šrafciger sri 1.8.2012 20:56

pozz svima

ovo mi je prvi post tak da oprostite ako sam temu stavio u krivi podforum

ovako imam windows 7.asus k52jc instaliro sam neki program(ne sječam se več koji) i nakon završetka instalacije došlo mi je da restartam računalo..kliknuo sam restart later i za nekih 10 minuta sam ga resetirao sam

laptop se počeo normalno paliti sve dok mi nije došao ovaj error

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1.Instert your windows insallation disc and restart your computer

2.chose your language settings and then click "next"

3.clickp "repair your computer"

if you do not have this disc, contact your system administarotr or computer manufacturer for assistance 

status: 0xc0000098

Info: an unexpected error has occurred

e sad šta ja moram napravit?

molim vas pomognite mi hitno jer imam važan projekt za napravit za 2 dana

bmikic sri 1.8.2012 22:18
šrafciger kaže...

pozz svima

ovo mi je prvi post tak da oprostite ako sam temu stavio u krivi podforum

ovako imam windows 7.asus k52jc instaliro sam neki program(ne sječam se več koji) i nakon završetka instalacije došlo mi je da restartam računalo..kliknuo sam restart later i za nekih 10 minuta sam ga resetirao sam

laptop se počeo normalno paliti sve dok mi nije došao ovaj error

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:

1.Instert your windows insallation disc and restart your computer

2.chose your language settings and then click "next"

3.clickp "repair your computer"

if you do not have this disc, contact your system administarotr or computer manufacturer for assistance 

status: 0xc0000098

Info: an unexpected error has occurred

e sad šta ja moram napravit?

molim vas pomognite mi hitno jer imam važan projekt za napravit za 2 dana

Pa dobio si odgovor. Jesi probao slijedit ova 3 koraka? Podesis u bios-u da ti se sustav pokrece prvo sa dvd-a, a tek onda sa cvrstog diska (vrlo cesto je to vec podeseno), ubacis instalacijski disk od windowsa 7, restartas racunalo, pa onda koraci 2 i 3.

Damir1908 čet 2.8.2012 02:20

Kad ti se laptop pali prije nego sto pocne ono" starting windows" stisci f8 i dode ti izbor i ti izaberes"safe mode" i onda ce ti uc u safe mode(trebao bi 90%) i onda il vratis vrijeme unatrag sa system restore  (to bi ti bilo najbolje) ili maknes taj program a ti si napiso da ga se nesjecas tako da je najbolja prva opcija..nadam se da sam pomogao..p.s. to se meni znalo desavat nije nista strasno samo da znas da se ne uzrujavas

ihush ned 30.12.2018 17:13

moraš imati ispravan/bootabilan medij, npr install ili repair + ovisno o winver, posljednja ver 1809, 1803.. je poželjno, mada može i boot npr w7-8.. jer je isti bootmanager i male promjene u mogućnosti-alatima koji se nude, ali ipak više se može novijim. .. jer preduvjet je za bilo što da bootaš neki upotrebljiv os, minipe.. installer, to je minimalan set da bi računalo radilo, bez tog je jednako kao prazan disk.

-prestara tema da bi greške i rješanja bili primjenjivi (mada su neka pravila-problemi možda isti).

-prvo probaš autofix.. nakon tog npr chkdsk, bootrec itd.

ihush ned 30.12.2018 17:37

-imam neko gorivo u kanistru? jel dizel-benzin, 95-100 ili petrolej?.. možda sok ili mokraća? Tako zvuči 'imam w7..'.

-ovisno o postavkama BIOSa, možeš bootati uefi ili legacy. Bootmedij mora biti kompatibilan tj mora podržavati boot u jednom ili oba moda. Da bi bio npr uefi, mora biti tako napravljen, ne neki stari jer ga nema.. jer je uefi noviji fičer.

-sve installove-iso možeš skinuti i napraviti s MSovih str.. trebaš ispravan winpc i stikić od 4-8gb.. takvi stikići rade, ali i dalje moraš znati kako se podesi bios ili kako odabrati boot-mod. Ne bootorder nego expressboot meni, jer tad možeš vidjeti bootmedij u jednom-oba moda i odabrati odgovarajući (ili automatika i sreća..).

