Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Evo vlasnik sam Intel Celeron D 355 @ 3333MHz htio bi ga clockat ... dali je to pametno kod ovakvog tipa proc i na koliko bi bilo poželjno clockat uzimajući u obzir da je proc star kojih 3 godine !!!
HVALA !!
I dalje čekam odgovor !!
sve zavisi o ostalim komponentama,hlađenju i dosta toga
pametno nije jer nećeš dobit nikakva drastična ubrzanja,a možeš shebat komponentu/e

imam procesor intel q9550 i bez oc mi se zagrijava u idle-u preko 50C pa koji bi mi cooler preporucili da nije preko 500 kn

imam procesor intel q9550 i bez oc mi se zagrijava u idle-u preko 50C pa koji bi mi cooler preporucili da nije preko 500 kn
Scythe Ninja 3.
Ako ti je prevelik, onda Scythe Yasya..

može se, ali malo, ja sam imao 945P i OC-ao sam do 50% svog C2D 1,86GHz....
Zaprepastila me Sama činjenica da si svoj 65nm procesor OC-ao na matičnoj koja ima 4+1 faznu regulaciju bez adekvatnog hlađenja.
Upravo takvi potezi najčešće vode do puknuča regulacije i uništavanja matične ploče

Scythe Ninja 3.
a mugen 2 ?

Scythe Ninja 3.
a mugen 2 ?
Yasya je tu negdje s Mugenom, al Ninja je dosta bolja..

Bok, ja sam svoj Intel E2200 Dual Core procesor sa 2.2Ghz overclockira na 2.7Ghz i to mi prikaze u biosu da je procesor na 2.7Ghz ali kad upalim komp i udem u propertise od my computera pise da je procesor na 2.2Ghz..
Jel zna ko u cemu je problem?

Bok, ja sam svoj Intel E2200 Dual Core procesor sa 2.2Ghz overclockira na 2.7Ghz i to mi prikaze u biosu da je procesor na 2.7Ghz ali kad upalim komp i udem u propertise od my computera pise da je procesor na 2.2Ghz..
Jel zna ko u cemu je problem?
Isključi, EIST i one ostale glupost u biosu, pa će ti pokazivat stvarnu brzinu

BTW, ako se netko baš odluči za Ninju 3, na subotnjoj je akciji u linksu. Cijena je 269kn.

BTW, ako se netko baš odluči za Ninju 3, na subotnjoj je akciji u linksu. Cijena je 269kn.
da li to vrijedi i za kupovinu preko interneta ili to vrijedi samo za kupovinu u trgovini

da li to vrijedi i za kupovinu preko interneta ili to vrijedi samo za kupovinu u trgovini
To je subotnja akcija. Dakle, ako ove subote želiš uzet cooler na akciji, dobiješ ga po cijeni od 269kn. Znači, ta ponuda vrijedi samo ovu subotu.

to sam znao i prije al me zanimalo ako uzmem u tu subotu (ovu ) preko interneta da li ce mi cijena biti 319 ili 269 ali sam procitao na njihovoj stranici. i usput sta mislis o tom cooleru

i usput sta mislis o tom cooleru
Po svemu pročitanom, dosta dobar cooler. Za te novce se stvarno isplati otrčat do linksa u subotu.
Vidim sad da imaš inter-tech startera. Dosta loš izbor kučišta za neke coolere ozbiljnijih dimenzija.

i usput sta mislis o tom cooleru
Po svemu pročitanom, dosta dobar cooler. Za te novce se stvarno isplati otrčat do linksa u subotu.
Vidim sad da imaš inter-tech startera. Dosta loš izbor kučišta za neke coolere ozbiljnijih dimenzija.
znam, mogu se docepati nekog veceg kucista zato sam i u potrazi za boljim coolerom

evo clocko CPU sa 3,33 na 3,45... radi sve normalno ali me zabrinjava temperatura koja je normalno do 63 *C a tijekom igre (npr. Cod2) temperatura poraste na 74 *C.. jeli ta temperatura previsoka za CPU ili šta ??

evo clocko CPU sa 3,33 na 3,45... radi sve normalno ali me zabrinjava temperatura koja je normalno do 63 *C a tijekom igre (npr. Cod2) temperatura poraste na 74 *C.. jeli ta temperatura previsoka za CPU ili šta ??
Ako to pod normalno misliš na idle onda je previše,a tih 74C je tu negdje na granici.
Ovako,vjerovatno ti je cpu vcore na postavljeno na auto pa manualno smanjuj voltažu i testiraj sa occt(na auto) do najmanje voltaže na kojoj je procesor stabilan.
BTW sa tim ocom nećeš skoro ništa postić jer taj procesor je star tako neočekuj neko veliko povećanje u performansama.

Clockao E2140 sa 1.6Ghz na 2.6Ghz. Matična Asrock p43 ddr3
Moze on i na 3GHz bez problema..

