Periferija

Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga

191x7 sub 5.10.2024 23:02
rocko9 kaže...

Ma vidio sam da si ih tu preporucivao vec, trebao bi mi i mikrofon onda, cini mi se da ovaj na njima nije neki. Otici cu u preveliki trosak...

A onda uzmeš Koss Porta Pro i neki mikrofon...

rocko9 ned 6.10.2024 09:10
191x7 kaže...
rocko9 kaže...

Ma vidio sam da si ih tu preporucivao vec, trebao bi mi i mikrofon onda, cini mi se da ovaj na njima nije neki. Otici cu u preveliki trosak...

A onda uzmeš Koss Porta Pro i neki mikrofon...

Hvala na preporuci ali mi ne djeluju udobno za duze gaming sesije.

Kresaux pon 7.10.2024 17:55

Baš sam zapeo za Audeze Maxwell jer bih htio probati nešto tako kvalitetnije nakon godina klasičnih gamerskih slušalica.
Jedino me zanima trebam li onda kupovati i amplifier, ili je ok koristiti štogod imam onboard na pc-u?
Nisam neki audiofil pa bih se morao baciti u istrazivanje čemu uopće služe ti uređaji, do sada mi je domet bio naštimavanje EQ-a.

Mad Ant uto 8.10.2024 08:27

Ne, Maxwell ima sve u sebi, ne treba ti nista dodatno, zapravo bi bilo krivo spojiti ih na amp/dac posto one vec imaju svoj ugrađeni (osim mozda ako ti source ima mali gain/volume).

Imaju PC i mob aplikaciju u kojoj namjestis EQ (skoro obavezno jer su default dosta flat) koji se spremi u njih pa kasnije mozes mijenjati preko kotacica (prica komande koje stiskas).

Preporucam jedino nabavku stalka za njih (nisu bas za bacanje po stolu) i zavisno o usima, dodatne deblje jastucice (ala Wicked Cushions itd.).

Džekson pon 4.11.2024 21:36

Pozdrav, treba mi savjet oko kupnji slusalica za gaming i muziku. Oboje mi je bitno pa ako može neka preporuka do 150 eura. Ako je nešto više nije problem samo da su dobre i kvalitetne. Mikrofon moraju imati. Trenutno imam Hyperx Aplha S 4 godine i pokazale su se ok. Mikrofon je jedino otišao ne znam kako, ali ne radi . Hvala

champion20 ned 22.12.2024 10:52

Ima možda netko volje i strpljenja za predložiti dobre gaming slušalice koje idu na PS5 i XBox Series X.
Cijena idealno do 100 evra, a ako ne ide drukčije 150.
Da se mogu kupiti u Zagrebu i da su bežične. Naravno, trebam sad kad nema popusta jer su za poklon.

Hvala unaprijed

Jazavac1980 pon 23.12.2024 14:07

Hyperx cloud alfa. Nakon 5 godina jastučići mi se totalno "mrve" . Sve mi po ušima otpada komadi one umjetne kože štali je to. Jel ima gdje kod nas za kupit zamjenske? Tražio po Google al nađem samo na aliexpres. Neda mi se čekat 40 dana dostava. Bile mi spremljen 6 mjeseci čitavo sve. Danas izvadio ono šok i nevjerica. Raspada se taj gornji sloj tanki te kože ili šta god to bilo. Hvala 

Izzy pon 23.12.2024 14:10

Od tu naruči i budi strpljiv. Naručio sam u zadnja 2 mjeseca 4 para. Ovaj par za Cloud Core, pa onda ovo za Cloud 2, ovaj za Cloud Alpha za sestru i konačno ovaj par za isto Alpha slušalice koje sam dao bratu. Taj zadnji par je nakošen i udobno je, ali mislim da bi bio još bolji isti takav par, ali svugdje jednake debljine. Takav par je ovaj.

dax-lax pon 23.12.2024 14:17
Jazavac1980 kaže...

Hyperx cloud alfa. Nakon 5 godina jastučići mi se totalno "mrve" . Sve mi po ušima otpada komadi one umjetne kože štali je to. Jel ima gdje kod nas za kupit zamjenske? Tražio po Google al nađem samo na aliexpres. Neda mi se čekat 40 dana dostava. Bile mi spremljen 6 mjeseci čitavo sve. Danas izvadio ono šok i nevjerica. Raspada se taj gornji sloj tanki te kože ili šta god to bilo. Hvala 

Kad si zadnje s alija naručivao stvari? Najčešće su unutar 2 tjedna paketi doma. Zadnje sam naručio neke male dc motoriće. Za 9 dana u mojim rukama. 

Jazavac1980 pon 23.12.2024 14:44
Izzy kaže...

