Jack Sparrow sri 11.11.2015 18:09

Hari ti si neki opaki hater bethesde kolko vidim. Kad u search upišeš bethesda odmah na prvoj stanici se nađe barem 7 postova gdje ju spominješ. A zadnjih 6 dana barem se jednom dnevno napisao nešto protiv njih.

Dobre su mi neke njihove igre, ali nije da ih pretjerano volim, ali buraz ti ih mrziš iz dna duše.

hari85 sri 11.11.2015 18:12
Jack Sparrow kaže...

Hari ti si neki opaki hater bethesde kolko vidim. Kad u search upišeš bethesda odmah na prvoj stanici se nađe barem 7 postova gdje ju spominješ. A zadnjih 6 dana barem se jednom dnevno napisao nešto protiv njih.

Dobre su mi neke njihove igre, ali nije da ih pretjerano volim, ali buraz ti ih mrziš iz dna duše.

Ne, samo hades malo nervira s fanboizmom. Vise imam protiv Zenimaxa nego bethesde ali to je offtopic.

Hades86 sri 11.11.2015 18:13
hari85 kaže...
Hades86 kaže...

Vidim i dalje zaljenja na niski fps.

Ljudi cekajte patch da se sve sredi pa onda peglajte.

Zbog takvih stvari se igru pokusava pokazat nekim trashem, a realno ne postoji igra koja u prvim danima svog izlaska nije bila bugovita i po mogucnosti osrednje optimizirana.

OJ bethesda ce fixat sve nema ZALJENJA AUU! Mislim, ako znas kakva je bethesdina historija s fixovima...  Oni ovo jos nisu fixali na ps3  http://h9.abload.de/img/skyrimj9xgy.gif

Ovo je kompanija koju boli žnj o tome kakav je perfomans jer ce fanboji kao sto si ti braniti s argumentima tipa "bethesda igra je, naravno da je buggy" i "sve igre su buggy sta se zalite". I s obzirom da ce se igra prodati u 15-20 mil primjeraka  bez fixova, ne vidim razlog zasto bi i to uopste pokusali.

Naporan si sa hejtanjem...

Da, fanboy sam Bethesde, sue me...

Ako su predhodni naslovi Fallouta bili s vremenom fixani onda ce i ovo. Znamo da je Bethesdi ova igra prioritet.

Aj mi reci koja se igra IKAD prodala sa fixevima? SVAKA ima bugove u startu. Kaj to je tak tesko za shvatit?

hari85 sri 11.11.2015 18:15
Hades86 kaže...
hari85 kaže...
Hades86 kaže...

Ako su predhodni naslovi Fallouta bili s vremenom fixani onda ce i ovo. Znamo da je Bethesdi ova igra prioritet.

Aj mi reci koja se igra IKAD prodala sa fixevima? SVAKA ima bugove u startu. Kaj to je tak tesko za shvatit?

Kazem ti sad da s zadnjim patchom ps3 verzija je i dalje broken, s cim odigras 20-30 sati na saveu pocne igra trokirati kao onaj gif. To nece ocito nikad fixati. 

Hades86 sri 11.11.2015 18:16
hari85 kaže...
Jack Sparrow kaže...

Ne, samo hades malo nervira s fanboizmom. Vise imam protiv Zenimaxa nego bethesde ali to je offtopic.

Vjeruj mi ali ja daleko manje nerviram sa ''fanboizmom'' nego vas nekolicina sa hejtanjem. Daleko manje.

I morao sam stavit pod navodnike jer se ne sjecam da pretjerano branim igru. Samo sam racionalan.

hari85 sri 11.11.2015 18:17
Hades86 kaže...
hari85 kaže...
Jack Sparrow kaže...

c.

Vjeruj mi ali ja daleko manje nerviram sa ''fanboizmom'' nego vas nekolicina sa hejtanjem. Daleko manje.

