PC igre

Tom Clancy’s The Division PC

VooDooZg čet 10.3.2016 09:30
Bitanga kaže...
VooDooZg kaže...

Ajd da i ja kazem po koju, ovo je najbolje optimizira igra koju sam igrao - vrti mi na 38-60, u prosjeku oko 45 fps-a igru na ultra plus jos sam povrcao sharpen i detail i ne znam jaj na 90% i to vrti konstantno znaci nas 4 u grupi na hard misiji di dodje po 25-30 zescis mobova koji sipaju vatru, bombe, metci padaju, cijev na puskama se uzari, snjeg i led ispod reflekitra i sve to vrti bez da dropa fps, druge igre bi u takvoj sceni dropale 20-30 fps-a.. Komp koji to vrti nist narocito, ajd graficka je dobra gtx970, ali sve ostalo je staro 5god i tad je bilo prosjecene cijene neclock-ani amd 960t sa serijala 5god starim vrntilatorim, 8gb najsporijeg ddr3 i neka maticna od 600-700kn tada..

Sama igra je zaraza i to narocito kad igras sa super ekipom, bude smijeha, bude znoja kad ti krenu navale a ti zgines po 15 put, za istrazivanje ima koliko hoces, imam osjecaj da su pazili na svaki detalj i po gradu se mozes prepustiti u pricu jer svaki dio ima nekaj svoje..

O crash-anju i izbacivanju mi nije jasno kaj pricate jer ja ju igram od jucer  od 1-3 ujutro i od 12 popodne i do 4 ujutro i izbacilo me ni jednom niti me crashalo, jednom sam zapeo u pixel u vagonu pa sam morao izac iz grupe i vratiti se i vratilo me uredno u misiju na isto mjesto tak da nisam izgubio apsolutno nista kao kak bi izgubio u 90% igara..

Tak da za sad igra je predobra, mene jedino malo brine kaj se mozda prebrzo up-level-am i bojim se da mi tako sam gameplay nece trajati jako dugo -- ali to cemo vidjeti u narednim tj kaj bude i s vremenom kak ce izlaziti nove stvari ili nece,, imaju super bazu da naprave vrhunsku igru i uzmu gro para a sad je na njima da to iskoriste.

Igra nije baš pretjerano optimirana. Imam GTX 970 G1 Gaming i framerate zna poprilično varirati, od 30 do 60. POGOTOVO u grupi. A detalji su na High i manje. Najgore od svega je što interni njihov benchmark kaže da je average 60 FPSa... a zna se pokočiti žestoko.

Ne kažem da ne valja, al GTA V mi radi puno fluidnije, a tamo se jurca gradom.

Ni mene isto ne izbacuje, samo me jednom izbacilo sinoć, al to je za očekivati od online igara... Ako ništa drugo može te izbaciti dok se mijenja IP.

Igra inače, sam singleplayer, poprilično podsjeća na Assassin's Creedove sa skupljanjem "memoara" i chestova po gradu.

Nekaj te hebe, da li si nove drivere skinuo za nvidia-u - meni igra radi konstantno isto i to na Ultra postavkama ( nema dropova fps osim kad njima server ne dropa na stotinku - ali to je nevezano uz grafiku jer je to na random npr na najnezahtjevnijiem dijelu mape ) , isto igram sa ekipom, čak sam i dodatne stvari pojačavao ( ono kad spustiš ) - sad jedino ako tebi nije pad da želiš da ti je konstantno 60fps pa ti padne na tipa 49, to ne znam jer je meni od 38-45 ok - btw isto GTX970OC Asus Strix ( nije dizano ništa, serijala ) 

TomoR čet 10.3.2016 09:53
DeniZg kaže...
TomoR kaže...

Čovjek koji radi u uredu u Brooklyn-u blizu Manhattanskog mosta stavio sliku kako izgleda u stvarnosti, a kako u igri. Ja bih rekao impresivno!

http://imgur.com/gallery/YClLw/

Čak ova donja slika prolaza izgleda realističnije u igri nego uživo.

Nisi jedini, jedan od komentara na sliku:

Haha in the second link I thought "What crappy engine is that?". Then I realised it was the real picture.

Izvor

Bitanga čet 10.3.2016 10:28
VooDooZg kaže...

