko 8%

robu treba dopremiti na teritorij RH

robu treba ocariniti

kojekakvi nameti i certifikati, atesti i tko zna sto sve ne

gramzivost RH distributera

i gramzivost lokalnog preprodavaca ...

tako da si s 350 kuna jos dobro i prosao ...

Darmarko sri 4.2.2015 10:08
franciskod kaže...

Koja metematika 35 $ postane 350 kn, tečaj 1:10

35 USD je po današnjem srednjem tečaju HNB-a 237,00 kn

na to dodaj PDV po stopi od 25% što daje 296,80 kn

to daje bruto maržu od kakvih 18% od koje treba odbiti eventualni trošak transporta, zatim milijun državnih nameta, a u maržu treba uračunati i trošak kartičnog plaćanja koji može iznostiti i do 7-8% od iznosa transakcije, ovisno o kartici u POS-u

Skupo je poslovati kod nas...