Ipe77 sri 12.10.2016 18:11
Rocinante2112 kaže...

glavni problem Dayza bio i ostao je engine koji ga pogoni. Ništa ne mijenja cinjenicu da je to ARMA engine koji je ukratko smeće za sve osim za scale.

Jedino što arma engine radi izvanredno je velicina mape. Svaka im čast na tome. Ali sve ostalo je clunky i bolno za igrat. Oces od pucanja,do voznje, do optimizacije.

valja naglasit engine od arme 2 jer od arme 3 je koliko toliko uredu...

nine čet 10.11.2016 17:36
Ipe77 kaže...

kao i igra....

nemoj tako, baš prije koji dan izašao 0.62 exp.  taman negdje u 2025. beta, a za to ne moraju ništa ni optimizirati jer ćemo imati i27 procesore i gtx-ice 10080 

SimeKZ čet 10.11.2016 23:56
MatejCro kaže...

Objavljeno prije par dana na Dayz Trello. Moram priznat odlicno izgleda, jedva cekam da to iskusim in-game za nekih godinu dana 

Odlicno za zakucavanje proca na 100% pa nek gori sve uokolo kompa.

smiglcro pet 11.11.2016 12:31
SimeKZ kaže...
MatejCro kaže...

Objavljeno prije par dana na Dayz Trello. Moram priznat odlicno izgleda, jedva cekam da to iskusim in-game za nekih godinu dana 

Odlicno za zakucavanje proca na 100% pa nek gori sve uokolo kompa.

Sreća pa već nije jako dugo vremena zakucan na 100% :)

Rocinante2112 pet 25.11.2016 14:46

Igramo skoro svakodnevno na jednom odlicnom serveru. Do hrane i nije toliko teško,ubiješ chicken koje svuda ima (i cuju se),mos ih i mačetom krknut...Guttaš ga,i meso ispečeš.

Fireplace moze svako craftati uz rag/paper,isto kao i hand drill ako nemaš matchbox.

Veci problem bude sickness ako pada kiša i jednostavno nemoš doć do nepropusne odjeće. I naravno,drugi igrači/hackeri znaju bit problem.

U cca 2/3 sata se moš opremit kvalitetnom odjecom/municijom/oruzjem.

Sad ce i 0.61 uskoro doci,na experimentalu je jako dugo i popravili su desync. To je najveci change koji ce revitalizirati dayz.

Nema više delaya kad se mijenja oruzje. Nema više delaya kad se preskace/vaulta ograda. Nema delaya kod hit registrationa (osim balistike u engineu)...To je sve što sam htio da popprave od dayz-a jer uzasno zivcira gadjati ikoga u toj igri kad neznas kako ce se server/igra ponašati. Di tocno ce metak zavrsiti i hoce li baš sad zalaggati. Tog nema na 0.61

Ako postoji vrijeme da se opet ufura u dayz,to je sad. Brijem da je i 0.61 imminent. Dost dugo je na experimental,vrijeme je.

Rocinante2112 pet 25.11.2016 14:57

Nije ti to dayz klan,nego ti mi igramo vec 3 godine Wargame (RTS). No često zaigramo i ostale igre koje nas zanimaju,dakle ima ekipe koja pegla WT,ARMU III,SQUAD,Insurgency,elite dangerous,medju ostalim i dayz.

Mi smo ti nakupina ExYu ljudi koji uzivaju u druzenju i vecinom preferiramo milsim (što se i vidi iz igara koje su na repertoaru :D)

Ako te zanima,dodaj me na steamu pa kad vidiš da se pali dayz slobodno ubaci poruku i prikljuci se. Imamo i mumble (voip) server pa ako imas mic i sluške još bolje.

Jedini preduvjet je da se ne triggeras na nacionalizam i da si ok sa zajebancijom.

http://steamcommunity.com/profiles/76561198029460707/

nine pet 25.11.2016 17:10
Rocinante2112 kaže...

Ako postoji vrijeme da se opet ufura u dayz,to je sad. Brijem da je i 0.61 imminent. Dost dugo je na experimental,vrijeme je.

sve 5, samo mislim da si fulao verziju za 0.1  0.62 0.61 je sada na exp., igrao sam malo i osjete se pomaci.. (EDIT: sorry moja greška)

par bitnih stvari:

- dynamic zombie spawn

- vukovi (opasni su)

- poboljšan dynamic loot (manje klope ima)

- nema fantomskih zvukova više

- interface radi puno bolje

- osjeti se i poboljšanje u netkodu

naravno nebi dayz bio dayz da neka poboljšanja nekaj i ne potrgaju, ali patchaju exp skoro svaki dan pa hajde radi se nekaj 

ibme74 pet 25.11.2016 20:02
Rocinante2112 kaže...

