Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

prosao test occt-a od 20 minuta. cpu clock 3445 mhz, cpu voltage 1.450 v, NB multiplier x8, NB voltage 1.300 v
sutra cu probati jos malo ako ide, sad mi se stvarno vise neda
Ako nediraš NB link, odnosno ako ga držiš oko 2000 Mhz onda ga ostavi na defaultu a to je 1.175 Mhz. 1.45V je neka preporuka, ali možeš slobodno i za 24/7 držati i na naponu od 1.5V samo što je beskorisno jel dobiješ extra 100 mhz.
ma mislim da je dosta 3.5 ghz, vise mi ne treba. ili sam u krivu?
Netreba ti, jel tih 100 do 200 mhz koliko bi izvukao iz procesora da ga clockaš do maximuma bi ti donjelo znaš koliko napredka u igrama. Hmhmh pa da nepretjeram malo više od onoga koliko krokodil leti. A znaš koliko krokodil leti? Znači nemoj bezveze opterećivati procesor i matičnu. Tebi bi dodatni boost u igrama s obzirom da imaš vrhunsku grafu donjela promjena procesora. Ali to je drugi par opanaka . A taj clock što sada imaš prvo dobro istestiraj kako spada.

prosao test occt-a od 20 minuta. cpu clock 3445 mhz, cpu voltage 1.450 v, NB multiplier x8, NB voltage 1.300 v
sutra cu probati jos malo ako ide, sad mi se stvarno vise neda
Ako nediraš NB link, odnosno ako ga držiš oko 2000 Mhz onda ga ostavi na defaultu a to je 1.175 Mhz. 1.45V je neka preporuka, ali možeš slobodno i za 24/7 držati i na naponu od 1.5V samo što je beskorisno jel dobiješ extra 100 mhz.
ma mislim da je dosta 3.5 ghz, vise mi ne treba. ili sam u krivu?
Netreba ti, jel tih 100 do 200 mhz koliko bi izvukao iz procesora da ga clockaš do maximuma bi ti donjelo znaš koliko napredka u igrama. Hmhmh pa da nepretjeram malo više od onoga koliko krokodil leti. A znaš koliko krokodil leti? Znači nemoj bezveze opterećivati procesor i matičnu. Tebi bi dodatni boost u igrama s obzirom da imaš vrhunsku grafu donjela promjena procesora. Ali to je drugi par opanaka . A taj clock što sada imaš prvo dobro istestiraj kako spada.
da, znam da bi dobro dosla promjena, al prije tjedan dana sam kupio grafu tako da ne mogu kuovat procesor sad. nego htio bih onda pitat koliko ce taj procesor jos biti dobar? nemora bit za sve najnovije igre al mozete mi reci kolko bi i za to bio dobar. sad na ovom clocku mislim da bi trebao drzat barem 2 godine. sto vi mislite?

Nije on loš, samo što u nekim igrama ti botlnecka grafu. Ja imam isti i imam overclockanu grafu iz Moj PC pa vidim da mi botlnecka u nekim igrama ,a ti imaš još dosta jaču grafu tako da tebi i više botlnecka. Sve ovisi od igre do igre i ako je igra zapravo dobro optimizirana za više threadova onda je sve ok sa procesorom. To možeš sam vidjeti kad igraš igre. Pokreni MSI Afterburner dok igraš igre i nakon 10-ak minuta izađi iz igre ili spusti je u taskbar pa pogledaj u Afterburneru GPU usage. U idealnoj situaciji ti treba biti 99% što znali da nemaš CPU botlnecka i da grafu koristi maximano. Sve preko 90% je dobro, a ispod toga je već botlneck. Na primjer, u BFBC2 mi je je GPU usage 99 %, kao i u Crysis 2 , Dirt 3 i Witcher 2. S druge strane recimo u Fyr Cry 2 mi CPU neiskorištava grafu skroz, u Black Opsu i Star Craftu 2 je dosta botlneck. U igrama gdje mi je gpu usage 99% recimo iako je i7 puno moćniji procesor nebi mi donjeo da ga stavim ništa frameova više, jel ovaj CPU već izvlači koliko grafa daje. U ovima gdje je botlneck, gdje gpu usage nije ni blizu 99% bi sa i7 ili i5 procesorom dobio više frameova nego što dobijm sada jel moj procesor neizvlači sve iz grafe. Igrati ćeš se ti fino i dalje, samo kažem da u nekim igrama nećeš se igrati kako bi se trebao igrati sa svojom HD 6970 da imaš Phenoma ili neki i5 procesor.

