DayZ (standalone)

Kada sam pitao tu na forumu dali moze ta grafa uz taj proc rekli su mi da moze. E sad, sve ostalo radi odlicno, samo dayz sere. Ak skupim muda probat cu kloknut malo. Do kolko je sigurno ic bez diranja voltaze? Nece mi se mjenjat sve pak, nedavno sam plocu uzeo -.-
SweetFX koristim ja i odlican je.
Naravno da može, bottleneck, CPU nemože obraditi sve na vrijeme uz jaku grafu, tako da grafa ne iskorištava svoj puni potencijal. Imao sam FX na 4.7ghz i kocio je 290X, naravno možeš koristiti sve normalno ali neces dobit max. performans koji ta kartica moze dat. To možeš vidjet tako da si upališ neki overlay tipa MSI afterburner da ti prikazuje GPU usage, i vidjet ces da u vecini igara nije na 99% (iako u dayzu nije skoro nikome na 99% pošto taj engine loše iskorištava grafu).
A ovako da imaš drop u fpsu to svi imaju imao sam i sa FX i sa i5, ali ne svako malo kao što si ti pokazao. Nemaš razloga upgradeat ako tebi radi ok...

Naravno da može, bottleneck, CPU nemože obraditi sve na vrijeme uz jaku grafu...
da, ali tu proc guši grafu, a ne obrnuto kao što rekoh, obrnuto niti nije moguće.

Na to sam i mislio kad sam rekao da grafa gusi proc. Slab cpu + jaka grafa = grafa gusi proc, tj. proc. je pre slab da prati tu grafu pa ju on koci. Drugacije sam se izrazio ali sam isto mislio naravno

Svakih 10-15 sekundi ovakvi dropovi -.-
I meni se dogadja, jos i gore. Primjetio sam da ako ugasim sve osim dayz-a da bude bolje, osobno mislim da igra ima neke probleme sa memory leakom ili necim slicnim jer takvi stutteri dodju nakon otprilike pola sata igranja. Ili to ili ima veze sa brzinom hard diska, treba testirati na ssdu jeli se dogadja isto. Meni je uglavnom remedy bio do sad da pogasim sve osim dayza (chrome mi najvise ugusi igricu) i da se nadam najboljem. Nije do procesora ni do grafulje, nesto je tu trece u pozadini sto se dogadja.
EDIT: Delboy sam sebi skaces u usta. Grafa ne moze gusit proc nikako jer proc ne ovisi o grafi, nego obrnuto. Taj FX nije bottleneck samo deri druze. Sa i5 bi dobio mizeran fps u 95% igara, a u dayzu bi dobio nesto bolji fps ali nije vrijedno koliko ces morat kesa dat. Uvijek je bolje uzet bolju grafu nego proc ako se igrate na racunalima, dayz je rijetka iznimka.

Svakih 10-15 sekundi ovakvi dropovi -.-
I meni se dogadja, jos i gore. Primjetio sam da ako ugasim sve osim dayz-a da bude bolje, osobno mislim da igra ima neke probleme sa memory leakom ili necim slicnim jer takvi stutteri dodju nakon otprilike pola sata igranja. Ili to ili ima veze sa brzinom hard diska, treba testirati na ssdu jeli se dogadja isto. Meni je uglavnom remedy bio do sad da pogasim sve osim dayza (chrome mi najvise ugusi igricu) i da se nadam najboljem. Nije do procesora ni do grafulje, nesto je tu trece u pozadini sto se dogadja.
EDIT: Delboy sam sebi skaces u usta. Grafa ne moze gusit proc nikako jer proc ne ovisi o grafi, nego obrnuto. Taj FX nije bottleneck samo deri druze. Sa i5 bi dobio mizeran fps u 95% igara, a u dayzu bi dobio nesto bolji fps ali nije vrijedno koliko ces morat kesa dat. Uvijek je bolje uzet bolju grafu nego proc ako se igrate na racunalima, dayz je rijetka iznimka.
slažem se da je bolje uzet bolju grafu, al opet moraš vodit računa dal može taj cpu prožvakat sve kaj mu grafa natrpa u usta, u suprotnom (ako ne misliš uskoro kupit jači cpu) si bacio pare u vjertar za bolju grafu.
a vezano za memory leak, to valfda zavuisi ko i svako software o konfi, meni je uvijek kad igram bilo koju ugru u pozadi upaljeno 7-8 programa, jedino sa day z imam ta trzanja ne često, al znajuz se dešavat, sljedči put budem baš probao sve pogasit pa da vidim, možda nebu opče trzanja (inače bilo koju igricu da igram uvijek su ti programi u pozadini, ugl. stalno su upaljeni)

