Overclocking

Overclocking Intel procesora (dual,quad)

BORN uto 15.12.2009 16:29
Anti-fa kaže...

Mislim uzet  ASUS P5Q SE PLUS, 775, Intel P45, ICH10, BUS 1600 MHz, DDR2  trebami za oc svog procesora(mislim ić dokle ga mogu hladit) ili ako netko ima neku preporuku netreba cfx ili sli , ddr3 ili ddr2 svejedno negdje do 700 kn

Ja sam je nedavno uzeo, odlična je!

DomagojX kaže...

evo danas vani malo zahladilo pa malo bacio konfu na balkon :)

http://www.imagesforme.com/show.php/850501_subzero.jpg

Nije ti to pametno raditi, kad staviš u topal stan nazad onda će ti se vlaga stvoriti i može doći do kratkog spoja, dobro suši nakon što uneseš!

rebelsy uto 15.12.2009 16:36

zanima me na kolko bi mogo clockat bratov procesor Intel Core Duo CPU E7200 @ 2.53 GHZ ... jel bi ga mogo stavit na 3.0 ? jel bi to bilo previse? s kojim programom da to uradim ? kako da znam koji mi je takt maticne gdje to mogu vidit? hvala vam na odgovoru

BORN uto 15.12.2009 16:38
rebelsy kaže...

zanima me na kolko bi mogo clockat bratov procesor Intel Core Duo CPU E7200 @ 2.53 GHZ ... jel bi ga mogo stavit na 3.0 ? jel bi to bilo previse? s kojim programom da to uradim ? kako da znam koji mi je takt maticne gdje to mogu vidit? hvala vam na odgovoru

Procesor klokaš do granice dok je komp stabilan, nitko ti ne može reći koliko će on ići, samo ti ljudi mogu reći koliko su oni digli taktove. Procesor ne klokaš iz windowsa nego iz BIOSa i za to nema programa...

Oly_E3 uto 15.12.2009 16:41
BORN kaže...
rebelsy kaže...

Procesor klokaš do granice dok je komp stabilan, nitko ti ne može reći koliko će on ići, samo ti ljudi mogu reći koliko su oni digli taktove. Procesor ne klokaš iz windowsa nego iz BIOSa i za to nema programa...

Ima programa, ali bolje je preko BIOS-a

Oly_E3 uto 15.12.2009 16:44
rebelsy kaže...

ima za to program -.-' nemoram iz biosa ... ja samo pitam do kolko bi ga mogo dic a da ne pretjeram ... necu ga sigurno ic dizat sa 2.5 na 2.6 -.-'

Zavisi... probaj staviti FSB na 320 (to je 320 x 9,5= 3.04 GHz). Pazi na memoriju (drži je na default frekvencijama) i provjeri ako je sustav stabilan (voltažu ostavi na auto)

Oly_E3 uto 15.12.2009 16:49
rebelsy kaže...

a tolko glup nisam da ne znam uci u bios .. samo kad ja udjem u bios meni tamo nema toga za clockanje .. nego sam one neke postavke sta ti ja znam .. cek sad cu pogledat plocu koja mi je

Ako je originalna intelova ploča tada nište od overclockinga Namigiva

Anti-fa uto 15.12.2009 22:14
rebelsy kaže...

Napiši koja je matična nevidi se.

Moj ide stabilno na 3166.9MHz , Bus speed 333 = 1333FSB na stock voltaži . Neda mi matična većPlač

Quilombo23 sri 16.12.2009 00:27
DombaCoD kaže...

Može mi neko reć koliko mogu clockat svoj proc? Imate pod Moj PC ... I koliko bi me to izišlo?

Izaslo te dosta vremenaOsmijehJa sam svoj OC na 3GHz sam nak da bude klokanOsmijeh,a moze ic po mom misljenju jos podsta,ja sam probao do 3,2 nisam isao dalje,ai sve zavisi kakva ti je memorija,koja je maticna...To trebas napista pod Moj PC a ne informacije o OS.Za veci clock ti treba non-stock hladjenje.

Anti-fa sri 16.12.2009 18:55
Quilombo23 kaže...
DombaCoD kaže...

Može mi neko reć koliko mogu clockat svoj proc? Imate pod Moj PC ... I koliko bi me to izišlo?

Izaslo te dosta vremenaOsmijehJa sam svoj OC na 3GHz sam nak da bude klokanOsmijeh,a moze ic po mom misljenju jos podsta,ja sam probao do 3,2 nisam isao dalje,ai sve zavisi kakva ti je memorija,koja je maticna...To trebas napista pod Moj PC a ne informacije o OS.Za veci clock ti treba non-stock hladjenje.

Taj proc ide do 4200MHz ali se onda dosta grije , mogao bido nekih 3,4 na stock voltaži

Anti-fa sri 16.12.2009 19:09
rebelsy kaže...

maticna mi je MS- 7392

Matična ti podržava FSB do 1333 , U biosu prebaci FSB sa 1066 na 1333 , voltažu nemoj dirat (jer netreba) pazi na takt memorije da ne prelazi 800MHz nakon što se dignu windowsi pogledaj temperature sa everestom ili sl. , te testiraj stabilnost jezgri sa OCCT i nemoj da temp prelazi 65 C

DombaCoD sri 16.12.2009 19:11
Anti-fa kaže...
Quilombo23 kaže...
DombaCoD kaže...

Taj proc ide do 4200MHz ali se onda dosta grije , mogao bido nekih 3,4 na stock voltaži

A na koliko da mi se ne pregrijava?

Oly_E3 sri 16.12.2009 19:29
rebelsy kaže...

gle kad ja udjem u bios nema tih opcija za overclock ... ja bi to radio preko programa jednog ... ali za taj program mi treba takt moje maticne a nigdje ga nemogu naci ....

Ajde sve imaš u BIOS-u:

Uđi u BIOS, odi na Frequency/Voltage control, tu imaš dovoljno clock opcija

Znači želio bi dići procesor na 3GHz stoga pomakni FSB frekveniju sa 266MHz na recimo 320 i dobiti ćeš 3040MHz

Vrati se u Windowse i testiraj stabilnost. Ako je sustav nestabilan tada se vrati i digni CPU voltažu malo