Optima (OptiTV)

Ne... ne radi ti to tako...
ust trebalo bi radit.... jer .... njima je za učitavanje prijemnika bitna mac adresa njega i seriski broj... to kad bi t-comu isčito s optiminog stba, vjerojatno bi prošo autorizaciju i dao meni da unesem pinive....

U cijenu ti ulazi pretplata za telefon, internet.. u surf paketu imas flat i 5 mbps, i opti tv... dakle placas razgovore koliko potrosis jos plus na tu cijenu u svakom slucaju razgovori su ti dost jeftini, a opti tv u tom paketu svakako isplativa......
lp

Da trebalo bi raditi... ali mislim da ti optima nece dozvoliti da koristis drugi STB uređaj... po iskustvu mislim da je tako.. iako ne mogu ti to točno potvrditi... ali ću provjeriti pa ti javim u vezi toga...

Evo i ja sam na optimi i mislim se uzeti OptiTV, ali čujem i čitam da ima dosta problema oko zamrzavanja slike i brzine usluge. Sad imam paket 2mbps i flat i brzina mi nije uvijek "prava", pa pitam zato da nebi bilo probleka ako se odlučim na tu uslugu. Iz Šibenika sam pa to još ovdje vjerovatno nije dobro razvijeno. Jeste li zadovoljni sa TV uslugom (pogotovo oni iz Šibenka i iz manjih mjesta)?
I još jedno pitanje: Kakva je slika na fullHD Tv-ima s OptiTv uslugom??
Hvala!
Na slici je trenutna brzina.
Na torretu skida s 2.50 mbps!!

Akosi uzeo paket od 2Mb ondaje brzina u redu.Ja sam također iz Šibenika i nisam nikad imao nikakviuh problema sa brzinom.
Štose tiče tv usluge,nisam ni znao daje dostupna u Šibeniku.

Akosi uzeo paket od 2Mb ondaje brzina u redu.Ja sam također iz Šibenika i nisam nikad imao nikakviuh problema sa brzinom.
Štose tiče tv usluge,nisam ni znao daje dostupna u Šibeniku.
Je dostupna je mene su zvali iz Optime i pitali želin li ja tu uslugu, pa san reka da ću razmislit. Sad neznan ako će biti zamrzavanja slike i drugih problema onda ću odustati od tv-a i samo povečati brzinu.

Ja sam iz Splita, dobio OptiTV prije tjedan dana, nista mi ne trza slika, jedino me malo **** internet, preko dana je dobar predvecer ping skace ko lud i brzina pada... Nazvat cu SZK mozda mi oni mogu sredit to...

Ja sam iz Splita, dobio OptiTV prije tjedan dana, nista mi ne trza slika, jedino me malo **** internet, preko dana je dobar predvecer ping skace ko lud i brzina pada... Nazvat cu SZK mozda mi oni mogu sredit to...

Ja sam iz Đakova, imam optitv i 5 megabitnu brzinu, bilo je poprilično problema na početku i borbe sa SZK, dok nisu poslušali i promijenili router (tp link bio, novi tp link došao, prije toga bespotrebno (i besplatno :D) promijenili sve ostalo). Smrzavanje slike svakih minutu dvije, pucanje 2-3 puta dnevno koje rješava jedino reset routera, nemogućnost spajanja iz nekih soba u kući i slično.
Otkad je promijenjen, sve radi ko sat. Ne zastajkuje slika, ne puca veza, brzina stalno maksimalna. Preeezadovoljan. Inače STB je motorola, router kao što rekoh, TP-linkov.

koji router imas ? koliki ti je ping... ?

koji router i koliki ping? moguce da ti je greska negdje sa strane OT, pokušaj kontaktirat SZK nek ti pokušaju refreshat liniju, ako ti to ne pomogne inzistiraj na prijavi da ti pogledaju kompletnu liniju.

Evo nakon mjesec dana sve radi vrhunski, ping mi je sad ko i t-comovcima,25-45...brzina uvijek max.dl 5mbps, up 0.5-0.7...uglavnom sve savrseno :)

Nadam se da ce ostati tako :-)
lp

ja isto bas planiram paket tv + 5 mbita i flat... jer sam sa t-comom odavno prošao ugovor ali tek pred malo sam dobio optimu kao drugog providera... i sad vidim da je sve manje vise ok... kako pričate. Ali me zanima može li se uzet 8mbita flat i tv...? nigdje ne pise ... nego samo paketi. ali može li se sam složit paket po želji jer nas je 4 u kući i svi smo na netu , a 4 mbita mi je trenutno dosta malo...

