Periferija

Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

jelincav uto 8.2.2022 13:51

Jel ti o-ringovi priguše i svijetlo odispod? Ili ga možda skroz zblokaju?
Gledam na nekim stranicama kao što je hiperlift jer je tamo po nabavi net najeftinija tikovnica i vidim da su slova čćžšđ naprintana i ne svijetle. Gledam i na ekupi ista stvar, slika sa naprintanim slovima. Ako ih idem ispitivat tu je natezanja 3 dana s njima.
Od kud si ti svoju kupio?

shinobi.kid uto 8.2.2022 20:54

Pozdrav,

sad mi je palo napamet, zna li tko ima li gdje u HR isprobati ili kupiti ninja layout tipkovnice?

Djeluju mi dosta kul, čak i prirodnije za nekoga tko ne zna tipkati bez gledanja tu i tamo :D...

Jedina alternativa tome mi se čini das keyboard ultimate i ručno nalijepiti ili bojati svaku tipku. budući da je sa strane, nema problema jer se boja neće trošiti.

Uglavnom, u potrazi sam za tipkovnicom za tipkanje (word i sl.), mehanička, hr layout, (mx) blue ili brown switchevi, obavezno full layout sa numpadom........ jel to stvarno toliko teško naći u HR??

Shaka111 sri 9.2.2022 09:41

Pozdrav ekipa,

tražim novu tipkovnicu pa već neko vrijeme gledam koju da si uzmem. Imam nekoliko uvjeta pa možda mi netko od vas može pomoć:

- mx brown switchevi ili ekvivalentni linearni :)

- pbt key caps

- TKL verzija, full size ne želim

- bar neko osvijetljenje, ne mora bit rgb

- cijena nije bitna, bitno mi je da je pouzdan dućan iz HR

Ako ima netko neki savjet rokajte 

191x7 sri 9.2.2022 10:09
Shaka111 kaže...

Pozdrav ekipa,

tražim novu tipkovnicu pa već neko vrijeme gledam koju da si uzmem. Imam nekoliko uvjeta pa možda mi netko od vas može pomoć:

- pbt key caps

Može Outemu Red?

https://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-white-shark-gk-2101-spartan-x-rgb-gaming-mehanicka-hr-layout-crna/spartan-x/product/

Shaka111 sri 9.2.2022 10:47
191x7 kaže...
Shaka111 kaže...

Pozdrav ekipa,

- pbt key caps

Može Outemu Red?

https://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-white-shark-gk-2101-spartan-x-rgb-gaming-mehanicka-hr-layout-crna/spartan-x/product/

Hvala na savjetu, ipak sam se odlučio brzo nakon posta tu na forumu.

Odlučio sam se za XTRFY K4 TKL RGB u linksu za 700itnjak kuna. Žao mi je što nema PBT keycaps ali valjda bu izdržala :) 

191x7 pon 14.2.2022 00:02
xerexy kaže...

Robaxo Hero GMK630 vs White Shark GK-1926 LEGIONNAIRE koja je tipkovnica bolji izbor te ima li nešto bolje od toga po sličnim cjenama, te koja je najjeftinija cherry mx tipkovnica?

Hvala

Legionnaire X je nešto bolja a neznatno skuplja.

zabranjeniples ned 20.2.2022 11:36
rocko9 kaže...

Vjerujem da je super ali ja ju ne bi nikad kupio zbog ovih low - profile tipki, to nikako ne volim

Meni je low profile čak i plus, ali tipkovnice bez HR layouta ne mogu progutat nikako.

Iako je sve to stvar navike, ne želim mijenjat nešto na što sam naviknut godinama.

monsieur pet 18.3.2022 20:17

Negdje sam tu u temi procitao post kako je netko presao sa visoke na nisku tipkovnicu. Isto sam i sam napravio i mogu reci da je velika greska. Tesko se navikne ruka na niski polozaj kada si jednom navikao na ''putanju'' visokih tipki tako da pripazite kod kupovine low-profile tipkovnica na to.