Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Jel mogu skratit vijek konponenti overckockom bez dizanja napona?

OC uvijek skraćuje vijek trajanja, ali to je s 20 na 15 godina(+-), pa se ne moraš previše brinuti.

OC uvijek skraćuje vijek trajanja, ali to je s 20 na 15 godina(+-), pa se ne moraš previše brinuti.
Znaci nista posebno, ali cuo sam kada se dize napon onda je puno manji vijek trajanja, a bez dizanja napona nije

Znaci nista posebno, ali cuo sam kada se dize napon onda je puno manji vijek trajanja, a bez dizanja napona nije
Istina, ali ja se ne brinem oko toga, i ovako ne mislim imati komp više od 4-5 god bez većih promjena

i koliko di sa primom trebo testirat da 100% utvrdim stabilnost? i koji test?
i dali mogu normalno koristit kom za vrijeme testa?
Da to neutjece tolko na vijek, e ovaj proc jek od mene 2god i sad sam ga ocnio, i kolko bi jos drzo? nako fore radi
Evo temperatura:http://i46.tinypic.com/n3ueko.jpg
evo rama: http://i46.tinypic.com/2lc68eb.jpg

Dali je moguce da sa 3.6ghz dobijem vece performanse nego sa 3.7ghz, to primjeti u ovom intel bourn test, kad sma ga radio na 3.6 dobijo sam 22GFLops, a na 3.7 dobivam 18 WTF??

jel valja ova ploca za neki dobar oc E6500 4ghz ili vise, na ovoj ploci sto sam imam neka mala MSI, ide na 3.7 bez dizanja napona i stabilan je, pa sam skonto kao kupim malo bolu plocu da ce ic i dalje
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asus-p5w-dh-deluxe-oglas-4951735

Kako OC quad 9400 2.66 Ghz, matična asus p5q3, probao sam s nekim programima ali ne mogu ništa,ne prikazuje mi ništa a preko matične ne znam kako....može li netko dati nekakve upute ili sl....čitao sam dosta toga ali jednostavno u biosu je previše stavki...lol

Kako OC quad 9400 2.66 Ghz, matična asus p5q3, probao sam s nekim programima ali ne mogu ništa,ne prikazuje mi ništa a preko matične ne znam kako....može li netko dati nekakve upute ili sl....čitao sam dosta toga ali jednostavno u biosu je previše stavki...lol
pa potrazi malo, nadi di imas neki brij x neki broj, i povecavas pomalo fsb, to je veci broj, ali u koracima po 10mhz i stisnes f10 da spremis postavke i odes u windows... pa istestiras sa prime 95 ili INTEL bourn test i ako nema errora mozes sljedecih 10mhz i tako dalje.. takt proca dobijes da pomnozis fsb s onim drugim brojes sto ti pise

Našla se dva stručnjaka. :D

Našla se dva stručnjaka. :D
ti oces rec da sam ja nesto krivo reko??? jeli? aaa

bee

edit podigo sam ga na 3.0 kada sam lupio save komp se ugasio i opet sam upalio.... kada se dižu windowsi oni ocitavaju tih 3.0 ali i dalje pise u informacijama sistema da je 2.6....
cpu-z Učitava tih 3.0 kada igram igre a kada sam u windowsima on padne ispod 1.5 ghz....
uzeo sam za test igru warface i ide igra osjetno brže... valjda če biti stabilan procesor....

edit podigo sam ga na 3.0 kada sam lupio save komp se ugasio i opet sam upalio.... kada se dižu windowsi oni ocitavaju tih 3.0 ali i dalje pise u informacijama sistema da je 2.6....
cpu-z Učitava tih 3.0 kada igram igre a kada sam u windowsima on padne ispod 1.5 ghz....
uzeo sam za test igru warface i ide igra osjetno brže... valjda če biti stabilan procesor....
Pa to je cudno sto se ugasio i uplalio. Skini intel bourn test i prime 95, prvo probaj intel bourn test pokrenit pa stavi jedno 30 prolaza. A sa primom ostavi 8h da testira, ako prode stabilno je ako ne nije, pa moras podic napon ili spustit takt. I jel taj celeron 45 ili 65 nm??? usput, taj procesor ti bootlenecka hd 4890, iskoristavas tu grafu na 50%, znaci koristis pola nje u novim igrama.

I meni kad sam imao q 6600 OC 3.2GHz bi se ugasio i upalio kad bi sejvao u biosu OC,nikad problema s tim!Poslije testiraš s prime95 i ako prolazi ne bih trebalo bit problema!

Dobro hvala obojici na informacijama :). Ugl čudno mi je da ne piše u windowsima da je na 3.0 neg i dalje 2.6 :).

Jesi isključio speedstep u biosu?