Nekaj te hebe, da li si nove drivere skinuo za nvidia-u - meni igra radi konstantno isto i to na Ultra postavkama ( nema dropova fps osim kad njima server ne dropa na stotinku - ali to je nevezano uz grafiku jer je to na random npr na najnezahtjevnijiem dijelu mape ) , isto igram sa ekipom, čak sam i dodatne stvari pojačavao ( ono kad spustiš ) - sad jedino ako tebi nije pad da želiš da ti je konstantno 60fps pa ti padne na tipa 49, to ne znam jer je meni od 38-45 ok - btw isto GTX970OC Asus Strix ( nije dizano ništa, serijala ) 

Ma sve je ok sa grafičkom. Tvrdiš da ti radi konstantno isto na Ultra postavkama, a onda da ti dropa na 38. Kako je konstantno isto, ako ti varira :-P

38 mi nije ok.

Ne brine me što ne radi konstantno na 60, nego što je prevelik range FPSova... viđao sam od 30 do 60 i to dok igram solo. Najgore je bilo dok sam oslobađao Base of Operations i još je padao snijeg, tamo je bilo 30 FPSa.

I zato kažem da nije optimirano. Bar su mogli malo neke dijelove popeglat da bude približno tu negdje frame rate. U GTA V se takvi dropovi dešavaju jedino dok jurcaš po ulicama, a i onda ne ide nikad ispod 45.

siick_bubble_gumm čet 10.3.2016 10:31

pozdrav svima,

zanima me da li je do driver-a ili ne znam. naime kupio sam the division, i dok sam imao '' driver koji przi graficke kartice '' igra mi je na ultri na 3440x1440 radila na oko 75fps, no sad kad sam se vratio na 362.00 driver imam oko 35 fps, cak i na medium postavkama imam 50 fps ! 

znaci nemoguce da s dvije 980ti ne mogu imati dobar fps :( 

da li je to do drivera ili ??? 

hvala

PS: izvinjavam se ako su vec bila postavljena ovakva pitanja, uletio sam samo na brzaka pitati. 

DeniZg čet 10.3.2016 10:36
Bitanga kaže...
VooDooZg kaže...

Ma sve je ok sa grafičkom. Tvrdiš da ti radi konstantno isto na Ultra postavkama, a onda da ti dropa na 38. Kako je konstantno isto, ako ti varira :-P

38 mi nije ok.

Ne brine me što ne radi konstantno na 60, nego što je prevelik range FPSova... viđao sam od 30 do 60 i to dok igram solo. Najgore je bilo dok sam oslobađao Base of Operations i još je padao snijeg, tamo je bilo 30 FPSa.

I zato kažem da nije optimirano. Bar su mogli malo neke dijelove popeglat da bude približno tu negdje frame rate. U GTA V se takvi dropovi dešavaju jedino dok jurcaš po ulicama, a i onda ne ide nikad ispod 45.

FPS dropovi su najnormalnija stvar u MMORPG igrama kad imaš puno igrača i/ili efekata na ekranu.

To još ni jedan developer nije riješio, niti vjerojatno bude. Jedini lijek je imati što jači procesor.

Bitanga čet 10.3.2016 12:15
DeniZg kaže...

FPS dropovi su najnormalnija stvar u MMORPG igrama kad imaš puno igrača i/ili efekata na ekranu.

To još ni jedan developer nije riješio, niti vjerojatno bude. Jedini lijek je imati što jači procesor.

A vidiš tu si u krivu, Blizzard je to elegantno riješio u World of Warcraftu. Imaš posebne grafičke postavke za solo igru i dok si u raidu/battlegroundu, pa si u raidu smanjiš particles, shadows i sve ostalo što ne pridonosi igrivosti. Doduše nije to postojalo od početka, nego tek unazad 4-5 godina.

Drugo, pričam o solo igri i skriptiranim misijama. Takvi FPS dropovi su nedopustivi u kontroliranoj okolini, pa stoga na tome i baziram svoje mišljenje da je igra neoptimirana ili bar nedovoljno optimirana.

Al da me ne bi krivo shvatili, odlična je i uživam u njoj. Samo ne mogu reći da me vesele takvi propadi, i loading time od minutu i dulje.

DeniZg čet 10.3.2016 12:23
Bitanga kaže...
DeniZg kaže...

A vidiš tu si u krivu, Blizzard je to elegantno riješio u World of Warcraftu. Imaš posebne grafičke postavke za solo igru i dok si u raidu/battlegroundu, pa si u raidu smanjiš particles, shadows i sve ostalo što ne pridonosi igrivosti. Doduše nije to postojalo od početka, nego tek unazad 4-5 godina.

