Periferija

Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga

Lovac pet 1.4.2016 17:08
chaselol kaže...
djigibao kaže...

Ako ti "najbolje izgledaju" i kupujes slusalice radi izgleda onda ih kupi.

Ako kupujes radi zvuka onda su ti bolje HyperX Cloud (kao sto je vec predlozeno mali milion puta u ovoj temi)  .

Kad sam rekao da mi najbolje izgledaju mislio sam na vise stvari, kao sto je recimo odlican softver za podesavanje, usb sound card, kvaliteta izrade, rotacija slusalica, nekako mi izgledaju izdrzljivo dosta vise u odnosu na te HyperX.
P.S. izgled mi apsolutno nije bitan, kvalitet prije svega za sto manje potrosenog novca 

Joj, kolega, vjeruj da si čisto kontra od istine. HyperX su JAKO kvalitetno napravljen headset i neusporedivo bolje izrade od svega što logitech ima (a probao sve osim G633/933). Evo do mene je star cca godinu i pol, sve siberie, logitechi, razeri pa i plastični sennheiseri su ispod toga.
Zvuk je subjektivna stvar, ako želiš neutralan, da velim "objektivan" zvuk - to je pravi izbor. Ako ti paše posebno izražen bass ili visoki tonovi itd. nisu za tebe.

chaselol pet 1.4.2016 17:31
matija656 kaže...
chaselol kaže...
 nekako mi izgledaju izdrzljivo dosta vise u odnosu na te HyperX.

sry ali na ovaj podebljani dio sam se jednostavno puknuo smijati...

niti jedan headset koji na sebi ima plastike, pogotovo u dijelu headbanda koji se rasteže, će puno prije i lakše puknut od recimo aluminijskog builda, koji cloudice imaju, stoga mi taj komentar da jedan plastičan headset može biti čvršći od nekog koji ima metalni headband ili slično jednostavno smiješan...

cloudice da neznam kako rastežeš nema šanse da će puknut (osim ako si budala pa da ih natežeš više nego onu stvar), i osobno cloudice mi izgledaju najizdržljivije i najbolje po kvaliteti izrade u tom cijenovnom rangu

Hm pa ja nisam rekao da je plastika>alu, nego bas suprotno.

Lovac kaže...

Joj, kolega, vjeruj da si čisto kontra od istine. HyperX su JAKO kvalitetno napravljen headset i neusporedivo bolje izrade od svega što logitech ima (a probao sve osim G633/933). Evo do mene je star cca godinu i pol, sve siberie, logitechi, razeri pa i plastični sennheiseri su ispod toga.
Zvuk je subjektivna stvar, ako želiš neutralan, da velim "objektivan" zvuk - to je pravi izbor. Ako ti paše posebno izražen bass ili visoki tonovi itd. nisu za tebe.

Ovo mi je prvi headset sto razmisljam sebi uzeti, a ovaj USB sound card mi nekako zvuci bolje/kvalitetnije ili se varam? Plus USB konekcija da se ne moram zezati naprijed s kucistem, bocni mic zezaj se s tim, a da ne pominjem razliku 7.1 sto imaju G 430? Ili je to "marketinski trik" jer kad sam gledao softver za g430, moze se podesiti odlicno, pogotovo za igre tipa CS:GO mogu zvukove "iza mene" da pojacam a one ispred da smanjim itd to me privlaci isto?
Kakve su Cloud 2 HyperX? Vidim da su tu s cijenom manje vise ne znaci mi nista dao 400 ili 600kn ali iznad necu da idem, hocu najbolje za tu cifru

matija656 pet 1.4.2016 17:50
chaselol kaže...