Od tu naruči i budi strpljiv. Naručio sam u zadnja 2 mjeseca 4 para. Ovaj par za Cloud Core, pa onda ovo za Cloud 2, ovaj za Cloud Alpha za sestru i konačno ovaj par za isto Alpha slušalice koje sam dao bratu. Taj zadnji par je nakošen i udobno je, ali mislim da bi bile još bolje iste takve, ali svugdje jednake debljine. Takve su ove.

LJUDINO hvala na savjetu. Živio 

Boris grozni uto 24.12.2024 18:30
ZGamer kaže...

Dobar je Sennheiser kaj se tiče izrade i zvuka,moj Game one su još kao nove.Jedino sam 1 set jastučića promjenio

Ne trazim nis specijalno a niti preskupo, tu i tamo imam potrebu za mikrofonom! Ove su narucene pa cemo ih malo usporediti s trenutnim HyperX Cloud Stinger-om!

dax-lax čet 26.12.2024 08:31

Godinama sam se šaltal preko više modela gaming slušalica da bi na kraju kupio stolni mic kako više ne bi morao razmišljat o tome kakva je kombinacija mic-a i sluški zvukom.

Imam neki fantech-ov jeftini stolni mic i mogu reći da svaki put neko ispituje kak mi se čije glas tak kvalitetno. Stvarno odlično pokuplja + imam na dohvat ruke štelanje glasnoće inputa i nekih distorzija, echo-a, mute-a.... Ima na sebi čak i audio in 3.5mm.
Kad je mic riješen, onda si kupujem slušalice kakve god hoću. Igrom slučaja sad igram na hd800s i kombinacija je očekivano odlična.

Mad Ant sub 28.12.2024 10:43

Ja bas obrnuto, godinama zezancija sa stolnim majkom, pa bolji kardioidni na stalku, kabel slusalica lijevo-desno pa zapne, pa ga cujes da grebe, okrzne cigaretu/hranu i sl.

Na kraju zavrsio na wifi Maxwellu i to bez boom mica jer super radi i konačno me nista ne smeta i brzo sam spreman. Ekipa ionako ima svašta, vecinom losije kvalitete mikrofona i lose namjesteno (citaj zabole ih) tako da me to ni najmanje ne brine - cuje se, filtrira noise, super.

dax-lax sub 28.12.2024 11:48

Ovaj moj stoji skroz pored monitora. Uopće ga ne približavam.
Samo je gain pojačan da bolje hvata na toj daljini.

Za sad zadovoljan. Neki studijski rode, ath... bi vjerojatno bili još bolji ali i ovak je bolje od većine mikrofona koje društvo koristi

PPdoX pet 21.2.2025 19:38

Fantech HQ55 Portal RGB

Ima li neko iskustva sa navedenim headsetom?
Znam da nije ni blizu odličnog, ali za klinca početnika i CS2 da li su dovoljno dobre za pozicioniranje?
Mogu ih naći jeftino, za oko 15€

Hrci sub 22.2.2025 00:42
191x7 kaže...
Hrci kaže...

Lijep pozdrav,

Imam Hyper X Cloud 1 slušalice, one OG, kupljene tamo 2016. i dosada su me služile dosta dobro. Međutim raspadaju se, ne stoje više na glavi i potrebna je zamjena. Slušalice su za gejming, što kompetitivni shooteri poput R6 Siege gdje je pozicioniranje strašno bitno, što AAA Singleplayer naslovi te slušanje glazbe, gledanje Netflixa i sl. Dakle, svega pomalo.

Budžet definiran nemam. Uvijek sam gledao što bolje može ali bez pre*eravanja.

S obzirom koliko se slušalice koriste nekako bi mi bilo logično da se ide na žičnu verziju? Ili to danas nije toliko bitno? Neki savjet i po ovom pitanju?

Hvala puno!

Moja osobna preporuka - Sennheiser HD 560S. Na njih sam prešao prije nekoliko godina, također s originalnog Clouda.

Alternative, navesti nekoliko malo lošijih - Fiio JT1, Beyerdynamic DT 990 Pro, DT 900 Pro X

i sada nekoliko boljih - HarmonicDyne Zeus Pro, Beyerdynamic DT 1990, Sennheiser HD 490, Sennheiser HD 800.

Predložio bih da nabaviš i neke IEM-ove, npr Truthear Crinacle Zero, Simgot EM6L, Simgot Supermix 4.

Kakav izvor zvuka koristiš? Ako je onboard Realtek, predlažem neki AMP&DAC dongle tipa Akliam PD4, Truthear Shio, Moondrop Dawn Pro, Fiio KA3, ...

S tako nekim DAC-om koji ima 4.4mm port možeš kupiti balanced kabel za skoro sve navedene slušalice ili IEM-ove.

To ti je onda competitive max.

Pozdrav. Na tvoju preporuku su kupljene HD 560S. Što se kvalitete out of the box tiče, nemam primjedbe. Balansiraniji zvuk svakako nego na bass heavy Cloudicama i pozicioniranje u igrama bolje nego na originalnim Cloudicama također !

