Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Na G710+ su bili crni i nisu blokirali svjetlo, tako da ne vjerujem ni da će prozirni/bijeli na ovoj išta promijeniti.
Eto, čisto da vidiš da tipke svijetle.
Kupio sam u Vacomu.

U Vacomu stvarno na slici ima osvijetljena slova, ali je 200kn skuplji nego drugdje, 150kn od ekupi. Ne, odustajem od ove tipkovnice, previše probija to svjetlo odispod i još se neda ugasit.

Pozdrav,
sad mi je palo napamet, zna li tko ima li gdje u HR isprobati ili kupiti ninja layout tipkovnice?
Djeluju mi dosta kul, čak i prirodnije za nekoga tko ne zna tipkati bez gledanja tu i tamo :D...
Jedina alternativa tome mi se čini das keyboard ultimate i ručno nalijepiti ili bojati svaku tipku. budući da je sa strane, nema problema jer se boja neće trošiti.
Uglavnom, u potrazi sam za tipkovnicom za tipkanje (word i sl.), mehanička, hr layout, (mx) blue ili brown switchevi, obavezno full layout sa numpadom........ jel to stvarno toliko teško naći u HR??

Takva je moja logitech g610 brown. Dobra!

Pozdrav ekipa,
tražim novu tipkovnicu pa već neko vrijeme gledam koju da si uzmem. Imam nekoliko uvjeta pa možda mi netko od vas može pomoć:
- mx brown switchevi ili ekvivalentni linearni :)
- pbt key caps
- TKL verzija, full size ne želim
- bar neko osvijetljenje, ne mora bit rgb
- cijena nije bitna, bitno mi je da je pouzdan dućan iz HR
Ako ima netko neki savjet rokajte

Pozdrav ekipa,
tražim novu tipkovnicu pa već neko vrijeme gledam koju da si uzmem. Imam nekoliko uvjeta pa možda mi netko od vas može pomoć:
- pbt key caps
Može Outemu Red?

Pozdrav ekipa,
- pbt key caps
Može Outemu Red?
https://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-white-shark-gk-2101-spartan-x-rgb-gaming-mehanicka-hr-layout-crna/spartan-x/product/
Hvala na savjetu, ipak sam se odlučio brzo nakon posta tu na forumu.
Odlučio sam se za XTRFY K4 TKL RGB u linksu za 700itnjak kuna. Žao mi je što nema PBT keycaps ali valjda bu izdržala :)

Pa to je onak ista Whiteshark Spartan-X; izgled, keycapi, kontroler, kabel, sve osim switcheva a i sami Kailh nisu nešto puno bolji nego Outemu.

Može prijedlog za mehaničku tipkovnicu do 350 kn?

TKL (bez numeričkog dijela) ili puna veličina? Osvjetljenje? Više za gaming ili pisanje/programiranje?

Puna veliina, gaming
Za 13-14. godišnjeg dječaka

Puna veliina, gaming
White Shark Legionnaire X.

Puna veliina, gaming
White Shark Legionnaire X.
Zapele su mu za oko ove dvije tipkovnice, koja je bolja i zašto?
KEYBOARD - REDRAGON VARA K551-KR RED SWITCH
Tipkovnica Redragon Rudra K565R-1 mehanička P/N: 6950376783417

Robaxo Hero GMK630 vs White Shark GK-1926 LEGIONNAIRE koja je tipkovnica bolji izbor te ima li nešto bolje od toga po sličnim cjenama, te koja je najjeftinija cherry mx tipkovnica?
Hvala

Robaxo Hero GMK630 vs White Shark GK-1926 LEGIONNAIRE koja je tipkovnica bolji izbor te ima li nešto bolje od toga po sličnim cjenama, te koja je najjeftinija cherry mx tipkovnica?
Hvala
Legionnaire X je nešto bolja a neznatno skuplja.

edit.

ej ljudi dusa me boli al krepala tipka, pa ajmo rec 600kn max, full size backlit za gejm prvobitno al da nije bolna za pisanje. hvala puno, treban do kraja dana bit opremljen hr layout

tko god zeli pristojnu budget 60% wireless mehanicku, neka ne gleda dalje od redragon k530 draconic, za 350kn se dobije stvarno dosta:
bluetooth 3 kanala i wired usbc, outemu brown switches, full rgb, macros, solidna izrada
https://www.chipoteka.hr/gaming-tipkovnica-redragon-draconic-k530-rgb-mehanicka-crna-9510400216

ne znam sta da vam kazem, mene je zena nagovrila da si kupim ovo:
https://www.links.hr/hr/tipkovnica-logitech-gaming-g915-lightspeed-tkl-tenkeyless-tactile-rgb-mehanicka-bezicna-uk-layout-usb-crna-101200619
i tko sam ja da se bunim?
ona ima bijelu, moja je crna... ja igram wow tbc classic, ona igra retail...

https://www.links.hr/hr/tipkovnica-logitech-gaming-g915-lightspeed-tkl-tenkeyless-tactile-rgb-mehanicka-bezicna-uk-layout-usb-crna-101200619
dobro te je nagovorila, imam je vec pola godine, vrhunska.

tko god zeli pristojnu budget 60% wireless mehanicku, neka ne gleda dalje od redragon k530 draconic, za 350kn se dobije stvarno dosta:
bluetooth 3 kanala i wired usbc, outemu brown switches, full rgb, macros, solidna izrada
https://www.chipoteka.hr/gaming-tipkovnica-redragon-draconic-k530-rgb-mehanicka-crna-9510400216
Ta WhiteSharkova dođe s hrvatskim dijakritičkim simbolima.

Vjerujem da je super ali ja ju ne bi nikad kupio zbog ovih low - profile tipki, to nikako ne volim

Vjerujem da je super ali ja ju ne bi nikad kupio zbog ovih low - profile tipki, to nikako ne volim
Meni je low profile čak i plus, ali tipkovnice bez HR layouta ne mogu progutat nikako.
Iako je sve to stvar navike, ne želim mijenjat nešto na što sam naviknut godinama.

Koju tipkovnicu od ove 4 odabrati ?

Alloy Core RGB i G213 ti nisu mehanicke pa uzmi to u obzir ako ti igra ulogu...

Koju tipkovnicu od ove 4 odabrati ?
A ova?
Link: -steelseries-apex-3-tkl-us-layout
424kn

Pretpostavljam da bi mi mozda bilo pametnije skupit malo vise novca i kupiti Corsair k70 rgb mk.2 od svih ovih zajedno ? Inace zelim full size tipkovnicu.

Negdje sam tu u temi procitao post kako je netko presao sa visoke na nisku tipkovnicu. Isto sam i sam napravio i mogu reci da je velika greska. Tesko se navikne ruka na niski polozaj kada si jednom navikao na ''putanju'' visokih tipki tako da pripazite kod kupovine low-profile tipkovnica na to.

Opa, s koje si presao na koju?
Jel ti o-ringovi priguše i svijetlo odispod? Ili ga možda skroz zblokaju?
Gledam na nekim stranicama kao što je hiperlift jer je tamo po nabavi net najeftinija tikovnica i vidim da su slova čćžšđ naprintana i ne svijetle. Gledam i na ekupi ista stvar, slika sa naprintanim slovima. Ako ih idem ispitivat tu je natezanja 3 dana s njima.
Od kud si ti svoju kupio?