Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

koje windowse koristis meni je takav problem uvijek kada koristim 7

koristim windows xp zna li netko koje je riješenje problema ?

ja bih htio kloknut svoj s 2.8 na 3.0 ..jel bi mi netko mogao bjasniti postupak..jel se ne kužim u to.??.:D

ja bih htio kloknut svoj s 2.8 na 3.0 ..jel bi mi netko mogao bjasniti postupak..jel se ne kužim u to.??.:D
Sve detaljno objasnjeno..
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

overclocirao sam procesor amd athlon 64 x2 5200+ 2,7 na 3,2. Ali kad pokrenem windows ponovo, opet se PC resetira. Dali sam nešto krivo napravio, imam već ponođeno na koliko posto želim overclocirati. Dali moram nešto promijeniti?
Prvo si iskljuci te Spread Spectrume...
Idi u manjim koracima i kad negdje zapnes povecaj malo napon CPU-a...

evo ovako....
imam m2n68 plus
amd 7750 x2
4gb rama 800MHz
7750 u biosu ima otključan množitelj al je maksimalni 13.5
preko FSB overclockam ga do oko 3ghz, uspio sam do 3.2ghz al kad ugasim ili resetiram komp onda piše overclock failed, po Vašem mišljenju do kud bi ga mogao tj trebao dignut.. bio bi zadovoljan recimo od 3.2 do 3.5.
I još jedno pitanje. Poslije nove godine planiram krenut u postupnu modernizaciju konfe, prvi plan je uzet bolji proc pa dal bi mogao proc recimo x6 1075 il 1055 ić na ovu ploču privremeno tj koji najbolji proc mogu stavit privremeno na tu ploču. manje od phenoma x4 ne bi išao, pa me zanima koji modeli mogu ić. modernizacija bi išla ovim tokom.. prvo proc, pa neko dobro napajanje pa grafička pa matična i na kraju ddr3 rami 2x 4gb. to planiram iduće godine, eventualno do proljeća 2012. Unaprijed zahvalan....

Bih li ja mogao OC moj proc AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.91 Ghz do nekih 3.2 Ghz. Sad nije Black Edition pa jel to ima veze. Hvala unaprijed!

Moze, zasto ne? Povećaj HTT na na 222 i spremi postavke, a ako ne bude stabilan podigni napon malo jer je to ipak athlon 1. gen.

Jel zna možda neko gdje se podiže voltaža u biosu na matičnoj asus m2n mx se plus. Ja sam pretražio sve moguće opcije u biosu i nemogu naći opciju za dizanje voltaže. Ako netko možda zna gdje se podiže voltaža ili možda ako treba neku opciju uključiti da bi se voltaža mogla podizati bio bi jako zahvalan jer sam ljut što sam kupio novi cooler a overclokiro sam proc samo 8% na stock voltaži. I jeli moguće da se voltaža uopće ne može podizati.

Može mala pomoć? Procesor je AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.91 Ghz. Iz BIOSA-a sam digao FSB na 215 i multiplier je 14.5x što znači 3117 Mhz i napon je 1.325V. Nakon što sam to napravio htio sam staviti FSB na 220 i uspjelo je al kad sam upalio igru Black Ops restartao mi se komp nakon 10 s (plavi ekran). I sad jel problem u tome što ne mogu više clockat ili treba dignit napon na npr 1.350V ili više ili nešto treće? Hvala unaprijed!!!

Imam Athlona II X2 240 procesor.
OC-an je na 3.41 GHz stabilno već mjesecima i temperatura u loadu ne prelazi 50 stupnjeva na stock cooleru.
Pokušao sam ga dizati,ali na 3.50 GHz učitaju se Windowsi i onda se sruši cijeli sistem (BSOD ili restart).
Iznad 3.5 GHz ,pokušao sam i 3.64 GHz,nakon spremanja postavki,ponekad je crna slika,a nekad i dođe do Starting Windows i onda se sruši.
Ako mi može tko pomoć,da li trebam dizat napon ili je to maksimum procesora?
Konfiguracija:
MBO: ASUS M4N78
CPU: Athlon II X2 240
RAM: 6 GB ( 3 x 2GB DDR2 800 MHz )
GPU: ASUS EN 9500GT 512mb
HDD: Hitachi 160GB

I moje je pitanje slicno. Lol!!!