Jedino što sam zasad primjetio jeste što su sluše tihe u igrama, čak i na 100% volumenu dok su za Youtube i sl. dovoljno glasne za moje potrebe. Matična koju imam je B550M pa valjda nije zvučna dovoljno jaka da pogoni sluše na max. Naveo is neke AMP & DAC da ih pojačam ali koje od ovih četiri preporučuješ najviše za HD 560S za koje piše da su 120 ohma? Akliam PD4, Truthhear Shio, Moondrop Dawn Pro ili Fiio KA3? Vidim da su uglavnom dostupne samo na AliExpressu, jeli ok naručiti od tamo? Drugo, slušalice su došle sa 3.5mm kabelom kao i adapterom za 6.3mm, kada dođe AMP & DAC, jeli samo stavim 3.5mm u AMP & DAC i onda USB od toga u PC? Jeli mi treba uopće ovaj adapter od 6.3mm za nešto?

Hvala ti!

Snoozly sub 22.2.2025 05:47
PPdoX kaže...
Fantech HQ55 Portal RGB

Ima li neko iskustva sa navedenim headsetom?
Znam da nije ni blizu odličnog, ali za klinca početnika i CS2 da li su dovoljno dobre za pozicioniranje?
Mogu ih naći jeftino, za oko 15€

Neće se usrećiti niti sa jednim takvim jeftinim rebrand kineskim headsetom. Nešto minimalno što se preporuča za gaming je HyperX Cloud Stinger za 40-ak €, korak više bi bio Cloud 2/3/Alpha za 70-80€ koji se isto zna ponekad naći za 50-ak.

191x7 ned 23.2.2025 15:28
Hrci kaže...

Pozdrav. Na tvoju preporuku su kupljene HD 560S. Što se kvalitete out of the box tiče, nemam primjedbe. Balansiraniji zvuk svakako nego na bass heavy Cloudicama i pozicioniranje u igrama bolje nego na originalnim Cloudicama također !

Jedino što sam zasad primjetio jeste što su sluše tihe u igrama, čak i na 100% volumenu dok su za Youtube i sl. dovoljno glasne za moje potrebe. Matična koju imam je B550M pa valjda nije zvučna dovoljno jaka da pogoni sluše na max. Naveo is neke AMP & DAC da ih pojačam ali koje od ovih četiri preporučuješ najviše za HD 560S za koje piše da su 120 ohma? Akliam PD4, Truthhear Shio, Moondrop Dawn Pro ili Fiio KA3? Vidim da su uglavnom dostupne samo na AliExpressu, jeli ok naručiti od tamo? Drugo, slušalice su došle sa 3.5mm kabelom kao i adapterom za 6.3mm, kada dođe AMP & DAC, jeli samo stavim 3.5mm u AMP & DAC i onda USB od toga u PC? Jeli mi treba uopće ovaj adapter od 6.3mm za nešto?

Hvala ti!

Imam Akliam PD4 i zadovoljan sam, pa bih preporučio njega. Iako, i ovi drugi su OK.

Samo, ako uzmeš neki s 4.4mm jackom ili 2.5mm jackom, onda ćeš za HD 560S htjeti i kabel s takvim konektorom jer su 560S unutra balansirane, pa s balansiranim dobiješ još i bolje, ali za početak dovoljno je spojiti 3.5mm slušalica na 3.5mm DAC-a i DAC USB-om na računalo.

Pogledaj si ovaj video:

https://youtu.be/a-jlS_OlSUg

Hrci ned 23.2.2025 18:03
191x7 kaže...
Hrci kaže...

Hvala ti!

Imam Akliam PD4 i zadovoljan sam, pa bih preporučio njega. Iako, i ovi drugi su OK.

Samo, ako uzmeš neki s 4.4mm jackom ili 2.5mm jackom, onda ćeš za HD 560S htjeti i kabel s takvim konektorom jer su 560S unutra balansirane, pa s balansiranim dobiješ još i bolje, ali za početak dovoljno je spojiti 3.5mm slušalica na 3.5mm DAC-a i DAC USB-om na računalo.

Pogledaj si ovaj video:

https://youtu.be/a-jlS_OlSUg

Hvala. Reci mi još samo molim te što se tiče 4.4mm kabela. Kupiti sa službene Sennheiser stranice koji košta 100 eura ili sa AliExpressa gdje se za puno manje para nađe?

191x7 ned 23.2.2025 18:21
Hrci kaže...

Hvala. Reci mi još samo molim te što se tiče 4.4mm kabela. Kupiti sa službene Sennheiser stranice koji košta 100 eura ili sa AliExpressa gdje se za puno manje para nađe?

Što jeftinije to bolje. Kabel je kabel. Bitno je samo da je na strani slušalica odgovarajući konektor, a isti koristi večina Sennheiser slušalica tog tipa (npr HD 598).