- repair može popraviti npr boot ako je takva greška tj ako je soft-greška, ako je kvar bootsektora diska, tad ne može. Sve se kvari.

- npr bootaš install i probaš instalirati, ako je kvar diska, neće ići.. ali ni tako se to ne radi. + podaci, spašavanje, postavke.. ništa ne navodiš kao važno, npr može li se disk pokušati formatirati ili ne (gubitak svega)... jer često je clean install jedina mogućnost ili drugi disk itd itd.

-za fixeve koje može automatika obaviti, ona će to i pokušati, za nešto više moraš imati nešto znanja i alata (bootmedije-soft). Prvo pitanje je tad diagnostika što je uzrok i tek tad kako ga otkloniti ili spasiti ako je moguće podatke. Upaliti pc i gejmati.. to obično korisnik želi i želi neki brzi fix. Stvari ne rade tako :) tj i to možeš probati, par puta ugasiš-upališ i možda radi.

maminho #74 ned 30.12.2018 18:00

želim samo instalirati te w7

velim ti sve je normalno počelo i onda sam ja idiot išel na repair i od onda se ovo pojavilo

znači bootalo se i došel sam do toga da biram jezik i to i onda vidim repair i stisnul na to

ihush sri 2.1.2019 12:42
maminho #74 kaže...

ne želim ništa spasiti nego samo instalirati taj w7 koji imam

problem, jer 'danas' nije kao 'jučer'.. jer od uvođenja UEFIja imaš dva moda rada, stari-novi, legacy-uefi a to je povezano sa svime, od postavki biosa, bootmedija, načina rada diska.. i to se ne mijenja, tj kad to promjeniš, ne radi, ne boota jednako kao kvar-nekompatibilnost (mada sve može biti ispravno). Stari installmediji nemaju novi uefi boot, imaju noviji ako su ispravno napravljeni (ovisi kojim alatom i može se birati pa i namjerno napraviti samo jedan mod). Novi install s MSovih stranica (iso, usb2dvd ili mctools..) kreiraju ispravan odgovarajući bootmedij s oba moda gpt-mbr ili uefi-legacy (uefi je isključivo za 64bitni os + ostale postavke.. ali time se u biosu defaultno promjene i ostale povezane postavke kao sec.boot koji smeta installerima i sl. ili moguća enkripcija diska, koja može smetati jednako kao virus ili zaštita, jer svi se ipak štite od piratiziranja).

.. tako da 'taj w7 koji imaš' ne znači baš ništa, tj ''kakav''? mada je win samo jedan, modificirani omiljeni ultimatedišn-pirat s crack-loaderom/aktivatorom je problem. Ja to ne mogu znati, mogu samo predložiti da napraviš 'originalan' MSov, čist-provjeren, taj ako je ostalo ispravno, radi. Ostali samo možda rade, možda ne..

+ u bootanju treba odabrati konkretan mod, to ovisi o smaom računalu-biosu/automatici, zato je sigurnije ručno bootati i odabrati mod rada, uefi-ili-legacy tj tad vidiš ponuđene boot opcije bootmedija i znaš jesu li jednake postavkama biosa ili što već želiš. Bez tog ručnog izbora je na ćoravo, možda dobar mod, možda pogrešan itd.

-sve, baš sve mora biti ispravno, podešeno, čisto.. tad radi.

-sve se kvari.

-repair starim installerom može biti problem, jer se npr u međuvremenu doda SP1 ili neki update-upgrade (više nema SPova za w10, nego su verzije-buldovi..).

-na MSovim stranicama se može čisto-legalno skinuti w7-8-10.. za w10 čak ne traži ni key. Poželjno je imati w10-boot/install čak i za w7, jer ima ''jači'' alat, mogućnosti pa i za popravke, npr diskpart je noviji, bootrec/fix, bcdedit itd.. dok bi da nema razlike u generacijama teoretski svaki boot-installer bio isti npr od w7-8-10.. ipak postoje razlike.