Kvaliteta DSL parice?

Znači svatko iz tehničkog odjela T-Coma može mijenjat profile brzina?

Dali je ovo sada dobro, dali bi išlo 10Mb bez maxTV-a?
Btw. nakon promjene kabla (uz savjete PC - stručnjak-a) margina za down sa 8 narasla na 11,5

Sad uzmi 10 Mbita, margina bi se trebala na 8 vratit i to je skoro ok, no na toj udaljenosti bi margina morala jos biti veca i to dobrano, jos je to vani negdje u banani.
Ne nemoze iz tehnickog vec i DSLAM kontrole. A opet drugi odijel moze na usetu maknit zabranu tako da bez vise para vecu brzinu nemozes dobit.

malo pojasni. ja sam bio u router upisao pristupne podatke za adsl ...@htnet-dsl od jednog drugog korisnika koji ima 10 mbps, tada sam jos imao 4 mbps, ostao sam imat 4 mbps, naravno, router je na drugoj lokaciji bio ugasen. time dolazim do zaključka da brzina ne ovisi o useru nego o brzini koja je na dslamu podešena.

Brzina je regulirana na DSLAM-u i po USER-u, znaci ti imas 4 propusteno i upiso si user od onog ko ima 10, pa na koju foru da ti se poveca ako nitko nije stavio drugi profil????.
Ali da si uzeo korisnicke podatke gdje je brzina 4 a na dslamu pusteno 10 e onda bi imo 4.

bas me zanima, provjerit cu to
jos me ovo zanima: onaj tko ima 4 mbps + maxtv ima na dslamu 9 mbita i ako se on prijavi sa podacima od korisnika koji ima 10 mbps, da li ce korisnik koji ima 4 mbps + maxtv dok mu je maxtv ugasen imat 8-9 mbps brzinu interneta?

nisi naveo trenutnu brzinu, bez nje se ne može vidjeti da li je margina visoka ili niska. npr ako imas maxtv + 10 mbps onda je margina super a ako imas 4 mbps bez maxtva onda je margina losa

punih 20 mbps možda nećeš imati ali na njihovim stranicama piše "MAXadsl brzinu možete promijeniti u bilo kojem trenutku bez dodatnih troškova." i razmak između dvije promjene brzine cini mi se da mora bit barem 30 dana tako da ako ti ne odgovara lako smanjiš brzinu
po kalkulatoru biš imao 18-19 mbps ali neka ti ipak odgovori stručnjak za telekomunikacije

Ne onaj tko ima 4+max tv, tamo je podjeljeno 4 mbita na 0.33 i 4 na 0.40 PVC port, moras imat na 0.33 10 Mbita i user od 4 da bi to iztestiro.

Evo moji rezultati. Sve ok samo Noise Margin nizak. Ping me isto za.ebaje u online FPS-ovima. Dok sam imo 2 Mbita ping mi je bio 20-ak na većini servera, sad kad imam 10, većinom je po hrvatskim serverima oko 50, Srbija i Njemačka 60-80. Gadost.
Riječ je o Optimi naravno.

Ali da si uzeo korisnicke podatke gdje je brzina 4 a na dslamu pusteno 10 e onda bi imo 4.
testirao sam, korisnik čiji su ti korisnički podaci ima najvjerojatnije 4 mbps net (promet je 15 gb i za to sam siguran) i kad svoje podatke zamjenim njegovim u routeru, i dalje imam 10 mbps internet i po speedtestu i po downstream/upstream rate u routeru tj ništa se nije promijenilo. kako je to moguće? probaj nekom forumašu ili sebi povećat brzinu promjenom parametara na dslamu i vidi sto ce bit

Pozdrav,
evo moji podaci. Zanima me sto se da ocitati? Po ugovoru bih trebao imati brzinu od 24Mbps, oni su rekli da je 16. Imam IPTV i VoIP.
Hvala
bez tv-a
http://www.speedtest.net/my-result/3314310846
sa tv-om

Pozdrav,
evo moji podaci. Zanima me sto se da ocitati? Po ugovoru bih trebao imati brzinu od 24Mbps, oni su rekli da je 16. Imam IPTV i VoIP.
Hvala
bez tv-a
http://www.speedtest.net/my-result/3314310846
sa tv-om
Problem je što iz tog amisovog i iskonovog enkom il kak se zove parametri su čudni pa se ne može ništa reč oko parametara.

