AMD Phenom II x3 720 BE

Fino,fino. Koji si hladnjak koristio?
EDIT:vidim sad da je freezer(da nije možda extreme?)

Ma to se trazi hbte led to je to... nego koju ces voltazu koristit za 3.8ghz stalno i daj mi reci temperature u loadu znaci pokreni orthos nakon 5 minuta u loadu stavi mi temperature..
no sve u sve predobro to se zove kombinacija..

Jel se dobi stock cooler uz x3 720??

Jel se dobi stock cooler uz x3 720??

jel bi stock cooler bio dovoljan za cockanje na 3.4 Ghz naprimjer il bi moro jaci hladnjak uzimat

Eh sad bi trebao neko ko ima PII 940 i 4870 da testira i da vidimo dali se uopce isplati kupot 940, jer si dosao na 3,8GHz bez puno truda, onda bi mogao jos vise kad bi se ulozilo vise vremena. Hocu da kazem da mu je OC potencijal identican 940BE a razlika u cijeni je oko 800kn.

Eh sad bi trebao neko ko ima PII 940 i 4870 da testira i da vidimo dali se uopce isplati kupot 940, jer si dosao na 3,8GHz bez puno truda, onda bi mogao jos vise kad bi se ulozilo vise vremena. Hocu da kazem da mu je OC potencijal identican 940BE a razlika u cijeni je oko 800kn.

jel bi stock cooler bio dovoljan za cockanje na 3.4 Ghz naprimjer il bi moro jaci hladnjak uzimat
Ja sam odlucio da necu placat jos jednu jezgru 800kn i uzeo sam si ovog. Ak ovaj moj nebude mogao pokrenut igricu kak treba nevjerujem da bi i Phenom II x4 940 mogao.

ma joj to je odlicna maticna nemoj se opce opterecivat sa njome

evo orthos 5min. Ali stavio sam na blend... Ovo ga manje ugrije nego occt.
Sad cu za 5min stavit sa small fft.
EDIT: isto su temp.,ali skuzio sam u cem je problem! Neopterećuje treću jezgru, samo prve dvije pa se zato manje grije.
I u vezi AMD OVERDRIVE-a. Verzija 2.1.5 kad je pokrenem kaze da nemam amdov cpu(probao isto to jucer sa athlonom), dok verzija 2.1.3 radi dobro.

ajde odvrti GTA4 benchmark

ajde odvrti GTA4 benchmark

je to am3 daj ostatak konfe

O jbt sad sam upet u nedoumici dal da uzmem X4 920 il X3 720

je to am3 daj ostatak konfe

e kad bi imo hd4870, x3 720 i 22" monitor jel bi to sve radilo dobro i jel bi trajalo to godinu i pol (da mogu igrat sve novije igre), a onda mi nema druge nego mjenjat komp.

e kad bi imo hd4870, x3 720 i 22" monitor jel bi to sve radilo dobro i jel bi trajalo to godinu i pol (da mogu igrat sve novije igre), a onda mi nema druge nego mjenjat komp.

durat ce ti dont worry be happy, ta ti jedna jezgra nis ne znaci imo jos je BE ima otkljucan mnozitelj laksi OC i da na stocku ce ti ic do 3,4.. :) vec preko toga bi trebao neki cooler nabacit tipa freezer

u peti mjesec cu dobit neku lovu mozda nabacim i vodeno al nisam ziher ocu moc jer moram i monitor kupit.

krizma ftw :D ja malo prije dobivam komp isto za krizmu, a bas 26.4 i neke pare :D

lol jedva cekam.
edit : dax koji ces ti proc na kraju uzet

edit : dax koji ces ti proc na kraju uzet

Drakon mozes lijepo otic znas dobro gdje.. kartu ti ja platim :D
ja uzimam E8400 i OC na 4.0 :D

dobar odabir e8400 su odlicni.
a vidim da je i AMD napokon proradio :D

Drakon mozes lijepo otic znas dobro gdje.. kartu ti ja platim :D
ja uzimam E8400 i OC na 4.0 :D