ja isto bas planiram paket tv + 5 mbita i flat... jer sam sa t-comom odavno prošao ugovor ali tek pred malo sam dobio optimu kao drugog providera... i sad vidim da je sve manje vise ok... kako pričate. Ali me zanima može li se uzet 8mbita flat i tv...? nigdje ne pise ... nego samo paketi. ali može li se sam složit paket po želji jer nas je 4 u kući i svi smo na netu , a 4 mbita mi je trenutno dosta malo...
Tu brzinu od 5 mbit/s dobiješ odma u paketu Opti TV Surf a poslije možeš povećat na čak 20 mbit/s.....samo što ćeš plaćati više za tu brzinu....ali mislim da se u paketu ne može mijenjati brzina....uostalom nazovi ih na besplatni info telefon 0800 00 88 i pitaj za mijenjanje brzine u paketima....ja mislim da se može tražit povećanje brzine, ali nisam 100% siguran....zato ih bolje nazovi da budeš siguran

U OptiTV paketu mozes imat najvecu brzinu od 5 mbps, to ti je taj Surf paket. Nazalost, brzinu ne mozes povecavati, mozes eventualno smanjiti na 3 mbps, al onda sman jujes i paket sa flata na osnovni od 2 Gb.
Jedino bez Opti tv-a imas brzinu do 20 mbps, ak ti parica podrzava.
Novost: Optima uskoro uvodi novi program na programsku listu...
vise informacija uskoro.

vise informacija uskoro.
Da te 'poklopim'. Sutra od 12 sati kreće Klasik TV sa ex-Yu filmovima i serijama. Prema informacijama koje su mi danas poslali putem njihove Facebook grupe, odnosno odgovarali na pitanje, do kraja godine bi trebao i SY-FY, a za Sportklub+ su vlasnici navodno jako tvrdi oko cijene, odnosno traže puno...

vise informacija uskoro.
Da te 'poklopim'. Sutra od 12 sati kreće Klasik TV sa ex-Yu filmovima i serijama. Prema informacijama koje su mi danas poslali putem njihove Facebook grupe, odnosno odgovarali na pitanje, do kraja godine bi trebao i SY-FY, a za Sportklub* su vlasnici navodno jako tvrdi oko cijene, odnosno traže puno...
Aha, Klasik tv je riješen i od sutra kreće... potrebno je samo napraviti on/off STB-a i biti će na listi kanala.
Mene najvise veseli sto ce biti crtani filmovi iz mladosti.. vec pomalo zaboravljeni i naravno filmski hitovi zemalja u regiji..
lp

Tu brzinu od 5 mbit/s dobiješ odma u paketu Opti TV Surf a poslije možeš povećat na čak 20 mbit/s.....samo što ćeš plaćati više za tu brzinu....ali mislim da se u paketu ne može mijenjati brzina....uostalom nazovi ih na besplatni info telefon 0800 00 88 i pitaj za mijenjanje brzine u paketima....ja mislim da se može tražit povećanje brzine, ali nisam 100% siguran....zato ih bolje nazovi da budeš siguran
a bio brat dole i naravno di će on išta pitat. moram sam otić i pitat sve. uglavnom downstream Line Attenuation mi je 21.4 dB i to mi je dosta za 20 mbita, tj i za TV i za 8 mbita vezu na net... sad meni nije jasno zasto oni ne žele da ja plaćam više ako ja to želim... ?!?!

a bio brat dole i naravno di će on išta pitat. moram sam otić i pitat sve. uglavnom downstream Line Attenuation mi je 21.4 dB i to mi je dosta za 20 mbita, tj i za TV i za 8 mbita vezu na net... sad meni nije jasno zasto oni ne žele da ja plaćam više ako ja to želim... ?!?!
E sorry malo sam se zabunio....kad uzmeš neki paket sa ili bez TV-a nemožeš imati veću brzinu od 5 mbit/s....osim ako ne uzmeš samo internet i telefon....onda možeš uzeti koju oćeš brzinu....dakle ne paket nego pojedinačno sve, ali onda te mislim skuplje izađe....ali svejedno ih nazovi i pitaj

Evo ja koristim Optimu vec duze vrijeme (Osijek) i u pocetku prvih par mjeseci sam imao konstantne probleme s njima. Prvo mi se slika smrzavala sama od sebe, zatim kada su mi to rijesili smrzavala se slika dok ja skidam nesto sa neta ... To je trajalo dosta dugo i na kraju mi je receno da nemaju pojma u cemu je problem i povecali mi paket. Sada dok je TV ugasen mi skida oko 960kb/s a dok je TV upaljen oko 600kb/s ... ne znas tko je tu lud vise ... a danas mi je cijeli dan ovakva brzina:
Polako vec ludim s njima ....