jedino sto sam primijetio od jucer je to da je Line Rate Downstream bio ~ 14 500
samo me zanima koga da pitam za sve te provjere, tipa mjeranja? Cini mi se da oni nece slati tehnicara samo tako
EDIT: nasao sam na pcekspertu da taj router ocito ima BUG, sve vrijednosti se trebaju podijeliti sa 10 (Attenuation, Noise i Power), po tome je noise margin samo dobar. Sto utjece na to i kako bi se moglo (ako se moze) popraviti?
Hvala

Poštovani
Trenutno sam na optimi , paket O2Surf flat na 4 MBit. Parametri iz routera su u prilogu. Htio bi povečati brzinu na 20 MBit-a. Jel može to moja parica podržati, ako ne koju bi max. brzinu mogao očekavati ?
Hvala svima na odgovorima.
Damir

Pozdrav!
Zanima me kolika je največa brzina adsl-a na ovoj udaljenosti od centrale?
I kakvo je stanje parice?

1. Ne mozes bas 20 Mbita ali islo bi 16-18 bez problema.
2. Ovo sto imas je maksimum koji mozes imat, ako ti je stabilno nemoj nista dirat jer s 5.5 dB marginom nije bas bajno veza bi mogla pucat.

Dali je ovdje u pitanju loša parica ili je u pitanju udaljenost od centrale?

Dali je ovdje u pitanju loša parica ili je u pitanju udaljenost od centrale?
Kod tebe je upitanju udaljenost, a margina ti je jako niska najvjerojatnije zbog toga što je pušten maksimalni profil za tu tvoju paricu.
Koliku maximalnu brzinu bi ja mogao imati?
Kad bi uspio sredit sve spojeve i da sve štima po toj parici bi išlo 18 Mbita bez problema, ovako ide onoliko koliko imaš a to je 4 i ništa više.

Toliko koliko i imas ni mrvicu vise nesmijes, i ovu izgleda kao da veza puca, al ak radi dobro je. Znaci maksimum je 15 i nesto Mbita, uzevsi u obzir IPTV, 10 plafon.

Veza je stabilna i nikad mi se nije dogodila diskonekcija. Ovo trenutno je postavljen gamerski profil kod optime za nižu latenciju tako da mi je maximum rate za megabit ipo manji od maximum ratea na normalnom profilu (pokazivalo mi je oko 18.5 mbit). Pošto mi je ugovor sa optimom istekao potpisao sam sa H1 telekomom 20 megabitni paket i nadam de da ću moć imat barem tih 15 mbit kako si rekao. Inače sad sa optimom sam na 10 megabitnom paketu dok me ne priključe na H1 i ovo je screenshot sa tog paketa. Primjetio sam da se battlefield updejt/dlc skida brzinom od preko 2 Megabajta u sekundi iako sam na tom 10 megabitnom paketu. Neznam dali je to realno pokazivanje brzine skidanja jer mi na speedtestu pokazuje brzinu downloada nešto manju od 10 mbit. Moram priznat da sam prezadovoljan sa maksimalnom mogućom brzinom jer sam oko 2 km od centrale i s obzirom na to mora bit da mi je kvadratura bakrenih parica veća nego što je to uobičajeno. Hvala ti na odgovoru!

15 bi moro imat, a ovo za download prikazuje krivo jer je teoretski i praktino nemoguce.

koliku maximalnu brzinu adsl-a mogu očekivat sa ovom linijom:
Znači Optima koristi Annex M.
Zanimljivo.

Brzina mi je vec 3-4 tjedna 5,2mbps a placam 10 a isto tako je i upload upola manja brzina, max 2 paket imam
Evo i slika iz rutera pa ako moze objasnjenje strucne osobe sto ne valja, hvala.
Moze ti se profil povecat na kolko god moze samo nece dobit vecu brzinu jer je limitirano po USER-u, znaci da stavim 16 Mbita na dslam, on placa 4 Mbita, vecu brzinu nece imat.