Razni softverski problemi

Instalacija Laptopa Fujitsu Siemens AMILO Pi 2540

bytecollektr pon 31.3.2008 22:56

Ljudi, prva stvar sto mozete napraviti je disable u bios SATA ako to mozete napraviti. Znam da u nekim dell i hp mozete to napraviti, pa ce xp raditi bez problema. Ako nema tu opciju u bios, onda krenete teskim putem integriranja sata drivere s Nlite. Trebate znati tocni chipset za laptop. Ako ne znate to, u zalud sve.

Ja sam instalirao xp na jedan Pavilion dv6500 sa dual core 2, pa probao na amd x2 sa istim sata drivera, ali nista. Pa sam morao naci sa amd posebno. a ipak su oba dva bili dv6500

Jozo pet 4.4.2008 21:52

Bog društvo evo me opet, pošto sam vratio laptop dobavljaču. I nije mi ga htio uzeti natrag, uz obrazloženje da vrećica u kojoj je bio je pokidana (a ja stvarno nisam mogao probat laptop a da ga ne izvadim iz vrećice). I da je vidno korišten jer je hdd formatiran i da ne duljim uglavnom ostalo je na tome da sam ostavio laptop i rekao nema problema, al da ja ne želim taj laptop bez instaliranog XP-a oni su rado prihvatili izazov, tako da sam ja još i dan danas bez laptopa jer mi nisu dali drugi, a kad ih nazovem kažu da će riješit samo da imaju izvjesnih problema, te da se strpim.PlačSmijeh

Jozo čet 1.5.2008 09:30

Evo da nebude nisam riješio-jesam i laptop radi uredno već 15 dana. Problem je bio u SATA driveru koji se nalazi na njihovoj stranici. Taj driver nevalja. Tek kada mi je jedan prijatelj dao drugi sata driver tada sam instalirao laptop bez ikakvih problema. Ipak Hvala svima koji su se trudili da mi pomognu. Rado ću psjećivat ovaj forum i pokušavati pomoći pri rješavanjau  problemaNamigivaOsmijeh

makirts uto 17.6.2008 20:56

Dragi prijatelji, slučajno sam naišao na Vaš forum u potrazi za nekim drajverima. Pogledajte jedan tekst na mom sajtu, koji rešava ovakve probleme. Što se tiče SATA NATIVE MODE-a, to nekad može i da ne uspe, odnosno vi uradite sve, podesite u biosu, instalirate XP, vratite u Bios-u podešavanja i..... BLUE SCREEN. Kad se takva stvar dešava, a imao sam iskustvo više od 1 put, ne pomaže takoreći ništa. Postupak koji možete pročitati na dole ponuđenom link-u, 100% radi na svemu što sam probao, Toshiba, Amilo (to je onaj iz teksta), HP-ovi, baš ovih dana i pominjani ovde Compaq 6720s, koji je "palio"plavi ekran... Pozdrav i srećno. Ako treba bilo kakva podrška, Izvolite i na mail: Ja sam Maki, Beograd, mail:   maki.rts@gmail.com

Link za rešavanje problema sa SATA diskovima:

http://www.makirts.com/xp_install.html

šiba ned 1.7.2012 14:32

Pozdrav!

Jedno pitanje... Da li postoji više modela grafičkih kartica koje se mogu stavit u ovaj laptop? Sad je u njemu  ATI Mobility Radeon HD 2400, koja je crkla. Zanima me ako ima koji jeftiniji model grafičke? Pa ako ko zna, ovo je vrlo važno i hitno... hvala {#}