Drugo, pričam o solo igri i skriptiranim misijama. Takvi FPS dropovi su nedopustivi u kontroliranoj okolini, pa stoga na tome i baziram svoje mišljenje da je igra neoptimirana ili bar nedovoljno optimirana.

Al da me ne bi krivo shvatili, odlična je i uživam u njoj. Samo ne mogu reći da me vesele takvi propadi, i loading time od minutu i dulje.

Blizzardov WoW engine je uvijek bio dosta nezahtjevan, kako bi što više ljudi moglo igrati, a takva je i grafika. Ali, to je dobra fora sa postavkama za raid i BG. Nisam igrao od WotLKa, pa ne znam za to.

FPS dropovi u solo misijama nisu OK ako nema ljudi oko tebe, to se slažem.

A vezano uz loading, zar nije da igra nema loading screenova? Nisam još kupio, pa pitam.

DeniZg čet 10.3.2016 12:41
ZeNGe_CRO-mt kaže...

zašto uspoređujete Blizzard sa ostalim izdavačima? pa i ptice na grani znaju da sve što Blizzard izbaci je brutalno optimizirano.

Slažem se da usporedba s Blizzardom ne stoji, ali zbog toga što Blizzardove igre nisu grafički zahtjevne i ne zahtijevaju niti specijalno dobro računalo, niti optimizaciju. 

The Division izgleda i radi nevjerojatno dobro, po onome što ja vidim.

ZeNGe_CRO-mt čet 10.3.2016 14:53
TomoR kaže...

Iako ljudi na Steam-u uglavnom daju palac dolje igri (mislim da je previše "čistih" FPS igrača to kupilo) - mene osobno je više privukao loot i RPG elementi.

najmanje 10 mil ljudi ima steam , dnevno je jedno ako se ne varam cca milion ljudi na steamu i igraju.

division skida ubisoftove rekorde po prodaji i ti misliš da je ovu igru kupilo previše "čistih fps" igrača?

pa ljudi koji idu kupit igru valjda znaju unaprijed šta kupuju ,pritom mislim na žanr same igre.

super misliš 

nedaju ljudi za bezveze td igrama koje očigledno ne valjaju.  

probao sam betu i shvatio da na duge staze nemam kaj kupovat ovu igru, možda ali možda ako bude nekih cca 100 kn je i odlučim kupit onako tek toliko 

battlefront je najbolji primjer da se igra ne sudi po broju prodanih kopija 

skank666 čet 10.3.2016 14:56

Meni je super setting i nije mi se problem naviknuti na metko spužve ljude... Fora su mi misijice i gušt je lutat (ne lootat) ulicama manhatana... Detalji u igri su u najmanju ruku impresivni, ko npr kad ti netko dovikuje nešto sa prozora - ispališ metak i ovaj nestane i ugasi svjetlo! lol . Fizika je također zavidna. Uglavnom, puno truda je tu uloženo, barem u kozmetički dio... MMO dio ne mogu procijenit jer još nisam otišao u DZ. Prvo ću riješit single player :D

TomoR čet 10.3.2016 14:57
ZeNGe_CRO-mt kaže...

probao sam betu i shvatio da na duge staze nemam kaj kupovat ovu igru, možda ali možda ako bude nekih cca 100 kn je i odlučim kupit onako tek toliko 

Za razliku od tebe ja igru igram i dobra mi je.

To što ti uglavnom po svakoj igri sipaš drvlje i kamenje ne razumijem. Šta uopće tražiš u podforumu od dotične igre ako te ne zanima, tj. si zaključio da tebi neće valjati?

ZeNGe_CRO-mt čet 10.3.2016 15:06
TomoR kaže...

Za razliku od tebe ja igru igram i dobra mi je.

To što ti uglavnom po svakoj igri sipaš drvlje i kamenje ne razumijem. Šta uopće tražiš u podforumu od dotične igre ako te ne zanima, tj. si zaključio da tebi neće valjati?

ja vjerujem da ti se sviđa i u to iskreno neželim ulaziti ,ja sam ti samo htio ukazati na brojku kojom barataš kad si spomenuo da je večina ljudi koja je dala TD na steamu ovoj igri "čistih fps" igrača.

i nemaš šta razumjet, ja nisam rekao ništa negativno o ovoj igri, ja sam je isprobao i nisam zadovoljan- nemoj ti to shvaćat preosobno.

jednostavno igra mi ne nudi ništa da bi u njoj proveo preko 100-tinjak sati za koliko vjerujem da mi treba da bi rekao da mi je igra dobra.