I morao sam stavit pod navodnike jer se ne sjecam da pretjerano branim igru. Samo sam racionalan.

sta je racionalno o tome sto sam ti ja dao dokaz o tome kako bethesdu boli k*rac i ti si ignorirao jer ne odgovara tvojoj agendi 

Jesus sri 11.11.2015 18:21

Konačno i ja pokrenuo FO4.
- Na mojoj konfi, 1080, sve na max, osim Godrays na low pošto nisam vidio nikakve razlike u odnosu na ultra. 
- Preko ini file-a isključio vsync i uključio adaptivni vsync preko nvidia control panela.
- Isključio mouse acceleration

- Windowed, borderless.

Drži se na stabilnih 60 većinu vremena, palo mi je na 54 u početnoj sceni kada se trči prema vaultu i u jednoj kući (zaseban cell) je palo na 45 čak iako ne znam razlog jer je kuća mala bila. I dok se loadaju stvari padne na 50 ali se brzo popne natrag. Još nisam došao do Diamond City-a doduše. Kontam da će tamo pasti ispod 60.

Nisam nikakve drivere nove skidao jer sam čuo da uzrokuju rušenje i drugi priključeni monitor mi nije radio nikakve probleme. Čak sam i alt-tabao iz igre i nema problema.

Moje dosadašnje iskustvo u 3+ sata igranja.

Btw, osim ponekih textura, grafika mi je super.

Danyel sri 11.11.2015 18:58
Jesus kaže...

Konačno i ja pokrenuo FO4.
- Na mojoj konfi, 1080, sve na max, osim Godrays na low pošto nisam vidio nikakve razlike u odnosu na ultra. 
- Preko ini file-a isključio vsync i uključio adaptivni vsync preko nvidia control panela.
- Isključio mouse acceleration

- Windowed, borderless.

Drži se na stabilnih 60 većinu vremena, palo mi je na 54 u početnoj sceni kada se trči prema vaultu i u jednoj kući (zaseban cell) je palo na 45 čak iako ne znam razlog jer je kuća mala bila. I dok se loadaju stvari padne na 50 ali se brzo popne natrag. Još nisam došao do Diamond City-a doduše. Kontam da će tamo pasti ispod 60.

Nisam nikakve drivere nove skidao jer sam čuo da uzrokuju rušenje i drugi priključeni monitor mi nije radio nikakve probleme. Čak sam i alt-tabao iz igre i nema problema.

Moje dosadašnje iskustvo u 3+ sata igranja.

Btw, osim ponekih textura, grafika mi je super.

Hvala na informacijama. 

I meni radi dobro, iako nisam napravio ovo šta i ti (sve sam ostavio na predefiniranoj ultri), pa čak i kad padne na 35 fps ne trza ništa, i dalje sve ide fluidno. Odlično su je optimizirali. Premda valja biti iskren i primijetiti da je ovo onaj isti, ispolirani i malo poboljšani engine iz prijašnjih nastavaka, dakle 5-6 godina star i bilo je za očekivati da će raditi stabilno danas, pogotovo jer nema teških tekstura. 

Bugova ima ponešto (npr. izlazak iz odijela, kada te tipkovnica vuče ulijevo, bez obzira na tipku, pa nestanak nekih titlova, nemogućnost craftinga itd.), ali to je normalno za ovu fazu izlaska.

Grafika nije dobra, ali je crtež i šarm same igre ono što ju čini posebnom.

Crank1d sri 11.11.2015 19:23

Jel ima kakav fix za "razvučeni" HUD na 4:3 monitorima? Iskreno, pokušavam igrati bar 30 minuta bez nerviranja, ali tehnička strana igre je užas. Sasvim razumijem ljude koji su dali $60 za igru i bjesni su Bethesdu i Todda zbog polu-proizvoda, što se može pročitati po forumima. I ne pričam o grafici, lošoj teksturi cigle ili samom gameplayu, ko što se neki žale nego o ne-optimiziranom engineu. Pa jbmu, igra počne trzati kad me napadne prokleti žohar. Radije ću pričekati 2 mjeseca, taman za blagdane, do kad će valjda izbaciti dovoljno patcheva (nadam se), pa tek onda nastaviti sa igrom. Nagurali su hrpu fancy, modernih grafičkih efekata u engine koji to sve ne može prožvakati.

