Rhodin pet 29.4.2016 17:24

Ja ne kužim kako oni nakon svih ovih godina razvoja nemaju funkcionalni zombie AI. Da su htjeli mogli su to outsourcat bilo kome, toliko igri je izašlo u zadnjih 25 godina koje imaju barem polu-funkcionalni AI za raznorazne stvari, ovi još uvijek nikakvih pomaka.

filter160 pet 29.4.2016 21:56

Igrali smo nešto zadnjih mjeseci i svi čekamo renderer ko ozeblo sunce.

Ali, meni je renderer potpuno sekundaran...

Za fakt u gradovima me boli k... jer 3rd person jednostavno pokvari sve. Sad ce mi neko rec sta ne odes na 1st person server... nisam samo ja i first person je grozan, pokuso sam igrat samo u 1st i nekako te glava pocme boliti jer igra nema u fizici integriranu inerciju tijela

Iako je mogućeigrati 1st person polako i ne lootat okolo ko manijak.. opet nekako to ne radis kad je vec moguce...

što me dovodi do....

1. NEMA INERCIJE, dakle kod fajtova promjene smjera od 90 stupnjeva bez ikakvog problema...

2. mali glupi exploiti, ne znam jel ko gledao escape from tarkov video. Tamo se vidi kako je lootanje mrvog neprijatelja dobro napravljeno. Kad dođem u elektro i vidim klince kako strafe-aju dok lootaju dođe mi na povracanje, ko da call of duty gledam.

Roko567 sub 30.4.2016 08:26
filter160 kaže...

što me dovodi do....

1. NEMA INERCIJE, dakle kod fajtova promjene smjera od 90 stupnjeva bez ikakvog problema...

2. mali glupi exploiti, ne znam jel ko gledao escape from tarkov video. Tamo se vidi kako je lootanje mrvog neprijatelja dobro napravljeno. Kad dođem u elektro i vidim klince kako strafe-aju dok lootaju dođe mi na povracanje, ko da call of duty gledam.

Ne vidim kakve veze call of duty ima s time, ali ljudi strafeaju da ih netko ne spuca u facu dok lootaju jer si najranjiviji dok lootas

Rhodin sub 30.4.2016 12:48

U tome i jest fora, to se radi u arkadama poput call of duty, kunete se da je ovo simulacija, barem 300 puta sam to pročitao na ovoj temi i time opravdavate spori razvoj, u simulacijama se moraš sagnut i prčkat po tijelu, ne možeš strafat okolo.

filter160 sub 30.4.2016 21:39

@Roko567

Ovakve rečenice u DayZ topicu ne bi trebale postojati. Upravo o tome se i radi, dayz bi trebao biti oko procjene rizika, dal se nagrada isplati s obzirom na rizik i slično, a ne strejfam da me netko ne spuca u facu. ili ako igraš s frendovima da te netko pokriva, kao što sada ljudi pokrivaju dok netko pije vodu s pipe recimo.

Jednostavno usrano napravljeno lootanje koje se popravi sa 4 linije koda i po meni puno bitnije za samo gameplay nego renderer.

Ima još dosta drugih stvari koje mi idu na živce, kao naprimjer što ne postoji šansa nekog loota na zombijima, koje onda također trebaš pretražiti što opet daje par sekundi "ranjivosti". Pa ako želiš možeš "zamjeniti" nešto municije za nešto hrane.

@Rhodin 

Upravo to.

Osobno meni to kvari igru više nego renderer. Tako i onako pičimo po šumama i gorama, zaoblazimo velike gradove i tak to, nije neki problem FPS-a.

Ne znam za vas, al meni je to puno zanimljivije nego fajtovi po černu.

Public servere smo davno odj*bali, još da ljudi nauče strane svijeta i koriste izraze tipa "jugoistočna šuma, 300m, dvojica" a ne "EVO IH DOLAZE IZ ŠUME!!!111" sve bi bilo super.

Naganjanje oko miškina, NW, veresnika je puno zanimljivije. Squad koji prvi vidi drugi squad u pravilu preživi.

Svi pizdimo oko ove igre, slabo ju ljudi igraju itd...

proglašava se mrtvom po forumima.

Činjenica je da ljudi najviše pizde oko ove igre i to s razlogom.

Da ljude boli kurac ne bi pizdili. Dakle svi mi želimo ovakvu igru, i tu je problem.

DayZ nema alternativu.

I dalje će ljudi pizdit, i dalje će development bit spor, al na kraju će svi igrati.

H1Z1 i rust jednostavno nisu u istoj klasi, isto kao što CoD ili CS:GO nisu u istoj klasi kao Arma.

