Iskon carnet

Super =)
Vec sam joj rekao da ode sutra na fax po podatke (ja sam dobio sve podatke za mail, wireless pa cak i carnet na upisu faxa) i nekako joj se neda samo zbog toga ici...heh vidjet cemo kako ce cijeli vikend izdrzat bez neta

Zaboravih napomenut da moze ici vise racunala sa istim userom! Budi dobar brat! :)

Bas me briga, ja sam danas cijeli yebeni dan bio na faxu (noc prije sam spavao sam 4h), a ona cijeli dan doma posto je ovo ispitni tjedan (danas ni sutra nema ispit...) i nije se udostojila ni u pekaru otic
EDIT: evo, danas (tj jucer :P) sam slozio konekciju za iskon carnet bez ikakvih poteskoca, cak sam se smilovao i sestri slozio sa svojim podacima (jer danas nije otisla na fax...) i sve radi =)

Jos jedno pitanje samo: kako sloziti da mi se konekta cim udjem u windowse? - znaci automatski

Ne znam jeli najelegantnije rijesenje, ali odvuces konekciju u Starup folder, Start menija!

gdje se nalazi taj startup folder? o.O

sve preko t-coma, uvijek sve preko njih... Ionako je vlasnik Iskona t-com.
iskon je T-comov isprdak

Evo ga!
heh
edit: nece tako

Za Vas koji se prepirete oko limita prometa,nema limita poslao sam mail Iskonu u vezi toga i dobio sam odgovor da nece biti nikakvih problema ako napravim i 400GB prometa.

Da oživim temu iz mrtvih, imam sljedeci problem (radi se o carnet.duo usluzi sa mojim korisnickim podacima dobivenim na fakultetu):
U zadnjih nekoliko dana mi je brzina jako pala. Po defaultu bi trebala biti 5Mbps = 640KBpsa realno mi je bila oko 500, sada jedva prelazi 300 i to ponekad.
Ajde, ne bi ni to bio problem sam po sebi da mi ping u igrama ne skace do neba, recimo TF2 ne mogu igrati vise jer mi ping skace sa 50 na 400!
Imam teoriju da je to zbog toga sto su otkrili da je s mojeg korisnickog imena skidan torent, radi se o nekom filmu od Angeline Jolie (dobio sam mail od abuse sluzbe).
Naravno ja to nisam skidao nego mi je unazad par mjeseci sestra otkrila torent koji je btw po cijele dane bio ukljucen (i time meni onemogucavalo igranje), a poslusala me tek kad sam zagrmio zbog dobivenog maila.
(Trebam li spomenuti da je prelijena da se odsece do racunskog centra na svom faksu i zatrazi svoje korisnicke podatke?)
Long story short, zanima me da li je jos nekome opala brzina, a da koristi carnet.duo uslugu?

Pozz,
zanima me kako podesiti na HTC dhd smartfonu s androidom da imam pristup internetu preko Carneta.
Pristup routeru imam ali dalje ne ide. Znači gdje podesiti vpn konekciju, protokol i ostalo što treba.
Unaprijed hvala :)

ok,
riješio sam

ok,
riješio sam
Ajd, podijeli s nama kako si to riješio. Hvala

all apps-settings-wireles&networks-VPN settings-add VPN
pod vpn napisati server (ja sam na Metrocarnetu pa sam upisao njihov server za Carnet, "metrocarnet. vpn"; normalno bez navodnika- znači nastavak vpn. nakon toga podesio login name i pass od carneta.
Nisam rekao prije za pristupanje routeru treba napisati postavke routera.
Ali mene zanima kako staviti hrvatske postavke.jezik, tipkovnicu...

all apps-settings-wireles&networks-VPN settings-add VPN
pod vpn napisati server (ja sam na Metrocarnetu pa sam upisao njihov server za Carnet, "metrocarnet. vpn"; normalno bez navodnika- znači nastavak vpn. nakon toga podesio login name i pass od carneta.
Nisam rekao prije za pristupanje routeru treba napisati postavke routera.
Ali mene zanima kako staviti hrvatske postavke.jezik, tipkovnicu...
Probao sam tako ali mi ne želi. Rootani Hero, FroydVillain 1.7.2. Odustajem.
Za hrv tipkovnicu probaj Smartkeyboard pa dodaj HRV tipkovnicu, nisam siguran jesam li nakdnadno skidao. po meni naj rješenje za tipkovnicu.