LeftY_CRO čet 10.3.2016 15:17
TomoR kaže...

Iako ljudi na Steam-u uglavnom daju palac dolje igri (mislim da je previše "čistih" FPS igrača to kupilo) - mene osobno je više privukao loot i RPG elementi.

Evo jedan video zahvale što je igra izašla:

https://www.youtube.com/watch?v=3mzXfgubh_Y

mene smeta to kaj je bila prica da igra nece valjati jer treba xy metaka da se ubije mob, posto se sve ocekivalo da bude igra vise vukla na "realnost" (bez obzira na ime TC u naslovu) nego na rpg...

takodjer kupio (dobio bolje receno) iskljuci zbog rpg sheme

Bitanga čet 10.3.2016 15:27
DeniZg kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

zašto uspoređujete Blizzard sa ostalim izdavačima? pa i ptice na grani znaju da sve što Blizzard izbaci je brutalno optimizirano.

Slažem se da usporedba s Blizzardom ne stoji, ali zbog toga što Blizzardove igre nisu grafički zahtjevne i ne zahtijevaju niti specijalno dobro računalo, niti optimizaciju. 

The Division izgleda i radi nevjerojatno dobro, po onome što ja vidim.

I tu se isto varaš, engine za zadnji WoW expansion je poprilično zahtjevan. Namučit će i zadnje generacije grafičkih kartica ako misliš sve stavit na max. A o dynamic renderiranju da i ne pričam.

No nije to bitno uopće, bitan je način razmišljanja. Normalno da ako imaš u grupi 4 čovjeka, a samim time se u misijama generira i puuuno više protivnika, da to nije isto kao i dok igraš solo. Zaključak koji se nameće sam po sebi je da moraš imati različite postavke za solo i group play. Ako ne želiš cijelo vrijeme solo igrati na manjim detaljima radi group moda. Blizzard je došao do toga nakon par godina i to su i uveli.

HAL čet 10.3.2016 16:01
ZeNGe_CRO-mt kaže...

najmanje 10 mil ljudi ima steam , dnevno je jedno ako se ne varam cca milion ljudi na steamu i igraju.

division skida ubisoftove rekorde po prodaji i ti misliš da je ovu igru kupilo previše "čistih fps" igrača?

pa ljudi koji idu kupit igru valjda znaju unaprijed šta kupuju ,pritom mislim na žanr same igre.

super misliš 

battlefront je najbolji primjer da se igra ne sudi po broju prodanih kopija 

Mislim da bi se začudio koliko ljudi kupuje igre i razne proizvode općenito o kojima nemaju pojma, niti su istražili te proizvode, a načelno im niti ne trebaju - što i je cilj marketinga i prodaje kao takvih. Problem je što mi gledamo sve iz naše, hrvatske perspektive, pa nam je "ulaganje" od nekih 40 Eura u igru dosta love, pogotovo ako ne zadovolji neka očekivanja ili želje koje osoba ima.

Vani ekipa kupi igru, proba i onda shvati da im se ne sviđa, pa kupe nekaj drugo i stisnu lagani TD, što je njihovo pravo, ali ne govori ništa o kvaliteti same igre.

Objektivno ova igra je jako dobro izvedena - gameplay, grafika, zvuk, setting, količina contenta su na visokoj razini i to je činjenica, osobnog sam mišljenja da igra vrijedi 40 Eura za ono što nudi, ako se nekom ne sviđa činjenica da je igra RPG, a ne FPS ili setting ili nešto treće, to niti najmanje ne diskreditira igru, jer se isključivo radi o osobnoj preferenci.

TLDR; Mislim da "Thumbs down" velike količine igrača ne znači da je igra loša, već da im se jednostavno nije svidjela.

Dex.pwn čet 10.3.2016 23:40
Baldurion kaže...

Igra neko? Neka mi se javi neko na pm i neka mi pošalje nickname da ga dodam (po mogućnosti stariji od 25 god da zaigramo co-op). Ne volim igrati sa klincima :D

Oš reći da klinci nemaju pojma?

Baldurion čet 10.3.2016 23:43
Dex.pwn kaže...
Baldurion kaže...

Igra neko? Neka mi se javi neko na pm i neka mi pošalje nickname da ga dodam (po mogućnosti stariji od 25 god da zaigramo co-op). Ne volim igrati sa klincima :D

Oš reći da klinci nemaju pojma?

haha, ne, nego ipak volim malo ozbiljnije ljude, a ne dječurliju :D