Shark1412 pon 18.1.2010 21:04

Evo imam mic sa slusalicama(headset). dosad mi mic sve radio u redu al sad odjednom kad s nekim ocu razgovarat(preko skypa,teamspeak,ventrilo) samo susti i neznam kak to slozit. a dosad sve radilo kako treba.. probo sam reinstall windowsa audio drivera i opet isto.....

dasHHa pon 18.1.2010 21:15

Podesavanja u Skypeu:U glavnom prozoru skypea otvori "tools">>>options>>>audio settings>>>pod "microphone"izaberi tvoj headset>>>sacuvaj i zatvori prozor.Ako i dalje imas problema u slusalicama ili pretih mikrofon ukloni kvacice za "automatically adjust microphone/speaker settings u "audio settingsu".Stavi na 2/3 i mikrofon i slusalice.

dasHHa pon 18.1.2010 21:17
Shark1412 kaže...

Ma sprobo sam sve moguce al ne radi.....Ak ima kakve veze u pitanju je Windows 7.Tnx al neradi... Imate li ideja?

win7 x86 ili x64?Koji je headset(tocan model)i koja je zvucna kartica(tocan model)?

Tom69 pet 22.1.2010 01:47

A da ga slučajno nisi stišao u volume controls, stavio mute ili odabrao neki drugi ulaz? Blesavo, ali desi se, pošto si rekao da je radio pa prestao raditi.

(BIOS se pokvario pa treba novi, jel, da mi je znati odakle vam takve ideje).

dasHHa pet 22.1.2010 02:13
Tom69 kaže...

A da ga slučajno nisi stišao u volume controls, stavio mute ili odabrao neki drugi ulaz? Blesavo, ali desi se, pošto si rekao da je radio pa prestao raditi.

(BIOS se pokvario pa treba novi, jel, da mi je znati odakle vam takve ideje).

Tom69:Ploca ima nvidia nforce 550 chipset koji je stariji od win viste i win 7,a ovi OS-ovi na potpuno drugaciji nacin barataju sa zvukom od win xp-a.BIOS i driveri zvucne se "dogovaraju"sa Win 7 kako obraditi zvuk i tu moze doci do konflikta.Procitaj sve postove i vidices da preostaje jos update BIOS-a ili je nekim cudom zvucna krepala(zapravo dio zvucne).

jEREMYA pet 22.1.2010 12:13

ok, kod mene je isti problem, radim na Win7, preko Skypea obavljam sastanke.

imam matičnu s integriranom zvučnom;

Gigabyte GA-EP45-DS3R/DS3

update drivera sam napravio, al šta...Mikrofon radi, provjereno u Windowsima, znači nije do kabla il do glasnoće il f/r panela. Kad odrađujem testove u Skpypeu on mi jasno očitava zvukove, ali kad se priključim sastanku, mogu čut druge ali oni mene ne.

probao sam s Boosterom do kraja i vikao na sva glas, tek onda sam uspio sebe čut , al opet jako slabo. znači da Mikrofon radi, al zbog nečega - ne mogu dokučiti čega jako je utišan.

priložio sam snapshootove, ak budu od ikakve pomoći.

Zahvaljujem

jEREMYA pet 22.1.2010 16:51

uff evo uspio sam namjestit, da mi više ne javlja poruku da je mikrofon pretih, testirao sam i na Windows Sound recorderu - radi ok, na skypeu kad obavim testni poziv mogu čut svoj glas. stavio sam boost na +30dB, mikrofon do kraja i sve..al slabo se čuje, jel ima netko ideju kako pojačat jačinu glasa još ?

jEREMYA pet 22.1.2010 17:40

oi Shark ,

jesi probao Start > Control Panel > Hardwer and Sound > Realtek HD Audio Manager > Microphone > Playback Volume stavit na Mute ?

meni je uplalio, iako je još uvijek jako tih, al čujem se na kad testiram preko skypea...

Shark1412 pet 22.1.2010 22:07

Evo rijesio sam....Nisam updato BIOS....Control panel...Usteko sam mic i sluske iza....Default Devices su mi:speakers,digital input..Stisnes device advanced setings:Kod playback device stavis 2.(Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneosuly) a kod recording device stavis isto 2.(Separrate all input jacks as independent input devices)-ok

Zatim stisnes na onu mapu ispod "Device advanced settings" i ispred prvog(disable front panel jack detection)maknes kvacicu a ispred drugog(enable auto popup dialog when device has been plugged in) stavis

Abomb pet 22.1.2010 22:15
Shark1412 kaže...

Evo rijesio sam....Nisam updato BIOS....Control panel...Usteko sam mic i sluske iza....Default Devices su mi:speakers,digital input..Stisnes device advanced setings:Kod playback device stavis 2.(Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneosuly) a kod recording device stavis isto 2.(Separrate all input jacks as independent input devices)-ok

Zatim stisnes na onu mapu ispod "Device advanced settings" i ispred prvog(disable front panel jack detection)maknes kvacicu a ispred drugog(enable auto popup dialog when device has been plugged in) stavis

provat cu pa ti javim

jEREMYA pet 22.1.2010 23:17

de, nisam te skontao, Control panel , pa ?

Sound ?

Playback ?

Stisnes device advanced setings:Kod playback device stavis 2.(Make front and rear output devices playback two different audio streams simultaneosuly) a kod recording device stavis isto 2.(Separrate all input jacks as independent input devices)-ok ??

jel moš stavit snapshot od toga ?