Periferija

Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Reedy sri 17.10.2012 13:03

Pozdrav, evo bio sam 99% siguran da ću kupiti Logitech Illuminated, ali sam nažalost morao odustati jer vidim da se ne moze napraviti kombinacija od 3 tipke, što mi za igre nikako nije dobro, pa tražim alternativu. Cijena bi bila do 700kn, i za sad mi je najviše u oku Logitech G510, samo se bojim da ne požalim, jesu li tipke mekane i ugodne za pisanje ? Mehaničke tipkovnice. HM, neznam, nažalost nisam imao iskustva pisati na njima, a i iskreno izgledom su mi ružne... Sad baš gledam Razer Lycosu, veoma lijepa tipkovnica, no vidim da ljudi tvrde da kod Razera samo ime plaćaš 50%... Tipkovnicu bih kupovao u Linksu jer mi je on jedini normalan i dostupan u Varaždinu. Svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli, hvala

Micek sri 17.10.2012 13:52
Reedy kaže...

Pozdrav, evo bio sam 99% siguran da ću kupiti Logitech Illuminated, ali sam nažalost morao odustati jer vidim da se ne moze napraviti kombinacija od 3 tipke, što mi za igre nikako nije dobro, pa tražim alternativu. Cijena bi bila do 700kn, i za sad mi je najviše u oku Logitech G510, samo se bojim da ne požalim, jesu li tipke mekane i ugodne za pisanje ? Mehaničke tipkovnice. HM, neznam, nažalost nisam imao iskustva pisati na njima, a i iskreno izgledom su mi ružne... Sad baš gledam Razer Lycosu, veoma lijepa tipkovnica, no vidim da ljudi tvrde da kod Razera samo ime plaćaš 50%... Tipkovnicu bih kupovao u Linksu jer mi je on jedini normalan i dostupan u Varaždinu. Svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli, hvala

Ovdje imaš moj osvrt o G510. Prošlo je već više od mjesec dana kako je imam i nije mi žao ni lipe iako je to puno novaca. Tipke su dovoljno mekane, dobrog uvijenog oblika a sam razmak između tipki je zadovoljavajući pa se rijetko desi da slučajno pritisneš 2 tipke. Hod tipki je dovoljno dubok. Ugodne su za pisanje čak i kad ih koristiš nekoliko sati bez prekida. Moja preporuka.

Chaky sri 17.10.2012 14:49

Imam Lycosu vec par godina.

Kod nje mi se svida osvjetljenje, plici hod tipaka, odmoriste za dlanove, multimedijalne "tipke", dodatni utori za slusalice i mikrofon. {#}

Jedino sto joj sada mogu zamjeriti da je malo glasna.

To mi prije nije smetalo.

Ali sada se promijenila situacija, te u kasnim nocnim satima ukucanima zna smetati moje tipkanje {#}

Haf932 sri 17.10.2012 15:32
Reedy kaže...

Topla preporuka za G510 !

Reedy pet 19.10.2012 18:10

stigla tipkovnica, za sad odlično, jedina zamjerka mi je da nisam priviknut, te promašujem slova, G tipke me zbunjuju i često se zaletim pa pišem po njima :D nadam se da ću se priviknuti, software je odličan, koja je razlika u ovim softwareima, 2 su na stranici logitecha, jedan je gaming i još nešt... i da, di se nabavljaju ovi appsi za screen ? 

Reedy pet 19.10.2012 19:17
Haf932 kaže...

KLIK za screen aplikacije !

ne mogu se uopce snalazit u tim appletsima:D skinuo sam neki barloggs applet, u top je ovdje na ovoj stranici, i piše kako ima baš sve što meni treba, fraps, wmp itd itd... kad ga instaliram i pokrenem samo je sat ovdje, ako mjenjam se samo mjenja izgled sata, ne znam kako da sad stavim da dobijem fps i ostale stvarčice koje su zapravo u appletu...

givooo ned 21.10.2012 12:24

Ima li neko iskustva s ovom genious kombinacijom i geniousom općenito ? Tipkovnica + miš GENIUS SlimStar i815, bežična, crna, USB U linksa i portia je imaju. Ono sto mi se svida jest minimalistički Apple look, slim tipkovnica i miš koristi samo jednu bateriju. Jedino me brine hoće li raditi to u dosu prilikom instalacije sustavi i slicno jer ima neki USB prijamnik.

Micek ned 21.10.2012 13:39
givooo kaže...
Ima li neko iskustva s ovom genious kombinacijom i geniousom općenito ? Tipkovnica + miš GENIUS SlimStar i815, bežična, crna, USB U linksa i portia je imaju. Ono sto mi se svida jest minimalistički Apple look, slim tipkovnica i miš koristi samo jednu bateriju. Jedino me brine hoće li raditi to u dosu prilikom instalacije sustavi i slicno jer ima neki USB prijamnik.

Radije uzmi ovu kombinaciju u tom cjenovnom rangu. Genius baš nije najpouzdaniji kod takvih proizvoda (imam ih nekoliko u ormaru i na tavanu).