Evo frenda zanima da li ga moze CARnet uhvatiti da skida nes ako skida sa torrenthr. Nasao si je neku seriju il sta vec i ima 9 gb, sad ne zna dal da ide skidat il ne... Moze pomoc? Nece da ga iskljuce s neta.

i da ga ulove najprije ce mu poslat opomenu na carnet mail i nista vise od toga

Sad ga zanima oce mu doc na ovaj mail https://webmail.carnet.hr/ i da li se ulogira s onim podacima kojima se i ulogira na net npr: ime.prezime@skole.hr xxxxxxx

na taj mail @skole.hr ce mu doc opomena ako uopce dođe
jos po mogucnosti moze ukljuciti kriptiranje torrent prometa u npr utorrentu opcije -> postavke -> bittorrent -> šifriranje protokola -> forsirano

Hvala majstore.

za to postoji gumb "Hvala"

Često imam problema sa spajanjem na Internet, PPPOE konekcija (druga), pa me zanima jesam li jedini?
Konkcija se pokrene i piše Connecting, ali ne uspostavlja vezu. Najčešće pomogne resetiranje kompa. Također, u mapi Startup mi je ta konekcija koja bi se trebala automatski pokretati odmah po dizanju Windowsa, ali ne sječam se kad se zadnji put stvarno i pokrenula sama!

Pozdrav svima
prelazim na Iskon trio carnet sa dodatnim tv prijemnikom.
dva pitanja:
koji se router dobije?
Koji je točno model tableta i da li se isplati to kupiti ili bolje uzeti popust za prva tri mjeseca ili kako je već.
hvala
EDIT: tablet je: http://www.iskon.hr/extra/Tablet-VIVAX-TPC-7151
vidim na nabavi da je cijena oko 800 kn

Pozdrav svima
prelazim na Iskon trio carnet sa dodatnim tv prijemnikom.
dva pitanja:
koji se router dobije?
Koji je točno model tableta i da li se isplati to kupiti ili bolje uzeti popust za prva tri mjeseca ili kako je već.
hvala
EDIT: tablet je: http://www.iskon.hr/extra/Tablet-VIVAX-TPC-7151
vidim na nabavi da je cijena oko 800 kn
Nikoga nema na Iskonu?

Prešao sam na Iskon, paket iskon.carnet.trio plus...
u paketu na webu piše da je internet 3Mbps, a meni skida preko 600kB/s... nije li to previše?
Također treba paziti na jednu stvar koja piše malim slovima na xy strani pri dnu:
"Carnet ne dozvoljava spajanje više računala preko istog carnet računa".
Uglavnom dobijete router koji je u bridge modeu i na svakom računalu morate raditi novu PPPoE konekciju (svako računalo mora imati svoj AAI@EduHr account ili se ne mogu spojiti u isto vrijeme).
Može se problem riješiti kupovinom novog routera koji bi glumio to računalo i dalje pustio signal.

Kad ugasiš IPTV prijemnik, onda ti povećaju brzinu do maksimalno duplo. Dok prijemnik radi, brzina bi trebala biti do najviše 400 kilobajta u sekundi.
Što se potonjeg tiče, to što je ruter u bridge modu samo znači da se ne dâ u njegovim postavkama upisati korisničko ime i lozinka (kao što se, npr., može kod Optime). Može se neograničen broj računala spojiti preko istog korisničkog imena i lozinke samo se na svakome mora izvesti logiranje. Dakako, tome se može doskočiti ruter-na-ruter varijantom (što je presudno kad se žele spajati na Internet uređaji koji ne podržavaju ulogiravanje, recimo televizori, ili uređaji koji ga podržavaju, ali iz nekoga razloga to ne radi kako spada, recimo mobiteli i pločice na Androidu).
Kratko i jasno DA! :)