I meni se dogadja, jos i gore.
kod mene nema tih problema.. ne vjerujem da je RAM, prije da ti treba SSD.
mislim da ću ovaj vikend opet malo igrati sa ekipom pa ću pogledati koliko RAM-a ždere.

Objasnio sam komentar iznad, krivo sam se izrazio naravno da graficka ne moze usporavati procesor ! Hocu rec da sa slabim cpuom jaka grafa ne moze raditi full potencialom, i to je slucaj kod FXa. To mu govorim jer sam imao 290X i FX 8320 na 4.7GHz jedno vrijeme ! I grafa i dalje nije radila kako treba, cim sam stavio i5 6600 grafa radi na 100% i performanse bolje u svim igrama. FX ima slabe per core performanse, može imat 64jezgre i bit na 5ghz nema veze kad mu je single core brzina jako niska. Zato se ne može nositi sa tom grafom, za FX je plafon R9 280/380 ili GTX 960

Istina je da grafa ne radi na punom potencijalu sa tim FX-om. Medjutim stvar je toga da za te novce koliko bi dao da kupi i5 covjek moze uzet jos bolju grafu koja ce cak i uz bottlneck pojest ovu losiju+i5 procesor. Znaci stvar kupovanja bolje grafe, a losijeg proca je cisto u tome da se vise FPS-a dobije boljom grafom nego boljim procesorom. Isto tako, rijetke su igre koje bas profitiraju od procesora, steta sto je dayz takva igra.
Sto se tice onog stutter problema, RAM usage ce polako narast na oko 2.5-3GB i to je to, medjutim taman kad naraste na najvise sto moze, pocnu stutteri. Kao da je RAM odjednom pre spor i ne moze dohvatit sve informacije na vrijeme koje ima spremljene. Ja mislim da igra koristi HDD/SSD kao sekundarnu memoriju i tu pohranjiva neke stvari koje uzrokuju poslije stutter jer se ne mogu dohvatiti dovoljno brzo.

Znaci ovako. U biosu ne mogu prckat po nicemu. Sta god probao ne mogu promjenit settings da mi se otkljuca opcija za podesavanje. Evo vec se dva sata jebem s tim. Pogledao sam sve zive tutove i kita. Tak da sam sad skinuo AMD Overdrive pa da probam s njim. Samo imam jedan problem.
Brzina jezgre mi konstantno skace kao i multiplier. Ugasio sam turbo u biosu i ugasio sam ga preko everdrivea. Zar nebi onda brzina trebala bit konstantna?

Sve je to super u svakom tutorialu i ja bi to napravio da mi bios dopusta...ale ne dopusta. Iz kojeg razloga, ne znam..
Uglavnom dignuo sam na 4.5 sa AMD Overdriveom i dobio ovo lol

Moras si taj bios sredit,neznam kako ti neda da ista mijenjas. Tom i sluzi.
AMD turbo odma pogasit,najvece smece ikad.
I poigrat se s voltažom i multiplier. Meni bez beda vec 3 god vrti undervoltan a overclockan,manje se grije,stabilan je i osjetno bolje performanse su...

To nešto ne valja, pobriši sve parametre ako ih imaš. Također resetiraj bios na default postavke. Nemoj koristiti Overdrive za OC

Ako tko ima ekipu dodajte me http://steamcommunity.com/id/haki88/

Hebo takvu igru,ako nakon 4 god developmenta moras da klokas sve zivo da bi radilo kako spada.A igra stara 4 god...I sto je najbolje imas hardware poprilicno noviji od igre...Cudne su te optimizacije dosle od kad su te Early igre krenule.

nisu cudne nego ih uopce nema...a dayZ je prica za sebe oni nisu nikad naucili ni sto to znaci optimizacija a kamol kvalitetno poradili na njoj...

