Overclocking

Upozorenje! Corsair H100

QFlash sri 23.5.2012 18:31
Patrick_cro kaže...
mislavgray kaže...

Ja sutra idem reklamirati , po meni pumpa se cuje jace nego normalno, zna krcat, a i potenciometar takoder otisao. Jedini bed je sto nemaju zamjenski 2011 kuler, pa sam u banani 3-4 tjedna :3

Šta nisi dobio cooler sa ovim procom? Možda da pitaš tu na forumu jel ima netko za posuditi cooler? jer ih je dosta njih stavljalo aftermarket coolere na svoje procesore pa možda im stoje doma.

Neću ni googlat prije nego postam ALI - imo 2011 procovi ni ne dođu sa priloženim coolerom ;-) 

mislavgray čet 24.5.2012 07:30
QFlash kaže...

Danas ti javim, ici cu oko podneva, javim valjda do navecer. Cuj ambalaza ti nije potrebna, samo vodeno po meni, sarafi, svi nastavci i ventovi... al kutija nije na odmet, i definitivno ima servisa koji ce kenjat...

Patrick_cro čet 24.5.2012 08:36

Moj isto u ADM. Kupio pun klinac kompjutora kod njih, i za sada samo to sam slao na garanciju. Ma jednom sam išao mijenjati napajanje dok je još bio vemil i odmah su mi dalo drugo cim su ga testirali, pa mi je malo čudno čekat servis do 30 dana

DamageHigh čet 24.5.2012 08:42
Patrick_cro kaže...

Moj isto u ADM. Kupio pun klinac kompjutora kod njih, i za sada samo to sam slao na garanciju. Ma jednom sam išao mijenjati napajanje dok je još bio vemil i odmah su mi dalo drugo cim su ga testirali, pa mi je malo čudno čekat servis do 30 dana

To je cijena kupovine u web-shopu...{#}

Patrick_cro čet 7.6.2012 11:43

Ja konacno dobio svoj h100 natrag prije 2 dana, jucer sam ga montirao ali temp su katastrofa i opet se ventilatori cuju na 10 m makar su postavke na minimumu, neznam sta bi moglo biti opet, nema sanse da gledam normalno film, nego moram pojacati do daske da ne cujem jeb... Ventilatore. Nor temp mi je 44 za e4400, bojim se quada i staviti unutra

QFlash čet 7.6.2012 12:56
Patrick_cro kaže...
Ja konacno dobio svoj h100 natrag prije 2 dana, jucer sam ga montirao ali temp su katastrofa i opet se ventilatori cuju na 10 m makar su postavke na minimumu, neznam sta bi moglo biti opet, nema sanse da gledam normalno film, nego moram pojacati do daske da ne cujem jeb... Ventilatore. Nor temp mi je 44 za e4400, bojim se quada i staviti unutra

Moguće je da je zračni balon negdje zapeo,pokušaj uplajeni PC njihati horizontalno položen,navodno pomaže u takvim slučajevima.Također dobro provjeri vijke kojim se učvršćuje na cpu,ona 4 thumb vijka,križno ih steži malo po malo.To pak navodno pospješuje hlađnje i eliminira onaj zujeći metalni zvuk pumpe.Ja evo čekam svoj sa reklamacije.

zagy15061984 čet 7.6.2012 13:43

mene je zezalo kontroliranje brzine vrtnje koje se podesava na kucistu za cpu...ali sam promjenio ventove i stavio potenciometar i mogu reci  da ga sada konstantno drzim na pola,,nekih 1000okr/min i prezadovoljhan sam..

temp u idlu su mi 29 a u loadu ne prelaze 55  (i7 2600k stock)

jedina mana je GLASNA I BUCNA PUMPA(barem kod mene)

Patrick_cro čet 7.6.2012 15:38

Vlada011 čet 7.6.2012 18:45

Kako su temp katastrofa. I uzmi brate Gentle Typhoon i musti na MAX broju obrtaja necujni su neces cuti u zatvorenom kucistu a jacina je kao CORSAIR NA 2200rpm.

A on radi na 1850RPM. Ako nekome dodajadi neka ga pokloni meni. 

Patrick_cro čet 7.6.2012 20:51

Pa meni je to katastrofa temp u idlu a cuje se kako kazem na 10 metara, ne mogu film pogledati kako spada ako ne navinem do kraja. Pa sa starim Big typoonom sam imao bolje temp u idlu, a on se uopce nije čuo. Stavim sam na 1 level a ventilatori stalno vrte na velikim okretajima, mislim da to nije normalno nikako jer mi je prosli h100 radio ok na minimumu dok nije crkao regulator vrtnje.