Nije ti to dayz klan,nego ti mi igramo vec 3 godine Wargame (RTS). No često zaigramo i ostale igre koje nas zanimaju,dakle ima ekipe koja pegla WT,ARMU III,SQUAD,Insurgency,elite dangerous,medju ostalim i dayz.

Mi smo ti nakupina ExYu ljudi koji uzivaju u druzenju i vecinom preferiramo milsim (što se i vidi iz igara koje su na repertoaru :D)

Ako te zanima,dodaj me na steamu pa kad vidiš da se pali dayz slobodno ubaci poruku i prikljuci se. Imamo i mumble (voip) server pa ako imas mic i sluške još bolje.

Jedini preduvjet je da se ne triggeras na nacionalizam i da si ok sa zajebancijom.

http://steamcommunity.com/profiles/76561198029460707/

Poslao sam ti zahtjev...

Ma kakav crni nacionalizam 

Rocinante2112 pon 28.11.2016 01:17

Samo u dayz:

Čovjek popio čuturicu punu dezinfektanta i razbolio se,kolabiro 2x. Digli ga svim i svačim, kolabiro pred gradom u šumi po treći put. Extremely weak pulse.
3 čovjeka s čuturicama i bocama ruta PIPA>Marko i force feed.
Nakon 10 min covjek se zrigo (i nije umro ko John Bonham),i long story short,još je medju zivucima...

Never give up,never surrender!

nine pon 28.11.2016 12:07
Rocinante2112 kaže...

Čovjek popio čuturicu punu dezinfektanta i razbolio se,kolabiro 2x

kaje lootao ćuturicu sa leša ili? ja inače volim furati ćuturicu i pretakati dezinfektante ili alkohol unutra.. samo kaj ih trebaš puno naći da ju napuniš 100% 

filter160 pon 28.11.2016 12:26

Ja sam jedan od onih koji okolo sije cuturice sa tim govnom ili benzinom unutra.
Pa onda sijem po mapi, i niked ne napunis 100%, nego tako da izglea ko da se spawnala sa random kolicinom vode unutra, pa netko ju pokupi i popije ono kaj je nuta :)

Sva sreca za ljude da je mine relativno tesko nac.

nine pon 28.11.2016 13:09
filter160 kaže...

Ja sam jedan od onih koji okolo sije cuturice sa tim govnom ili benzinom unutra.

ja ne sijem, samo nosim kod sebe.. ali te koje nosim volim da su na 100%, jer onda izgleda kao da si furam vodu za rezervu 

Getz pet 2.12.2016 13:49

Ima jedan češki server na kojem igramo moja dva frenda i ja, zove se Patriot. Koristimo CRO tagove ispred nickova, tako da se možemo lako raspoznati.

http://dayz-sa.cz/nase-servery/patriot/

Redovito već po 3. puta ginemo u Mishkino vojnom kampu ili na airfield kampu, ali svejedno se nedamo i svaki dan opeti isponova.

Jučer smo se baš dobro proveselili kada smo cijeli Mishkino kamp pregledali i onda su nam se spawnala dva random lika i pokokala nas svu trojicu.

Frend našao Vintoreza, ja jedan FNX ful opremljen, municije, ma svega bilo i u predzadnjem šatoru puf, pa kolega, pa zadnji frend. Komedija živa. :)

Ako tko želi sa nama, pa se javite da se dodamo na steam, pa ćemo tako lakše komunikaciju uspostavit. ;)

Igramo uglavnom navečer od 20-24h.

filter160 pet 2.12.2016 14:24

Mi inace tu igramo zanjih tjedan, dva:

https://www.gametracker.com/server_info/109.70.149.90:2302/

Bude ok, a ovo cro ispred nicka ti nista ne znaci, jer se sigurno necemo preblizit na manje od 50m :)

Miškino baza je zajebana, moraš jednog snajpera imat sa blaze B95 ili winchester model 70

njega postaviš na zapadnu stranu baze i da pazi da netko ne dođe sa istočne (odakle uglavnom i dolaze), al opet ga netko može flankat sa sjeverne ili južne strane.

Ako već svi idete u bazu onda barem jedan mora pazit brdo prema istočnoj strani.

I sjebano je ako krene fajt, a ti si u bazi tebe će zombiji zajebavat, a njih nece. Morat ces u sred borbe rjesavat zombije, a i oni ce njima otkriti tvoju lokaciju.