Ovo mi je prvi headset sto razmisljam sebi uzeti, a ovaj USB sound card mi nekako zvuci bolje/kvalitetnije ili se varam? Plus USB konekcija da se ne moram zezati naprijed s kucistem, bocni mic zezaj se s tim, a da ne pominjem razliku 7.1 sto imaju G 430? Ili je to "marketinski trik" jer kad sam gledao softver za g430, moze se podesiti odlicno, pogotovo za igre tipa CS:GO mogu zvukove "iza mene" da pojacam a one ispred da smanjim itd to me privlaci isto?
Kakve su Cloud 2 HyperX? Vidim da su tu s cijenom manje vise ne znaci mi nista dao 400 ili 600kn ali iznad necu da idem, hocu najbolje za tu cifru

ja bih ti preporučio da napraviš kombinaciju kako ja imam

cloud 1 + steelseries usb zvučna koja da je virtualni 7.1, naravno ako hoćeš

koristim tu zvučnu već skoro 5 godina, odlična je i naviknuo sam se na nju, plug'n'play, a košta oko 100 kn ili manje (mislim da je prije na njuškalu bila oko 70 kn, možda i manje)

ali opet, tvoj izbor pa si sam provjeri što i kako bi ti najbolje odgovaralo

ja koristim taj virutalni 7.1 zvuk od kako sam kupio tu zvučnu, i osobno mi je odličan, jer nije kao surround koji dok upališ (kao na recimo realtek zvučnima, da čuješ drastičnu razliku u zvuku), ovdje dok ga upališ zvuk ostaje isti, nema degradacije, stereo je stereo, 7.1 ili 5.1 je aktivan ovisno kako si složiš u postavkama zvučne 

recimo bf3 ili war thunder zvuče odlično i lako možeš razaznati gdje je tko i što se događa

matija656 sub 2.4.2016 23:43

ako nije cloud core koji ga nema, potenciometar na normalnim cloud 1 kakve bi ti htio, će ti bit na zasebnom kablu koji se spaja na kabel koji ide iz slušalica

kabel sa tim potenciometrom je dug 2m ako se ne varam (nisam ga uopće koristio pa nisam siguran) i ima dva izlaza (mic i zvuk) koje dalje štekaš kamo te volja i kako te volja

chaselol sub 2.4.2016 23:50
matija656 kaže...

ako nije cloud core koji ga nema, potenciometar na normalnim cloud 1 kakve bi ti htio, će ti bit na zasebnom kablu koji se spaja na kabel koji ide iz slušalica

kabel sa tim potenciometrom je dug 2m ako se ne varam (nisam ga uopće koristio pa nisam siguran) i ima dva izlaza (mic i zvuk) koje dalje štekaš kamo te volja i kako te volja

Bas to i htio bih izbjeci + ove kozne, ove dodatne od velura me vise privlace pa cu najvjerovatnije njih uzeti, CORE ne dolazi u obzir nikako.
Sad pitanje, jel taj link iz future za Cloud 1 ili sta, jer strasno malo informacija daju ....

matija656 ned 3.4.2016 00:40
chaselol kaže...

Bas to i htio bih izbjeci + ove kozne, ove dodatne od velura me vise privlace pa cu najvjerovatnije njih uzeti, CORE ne dolazi u obzir nikako.
Sad pitanje, jel taj link iz future za Cloud 1 ili sta, jer strasno malo informacija daju ....

s obzirom na cijenu, vjerujem da se ne radi o core verziji, a opet sa druge strane uvijek možeš im poslati mail i pitati o kojoj se verziji radi

djigibao ned 3.4.2016 12:33
chaselol kaže...
matija656 kaže...

Evo recimo ove iz Protisa su ti Cloud 1 - KLIK

U paketu idu kozne i od velura, ne kupuju se posebno.

Evo slike da vidis sta sve dolazi u paketu: 

roby27 pon 4.4.2016 02:50
Danny_HR kaže...
itomic009 kaže...

Može samo provjera od kolega koji to prate za Kingston HyperX Cloud. Razlika između Core i non Core verzije ?? Koliko sam ja shvatio tehnički (dakle kvaliteta zvuka su iste) su identične ali paket je bogatiji kod obične verzije ?? Isto tako verzija sa souround opcijom Cloud II je li što bolja osim što donosi 7.1 ?? Probao sam kod frenda malo Core verziju i nisu loše a sad im je cijena u Mikronisu odlična. Imaju li kakav sfotware za podešavati kao equalizer ili ??

Pričekaj, ako ti nije hitno. Sad će ti stići Cloud Revolver. Bile su na testu i jednako su dobre, ali znatno udobnije od običnog Corea.