Nisam u kojoj je to kategoriji? nisam ga nigjde pronašao...

Evo našao sam te opcije (moj je bios drugačiji)
sad je ovakvo stanje :). Provjerio u cpuz obadvije jezgre su istog takta i gadgeti učitavaju isto.

Ako ti je stabilan OC s uključenim speed stepom onda možeš i ostavit na defolt postavkama!

znaci imam ovu plocu (plocicu): http://www.msi.com/product/mb/G31TM-P21.html
dali bih na njoj mogao bezbrizno clocknuti q6600 sa 2.4 na 2.8 na stock naponu, probao sam radi, stabilno je, cooler je 212s. grafa je gtx 550ti, ram 4gb, napajanje LC 460w gp3
voltaza je 1.2750 i nemogu je mijenjat, stock, takva je bila i na e7500 isto je do 3.7ghz na njoj, pokazuje core temp
proc je g0 verzija, ja nezz sta je to, platio sam ga 300kn i dao svoj e 7500, proc je star 1.5godinu, covjeku netreba quad posto radi u uredu pa zamjenio samnom uz nadoplatu, ja ga koristim za igre ofc, dobio sam 15fps-a u bf3 s njim na stock u odnosu na e7500 na 3.7ghz. pa eto da ga clocknem malo reda radi

Moglo bi razlika od 400 mhz nece utjecat tolko puno na stabilnost ali če se dobiti bolji fps.

Moglo bi razlika od 400 mhz nece utjecat tolko puno na stabilnost ali če se dobiti bolji fps.
bas zato i kazem, mislim fps je super minimalni 37 u bf3 na 64 igraca serveru, a ovako bi mogo malo vise od 40 dobit a nista nesmeta znaci?
prosjecni fps mi je 45-55, ono 50tak, super je igrati. na dualcu(3.7ghz) sam na 32 serverima dobijo minipalni fps 23, a prosjek 30-33, sto niej bas bilo ugodno, a o 64 igraca serverima ni mislio nisam

Da :) ja sam svoj celleron sa 2.6 ghz dignuo na 3.0 i igre koje su prije radile slabije (warface cryengine 3) ide sada na max bez beda... isto tako i gta4 derem na high uz nekakvih 25-30 fps.a. Probaj dignuti bez voltaze ako ce bas zahtjevati vecu voltazu (pisat ce ti nesto crveno) stavi to na auto.

Da :) ja sam svoj celleron sa 2.6 ghz dignuo na 3.0 i igre koje su prije radile slabije (warface cryengine 3) ide sada na max bez beda... isto tako i gta4 derem na high uz nekakvih 25-30 fps.a. Probaj dignuti bez voltaze ako ce bas zahtjevati vecu voltazu (pisat ce ti nesto crveno) stavi to na auto.
ako mozes probaj ovako ko ja, nabavit neki quad, jer ces se doslovno preporodit, recimo nfs the run imo 25-40 fps-a na dualcu na 3.7, sad imam 50-60 stalno uz patch za otklanjanje limita naravno
EDIT: nemogu voltaze dizat, al stabilno je probo sam intel bourn test, a ram radi na 750mhz, a bi oje stabilan na 830 kad je dualac radio na 3.7

Znam quad core je u planu ali prioritet mi je monitor jel još uvjek koristim crt kojem se boje nekada presijavaju i sljevaju.... Ovaj cpu sad sam overclocko to ce me držati još neko vrijeme. :D
pazi ja sam overclocko svoj procesor koji je ujedno sra*e i stabilan je na 3.0 mozda odem i do 3.2 ali neznam kolko mogu sa stock coolerom...
edit: ako je stabilan onda stavi na 2.8

Znam quad core je u planu ali prioritet mi je monitor jel još uvjek koristim crt kojem se boje nekada presijavaju i sljevaju.... Ovaj cpu sad sam overclocko to ce me držati još neko vrijeme. :D
pazi ja sam overclocko svoj procesor koji je ujedno sra*e i stabilan je na 3.0 mozda odem i do 3.2 ali neznam kolko mogu sa stock coolerom...
edit: ako je stabilan onda stavi na 2.8
ocu, ocu idem sad instalirat gta 4 :D, mroam i to probat, to nikad nisam mogo ugodno igrat, sad cu valjda moc :D, imo sam 25-35fps-a na low-med sa dualcem, sad cemo vidit cudo :D

ej ovako ..
imam dual core 2 duo e4600 2.4 ghz i maticnu ecs g33t m2 .. i kad udjem u bios imam opciju CPU frequency ali je zatamljena .. tj nemoze se mijenjat .. pa me zanima ako netko zna kako se cpu overclocka na ovoj maticnoj da mi pojasni ..
bump