Evo ja koristim Optimu vec duze vrijeme (Osijek) i u pocetku prvih par mjeseci sam imao konstantne probleme s njima. Prvo mi se slika smrzavala sama od sebe, zatim kada su mi to rijesili smrzavala se slika dok ja skidam nesto sa neta ... To je trajalo dosta dugo i na kraju mi je receno da nemaju pojma u cemu je problem i povecali mi paket. Sada dok je TV ugasen mi skida oko 960kb/s a dok je TV upaljen oko 600kb/s ... ne znas tko je tu lud vise ... a danas mi je cijeli dan ovakva brzina: http://www.speedtest.net/result/1005704011.png
I ja sam isto danas izludio sa nikakvom brzinom.....zvao sam SZK i kažu da imaju generalne poteškoće....pitao sam za detalje i kaže ženska na liniji (kuži se u te stvari ) da je došlo do pucanja veze između servera u Zagrebu i Osijeku i sad su prebacili na neke rezervne servere (koji su u overload-u
) i da će tokom dana to popravit....navodno da će sutra do 12 sati sve super radit....a uz to sutra od 12 sati će uvest još jedan program (više o tome ovdje)
Uostalom isplati se čekat ....jer inače ne puca veza (barem meni) a imaju dobar omjer cijene i usluge

a uz to sutra od 12 sati će uvest još jedan program (više o tome ovdje)
Evo još konkretnije, pročitajte što su mi odgovorili na fejsu:
Sc-Fi bi prema posljednjim informacijama trebao krenuti do kraja godine, a KLASIK TV stiže sutra u osnovnom paketu programa. KLASIK TV starta u podne i nalazit će se na 11-om kanalu.
Boris što se tiče SportKluba+ pregovori i dalje traju. Za sada je situacija da se traži podosta novaca za ovaj paket. Nadamo se da će cifre uskoro spustiti na realne razine, pa se nadamo da s početkom godine možemo ugledati i SportKlub+.
Uglavnom, počeli su odgovarati malo ažurnije na fejsu pa ih pratite i zapitkujte tamo...

Evo ja koristim Optimu vec duze vrijeme (Osijek) i u pocetku prvih par mjeseci sam imao konstantne probleme s njima. Prvo mi se slika smrzavala sama od sebe, zatim kada su mi to rijesili smrzavala se slika dok ja skidam nesto sa neta ... To je trajalo dosta dugo i na kraju mi je receno da nemaju pojma u cemu je problem i povecali mi paket. Sada dok je TV ugasen mi skida oko 960kb/s a dok je TV upaljen oko 600kb/s ... ne znas tko je tu lud vise ... a danas mi je cijeli dan ovakva brzina: http://www.speedtest.net/result/1005704011.png
I ja sam isto danas izludio sa nikakvom brzinom.....zvao sam SZK i kažu da imaju generalne poteškoće....pitao sam za detalje i kaže ženska na liniji (kuži se u te stvari ) da je došlo do pucanja veze između servera u Zagrebu i Osijeku i sad su prebacili na neke rezervne servere (koji su u overload-u
) i da će tokom dana to popravit....navodno da će sutra do 12 sati sve super radit....a uz to sutra od 12 sati će uvest još jedan program (više o tome ovdje)
Uostalom isplati se čekat ....jer inače ne puca veza (barem meni) a imaju dobar omjer cijene i usluge
Eto super, hvala sto si ti zvao barem se ja ne moram muciti sutra hehe ... Pretpostavio sam da bi moglo biti zbog dodavanja novog kanala ... Sci Fi - odlicno :)

Aha, Klasik tv je riješen i od sutra kreće... potrebno je samo napraviti on/off STB-a i biti će na listi kanala.
Pošto radim od 12, nisam uspio vidjeti je li krenulo kako je najavljeno. Oko 11,40 sam restartao STB i na popisu nije bilo 11. kanala. Je li netko osvježio nakon 12?

Pošto radim od 12, nisam uspio vidjeti je li krenulo kako je najavljeno. Oko 11,40 sam restartao STB i na popisu nije bilo 11. kanala. Je li netko osvježio nakon 12?
dosao upravo s posla, upalio i tu je

Evo i kod mene ima
Da oće pustit Žikinu dinastiju na njemu

Evo da se i ja uključim. Naime, do nedavno sam uz OptiTVCARNet imao brzinu 5-6 mbita s uključenim STB-om i TV-om bez trzanja, a od tada se brzina smanjila na "jadnih" 3 mbita. Jel imao netko sličnih iskustava?
Ne... ne radi ti to tako...