Imam AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.91 Ghz i ASUS M2N. I sad što vi mislite, koliko bih najviše mogao clockati ovi procesor sa npr. Scythe Katanom 3 da znam isplati li se uzimati uopće cooler???
Hvala!!!

Imam AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.91 Ghz i ASUS M2N. I sad što vi mislite, koliko bih najviše mogao clockati ovi procesor sa npr. Scythe Katanom 3 da znam isplati li se uzimati uopće cooler???
Hvala!!!
3.3 do 3.5 ghz...veliki je nanometarski proces pa bi se i grija al ohladila bi to katana..

http://slike.hr/slike/uccagain_987c7.png.html daj molim vas pogledajte sliku i recite mi jel u occtu cudno sta..pod vcore pise 3.7 volti :O

ljudi do kolko bi mogao dici phenoma II 955 BE na stock naponu, znam da sad to ovisi o mom primjerku o maticnoj itd. sad ga trenutno drzim 3.7GHz s 1.375 naponom
ali ono otprilike kolko da ga stavim?

Da li ima netko možda (na njegovu žalost) Gigaybyte GA-M61SME-S2 mbo te me zanima kako je ako je ikako moguće uspio dignuti voltažu jer je meni zaključana.
Hvala !!!

Da li ima netko možda (na njegovu žalost) Gigaybyte GA-M61SME-S2 mbo te me zanima kako je ako je ikako moguće uspio dignuti voltažu jer je meni zaključana.
Hvala !!!
kad uđeš u bios stisni ctrl+F1,nisam siguran,al možda pomogne

ali ono otprilike kolko da ga stavim?
stavi napon na 1.4 v i dizi frekvenciju pomocu multipliera pomalo i testiraj occtom da vidis jeli sustav stabilan...trebao bi sa aftermarket coolerom ic sigurno 3.6 ghz ako ne i jos malo vise...

Da preko CTRL+F1 udem u taj meni al znam vec za to. Evo slika toga (skinuta s neta). Razlikuje se od moje po temperaturama, cpu fan speed i meni je ovaj "Case Opened - No". Sad kad bi ja moga to nekako otključat ako je neko ima sličnih iskustava nek pomogne.

Da preko CTRL+F1 udem u taj meni al znam vec za to. Evo slika toga (skinuta s neta). Razlikuje se od moje po temperaturama, cpu fan speed i meni je ovaj "Case Opened - No". Sad kad bi ja moga to nekako otključat ako je neko ima sličnih iskustava nek pomogne.
nije to taj meni!!

Ne nije to taj meni al to kad udem u taj meni pa udem pod PC Health Status.

Ne nije to taj meni al to kad udem u taj meni pa udem pod PC Health Status.
hebo ja sebe ako kužim što hoćeš reć...
ti hoćeš ovarclockat proc, jel tako?
e pa neide se za to u PC Health

ajme,,uđi u bios,stisni ctrl+F1 i idi u m jos nesto inteligent tweaker,to ima gigabyte,,ctrl+F1 sluzi za otkljucavanje dodatnih postavki koje nemas sada,,ne pc healt status,to je monitoring,tamo se bas i ne clocka :))))

e jbg,tek sad kuzim sta oce rec,na mojoj staroj gigabytici nisam mogo dirat clockanje dok nisam stiso ctrl+F1,zato sam reko,,,

Ma znam ja di se i kako se clocka samo nece vise 2100MHZ NA 2274MHZ. Tija bi bar do 2.4 al cim stavim fsb visi nakon reboota kaze da ga moram smanjit. A u PC heath mi se jedino spominje voltaza (vcore) pa sam mislija lagano dignit voltazu pa provat jos malo clockat. Jel sad kuzite ?
Max mi je 216 x 10,5 =2274mhz

jesi probo ram snizit?

