Vaš audio kutak

Izbor pao na Magnat Monitor Supreme 802 ,1599 kuna na popustu u Chipoteci.
Sad držim fige,kad dođu javim dojmove.

Reciver nije ništa posebno-Sony-STR-DH130,veličina prostorije je cca. 16 kvadrata.
Zanima me kako mogu Dalievi zvučnici promjera 13 cm reproducirati bolji bas nego Magnatovih 17 cm.
Uostalom evo i slika mojeg kutka.
Svaki savjet dobrodošao,jer mislim kupiti zvučnike u roku cca.7 dana.
Pozdrav!
Izbor pao na Magnat Monitor Supreme 802 ,1599 kuna na popustu u Chipoteci.
Sad držim fige,kad dođu javim dojmove.
Brzo prođe tih 7 dana i dosta kvalitetnih savjeta si skupio.
Uzivaj...

Primijetio sam , i to već dugo ,ne samo na ovom forumu da ljudi pitaju za savjet ali skoro pa uvijek uzmu ono sto su prvotno zamislili,bez obzira koji im savjet dao ili preporučio nešto sto imaš ili si imao/probao.
Tako da se meni uopće i neda davat preporuke,jednostavno nema svrhe.

Mislim da je dobro stavit svoju preporuku ili iskustvo pa ako ne pomogne onome koji pita mozda ce pomoci nekom drugom forumasu koji ce tu preporuku uzeti malo ozbiljnije/svijesnije.

Nedaje mi se 4k+kusur, pa da budem blago razočaran, ovako mislim da ovi MAGNAT su ipak za razinu iznad Sonyevih,
a ako i nisu neču propast za te novce.
Kako je čovjek rekao da s ovim rasporedom ni s boljim zvučnicima neču postići bog zna što.
Prvi izbor mi je bio Dali, sad koliko sam pogriješio(ili nisam) vidjet ću sutra.

Ako nekoga zanima,došli su Magnat zvučnici,ja sam veoma zadovoljan.
Nebih baš rekao da su noč i dan nasuprot Sony-a, više noč i rano rano posljepodne.
Sad,koliko bi Dali bili bolji (ili ne) mogu si samo mislit, možda u neka bolja vremena kad ću imati više vremena(čitaj novaca)
Sve u svemu za 1599 kuna pun pogodak.

Nedaje mi se 4k+kusur, pa da budem blago razočaran, ovako mislim da ovi MAGNAT su ipak za razinu iznad Sonyevih,
Kako je čovjek rekao da s ovim rasporedom ni s boljim zvučnicima neču postići bog zna što.
Prvi izbor mi je bio Dali, sad koliko sam pogriješio(ili nisam) vidjet ću sutra.
odi u ducan koji ce ti dati da platis zvucnike i ako ti se ne svidjaju da mozes vratit daj 4k+ kusur i usporedi sa ovima od 1600kn i onda vidi da li ces biti blago razocaran

odi u ducan koji ce ti dati da platis zvucnike i ako ti se ne svidjaju da mozes vratit daj 4k+ kusur i usporedi sa ovima od 1600kn i onda vidi da li ces biti blago razocaran
nakon toga neka ide po zvucnike od 20k kn i pojacalo od 40k..

Mislio sam na to, da nisam zadovoljan s Magnatom upravo bi to i napravio.
Ali ispalo je da sam zadovoljan,tako da je tu za sada priči kraj.
Ljudi baš ste Cool s komentarima.
btw. upravo sam gledao par zvučnika za samo 51.995,00 funti - http://www.audioaffair.co.uk/tannoy-kingdom-royal-speakers-pair
pa mislim da ću ove za 1599 kuna vratiti pa kupiti ove.
Hvala svima!!!
Over and out.

to sam napisao zbog toga što je rekao da će se razočarati sa zvučnicima od 4k+ . U smislu da ne stvara dojmove na temelju pretpostavki. Ne omalovažavam ničiji odabir samo dajem svoje mišljenje .Isto ako i on na ovaj svoj komentar. Svatko zna koliko je spreman dati za što. Bilo to audio svijet ili na neku premium prostitutku :)

Sve normalne 0.5-1A ac-dc adaptere mozes prikljuc. Spec kaže da ne vuce više od 100mA s toga nema smisla na to spajat elektrane.

Pozdrav, imam naime mali problem ova linija (Philips fw 335) ima nekakav problem sa desnim zvučnikom sad nisam siguran je li problem zvučnik ili nešto od linije direkt (sutra prekosutra ću probati prekopčati sa "jedne na drugu stranu" zvučnike),
uglavnom tipa kada spojim na aux ili preko radija slušam bilo šta dok ne pojačam preko tipa 10, 15 uopće ne radi jedna strana ili samo onako krcka tek kad se "razradi" onda rade oba savršeno.
Linija ima sentimentalnu vrijednost pa bih volio riješit taj problem ako mogu samostalno, a i služi dok ne kupim eksternu zvučnu za Z906 pošto laptop nažalost nema optički ulaz.
Hvala, ugodni blagdani i sve najbolje:)

Mozda ti je problem i taj RCA kabel sto ide u liniju (crveni i bijeli prikljucak) pa ako mozes nabavit neki drugi za probat ili kao sto si reko zamjeni zvucnike pa vidi i onda ces znat sigurno da li je do zvucnika ili nesto drugo.

