ZALMAN CNPS10X Performa ili Quiet

mogu li ja stavit zalman CNPS10X performa u ovo kuciste:http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+LC+POWER+7011B%2C+MIDI%2C+crno%2C+420W+ATX&option=artikl&id_kategorija=052643&id_artikl=052.643.036

Trebalo bi stati, za Zalman piše da je visok 150mm, a kućište široko 180mm tako da bi trebalo stati.

mogu li ja stavit zalman CNPS10X performa u ovo kuciste:http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+LC+POWER+7011B%2C+MIDI%2C+crno%2C+420W+ATX&option=artikl&id_kategorija=052643&id_artikl=052.643.036
Da, bez ikakvih problema.

Hvala puno!!!

Kada bi bar postojala tipka ispod nekog posta koju stisneš da bi se zahvalio...

zanima me samo jos nes.ja sad imam stock cooler na procesoru AMD athlon II X4 640 i temperature su sve odlicne ali vent mi se jako cuje jer vrti 5000 rpm i to mi je pocelo cim je pocelo ljeto jer mi je jako vruce u sobi.svi su mi rekli da je to normalno sto on malo buci ali meni to smeta pa bi htjeo znati dal ce mi sigurno biti tih komp ako stavim zalman cnps10x performa????

Quiet ti je još tiši od Performe, pogledaj recenzije po neetu. Ali sigurno će ti biti tiši od stock hladnjaka, bilo koji.

Cuo sam da je quiet tisi ali puno njih govori da se ne isplati dat 120 kn vise,a sa performom sta mislite na kolko rpm ce mi se vrtit vent(cuo sam da je 700 do 1000 skoro necujno)btw na kompu je sve original nikad oc-an.i dali cu moc smanjivat i pojacavat vent????

Ovo piše na linksu:
Fan RPM 900~1,350 ±10% (RC24P Connected), 900~2,000 ±10% (RC24P Not Connected)
Noise 17~24dBA ±10% (RC24P Connected), 17~36dBA ±10% (RC24P Not Connected)
A možda ćeš moći iz Windowsa kontrolirati brzinu vrtnje ventilatora ili ćeš morati kupiti poseban potenciometer ili nešto slično kako bi mogao ručno regulirati brzinu. Ali mislim da će i bez njega hladnjak biti tih.

Pa ti si u Biosu nariktaš koliko hoćeš da ti se ventilator vrti.
Ja sad svoj držim na levelu 8 od mogućih 9 i super hladi, i nije mi bučan.
A kad zahladi vrijeme onda ću opet spustit na level 7.

Znaci ja sam u rijeci i ako se odlucim kupit u linksu zalmana cnps10x dali ce mi ga oni montirat besplatno????kupio sam sve u linksu(konfu,svu periferiju)prije 4 mjeseca.dali oni imaju ovdje servis ili????

A bilo bi pošetno od njih da ti slože besplatno kad je sve kupljeno kod njih, ali sve ovisi šta će oni reć jer svi gledaju kak da što više zarade.

Ajde javi se kad instaliraš hladnjak. Baš me zanima hoće li ti moći stati list papira između hladnjaka i bočne stranice kad ga instaliraš. Moj je visok 158 mm i ja NEMOGU stavit bočnu stranicu i to fali taman oko 1 cm u kučištu od 180 mm. Da sam pitao Cesara hoće li mi stati on bi naravno rekao da hoće kao što je i tebi. Tvoj je manji skoro 1 cm pa me zanima jel ti stao doslovno na knap ?

Ja ga necu montirat zato jer imam garanciju i naljepnicu od linksa zato ce mi ga links montirat.kad dobijem komp nazad s montiranim coolerom javim ti!!!

i uostalom odi na zalman stranicu i procitaj i vidit ces da lijepo pise da stane u 180 mm kuciste!!!

Šta ja imam gledat po netu šta tko piše di stane, kad sjedim i gledam u kućište od 180 mm i hladnjak kako strši iz njega

Koje ti kućište imaš?

Neznam za tvoj hladnjak ali za zalmana pise da stane u kuciste od 180 mm

Neznam za tvoj hladnjak ali za zalmana pise da stane u kuciste od 180 mm
Miki1981 je već nekoliko puta spomenuo kako ti to apsolutno ništa ne mora značiti. Može, ali i ne mora.

Miki1981 je već nekoliko puta spomenuo kako ti to apsolutno ništa ne mora značiti. Može, ali i ne mora.
U potpunosti točno,udaljenost kućišta se mjeri od jedne do druge stranice(ako se ne varam), ali kučište može imat dosta prostora između matične ploče i druge bočne stranice (prostor za cable management) i onda se sama udaljenost od procesora ili ležišta hladnjaka do bočne stranice smanjuje. Sve to treba provjeriti i izmjeriti prije kupnje aftermarket hladnjaka.

E jedini pametan i točan odgovor oko ovog na ovom forumu. Svakako ne Cesarovo DA koje ljudima govori a da nema pojma uopće točno.

E jedini pametan i točan odgovor oko ovog na ovom forumu. Svakako ne Cesarovo DA koje ljudima govori a da nema pojma uopće točno.
Konstrukcija rečenice ti nije jača strana

A tebi čitanje nije jača strana ili možda imaš disleksiju ( ako imaš unaprijed se ispričavam, nemam namjeru vrijeđati nikoga ).

dobro,dobro....ljudi necemo se vrijedati nego cu otici u links i vidit,ako stane supp ako ne onda cu potrazit drugi hladnjak!!!(nadam se da ce stat)budem vam jos javio.....

Alo ej djeco sta se svadate.

Pa zato ti je i ok da ti oni u linksu to instaliraju i sami provjere situaciju.
ako baš nebude stalo, a ima hladnjaka, npr. scythe shuriken koji će sigurno stati;)

tako jeee!!!trebalo bi stat ako ne cu smislit neki drugi cooler!!!!na zalmanovom webu pise da stane ali kao sto ste rekli to ne mora nista znacit!!!!

Evo i ja sam danas narucio performu. Da ostavim ovaj stock vent ili da ga mijenjam. Imam doma par ovih: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6634 koji su se pokazali kao odlicno rijesenje u hladjenju...

Ja bi stavio CM-a tog
Ma ni meni nije trebalo više od 5 min da ga iz BIOS-a clockam.
Pito sam ovdje na forum koliko ide dok sam imo stock hladnjak intelov i clockao sam na 3.00GHz
Poslije sam gledo reviews na netu i šibnuo na njega Yasyu pa ga natjerao na 3600
Inače rekli su mi da je napon ispod 1.5 V preporučljiv za intelove 65nm
pa sam morao spustit na 3200MHz samo
Šteta Yasye i 320 kuna na akciji
Da sam znao ne bih ga niti kupovo za tih bijednih 200MHz
jer mi ionako ne koristi za drugo nego za igre