Jack Sparrow pet 30.10.2020 17:51

No hard feelings na ovo što ću pisati. Evo iskreno.

Ja vidim dobro pa mi ne treba ovo , kao i šta vidim da igra ovako izgleda ružno, rastegnuto i nebi nikad nešto tako mogao igrati da nisam baš forsiran radi FPSa. Furam 90-105FOV u igrama i nikad nisam imao probleme.

Rađe bi se pojeo ili prekinuo igrat nego bio tolko očajan da moram koristiti nešto ovako da bi stekao neku prednost, koja je vjerovatno i placebo efekt.

Jednostavno mi nema nikakve logike da kupiš monitor za 1800kn, onda na njemu igraš na ovakvoj rezoluciji. Zašto imati i dobar PC, pa ta rastegnutost se prema takvom mogla postići i sa manjom rezolucijom/PCem. Nema smisla trošiti tolko na dobar PC, monitor i onda igrati od toga napraviti cirkus. 

Možda samo ja razmišljam tako, ali jednostavno ne vidim logike ni smisla raditi ovako nešto. I to u igri koja je stara nekih 7 godina, public meč, čista zabava. Al eto očito svako ima svoju zabavu.

hahhaajaads pet 30.10.2020 18:06
Jack Sparrow kaže...

No hard feelings na ovo što ću pisati. Evo iskreno.

Ja vidim dobro pa mi ne treba ovo , kao i šta vidim da igra ovako izgleda ružno, rastegnuto i nebi nikad nešto tako mogao igrati da nisam baš forsiran radi FPSa. Furam 90-105FOV u igrama i nikad nisam imao probleme.

Rađe bi se pojeo ili prekinuo igrat nego bio tolko očajan da moram koristiti nešto ovako da bi stekao neku prednost, koja je vjerovatno i placebo efekt.

Jednostavno mi nema nikakve logike da kupiš monitor za 1800kn, onda na njemu igraš na ovakvoj rezoluciji. Zašto imati i dobar PC, pa ta rastegnutost se prema takvom mogla postići i sa manjom rezolucijom/PCem. Nema smisla trošiti tolko na dobar PC, monitor i onda igrati od toga napraviti cirkus. 

Možda samo ja razmišljam tako, ali jednostavno ne vidim logike ni smisla raditi ovako nešto. I to u igri koja je stara nekih 7 godina, public meč, čista zabava. Al eto očito svako ima svoju zabavu.

Sve 5, 100 ljudi 100 cudi... Nekom pase 4k, nekome pase 1080p a nekom pak pase i te custom rezolucije. Prednost je, jer ju koriste svi sa kojima igram a i opcenito dosta ljudi koji imaju 1080p monitor na twitchu isto stavljaju te custom rezolucije. Dok je pak FOV upravo ovo sta si rekao, placebo efekt. Kad stavim fov na najmanji, kao da mi puska vise plese (opcenito gore/dolje zbog gripa), no kad stavim najveci fov recoil prakticki nestane pogotovo kad pljuckam 3 po 3 metka da metci od puske ne lete oko igraca. Ali evo opet, ja razliku izmedju nativne 1080p i custom 1440x1080 nisam primjetio, jedino zbog cega ljudi koriste tu rezoluciju je znaci, deblji/veci igraci (lakse ti je glavurdu pogodit), "siri" scope tak da kad nanisanim vidim vise stvari oko sebe i mislim da je to to prakticki. 

Godine nemaju veze sa time, dan danas ces vidjat ljude da igraju casual u bilo kojoj MP igri (bilo nova ili stara igra) isto na nizim rezolucijama jer eto ganjaju killove i nije ih briga za win/zastavice. Tak da je recimo za nekog win dobit vise killova, a za nekog ganjat zastavice.

Isto za ovu rezoluciju ti mogu potvrdit da jedno 30% igraca koristi SAMO 1440x1080 u Rustu (je stara igra, ali aktivna), pogotovo ako se radi o malo ozbiljnijim serverima sa boljim igracima, znaci ista stvar kao i gore a ni P od profesionalnih turnira tamo nema.

Poanta je isto da svatko moze imat custom rezoluciju, bilo da imas AMD ili NVIDIA grafu tak i da ta prednost pada u vodu jer to nije pay2win. A mozda bolje da ne pricam o CSGOu i njihovim rezolucijama jel ? Malo njih koriste full hd rezolucije, pa cak neki imaju ono full hd monitor a rezolucija im je na 800x600.

luckyluke sub 31.7.2021 16:02

Imao netko isksutva s ovim problemom ? Ponekad se hoće spojit na server, a uglavnom mi ovaj ekran iskoči kad stisnem join. Najnoviji Origin, svi DLC-i instalirani, verificirani fileovi, isključen firewall...

AL13N13 ned 1.8.2021 10:27
luckyluke kaže...

Imao netko isksutva s ovim problemom ? Ponekad se hoće spojit na server, a uglavnom mi ovaj ekran iskoči kad stisnem join. Najnoviji Origin, svi DLC-i instalirani, verificirani fileovi, isključen firewall...

Imaš li možda MSI Afterburner ili nešto slično? I meni često zapne pri ulasku na server kada imam uključen OSD.

cauchy sri 25.8.2021 09:31

Nikad nisam imao ikakva trzanja, a uvijek ga instaliram na WD Black HDD. Moguće da ti fali RAM-a za BF4. A i ne treba baš previše očekivati od hardvera za laptope, pogotovo ako nisu high-end.

Ja ga odnedavno igram na low grafiki tako da mi FPS bude što bliži refresh rateu i prosjek je tu negdje oko 220 FPS-a (naravno maknut je limit u configu).

fila2208 pet 27.8.2021 10:43

Imam 16gb rama...nešto ne valja i nešto je trulo, ali ne mogu dokučiti što...premali su to frejmovi za tako staru igru na relativno ok sustavu.

ma bit će reinstall winsa uskoro ionako pa ću probati jel se šta promjenilo...

Petar hw sri 9.11.2022 13:27

jucer sam imao zanimljivo iskustvo u bf4, ostali na serveru samo ja i 2 haxora (teleportiraju se po mapi i rade sranja)

iznenadio sam se kada je jedan poceo pisati nazive svih mojih proslih imena u battlefieldu 4, a mijenjao sam vise puta (nick / nadimak u igri). kako to vidi? preko origina gdje? na battlelogu drugih bf4 igraca ne nalazim takav info

Li0nHeart čet 10.11.2022 20:55
Petar hw kaže...

jucer sam imao zanimljivo iskustvo u bf4, ostali na serveru samo ja i 2 haxora (teleportiraju se po mapi i rade sranja)

iznenadio sam se kada je jedan poceo pisati nazive svih mojih proslih imena u battlefieldu 4, a mijenjao sam vise puta (nick / nadimak u igri). kako to vidi? preko origina gdje? na battlelogu drugih bf4 igraca ne nalazim takav info

Vjerovatno preko BF4DB.