Imali netko eksternu zvučnu za zvučnike poput Delockove 7.1 ili Creativa? Trebam preporuku za Logitech Z906 pošto nemam optički ulaz na laptopu pa ako netko ima iz prve ruke iskustvo.. Lp

Fino, ali koja je razlika između tog 192/24 daca i ugrađenog orginalnog u dvd playeru 192/24 daca?
Kako se DAC usvirava?

Kakav je onda dac unutra?
https://www.sony.de/electronics/support/home-video-dvd-players-recorders/dvp-ns76h/specifications
Kažu da je 192kHz/24bit AUDIO D/A CONVERTER u tom dvd playeru ?
Nije mi jos jasno to usviravanje DACa, što se desi u tranzistoru kad se "usvira", tehnički gledano?

Bravo kolega,vidi se velika ljubav prema hifi!!
Evo meni napokon dosla nova komoda i naravno polozaj zvucnika se malo promijenio i samim time i zvuk,jos kad se komoda usvira.:D
U sistem je na DAC/pleyer dodan jos jedan isti strujni kabel kao i na ampu ,previse kabele iza stoji pa sam odlucio stavit na amp i dac posteni strujas fino opleten i zasticen ,Furuotec rhondijum konektori za života ce me sluzit.

Komodu,regal,policu.. sam ja birao,kupio i platio ,cekao je iz Italije 3 miseca,izrada je vrhunska,a tek kako Pathos uzivo izgleda na njoj
,teska fantazija.Mnogi high-end zvucnici bi se posramili zavrsne obrade furnira koju ova 80 kg teska komoda ima!Stavljanje neceg osim hifi komponenti na nju ne dolazi u obzir,ionako uskoro dolazi jos gramofon na nju pa tako ciste povrsine gotovo i nece bit,samim time nec biz i nekih nepozeljnih refleksija.Novi parket uskoro dolazi na pod,novi tepih i na zid par novih slika.Jebes ga ipak je to dnevni boravak a ne hifi slusaona,bez obzira na to zvuk je fantastican!!E da i nisu Electre,poslusao ih kod frenda i nisam odusevljen a mozda prevelike za moj prostor,Opera Seconda za sad!
Ne znam di da stavim centralni zvucnik,ovaj sto imam prevelik(Infinity Beta centar),treba mi nekakav flat da ga upasem ispod TV ili iznad!

skupi mrežni kabeli a trožilni kabel koji je ugrađen u zid i kojim dolazi struja do elektronike 9 kuna po kvadratu,zar ljudi stvarno vjeruju da mrežni kabel popravlja zuk

Ja sam povukao posebnu fazu samo za hifi i strujni kabel sam dao napravit samo radi boljeg opleta i zastite od pustih smetnji koje proizvode 100 kabela iza komode!Ne zelim ulazit u polemike oko strujnih kabela,zvucni domet mi nije bila primarna misao.

Ja sam povukao posebnu fazu samo za hifi i strujni kabel sam dao napravit samo radi boljeg opleta i zastite od pustih smetnji koje proizvode 100 kabela iza komode!Ne zelim ulazit u polemike oko strujnih kabela,zvucni domet mi nije bila primarna misao.
Na citav stan/kucu jedna faza ti je samo za hifi ?
Ili si mislio na strujni krug ?

Poseban osigurac i žica od razvodne ploce do hife,jer u zidu iza TV je utikac bez uzemljenja.

Ako te brinu smetnje prvo bih na tvom mjestu udaljio taj ruter od komponenti, on se glavni izvor zracenja sirokog spektra.

Radim na tome.:)

Stigli novi zvucnici - Dynaudio BM5 mkIII
Prvi dojmovi su dosta pozitivni, bojao sam se da ce 7" biti "too much" za moju malu sobu + bass port odostraga ali rijesio sam jednostavno sa rezanjem HF -2 otraga.

-duplo-

Prvi dojmovi su dosta pozitivni, bojao sam se da ce 7" biti "too much" za moju malu sobu + bass port odostraga ali rijesio sam jednostavno sa rezanjem HF -2 otraga.
Da ne mislis mozda na LF?

Da ne mislis mozda na LF?
da , zeznuo sam se
hvala na ispravci !
ugl za razliku od Adama ovo je nesto vise prema HIFI sto mi pase jer ne snimam/miksam vise pa mi odgovara. karakter zvuka nije striktno analiticki vec ima malo "zabavniji" i opušteniji prizvuk.
Nema uvrede i sam znam to, zato i mislim na promjenu.
Što ti misliš da uzmem Dali ili Magnat(ili nešto drugo) s obzirom da nemam baš prostora za bolji raspored.