Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Isprobaj na 1.4 recimo pa onda startaj winse i nemoj u gta nego u prime ili orthos pusti 30min.
Ako nema bsod super, ako ima mrvicu voltažu gore ili memoriju.

Čudi me jer je joze već odvrtio Prime ili OCCT čini mi se?
Kako onda normalno u igri se javlja BSOD..!
btw Dosta ti je malo povisiti VCore, za jednu jedinicu u BIOSu pa probat neki benchmark ili možda baš tu igricu da vidiš ako je bolje..!!!

da odvrtio sam s occtom 40 min i sve bilo u redu: Ali nakon svake treće misije koju zaigram javlja se restart i bsod u milisekundama..

Ja sam danas reinstalirao drivere za grafu pomoglo je..
Heh nikad neznaš. Ovi CCC 10.5 su loši. Vratio sam na 10.3 i igre rade..
Meni se nisu rušili windowsi nego je izbacivalo na desktop iz igre.
Vidim da imaš ATI kao ja pa eto probaj malo ako funkcionira?

ja sam deinstalira cataliste i instalira najnovije pa nije pomoglo

Kažem ti probaj voltažu malo +.

bila je na 1.35 pa da provam na 1.36?

bila je na 1.35 pa da provam na 1.36?
Stavi u BIOS-u na 1.4v i mislim da bi trebao biti stabilan na 3.8GHz.

U gta iv koliko dobijem otprilike clockom s 2.8 na 3.7; 3.8

U gta iv koliko dobijem otprilike clockom s 2.8 na 3.7; 3.8
Ne toliko puno koliko bi dobio s prelaskom na quad, al opet dosta. Ne znam točno. Probaj.

Sa kojim softverom se regulira brzina venta na procu?
Imam Intela:\
btw Mislim da to može SpeedFan samo nez kako se radi s njim?
ty
I ako može kako onda iz BIOSa?
Imam opcije Auto, Voltage i FWB?

Zašto bi regulirao brzinu ventilatora. On se sam povećava smanjuje koliko mu treba

Može se to i iz biosa, ideš u pc healt status, i pod CPU smart Fan control staviš enabled, i onda ti se vent vrti kolko je potrebno, a ne na full speed ko dok je smart fan isključen.

Mislio sam da se na potrebnoj temperaturi regulira da brže vrti ako je moguće?
Npr kad CPU jezgra mi dosegne 66 pa da ne prelazi i da lijepo stavim CPU Fan Control da vrti 100% brzine.
Tako da ga mogu još clockat za 200MHz jer ovako na 3.00GHz mi je temp na granici već da je prevruć CPU?
Ma niš ne treba dobro mi i ovako, ipak sa ja clockao proc za 600MHz šta nie mali clocking za stock!
xD

Može se to i iz biosa, ideš u pc healt status, i pod CPU smart Fan control staviš enabled, i onda ti se vent vrti kolko je potrebno, a ne na full speed ko dok je smart fan isključen.
Hvala ti..
To mi je već uključeno bilo.
Mislio sam da se može ručno podešavati ko kod grafi
:\

Jel ovo dobro za moju konfu? HVALA!

Pa OK je , ono..
:\
Moj je imam quad procesor samo na 3.00GHz, a grafa je čak HD5850 OC!!!
btw meni su preporučili na 3.40GHZ kao optimalno ovdje na forumu, ali kako sam na 3.20GHz dobio samo 200 bodova u 3DMarku nis ni htio mis o tome dalje

Dosta visoka voltaža. Doduše imao sam E6600 (B2 revizija kao i tvoj) i držao sam ga na 3.6GHz @ 1.6V nekoliko mjeseci. Temp je u loadu je prelazila 80C

Dosta visoka voltaža. Doduše imao sam E6600 (B2 revizija kao i tvoj) i držao sam ga na 3.6GHz @ 1.6V nekoliko mjeseci. Temp je u loadu je prelazila 80C
Ma ploča moja jede go**a,kod frenda ima Soc 775 i neku asusovu P5 Delux (valjda ta) 1600 onaj fsb bus speed stavim cpu na 1.36 i radi na 3,6ghz bez problema temperature milina ih pogledat,to je kod mene do ploče.Temperatura u loadu max 50 stupnjeva u idle 29-30 po ljetu a po zimi 16-19 idle a load 42.