Znaci ovako. U biosu ne mogu prckat po nicemu. Sta god probao ne mogu promjenit settings da mi se otkljuca opcija za podesavanje. Evo vec se dva sata jebem s tim. Pogledao sam sve zive tutove i kita. Tak da sam sad skinuo AMD Overdrive pa da probam s njim. Samo imam jedan problem.
Brzina jezgre mi konstantno skace kao i multiplier. Ugasio sam turbo u biosu i ugasio sam ga preko everdrivea. Zar nebi onda brzina trebala bit konstantna?
ufff mora da je do biosa, sad sam bio na điđabajt sajtu i to je jedini bios očito da je ploča nova kad je rev.5, za oc nikad nemoj koristit amd overdrive nekažem da nije loš, al nikad nečeš dobit ono kaj dobiš štelanjem u biosu, a ako je zaključan bios, to mi fakat čudno, skini za prvu ruku Easy Tune6 to je onak za prvu ruku on ima opcije normal oc il tak nekaj, i sam narihta parametre, bolje nego amd overdrive (lakše) one click i to je to, a ako je fakat do biosa jer je prvi F1 onda čekaj da izađe novi i koristi Easy Tune, a kad izađe nikako ti nebi preporučio da flešaš ploču preko @biosa iz vindovsa, več sa botabilnog usb-a(ako tu zaonep pomognem ti nije bad :) isto imaš puno tutova kak se to radi na yt)
ps. revizija 4 isto ima jedan, a revizija 3 ima desetak-te nemoj ni pod ratno stavljat
ovak dz nema šamse da igraš, zbilja žalosno takav pc i pušiona, zbog nesposobnih devolopera, nabim ih

ako ima netko tko igra relativno redovno neka se javi, kupio sam igru, trazim ekipu koja igra

dodaj na steamu; wuckoo

nepostoji

Koji shit od igre na sta baci 24 eura... Znaci nisam igrao 5-6 dana sad krenem u nekoj sam kolibi ne mogu prebaciti sa puske na pistolj, ne mogu reloadati metke, igra crasha 2-3 puta u 2 min. Kad pokrenem igru ucitava texture nekakvih milion glitcheva.
Jos se kontam bi li ovo ili Doom uzeo cijena skoro ista.
Jel se moze u steamu promijeniti email da ovo smece prodam bar za 10 eur?

Mozes. Prodaj cim prije, nije to za tebe :D

Koji shit od igre na sta baci 24 eura... Znaci nisam igrao 5-6 dana sad krenem u nekoj sam kolibi ne mogu prebaciti sa puske na pistolj, ne mogu reloadati metke, igra crasha 2-3 puta u 2 min. Kad pokrenem igru ucitava texture nekakvih milion glitcheva.
Jos se kontam bi li ovo ili Doom uzeo cijena skoro ista.
Jel se moze u steamu promijeniti email da ovo smece prodam bar za 10 eur?
Mozes Refund napravit ako si igrao manje od 2h i ako posjedujes igru manje od 2 tjedna.

jel postoji neki timeframe kad bi igra trebala ici u betu ili finalnu verziju?

"when it's done"™

"when it's done"™

I da daju datum, to ništa ne znači. Jer ako pogledašovaj roadmap iz 2015, vidjet ćeš da je igra po tom planu trebala bit u beti do kraja godine. Čak su ambiciozni developeri najavljivali CONSOLE PROTOTYPE u trećem kvartalu godine. Dan danas ni pola stvari sa tog roadmapa nije završeno a već smo u drugoj polovici 2016. Računaj da ako sad napraviš djecu, igrat ćeš s njima igru kad izađe. To ti je okvirno, možda bude i kasnije

kakve imate savjete za nove igrace? da se ne drzim obale i vecih "gradova" sam vec cuo

pici na sjever
sve lipo i krasno al i dalje mi lik unistio obucu i krcnuo nogu kad je pao sa prve stepenice...
covik bi bar ocekivao da su rjesili basic movement do sada...
U ostale stvari koje nisu rjeseni a isto su basic spadaju inventory management (gdje covjek mora potvrditi da je svaki item sto je pokupio stvarno tamo gdje si ga ostavio jer se dosta puta zna dogodit da ne bude)
te interaction ( liku mi treba tocno 26 sekundi da nakon animacije ispijanja potvrdi da je popio nesto)