Termalne paste - pitanja i odgovori

nije dostupna u zadru, a hitno mi treba. kakva je ova podebljana?
vjerojatno loša čim je noname brand

To je jako loša pasta. Imao sam Konig podlogu za miša i nije mi bila loša prvih nekoliko mjeseci dok se nije stanji gel (naslon za ruku) i otpao.
Nemoš porediti takvo nešto s Zalmanom...

To je jako loša pasta. Imao sam Konig podlogu za miša i nije mi bila loša prvih nekoliko mjeseci dok se nije stanji gel (naslon za ruku) i otpao.
ništa ni od jedne ni od druge, kupio AC MX-2.

I nisi pogriješio. Bolja je sigurno od tih što si spominjao Toliko dobra d aju čak i ja koristim. xD

I nisi pogriješio. Bolja je sigurno od tih što si spominjao Toliko dobra d aju čak i ja koristim. xD
čist cooler+mx-2=10° manje temperature. sa 40° u idleu na 30°.

kada sam nanosio pastu mislim da sam je stavio malo previše, u trećem vide-u po redu na ovom tutorialu mi se isto čini malo puno(ja sam stavio malo više).
kako se razmazuje ova mx-2? jeli potrebno prstom razmazati ili je dovoljno staviti malo po sredini pa hladnjak na to?

kada sam nanosio pastu mislim da sam je stavio malo previše, u trećem vide-u po redu na ovom tutorialu mi se isto čini malo puno(ja sam stavio malo više).
kako se razmazuje ova mx-2? jeli potrebno prstom razmazati ili je dovoljno staviti malo po sredini pa hladnjak na to?
1. Zašto dva posta zaredom? Ne znaš da postoji opcija za uređivanje posta?
2. Da, u onom videu stavi dost paste (zrno graška), no to je zato što je hladnjak HDT (heatpipe direct touch) i ima više zazora.
Tebi je dovoljno zrno riže nasred i da hladnjak pritisne (da se pasta raširi). Razmazivati ne treba pošto su jezgre procesora uvijek na sredini, nema potrebe da se cijeli heatspreader procesora prekrije pastom.

Ja ju i dalje razmazujem, prvo sam stavljao "pravilno" no ovako mi je bolje, a razlike u temperaturi nema.

I ja inače razmazujem pastu, pošto sam nekak najsigurniji tak:) Mada bum sad probal metodom, zrno riže.

kada stavite malo u sredinu i stavite hladnjak na to, hladnjak sam razvuce po povrsini procesora koliko treba...

kada stavite malo u sredinu i stavite hladnjak na to, hladnjak sam razvuce po povrsini procesora koliko treba...
Nikad nije razvukao kak treba i zato tu metodu ne koristim.

Nikad nije razvukao kak treba i zato tu metodu ne koristim.
tako je i meni...
koristim mx-4 i nekako je pretvrda da bi se lijepo raširila pa ostane predebeli sloj u samoj sredini

koja je najbolja pasta koja se kod nas moze kupit?

Ako ostane predebeli sloj u samoj sredini znači da ti je velik razmak između procesora i hladnjaka na tom mjestu odnosno da ti nešto od to dvoje ima udubljenje.
Sumnjam da je pasta toliko tvrda da udubi procesor ili hladnjak.

onda vam nesto ne valja, ako vam ostane u sredini, probajte vidjet dali ste dobro stavili hladnjak...

onda vam nesto ne valja, ako vam ostane u sredini, probajte vidjet dali ste dobro stavili hladnjak...
slažem se, i ja ju stavim na sredinu i raširi se kako treba.

Za one koji pitaju za zalmanovu pastu, imam je ja, igrom slučaja sam došao do 2 komada, i mogu reći da nije loša.
Evo ja hladim grafu vodenim hlađenjem, i stavljanjem ove paste, a skidanjem one jeftine spire paste, temp je pala za 3 stupnja...