Ako želiš iskreno, taj virtualni 7.1 je totalno nevažan. Uzmi običnu stereo verziju (osim ako ti iz nekog razloga paše imati USB konekciju a nemaš USB zvučnu). Virtualiziranje surrounda ionako rade gotovo sve modernije igre i možeš ga čuti i sa stereo sluškama.

Stigle su u pre order https://www.links.hr/hr/slusalice-hyperx-cloud-revolver-pro-gaming-za-pc-ps4-hx-hscr-bk-em-crne-pre-order-100506724

Mislio sam da ce biti u rangu cijene sa core verzijom....

matija656 pon 4.4.2016 09:31

Lel, skoro 1k kn
Previše brate
A za manje od 500 dobiš Cloud 1, boljeg dizajna, izgleda, vjerojatno i boljeg zvuka, mogućnost mijenjanja jastučića (na ovima mi izgleda kao da ne možeš)
Dok im padne cijena onda još možda, ali treba pričekati detaljnije reviewove da se vidi kakav je zvuk na njima

itomic009 pon 4.4.2016 22:20
matija656 kaže...

Lel, skoro 1k kn
Previše brate
A za manje od 500 dobiš Cloud 1, boljeg dizajna, izgleda, vjerojatno i boljeg zvuka, mogućnost mijenjanja jastučića (na ovima mi izgleda kao da ne možeš)
Dok im padne cijena onda još možda, ali treba pričekati detaljnije reviewove da se vidi kakav je zvuk na njima

Da, ove nove Revolver su definitivno preskupe a upitno je jesu li išta bolja ili čak jednako dobre kao Cloud. Jedino pozitivno što bi ove mogle donjet je pad cijena Cloud I i II jer su sada "stariji" model mada je to kod nas upitno.

Lovac pon 4.4.2016 23:58
itomic009 kaže...
matija656 kaže...

Lel, skoro 1k kn
Previše brate

Da, ove nove Revolver su definitivno preskupe a upitno je jesu li išta bolja ili čak jednako dobre kao Cloud. Jedino pozitivno što bi ove mogle donjet je pad cijena Cloud I i II jer su sada "stariji" model mada je to kod nas upitno.

Baš bih mogao iz gušta to probati jer sitnice koje mi na Cloud I smetaju su mikrofon i što su "taman" do kraja razvučene. Ove se čine da rješavaju obje stvari, no pričekat ću još feedbacka, nema sile.
Vrlo moguće da idu Cloud 1 uskoro na oglas ako ništa da probam to.

Kiky877 uto 5.4.2016 18:13

Jel može savjet za neke obične slušalice (in ear, earbud) prvenstveno za muziku, a i preko ljeta za gaming kad bude vruće da ne stavljam ove velike od kojih se znojim. Do nekih 150 kn recimo.

191x7 uto 5.4.2016 22:37
Kewin kaže...

Jel normalno kod hypeXcloud da se muzika čuje kad se stiša do kraja na kotačiću? (jako jako tiho se čuje)

Ovisi koju zvučnu imaš (pod tim mislim na pojačala, bilo na matičnoj ploči, diskretnoj zvučnoj ili nekom dac-u / amp-u itd) i na koliko ti je u Windowsima postavljen zvuk.

error_666 uto 12.4.2016 15:10

Pozdrav svima , da ne otvaram drugu temu . Kakva su vasa iskustva sa vibracijom na sluskama  na realtek driverima ? Naime , kad je onaj genericki MS- ov driver i nastimano na headphones u postavkama , vibracija odlicno radi sve dok ne inst realtekove drivere i onda od vibracije ni v . Zna neko u cemu može bit problem ? slusalice su ove .. Hvala unaprijed  

191x7 sri 13.4.2016 01:26

Za sve koji ovdje odluče pitati za preporuku headseta za 400-500-600-800-1000 Kn...

KINGSTON HYPERX CLOUD. Bilo Cloud (obični), jeftiniji Cloud Core ili pak skuplji Cloud 2.

Nećete dobiti drugačije preporuke, prestanite stalno ispitivati.

Dosadili su mi više padobranci koji ulete u temu, pitaju ISTO pitanje na koje se daju odgovori zadnjih 1-2-3-50-100 stranica teme i onda se više ne vrate.

Još jednom ponavljam. HyperX CLOUD.

Ako tražite nešto bolje, onda ste fulali temu ili dovoljno znate i sami.