AmonZero pet 12.7.2013 14:29
Kuka42 kaže...

Rekao je 15-20€ :D

Što je pretvoreno u dolare 20-25

120-150 kn tak nešt

EDIT:

Evo što je rocket odgovori na Lightfoot-ovo  nagađanje:

Here's the definitive status:

• No decision has been made on the specific number value for the price

• The price will increase through each development stage

• The final price will be less than standard retail price

• Any statements of price by anyone, including myself, is speculation

Znači ovu cijenu možemo praktički zanemarit

Merce pon 29.7.2013 23:28

Sa dayz foruma:

"Mauser is already made but won't be in the initial release of SA. There will be assault rifles. As for the Mosin...

Shhh...don't tell anybody I showed you these ;) http://puu.sh/3huFDhttp://puu.sh/3hvKzhttp://puu.sh/3hvrD

The Chernarus of DayZ is a fictitious creation that’s "generic country with significant Russian influence in its past" that more recently has had a great influence from the West. Its not unlike Czech Republic in that regard and so when myself and Ivan Buchta (our ambassador to Chernarus) created the wish lists of weapons, gear, and player clothing, it was done with that in mind.

I even went so far as to gather gun ownership statistics in CR, which, incidentally, has some of the most accommodating gun laws for civilian ownership in Europe. What I found was that CR is ranked in the top third of gun owners per capita. There's approximately 300k registered gun owners who own ~700k firearms between them. This doesn't include those with illegal guns and you can bet there are a fair number of those too. This contained the greatest variety and can include anything from AR15s to civilianized AKs (such as Vepr), Glocks, Desert Eagles...pretty much anything you can think of can be found in the country. Next is the police - there's ~42k police officers in the CR and they seem to use both western and eastern weapons. I've found pics of SWAT-style units in Prague with MP5k and MP5s, Glocks, Benelli shotguns, and an assortment of CZ pistols, SMGs, and rifles (of course). Last comes military and there's ~23k soldiers. These guys use anything from your assorted CZ arms like the police, as well as M4 variants, M60s, MP5SDs, SVDs, OP96s, some tricked out Sako rifles, etc... and I think this type of model (although we can embellish the selection of specific things with specific ‘types of things’) is a good one to follow.

So I'm looking at these stats and I read comments on the forum and I wonder "do people think DayZ is set during the Cold War era". Then I would understand why most guns need to be Eastern-ish, historic peculiarities. But if DayZ is set in the present day (or slight future), then it’s totally appropriate to have an eclectic mixture of things.

There will be some older, historic firearms from the East, like the Mosin, and some newer ones from the West, like a customizable M4. If I recall, the weapon list is ~50% "eastern stuff" so its not exactly a Russian gun enthusiasts wet dream but I hope that which was chosen will appeal to a broad range of people."

bornasepic čet 22.8.2013 09:22
SimeKZ kaže...

Stalno jedno te isto izbacuje. Dok on to izbaci ja si uzmem fifu i BF 4 i ciao... 

To ti se dogodi kada nema neka velika tvrtka kojoj je u glavi samo zarada iza developera. 

On oćito želi da DayZ bude odlična igra isto kao što je i mod bio i "odgađat" će dok to nebude tako.

I nemate se baš pravo žalit da odgađa, jer nije nigdje napisao datum kada će igra izaći.

Et_Tu_Brute? čet 22.8.2013 09:47
bornasepic kaže...
SimeKZ kaže...

I nemate se baš pravo žalit da odgađa, jer nije nigdje napisao datum kada će igra izaći.

Što više pratim, on mi sve više izgleda kao neki amater, imao je ideju i ništa više. Ja neznam koji razvoj igre ti pratiš, ali ja sam vidio da je nagađao kada bi igra trebala biti gotova jedno 7-8 puta... I ta njegova melodrama traje od 10 mjeseca prošle godine. A rekao je da igra izlazi do 7 mjeseca, prije nekih pola godine je najavio. I pogodi šta? On odlučio malo planinariti pa je skoro cijeli razvoj igre stao jer "vođe" nije bilo...

I od svega toga sam saznao da će igra biti skuplja nego je on govorio.

alscaul čet 22.8.2013 10:37

Čini mi se da likovi koji rade na igri se prvi puta bave ovom klijent - server arihtekturom... jer budimo iskreni, godinu dana rade već na ovome a startali su s enginom koji su modificirali, mapu koju su modificirali i evo kada svakih par mjeseca prikažu novosti uvijek sam razočaran... prije će izaći stabilan DayZ za Armu 3 nego ovo čudo

SimeKZ čet 22.8.2013 10:47
Et_Tu_Brute? kaže...
bornasepic kaže...
SimeKZ kaže...

