propuhmajstor pon 23.12.2013 23:41

Xperia Z, ZL, ZR i Tablet Z od danas dobivaju Android 4.3

Preostali su Xperia SP, T i V.

Novi softver (Android 4.3) za Xperiju SP je upravo certificiran tamo gdje se to obično radi (http://www.ptcrb.com/vendor/complete/view_complete_request_guest.cfm?modelid=23021), a to bi značilo da bismo Android 4.3 mogli početi dobivati od sljedećeg ponedjeljka (30.12.2013.), ako su procjene nekih ljudi na netu točne.

Jasno, treba i dalje biti strpljiv jer neće sve zemlje odjednom dobiti pristup nadogradnji, a tu su i operateri koji još na čisti firmware vole zalijepiti svoje dodatke, a to zna potrajati. Kod nas Xperiju SP prodaje jedino Tele2, tako da tu ne vlada gužva.

crash_cro čet 20.2.2014 17:56

za sad radi sve normalno, samo mi se čini da malo više guta bateriju, a možda se varam nisam ga puio od update-a.... izmjene u tipkovnici kod pisanja poruku (po meni veliki plus), kod poziva i javljanja, uglavnom više dorađeno i sve u svemu za sad zadovoljan.

VELPRO Team čet 20.2.2014 21:58

Jel vam radi kad skorlate ekran od gore prema doli kao što je prikazano u slici u prilogu?

Ja s tim imam veliki problem, jer nemogu ugasit/upalit neke funkcije kao npr, mobilni podatci, wifi i sl..

Kako s tim riješit problem?

Poslano sa Sony Xperia SP

Makić pet 21.2.2014 06:51

Kod tebe je problem fizicke naravi ne software,
Možda je malo sporiji, al skoro neprimjetno, opet
nisu rjesili dobro automatsko osvjetljenje, problemi
s wifiom su rjeseni iako mi je pravi test kad dodem
doma i vidim u odnosu na staru xperiu s raspon spajanja.
To je to za sad, manje puta mi se desi da nakon sta zakljucam mob i opet ga idem otkljucat ostane crn ekran, bateriju treba malo istestrirat

lukx34 čet 27.2.2014 08:54

Jel postoji nacin za spustanje na stari android? Wifi konekcija je idlicna sad, ljepse sve izgleda ali mi mobitel steka jako, kad ocu upisat neku poruku cekam oko 15 sekundi da mi se tipkovnica ucita, tako i kod task managera ili kako se vec zove ovo pokraj home buttona, sve u svemu bolje cu imat losu wofi konekciju nego kantu od mobitela. Isto tako kad ugasim ekran nemogu ga palit iducih minutu dve jer zablokira. 

Makić čet 27.2.2014 15:46
lukx34 kaže...

Jel postoji nacin za spustanje na stari android? Wifi konekcija je idlicna sad, ljepse sve izgleda ali mi mobitel steka jako, kad ocu upisat neku poruku cekam oko 15 sekundi da mi se tipkovnica ucita, tako i kod task managera ili kako se vec zove ovo pokraj home buttona, sve u svemu bolje cu imat losu wofi konekciju nego kantu od mobitela. Isto tako kad ugasim ekran nemogu ga palit iducih minutu dve jer zablokira. 

tebi je to onda hebeno, može se samo nisam roota ni flasha ima 3-4 god,

prolistaj malo po xda forumu 100% ćeš nać kako

ljube73 čet 24.4.2014 16:46

Pozdrav , kupio sam na Mtel mreži Sony SP, prije toga sam koristio Sony S, i nisam imao problema sa tel.

Sony SP ima novi softver ali jako loše radi, prilikom skidanja aplikacija potamni ekran (crn) zablokira tel

na nekih 15 sekundi. Nosio sam na reklamaciju i oni su upisali nanovo softver 4,3 ali isti problem.

Kod korištenja Viber-a kada pozivam poziv traje par sekundi i prekida.

Imali ko slični problema sa tel da bi pomogao... Hvala.

BLaDe75 uto 13.5.2014 21:09

Pozz,mozda ovo nije tema za to,ali,namjeravam kupiti Xperiu SP,neki mobitel srednjeg ranga do 1600 kuna sa sto boljom kamerom,eh sad,mozda je najbolje uzeti SP,ali citao sam vase komentare i pomalo ste me odvukli od njene kupnje zbog svih tih problema,pa mene zanima,sta mi vi preporucavate ? da uzmem SP ili da mi predlozite neki mobitel do 1600 kuna ?

quickr uto 8.7.2014 10:46

Ne uzimati xperiu SP!! Svaki update koji izbace van, mobitel sve lošije radi. Na serijali nikad nisam imao takve bugove i smrzavanja. Sad mi se resetira sam od sebe, kamera se uključuje sama od sebe, gasi se iz nepoznatog razloga, ma užas. Sve teže mi ga je koristiti....