Jesus sri 11.11.2015 19:39
Danyel kaže...

Hvala na informacijama. 

I meni radi dobro, iako nisam napravio ovo šta i ti (sve sam ostavio na predefiniranoj ultri), pa čak i kad padne na 35 fps ne trza ništa, i dalje sve ide fluidno....

Ovo sam i ja primjetio. Iako je palo ispod 60, ne osjeti se toliko pad fps-a koliko se osjetilo u Skyrim-u ili NV-u. 

gocc01 sri 11.11.2015 19:45

Našao sam način kako namjestiti kontrole na numeričku ALI, potrebno je napraviti skriptu. Ima li netko volje jer ja nemam blage veze kak to napraviti 

Način, piše u komentarima, skinuo sam autohotkey instalirao al pojma nemam šta dalje..

Comi123 sri 11.11.2015 20:52

Instalirah igru. I kao što obično radim, "probavam grafiku".
Izašao sam iz vaulta. Ajmo redom. Sve je na maksimumu izuzev shadow i shadow distance koji su na High, i onaj Godreys kako se već zove je na Low jer je razlika mala u odnosu na Ultra a performanse dosta poveća kada se smanji na Low, valjda. Motion blur isključen jer ga ne volim.
Igra mi je preporučila medium present pri pokretanju.
Po meni igra lepo izgleda, grafika je ugodna oku, imerzivna, atmosferična...
Sad problemi.
Po meni igra tehnički osim osvetljenja ne izgleda puno bolje od Skyrima, ajde to nije problem, ali dugo nisam imao ovako iritirajuće performanse. U momentu je 40 fpsa, napravim korak 20, pogledam levo 37, krenem dalje 22. Jednostavno nešto nije u redu da fps ovako katastrofalno varira. Voleo bih da mogu zaključati na 30. Dal se to može preko AMD Catalysta?
Jel bilo pečeva? Šta još da smanjim da dobijem bolje performanse?
Hebote igra izgleda značajno gore od Witcher 3, i radi značajno gore.

Ima li rešenja???

Danyel sri 11.11.2015 21:01
Comi123 kaže...

Ima li rešenja???

Tvoj stroj, da ne kažem mašina, je preslab. Teško da ti išta može pomoći osim drastičnog smanjivanja detalja, bez obzira što je ovo stari engine. No, kako je ovo Bethesda, koj aj epoznata po bugovima i lošoj optimizaciji, ne bi mi čudilo i da poleti na tvoj kanti.

Comi123 sri 11.11.2015 21:12
Danyel kaže...
Comi123 kaže...

Ima li rešenja???

Tvoj stroj, da ne kažem mašina, je preslab. Teško da ti išta može pomoći osim drastičnog smanjivanja detalja, bez obzira što je ovo stari engine. No, kako je ovo Bethesda, koj aj epoznata po bugovima i lošoj optimizaciji, ne bi mi čudilo i da poleti na tvoj kanti.

Danyele, znam da mi mašina nije neka. Ali znaš u čemu je problem. U tom što sam napisao da Witcher 3 izgleda mnogo bolje i radi bolje, ovo je sramota. Dodao sam da igra izgleda malo bolje od Skyrima, ne mnogo. Al mi stvarno nije jasno.

doktor1 sri 11.11.2015 21:20
Comi123 kaže...

Ajmo redom. Sve je na maksimumu izuzev shadow i shadow distance koji su na High, i onaj Godreys kako se već zove je na Low jer je razlika mala u odnosu na Ultra a performanse dosta poveća kada se smanji na Low, valjda. Motion blur isključen jer ga ne volim.
Igra mi je preporučila medium present pri pokretanju

Ima li rešenja???

R7 250X, staviti postavke skoro na maksimum i onda se čudit performansama?

I da tako je, ovo i Skyrim su skoro isti po prezentaciji.

AKo niste stavite igru na SSD!

https://www.youtube.com/watch?v=VqoKUFGjFR0