Phenom II X3 720 BE je odlican i tu se nema kaj dodati drukciji komentari su bezveze s obzirom koliko kosta super je, no meni to ne treba ja cu omastit brk s jednim 7750X2 Black Edition koji isto ide bez problema na 3.4ghz pa sam miran duze vrijeme jer ne igram na kompu igrice a za sve ostalo je i dvaput previse jer mi je i ovaj Athlon 64 LE-1620 i vise nego dovoljan veliki palac gore za AMD!!!
Evo danas ujutro sam kupio dotičnog phenoma i prvi dojmovi su da je bolji nego sto sam to ocekivao.
Procesor radi na 2,8GHz default, ima 3 jezgre, 6MB l3 cache-a i 512kb cache-a L2 po jezgri, ukupno kad se sve zbroji 7,5MB cache-a.
Default voltaza je 1,325V u biosu, a overvolta se na 1,328V(tako je kod svih), sa default voltazom sam ga onako bezveze za pocetak(preko multy-a) probao dići na (17x200)3,4GHz i stvarno ono radi!
Mislio sam da ce odmah puknut u windowsima, ali nije. Pokrenuo sam 3dmark i uspjesno ga odvrtio i dobio sam sa stock grafom(750/900) i procom na 3,4GHz 15576bodova.
Dalje sam dignuo voltazu na 1,55V i stavio ga na 3,8GHz(19x200) 3dmark je uspjesno odvrtio 2 puta i nije se freezao.
Na 3,8GHz sam odvrtio prvo sa stock grafom(750/900) i dobio sam 16350 bodova, znaci samo sa dizanjem frekvencije procesora.
Drugi put sam clockao grafu na 825/1150 i dobio sam cak 17227 bodova. Pri kraju testa su pocele pucat teksture,vjerovatno zbog prevelikog oc-a grafe.
Onda sam probao occt 3.0 da provjerim stabilnost procesora. Nakon 6min se srušio, pisalo je error u jezgri #2. Otisao sam u bios i digao voltazu na 1,575V i opet pokrenuo occt i testirao 30min i bio je stabilan(dalje mi se nije dalo testirat).
Također sam probao crysis na high. Pokrenuo sam crysis benchmark na 1680x1050, sve high,dx9, win xp sp3,3x ponavlja - overall average 42,77 fps-a, u trećem run-u min fps je bio 20.90fps-a, a max 54,25 fps-a.
To je blago receno preporod u odnosu na athlona. Cak sam prije sa athlonom dobivao manje fps-a na 1280x1024!
Probao sam i na 1280x1024(ostalo isto kao i prije) dobio sam - overall average 46.90 fps-a, max fps u trećem run-u je bio 61.21fps-a, a minimum 29,76fps-a.
Da otisao sam igrat crysis. Sve postavke na high i 1680x1050 u igri je od oka fps bio stalno oko 35-40fps-a i nikad skoro nije ni bilo framedropova sto potvrđuje rezultate benchmark-a!!!
Napokon mogu igrat crysis kako spada, bez lagga kao sto je to bio slucaj sa athlonom(stalno oko 17-30fps-a sa puno framedropova), procesor mi se isplatio jedino da je kostao nesto manje cuke(platio sam ga 1250kn, a ja mislim da bi trebao kostat oko 900kn).
Eh da temperature sa 30min testiranja u occtu(3,8GHz,1,575V) nisu prelazile 50C , vent na freezeru se vrtio 2000okr/min, a maximalno se taj vent moze vrtit 2400okr/min što znaci da je freezer i vise nego dovoljan za taj proc na 3,8GHz.
Maticna je bila gigabyte 770-ds3 rev2.0 i nije se overvoltala, tj. je ,ali neznatno za kojih 0.08V(stotinke) sto je zanemarivo osim za geekove.
Najvise su me iznenadili vrm-ovi na maticnoj koji su se manje grijali nego sa athlonom x2, a sama temp maticne je 27-30C i neprelazi tu vrijednost.
Provjeravao sam i sa prstom i stvarno je tako, također sam popipao freezera i mogu reci da se samo donja polovica freezera ugrijala(na opip je toplo ne vruće), a gornja je blago topla , od oka 38C
BTW: probao sam ga stavit na 4GHz i nije htjeo uci u windowse,ali se htjeo bootat, dao sam mu 1,625V, mozda ga jos kasnije probam sa 1,65 ili 1,675V cisto radi benchmarka.
Procesor cu drzati na 3,8 GHz cijelo vrijeme. I da napomenem kada ga ugasim za 10min upalim on se boota normalno i ude u windowse dok se athlon nije htjeo bootat ,a u windowsima je izdrzao torturu 1h u occt.
Evo i par sličica, kanije (mozda navecer) cu stavit od stock coolera(nisam ga koristio), procesora i kutije slike, te kako leži u socketu.
POZOR: ono sto pise u crysis benchmarku npr. 4667 to nije četiri tisuće šest stotina šezdeset sedam nego se stavlja decimalna točka izmedu pa treba ispast ovako 46,67. To je neki bug u benchmarku pa da nepitate kasnije "kako si dobio 4000 fps-a????".
LINKOVI OD SLIKA:
kriza bench 1680x1050
kriza bench 1280x1024
3DMARK06-17227
3DMARK06-16350
3DMARK06-15576