Mikrofon PROBLEM

Idi redom:Start>>>Control panel>>>Sounds&audio devices>>>Audio tab>>>Pod "sound recording"izaberi tvoj headset i potvrdi sa apply

Ma sprobo sam sve moguce al ne radi.....Ak ima kakve veze u pitanju je Windows 7.Tnx al neradi... Imate li ideja?

Podesavanja u Skypeu:U glavnom prozoru skypea otvori "tools">>>options>>>audio settings>>>pod "microphone"izaberi tvoj headset>>>sacuvaj i zatvori prozor.Ako i dalje imas problema u slusalicama ili pretih mikrofon ukloni kvacice za "automatically adjust microphone/speaker settings u "audio settingsu".Stavi na 2/3 i mikrofon i slusalice.

Ma sprobo sam sve moguce al ne radi.....Ak ima kakve veze u pitanju je Windows 7.Tnx al neradi... Imate li ideja?
win7 x86 ili x64?Koji je headset(tocan model)i koja je zvucna kartica(tocan model)?

win7 x86,headset:speedlink thebe,zvucna:nvidia nforce 550(mcp55) high definition
(za zvucnu neznam tocno jer se bas ne razumijem u zvucne)

win7 x86,headset:speedlink thebe,zvucna:nvidia nforce 550(mcp55) high definition
(za zvucnu neznam tocno jer se bas ne razumijem u zvucne)
Koja je ploca?

Gigabyte GA-m555-s3 v2

Gigabyte GA-m555-s3 v2
Realtek azalia audio chip
http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_azalia.exe
Copy/past cijeli link....bug nesto sere

Sve drivere za ovu plocu za Win7 pronadji na linku
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2470&ost=others#anchor_os

ako te tjesi iman i ja isti problem sa svojom win sedmicom... neradi mi mic,al mi radi onaj integriran u web kameri.... isproba sam sve drivere al za k....

U postavkama zvucne postavi defaultni mikrofon.

Nista.....Neradi......

Nista.....Neradi......
1.Provjeri dal ti je mikrofon/kabel ispravan
2.Spajas li mic na frontpanel ili pozadi na zvucnu karticu?

Kabel ispravan, spajam iza....Front panel mi disabled

Kabel ispravan, spajam iza....Front panel mi disabled
Provjeri mikrofon na drugom compu dali radi.Siguran si da je ispravan?

ja virujem da je njemu isti problem kao meni... tako da cu ostat ovdje dok netko ne nadje rjesenje.....

Na drugom kompu radi normalno.....

Preostaje jedino noviji BIOS potrazit,ali,kako je to notebook to nije lako!!!

A da ga slučajno nisi stišao u volume controls, stavio mute ili odabrao neki drugi ulaz? Blesavo, ali desi se, pošto si rekao da je radio pa prestao raditi.
(BIOS se pokvario pa treba novi, jel, da mi je znati odakle vam takve ideje).

A da ga slučajno nisi stišao u volume controls, stavio mute ili odabrao neki drugi ulaz? Blesavo, ali desi se, pošto si rekao da je radio pa prestao raditi.
(BIOS se pokvario pa treba novi, jel, da mi je znati odakle vam takve ideje).
Tom69:Ploca ima nvidia nforce 550 chipset koji je stariji od win viste i win 7,a ovi OS-ovi na potpuno drugaciji nacin barataju sa zvukom od win xp-a.BIOS i driveri zvucne se "dogovaraju"sa Win 7 kako obraditi zvuk i tu moze doci do konflikta.Procitaj sve postove i vidices da preostaje jos update BIOS-a ili je nekim cudom zvucna krepala(zapravo dio zvucne).

ok, kod mene je isti problem, radim na Win7, preko Skypea obavljam sastanke.
imam matičnu s integriranom zvučnom;
Gigabyte GA-EP45-DS3R/DS3
update drivera sam napravio, al šta...Mikrofon radi, provjereno u Windowsima, znači nije do kabla il do glasnoće il f/r panela. Kad odrađujem testove u Skpypeu on mi jasno očitava zvukove, ali kad se priključim sastanku, mogu čut druge ali oni mene ne.
probao sam s Boosterom do kraja i vikao na sva glas, tek onda sam uspio sebe čut , al opet jako slabo. znači da Mikrofon radi, al zbog nečega - ne mogu dokučiti čega jako je utišan.
priložio sam snapshootove, ak budu od ikakve pomoći.
Zahvaljujem

uff evo uspio sam namjestit, da mi više ne javlja poruku da je mikrofon pretih, testirao sam i na Windows Sound recorderu - radi ok, na skypeu kad obavim testni poziv mogu čut svoj glas. stavio sam boost na +30dB, mikrofon do kraja i sve..al slabo se čuje, jel ima netko ideju kako pojačat jačinu glasa još ?

Nisam stisao mic ni stavio na drugi izlaz...kazem ti sprobao sam sve moguce.....jedino mi preostaje update BIOSa
I da..... jel mi moze neko dat link di skinut update za BIOS?(Maticna:Gigabyte GA-m555-s3 v2)

oi Shark ,
jesi probao Start > Control Panel > Hardwer and Sound > Realtek HD Audio Manager > Microphone > Playback Volume stavit na Mute ?
meni je uplalio, iako je još uvijek jako tih, al čujem se na kad testiram preko skypea...

jesam.....Slozio sam mic na rear panel.... al sad je tu problem....sad mi radi samo 1 sluska.... a na drugu se ne cuje.... i kad idem ono left right zamjenjene su mi strane....

Evo rijesio sam....Nisam updato BIOS....Control panel...Usteko sam mic i sluske iza....Default Devices su mi:speakers,digital input..Stisnes device advanced setings:Kod playback device stavis 2.(Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneosuly) a kod recording device stavis isto 2.(Separrate all input jacks as independent input devices)-ok
Zatim stisnes na onu mapu ispod "Device advanced settings" i ispred prvog(disable front panel jack detection)maknes kvacicu a ispred drugog(enable auto popup dialog when device has been plugged in) stavis

Evo rijesio sam....Nisam updato BIOS....Control panel...Usteko sam mic i sluske iza....Default Devices su mi:speakers,digital input..Stisnes device advanced setings:Kod playback device stavis 2.(Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneosuly) a kod recording device stavis isto 2.(Separrate all input jacks as independent input devices)-ok
Zatim stisnes na onu mapu ispod "Device advanced settings" i ispred prvog(disable front panel jack detection)maknes kvacicu a ispred drugog(enable auto popup dialog when device has been plugged in) stavis
provat cu pa ti javim

de, nisam te skontao, Control panel , pa ?
Sound ?
Playback ?
Stisnes device advanced setings:Kod playback device stavis 2.(Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneosuly) a kod recording device stavis isto 2.(Separrate all input jacks as independent input devices)-ok ??
jel moš stavit snapshot od toga ?

Control panel mislim na Realtek Control Panel(kad otvoris panel odma desno gore)
Evo imam mic sa slusalicama(headset). dosad mi mic sve radio u redu al sad odjednom kad s nekim ocu razgovarat(preko skypa,teamspeak,ventrilo) samo susti i neznam kak to slozit. a dosad sve radilo kako treba.. probo sam reinstall windowsa audio drivera i opet isto.....