Može li mi netko preporučiti postavke za oc? Konfa je pod moj pc. Htio bih proc natjerati do 3,6 GHz, ali ne kužim one fore sa memorijom i memorijskim kontrolerom. Jbg, da sada nisam imao Intela pa ga ne znam baš oc-at. Ako vam šta znači, na ploči također postoji overvolt ram prekidač.

eo tu nesta pa ako ima netko neki savjet http://yfrog.com/jv34342803p

eo tu nesta pa ako ima netko neki savjet http://yfrog.com/jv34342803p
Ajde napiši smislenu rečenicu i objasni u čemu je problem!

ma nema nikakav problem trenutno neg me zanima jel moguce da je istina to sto pise tu da je na 3,8 proc a nista se ne grije?

Pogledaj temp sa core temp,cpu-z za takt i baci screenshot.

to je dobra temperatura za idlle, ali optereti proc sa prime95 pa da vidiš kakve će temp biti u loadu, nebi trebale preko 65, za 24/7

Neka proba sa OCCT ili Prime95 iako vidim da je to 52-53° u loadu (valjda igre ili što već..) pa čisto sumnjam kako će temperature biti problem;)
btw Probaj BC2 igrat ako imaš, meni se procesor grije više nego u OCCT..xD

E ovako imam q8300 gigabxte ep41 ud3l 3gb rama ddr2 na 800 mhz imam jednu plocicu od 1gb i jednu plocicu od 2gb, imam jos jednu plocicu od 1gb istu ko i ovu od 1gb ali kad je stavim u komp nece se upalit nego samo onako pisti ili se samo restarta stalno.... ugl htio sam oc procesor al nece nikak probo sam dizat na 2.8 3.0 3.2 ma na bilo koje al nista i sad dizanje volitaze i svega al nikako da mi se boota pc jednostavno nemogu ga je oc... ja mislim da je to do maticne ploce.

E ovako imam q8300 gigabxte ep41 ud3l 3gb rama ddr2 na 800 mhz imam jednu plocicu od 1gb i jednu plocicu od 2gb, imam jos jednu plocicu od 1gb istu ko i ovu od 1gb ali kad je stavim u komp nece se upalit nego samo onako pisti ili se samo restarta stalno.... ugl htio sam oc procesor al nece nikak probo sam dizat na 2.8 3.0 3.2 ma na bilo koje al nista i sad dizanje volitaze i svega al nikako da mi se boota pc jednostavno nemogu ga je oc... ja mislim da je to do maticne ploce.
Evo ja imam isti proc ko ti, i sličnu matičnu pa da ti ja objasnim koje postavke sam ja primjenio. Max takt koji sam uspio postići je 3.6GHz (480x7,5), a trenutno ga držim na 3GHz(400*7.5) . Prema slikama iz tvojeg biosa preporučam ti sljedeće postavke za 3GHz:
1. staviš cpu host clock control na enabled
2. FSB 400mhz
3.PCIe frequency 100mhz
4.sistem memory multiplier staviš na 2, tako da ti memorija radi na 800mhz (400*2=800)
5. voltaže za chipset i memoriju staviš na normal
6.vcore možeš započetak probati također na normal, a to je 1.2875v, i onda kasnije možeš spustiti. Meni je za 3GHz dosta i 1.1500v
e da skoro sam zaboravio isključi eist i one gluposti za uštedu energije, spremi postavke i trebalo bi raditi bez problema
sad za viši takt trebat ćeš veći FSB, pa ćeš tako trebati dizati voltažu chipsetu, procu i memoriji. Recimo meni proc radi na stock voltaži do 3.33GHz i onda mu moram malko podići voltažu. Chipset mi radi na stock voltaži do 450FSB, preko 450FSB moram dići voltažu chipsetu, memorija mi radi na stock voltaži do kakvih 900MHz, onda također moram podići voltažu da bi bila stabilna.
Evo nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Evo probo sam to napravit sto si mi ti reko tocno sve tako stavio fsb na 400 vcore na normal ma sve sto si mi tocno naveo i dalje nece butat samo se onak ugasi kao i onda upali malo radi 2 sec i onda se rr i uplai i onda udem u bios i ono se pojavi crveni mali ekrancin na kojem pise ono kao nespjelo overklokiranje bla bla i tako probo sam i spustit ga na 2.8 al nema sanse nece nikako. cito sam da ta maticna ima neku blokadu i da kao nije dobra za oc.. al ajde mozda je neko prokuzi pa mozda i uspije oc cpu :D Ali svjedno hvala na pomoci
Evo vlasnik sam Intel Celeron D 355 @ 3333MHz htio bi ga clockat ... dali je to pametno kod ovakvog tipa proc i na koliko bi bilo poželjno clockat uzimajući u obzir da je proc star kojih 3 godine !!!
HVALA !!
I dalje čekam odgovor !!