Ako ostane predebeli sloj u samoj sredini znači da ti je velik razmak između procesora i hladnjaka na tom mjestu odnosno da ti nešto od to dvoje ima udubljenje.
Sve je u redu s bazom hladnjaka i bazom procesora jednostavno se ne raširi kako treba. Arctic Silver 5 je jako gusta pasta.
Iovako ionako se nesjećam da se ikad raširila kako treba i samo mi treba da curi van na rubovima ako se previše stavi ili ako se premalo stavi da se procesor više grije. Razmazivanje prstom je daleko bolje meni.

Sve je u redu s bazom hladnjaka i bazom procesora jednostavno se ne raširi kako treba. Arctic Silver 5 je jako gusta pasta.
Iovako ionako se nesjećam da se ikad raširila kako treba i samo mi treba da curi van na rubovima ako se previše stavi ili ako se premalo stavi da se procesor više grije. Razmazivanje prstom je daleko bolje meni.
zbog čega se mx-2 jako loše razmazuje?, kada idem prstom po njoj sve mi ostane na prstu i neće se nikako razmazati, zato koristim metodu zrno riše;)

zbog čega se mx-2 jako loše razmazuje?, kada idem prstom po njoj sve mi ostane na prstu i neće se nikako razmazati, zato koristim metodu zrno riše;)
Neznam stari, meni se normalno razmazuje prstom.
Uvijek mi ovako bude(nisu moje slike, ali tako i kod mene izgleda):
- procesor bez paste - procesor sa razmazanom pastom
- cooler bez paste - cooler sa razmazanom pastom
Kao prema PCEkspertovom primjeru.

Neznam stari, meni se normalno razmazuje prstom.
Uvijek mi ovako bude(nisu moje slike, ali tako i kod mene izgleda):
- procesor bez paste - procesor sa razmazanom pastom
- cooler bez paste - cooler sa razmazanom pastom
Kao prema PCEkspertovom primjeru.
meni isto tako bude kad razmazujem arctic ceramique, ali kada idem razmazati mx-2, neće nikako :(

Pa ako razmazujete prstom normalno je da ostane paste na prstu...

pozdrav svima, jedna mala informacija kad se mjenja pasta na gpu a šta sa onim trakicama(termo traka) sto bude na memoriji oko gpu-a, i gdje ih ima za kupiti?

pozdrav svima, jedna mala informacija kad se mjenja pasta na gpu a šta sa onim trakicama(termo traka) sto bude na memoriji oko gpu-a, i gdje ih ima za kupiti?
chipoteka

znam za nju ali nigdje nisam nasao to na njihovoj stranici.....

Je li moguće da pasti istekne rok trajanja (ishlapi otapalo, pretpostavljam)? Jučer sam stavljao Arctic-silver-nešto, nova tek kupljena, i bila je nerazmaziva, mogao sam samo mijesiti grudice. Stavio sam onda umjesto nje Thermaltakeovu neku koja je došla s coolerom, ta se dala normalno razmazati.

Je li moguće da pasti istekne rok trajanja (ishlapi otapalo, pretpostavljam)? Jučer sam stavljao Arctic-silver-nešto, nova tek kupljena, i bila je nerazmaziva, mogao sam samo mijesiti grudice. Stavio sam onda umjesto nje Thermaltakeovu neku koja je došla s coolerom, ta se dala normalno razmazati.
kada staviš neku kvalitetnu pasu, ona može trajati dugi niz godina.
sve imaš napisano u tutorijalu :)

kada staviš neku kvalitetnu pasu, ona može trajati dugi niz godina.
sve imaš napisano u tutorijalu :)
Pa i htio sam staviti kvalitetnu pastu, jednu od spomenutih u tutorijalu, međutim nova-novcata je već izgleda sasušena, zato mi je čudno...

mx3 mi je pri kraju a tribalo bi novu pastu na cpu stavit, je li mx4 jednako dobra ? ćua sam pohvale za nju.
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8072000040
jeli ova pasta bolja od zalmanove? jeli može i na gpu?
ima li je dosta za bar 10 nanošenja?
uzmi si radije ovu...ja je koristim na procu i grafi i sasvim je ok
http://www.links.hr/index.php?naziv=Termalna+pasta+PROLIMATECH+PK-1+Nano+Aluminium%2C+1g&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.106
nije dostupna u zadru, a hitno mi treba. kakva je ova podebljana?