Jedino se nadam da neće popustiti i od ovoga napraviti atkadu kao što je znalo biti u ponekim patchevima.
Ako se ljudima ne hoda u formaciji, ne radi im se recon sela prije ulaska, i ne da im se ležat u zasjedi sat vremena makar nitko na kraju ne došo...

Imaš druge "slične" igre, al ne spominji takve stvari kao negativne, jer ima nas hrpa koji igraju samo zbog toga.

Endymon pon 2.5.2016 11:21

Jedino sto dayz trenutno drzi na zivotu je atmosfera a jos najvise sto je jedina igra koja ima toliko detalja i ogromnu mapu sa puno NEISKORISTENOG potencijala.I zazo ljudi i trpe sve ove godine njihove gluposti.

MijoC uto 3.5.2016 11:30
Sale_ds kaže...
Sta nebi jednom netko od ti devova zavrtio igru na amdu. Nabijem ih...

Pa sto kojeg vraga ljudi uopce kupuju AMD proc za igranje? To je kao da kupis kombi i ides se trkat... Kupis intel+nvidia ak mislis igrati i miran si.

Zvonimir110 uto 3.5.2016 12:10
MijoC kaže...
Sale_ds kaže...

Pa sto kojeg vraga ljudi uopce kupuju AMD proc za igranje? To je kao da kupis kombi i ides se trkat... Kupis intel+nvidia ak mislis igrati i miran si.

Ne moze svatko pljunuti 10k(hiperbola) da moze igrat igrice.

Jonja uto 3.5.2016 13:06
MijoC kaže...
Sale_ds kaže...

AMD Procovi su dobri za igranje u svim igrama osim Dayz-a...

Sale_ds uto 3.5.2016 16:43

Je, bolji je intel u igrama. Kolko? 0.5% lol

Nije problem u amdu, procevi su i vise nego dovoljni za igranje. Problem je u optimizaciji. Pricamo o igranju jel i kolko ja znam za to postoji graficki procesor. Problem je u ljudima. Mislim cista logika..vec mi je i dosadno ponavjat..

Nego, jel ima kakvih novih informacija u vezi moguceg updatea polovicom mjeseca?

nine uto 3.5.2016 17:59
Sale_ds kaže...

ako usporediš sa i3 da 

jesi možda razmišljao da upgradeaš na i3 6100? za gaming drastično bolji od tvog fxića (a trenutno i jeftiniji) 

Rocinante2112 uto 3.5.2016 18:03
Sale_ds kaže...

Nije problem u amdu, procevi su i vise nego dovoljni za igranje. Problem je u optimizaciji. Pricamo o igranju jel i kolko ja znam za to postoji graficki procesor. Problem je u ljudima. Mislim cista logika..vec mi je i dosadno ponavjat..

Nego, jel ima kakvih novih informacija u vezi moguceg updatea polovicom mjeseca?

ŠTA?

Znaš li ti uopće kako to funkcionira ili si samo sarkastičan preko interneta?

Rocinante2112 uto 3.5.2016 18:10
steelman kaže...
Jonja kaže...

Osim Dayza, Arme 3, Gta5, Stacraft 2, WoW, vecinu MMOa i svih ostalih igra gdje je bitan procesor. 

dobro sad,SC2 je kao i arma i dayz smeće od enginea koje koristi samo jednu jezgru cpu-a. Imas ih onak 4,6,8..on jednu koristi najviše,ostatak niš.

U svakoj optimiziranoj igri proc je itekako bitan jer odradjuje masu stvari (recimo uzet Battlefield kao odlican primjer)...I resursi kompa su iskorišteni. Kod dayza je problem što nisu. Zato intelovci bolje kotiraju jer intel ima bolje single core performanse zbog superiornije strukture proca. To je jednostavno tako.

Mada,kad render dodje trebali bi svi,pa i amdovci vidit velik boost pošto se micemo sa ovog starog smeca od renderera.

Jonja uto 3.5.2016 20:34
steelman kaže...
Jonja kaže...

Osim Dayza, Arme 3, Gta5, Stacraft 2, WoW, vecinu MMOa i svih ostalih igra gdje je bitan procesor. 

Dayz i arma imaju isti srot engine, Gta5 ajde okej dobit ces nekoliko postotaka, WoW i starcraft se mogu igrat na kamenu..

Jednostavno sav visak novaca koji imate se vise isplati dat u graficku.

Ipe77 sri 4.5.2016 15:14
Rocinante2112 kaže...

A ti si otkuda izvukao gtx980 sada?

ne razumjem sto hoces reci.....od kud sam sad to izvukao pa to su oni izjavili da je ta kartica mid-rage i onda hocu reci da mogu mislit sta onda misle o intelu i amd-u njima je zadnji intel mid-range ocito mislim to je dovoljno znati da nemas sta pricat o intelu i amd-u kad samom tom izjavom mozes zakljuciti da je u njima problem a ne u procesorima....