Patrick_cro ned 10.6.2012 10:51

Ponovno sve rastavio, stavio novu pastu artic silver, maknuo corsairove ventilatore jer su se uvijek vrtjeli na 2200rpm brz obzira koji level hladenja stavio, pogledao bios za kontrolu vrtnje ventilatora i opet sve isto, stavio 2 sa potenciometrom tek toliko da mogu raditi na kompu, molio bih ostale vlasnike h100 da mi napisu dali im se mijenja broj okretaja s obzirom na 3 nivoa hladenja. Probat cu jos danas kontaktirati corsair pa vidjeti sta oni kazu, ako nista ne uspijem rijesiti ide on opet na servis pa nakon toga u prodaju jer ako opet dobim sjeban model je... * cu im sve po spisku, a spisak je jako dug.

zagy15061984 ned 10.6.2012 11:03
Patrick_cro kaže...
Ponovno sve rastavio, stavio novu pastu artic silver, maknuo corsairove ventilatore jer su se uvijek vrtjeli na 2200rpm brz obzira koji level hladenja stavio, pogledao bios za kontrolu vrtnje ventilatora i opet sve isto, stavio 2 sa potenciometrom tek toliko da mogu raditi na kompu, molio bih ostale vlasnike h100 da mi napisu dali im se mijenja broj okretaja s obzirom na 3 nivoa hladenja. Probat cu jos danas kontaktirati corsair pa vidjeti sta oni kazu, ako nista ne uspijem rijesiti ide on opet na servis pa nakon toga u prodaju jer ako opet dobim sjeban model je... * cu im sve po spisku, a spisak je jako dug.

ne regulacija ne sljaka..ja kontroliram preko potenciometra druge ventove..

Patrick_cro ned 10.6.2012 11:15

Ma to je u kur.., citao sam da se ne mogu kontrolirati broj okretaja nego da on to sam regulira s obzirom na nivo podesenja, prosli mi je radio tako, a ovaj zajeb..., mislim platio sam ga skoro 900 kn i dobim proizvod koji je sjeban, sutra cu kontaktirati servis jer ako sam nesto platio onda ocekujem da to radi kako je zamisljeno a ne da samo gledam ona je.. Svijetla na corsairu

QFlash ned 10.6.2012 13:26
Patrick_cro kaže...
Ma to je u kur.., citao sam da se ne mogu kontrolirati broj okretaja nego da on to sam regulira s obzirom na nivo podesenja, prosli mi je radio tako, a ovaj zajeb..., mislim platio sam ga skoro 900 kn i dobim proizvod koji je sjeban, sutra cu kontaktirati servis jer ako sam nesto platio onda ocekujem da to radi kako je zamisljeno a ne da samo gledam ona je.. Svijetla na corsairu

Kontroler ti je neispravan, opet.

Vjerovatno imaju cijelu hrpu neispravnih H100,poput batcha #11359403, koje uvaljuju natrag kpcima koji reklamirali već svoj H100, tako se nadajući da će bar pola korisnika jednostavno odustati i kupiti si neki drugi cooler.

Ja čekam svoj da mi se vrati sa reklamacije i vjerovatno ću dobiti isti neipravni batch.

EDIT:11359483 je također često reklamirana serija

Patrick_cro ned 10.6.2012 17:49

Bas sam mislio gledati potraziti koja je to serija u banani. Puno hvala na informaciji, vidjet cu danas dok dodem doma jer je to ta serija.

EDIT : Evo došao doma i provjerio batch je :  11479403, izgleda da su mi opet uvalili. Ništa sutra zovem servis i vraćam natrag h100. Jeb... 150 kn ce u  vjetar, 50kn do njih i 25 dok mi ga vrate.

Branimir82 sub 23.6.2012 08:43

Evo vratio se i moj H100, i za sad radi savršeno, pumpa se jedva čuje, temperature su izvrsne.

Inače, Corsair je locirao uzrok glasnih pumpi (zvuk kao rondanje mehaničkog diska) , problem je u komadu keramike koji je sastavnio dio CPU bloka.Uskoro bi se u prodaji trebali pojaviti H80 i H100 označeni kao poboljšane verzije.

ex-QFlash