Pozdrav svima...Danas sam odlučio overclockirati svoj procesor
Sve vam je pod moj pc...
Hlađen je s h50...
C2 Je revizija...Na kolko otprilike da dižem napon i na kolko...hvala :)

Pozdrav svima...Danas sam odlučio overclockirati svoj procesor
Sve vam je pod moj pc...
Hlađen je s h50...
C2 Je revizija...Na kolko otprilike da dižem napon i na kolko...hvala :)
Napon do 1.400 i klokni ga do 3.6-3.7 Ghz
Hvala..ali nemogu nikako napon povisti...tj ko da je zaključan Cool n quiet je isključen
I nakon dizanja takta na bilo koju veču frekvenciju od stocka javljaju mi se artefakti..

Jesam...Ali nikako nemogu povisiti napon..Cjelo vrijeme mi pise auto i to nemogu promjeniti

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1915562 Stabilno pod OCCT programom 1 sat (znam da treba više sati testirati, ali znam iz iskustva da ako prođe 1 sat OCCT-a da je to preko 90% sigurno da je full stabilan).

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1915562 Stabilno pod OCCT programom 1 sat (znam da treba više sati testirati, ali znam iz iskustva da ako prođe 1 sat OCCT-a da je to preko 90% sigurno da je full stabilan).
Napon Ivane?

Hahahah, to je nekakv vrh za Propuse sa dobrim hladnjakom . Iznad toga već ide teže malo da bude stabilno, i da je napon procesora u nekom razumnom okviru
. Kad mi se bude dalo probat ću jel mogu doć do 3.8 Ghz sa naponom do 1.6V ( to je već psihološka barijera )
.

Hahahah, to je nekakv vrh za Propuse sa dobrim hladnjakom . Iznad toga već ide teže malo da bude stabilno, i da je napon procesora u nekom razumnom okviru
. Kad mi se bude dalo probat ću jel mogu doć do 3.8 Ghz sa naponom do 1.6V ( to je već psihološka barijera )
.
Przi ga,ima se para,nije recesija.

Looool, nije baš da se ima para ali ko ga je..e . To je samo komad hardwarea, tu je da meni služi. A u ostalom, znam da mu neće biti ništa
.

Degradacija nista?Mome ja nedam preko 1.39V jer je pomak mal,procesor se przi radi sitnije viseg takta.Nema potrebe.

Ma kakva degradacija . Ako se nepregrijava (a nije ni blizu tim temperaturama), neće ni degradirati posebno brže nego bilo koji sa stock hladnjakom. Procesori su dizajnirani da godinama voze, a kad clockaš i to sve naravno zavisi u kakvim uvjetima, vijek se možda smanjuje ali to je više manje zanemarivo jel neću ga imat 10 godina sigurno. Inače ima hrpa dokaza da procesori podnose sve i svašta i rade sretno godinama, ali ja neznam nikog tko je baš uništio procesor !! Naravno nemislim tu na one koji clockaju na 6 Ghz pod dušikom, nego na normalne clockere. Razlog zašto ga AMD nedrži na 1.55V i 3.8 Ghz primjerice je taj što bi onda morali uložit u bolje hlađenje i CPU bi više trošio a ne zato što CPU nemože raditi na tom naponu i taktu. Ulagat u bolje hlađenje im nije isplativo, a veća potrošnja je u današnje doba ogroman minus, pa zato rade procesore sa što manjim naponom. CPU može raditi na tom taktu i tom naponu vrlo vjerojatno sretno i sigurno godinama. Zašto misliš da izdaju BE Phenome, to je za sve ove kao ja, što im nesmeta potrošnja i ulaganje u hlađenje. Nebi izdavali Phenome sa otključanim množiteljem da neznaju sigurno da ti procesori mogu raditi na 4.0 ghz sa dobrim hladnjacima. Znači meni nije bitno što više troši, nije problem u pregrijavanju, a CPU će za koju godinu biti kanta a kamoli tek za 10, tako da nema beda oko degardacije
. A i neću ga držat sad na tim taktovima svejedno. Inače ima jedna poslovica kod iskusnih overclockera. " Voltages does not kill the CPU, heat does"
.

Kupio sam katanu 3, i jel mogu s njom phenoma pomocu mnozitelja kloknit na 3.8?
dovoljno ti je 3.5 ghz