Što više pratim, on mi sve više izgleda kao neki amater, imao je ideju i ništa više. Ja neznam koji razvoj igre ti pratiš, ali ja sam vidio da je nagađao kada bi igra trebala biti gotova jedno 7-8 puta... I ta njegova melodrama traje od 10 mjeseca prošle godine. A rekao je da igra izlazi do 7 mjeseca, prije nekih pola godine je najavio. I pogodi šta? On odlučio malo planinariti pa je skoro cijeli razvoj igre stao jer "vođe" nije bilo...

I od svega toga sam saznao da će igra biti skuplja nego je on govorio.

Upravo to. Prvo je trebalo pocetkom godine pa nista. Pa se govorilo od 5mj. pa nista, pa sad 7mj pa opet nista... Razvija tu igru a nema vise sta razvijat. Serucka bzvz i ljudi se budu ohladili. Ja sam presto i pratit pogledam jednom mjesecno sta ima i to je to a da kupim sumnjam.

Jack Sparrow čet 22.8.2013 11:17

Previše odgađa igru. Pa nek barem objavi alphu ili betu onima koji kupe. Ovako će se skroz izgubiti interes za igru.

Još će na kraju prije ovi sredini WarZ(infestation) nego ovaj izdati igru, iako je to teško da su i oni sposobni išta napraviti.{#}

alscaul čet 22.8.2013 14:26
Jack Sparrow kaže...

Previše odgađa igru. Pa nek barem objavi alphu ili betu onima koji kupe. Ovako će se skroz izgubiti interes za igru.

Još će na kraju prije ovi sredini WarZ(infestation) nego ovaj izdati igru, iako je to teško da su i oni sposobni išta napraviti.{#}

Problem je što je trenutni DayZ mod daleko bolji od verzije koju trenutno imaju, kaže da ih j*be player bubble znaći da niti nemogu stabilni server pokrenuti s većim brojem igrača

Merce čet 22.8.2013 21:56

Stari Sobor:
http://t.co/PV3FNdJS0u

Objasnjenje zasto jos nema alpha verzije:

http://joystiq.com/2013/08/21/dayz-standalone-release-date-waiting-on-core-network-architectu/?post=1&icid=joystiq_home_latest_art

Dean Hall:

"The awkward thing is the only thing we're waiting on is the core network architecture. That's the kind of thing only a few people can work on. It's very specialized," Hall said. "It's like, you can't throw more pilots at a plane. You put a thousand pilots in a plane it's not going to fly any faster."
Hall said that while the network architecture is being developed, other work is proceeding with the artists, animators and designers. And once the network architecture is completed to the satisfaction of the brutal multiplayer survival game: "Bam, it's go time."

Arhitektura Dayz-ja je drugacija od arhitekture ARMA-e. Da sada izbaci igru igra bi bila nestabilna i puna hakera. Taj "network bubble" bi trebao poboljsati sigurnost i performanse. Korisnik nece primati informacije o svemu sto se desava na serveru kao sto je slucaj u ARMA 2&3 vec samo o tome sta se desava u njegovoj okolini. Svu racunicu preuzima glavni server koji salje samo one podatke korisniku koji su mu potrebni, sto je i slucaj sa serverima u MMO igrama. Tako ce zombiji sada trajno ostajati na serveru a ne spawnati se kada neko prođe kroz grad.
Oni vec od januara rade na multiplayer kodu tako da sigurno nije lagan posao. Napredak na tom polju ne mozemo primjetiti jer je stvar u kodu pa odatle i komentari tipa : sta cekaju izgleda igrivo i sl. Developeri State of decay (open world zombie survival singleplayer only igre ) su najavljivali da ce dodati multiptiplayer međutim od toga su ubrzo odustali jer bi im za to trebalo mnogo vremena.

Daleko od toga da mislim da je Roket nije grijesio. Vec nekoliko puta je nagovjestavao skori izlazak alpha verzije ali iste jos nema. Međutim neki trebaju shvatiti da se igra odlaze zbog toga sto je "broken" ( prvenstveno MP dio koji je i osnova igre) i da je potrebno vise od godine dana da se napravi nova igra.