Ma ploča moja jede go**a,kod frenda ima Soc 775 i neku asusovu P5 Delux (valjda ta) 1600 onaj fsb bus speed stavim cpu na 1.36 i radi na 3,6ghz bez problema temperature milina ih pogledat,to je kod mene do ploče.Temperatura u loadu max 50 stupnjeva u idle 29-30 po ljetu a po zimi 16-19 idle a load 42.
Kaj hladiš tekućim dušikom ?

Otišli senzori.

Otišli senzori.
Nema šanse da su otišli,kada stavim na stock promjene se temperature (neznam toćno za koliko) ali senzori su 100% ispravni.

Nema šanse da su otišli,kada stavim na stock promjene se temperature (neznam toćno za koliko) ali senzori su 100% ispravni.
Po čemu su 100% ispravni?
Po tome šta ti proc sa ~1.5v ima max temp ~50C(ljeti), dok je Oly-ev E6600 na toj voltaži išao do 80oC na Gemini II S koji je klasa više u odnosu na tvog Freezera?

moze molim vas pomoc oko clockinga e5400 s775 2.7ghz 800mhz i memorija mi je 2gb single 800mhz..
cloko sam obicen proc znaci celeron i pentiuma ali nikada dvojezgrene a i novi mi komp pa ne zelim nes sjebat si

Znači FSB je 200 na tom procesoru, a množitelj 13,5. I podigneš FSB na recimo 230*13,5=3105MHz, po potrebi dižeš voltažu iadko mislim da za ovaj klok ju ne trebaš dizati, i pazi da smanjiš frekvenciju memorije i to je to. Samo prije nego što kreneš bilo bi najbolje da kažeš na kolko misliš klokati i imaš li adekvatno hlađenje za taj klok.

pa trenutno imam stock cooler na 3.0 mi je radio bez beda i to sam ga cloko preko OC tunera nije mi se dalo drkat po biosu....
nego samo mi objasnite to za spustanje memorije kako se racuna jer to nisam radio jos... temp su mi 34 C dok sam na msn i ff ... znaci u normalu trebo bi igrat grid ili tako nes da vidim koliko idu u full...
koknuo bi ga an 3.5 tak nes...

Za 3.5GHz trebaš FSB 250, voltažu češ trebati podiči na kakvih 1,36 ili možda i više(ovisi o primjerku proca), i pod dram frequency odabrati na kojoj frekvenciji želiš da ti memorija radi, znači čim bliže 800MHz, osimako nije neka kvalitetna memorija koja može bez problema raditi i na većim frekvencijama. Za testirati temperature i stabilnost koristi se prime 95 ili occt, znači pustiš prime 95 da ti radi jedno 2-3h i ako nema greški i temepratura ne prelazi 65 možeš ostaviti te postavke. No za potpunu stabilnost neki preporučaju i12h prime 95, što je za mene glupost, ali ako oćeš probaj. Samo da ti napomenem stock cooler teško može držati proc na 3.5 za 24/7, pa bi ja na tvom mjestu nabavio neki povoljan aftermarket cooler, ali probaj, ako će temperature biti ok onda ti netreba drugi cooler.

komp je sastavljen nema ni mjesec dana... xD
pa znaci skidanje prima je u tijeku a memorija je neka jeftina 350kn me dosla od cruciala tako nesto

adj klokaj pa javi rezultate, memoria ti nije neka kvalitetna, pa je bolje drži čim bliže defaultnoj frekvenciji, max do 860MHz...
sretno xd
Krivo si me shvatio. ja sam kloknuo na takt od 3.73 s voltažom 1.35 I dok sam igra gta iv javljao mi se bsod. I ja sad pitam vas na koliko da povećam voltažu