Overclocking

[Review] Scythe Mugen 2

Hyperion sri 28.7.2010 02:05
gumeni007 kaže...

Evo da se i ja pohvalim da imam Scythe Mugen 2 u svom kompu, nabavljen u Linksu jučer. Jednostavno rečeno, predobar, samo malo mrdav za spojit na komp. Vrti mi se na oko 450 RPM i temperatura proca je oko 37 °C. Prezadovoljan sam.

Evo i koja slikica...

Jel ti shvaćaš da ti topli zrak ide ravno u napajanje i zagrijava ga?

Batista sri 28.7.2010 15:26

Cesto vidim da forumasi koji koriste Intel procove i Mugen-a da imaju tako okrenut cooler... Mozda je do toga da socket 775 ne podrzava "ispravniju" montazu samog coolera.

@mrud, koje to napajanje imas ? Jel Hiper ?

Hyperion sri 28.7.2010 15:44
Batista kaže...

Cesto vidim da forumasi koji koriste Intel procove i Mugen-a da imaju tako okrenut cooler... Mozda je do toga da socket 775 ne podrzava "ispravniju" montazu samog coolera.

Nema veze kako je okrenut cooler, vent mogu stavit na bilokoju od 4 strane coolera.

Batista sri 28.7.2010 15:51
Hyperion kaže...
Batista kaže...

Nema veze kako je okrenut cooler, vent mogu stavit na bilokoju od 4 strane coolera.

Sigurno da mogu, samo ventilator onda nije tako efikasan. Ovako ne pokriva cijelu povrsinu heatsinka. - ima veze kako je okrenut cooler.

athlon64 sri 28.7.2010 21:05

aha,dobro onda ti je opravdano xd,ja cu sebi kad kupim novu konfu i cm 690 2 okrenut isto tako samo sto ce mi napajanje bit na dnu pa to nije problem, btw kad dobro usilujes proc nekom igrom, jel ti iz mugena izlazi na osjet topao zrak ili je totalno hladan sto i nebi bilo bas logicno, ugl koliko se mugen na dodir zagrije.

RoTT sri 28.7.2010 21:23
athlon64 kaže...

aha,dobro onda ti je opravdano xd,ja cu sebi kad kupim novu konfu i cm 690 2 okrenut isto tako samo sto ce mi napajanje bit na dnu pa to nije problem, btw kad dobro usilujes proc nekom igrom, jel ti iz mugena izlazi na osjet topao zrak ili je totalno hladan sto i nebi bilo bas logicno, ugl koliko se mugen na dodir zagrije.

Ne grije se.

gumeni007 sri 28.7.2010 22:52
athlon64 kaže...

nemogu onak stavit cooler zbog rama...ma  moram ploču zamijeniti... :D,...izlazi onako mlak zrak pod opterećenjem.....

Batista pet 27.8.2010 20:01
VAPOR-X kaže...

pošto prvi put stavljam custom hladnjak kako bi bilo najbolje očistit i stavit novu termalnu pastu (dobio sam pastu u kesici a ne u tubi)

Ovo bas nije tema za to...

Uzmi obicnu maramicu ili najbolje gazu ako imas, malo ju namoci u medicinskom alkoholu i laganim brisanjem po povrsinu CPU-a skines staru pastu.

godo pet 27.8.2010 20:11
Bana kaže...

Razmišljam o kupovini Mugena, pa me zanima dali bi on stao u moje kučište: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4253

Ja mislim da bi trebo...?!!Šutim

Prema najvećoj mogućoj visini za hladnjak, može.

Pogledaj u manualu.

Bana kaže...

http://www.giga-byte.it/images/products/motherboard_opp_ga-p35-ds3p_2.1.jpg.....evo moje matične, nisam je pronašao na listi, al ja mislim da bi moralo stat, šta vi kažete?

Provjeri visinu pasivnog hladnjaka na southbridgeu.