Hhahahah ne mogu vjerovati. Moje prvo OC iskustvo i nakon 10 min što sam OC proc NESTALO struje u cijelom Solinu. HAHAHAHHA

Hhahahah ne mogu vjerovati. Moje prvo OC iskustvo i nakon 10 min što sam OC proc NESTALO struje u cijelom Solinu. HAHAHAHHA
lol, procesor ti povuko previse struje pa je pregorila trafo-stanica.

Dobro da nisi diga jos 100mhz mozda bi nestalo i u Splitu :) pa bi te pribia :P

Hahahahahahahahahhahahaha.

BTW Može mala pomoć? Procesor je AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.91 Ghz. Iz BIOSA-a sam digao FSB na 215 i multiplier je 14.5x što znači 3117 Mhz i napon je 1.325V. Nakon što sam to napravio htio sam staviti FSB na 220 i uspjelo je al kad sam upalio igru Black Ops restartao mi se komp nakon 10 s (plavi ekran). I sad jel problem u tome što ne mogu više clockat ili treba dignit napon na npr 1.350V ili više ili nešto treće? Hvala unaprijed!!! Plizz odg.

Probaj, neće procesoru nista biti, ne brini

Definitivno je bio problem do Windowsa.
Sad pošto mi disk ne radi,koristim Linux Ubuntu preko USB 8gb sticka.
Procesor je OC-an na 3.64 (260x14) i radi stabilno već sat vremena.

Jel možda bolje stavit manji multiplier a veći FSB. Clocka sam proc sa 2.91 Ghz na 3.19 i restartira bi mi se komp nakon 10 sek u igrama.14.5x215 je sad???

Jel možda bolje stavit manji multiplier a veći FSB. Clocka sam proc sa 2.91 Ghz na 3.19 i restartira bi mi se komp nakon 10 sek u igrama.14.5x215 je sad???
Smanji multiplier rama, podigni malo napon..

Ja imam problem, dignem množitelj i fsb, proc mi se samo digne za visinu fsb-a koju sam podesio , a množitelj mi ostane na 14x :S Ima ko ideju ?

Ja imam problem, dignem množitelj i fsb, proc mi se samo digne za visinu fsb-a koju sam podesio , a množitelj mi ostane na 14x :S Ima ko ideju ?
Koji model proca (jer ti u Moj PC pise samo "Phenom x6")? Ako imas 1055T, onda ne mozes imat veci multiplier od 14x.. Trebas imat 1090T (jer je on BE i ima otkljucan multiplier)..

Aha, 1055t imam. A gledo sam nešt na yobito da ekipa oc-a preko množitelja 1055t, zato mi nije bilo jasno :S
Znaći moram fsb nabit na 285 i to je to a? Kolko da dignem voltažu ?

Aha, 1055t imam. A gledo sam nešt na yobito da ekipa oc-a preko množitelja 1055t, zato mi nije bilo jasno :S
Pa dignes napon kolko je potrebno.. Prvo vidi do kolko ide bez podizanja napona, pa kad bude potrebno, podignes malo..

E da vas pitam...ko koristi amd overdrive?ja sam digo phenoma II x4 940 na 3,4Ghz(stock cooler) i radi stabilno(kad dignem na 3.5,onda se resetira i vrati na 3.0Ghz)..tam sam digo onaj CPU core multiplier s 15x na 17x za sve jezgre....kod onog stability test sve normalno radi, temperature na prelazi 56C,a u igricama ne prelaze 53C...jel neko imo sličnu situaciju i jel to valja tak preko programa il je bolje u biosu?

Sigurno da je bolje u BIOS-u, ali i ovako je OK ako se baš ne snalaziš..

E da vas pitam...ko koristi amd overdrive?ja sam digo phenoma II x4 940 na 3,4Ghz(stock cooler) i radi stabilno(kad dignem na 3.5,onda se resetira i vrati na 3.0Ghz)..tam sam digo onaj CPU core multiplier s 15x na 17x za sve jezgre....kod onog stability test sve normalno radi, temperature na prelazi 56C,a u igricama ne prelaze 53C...jel neko imo sličnu situaciju i jel to valja tak preko programa il je bolje u biosu?
BIOS FTW!
Crashao ti se zato jer nisi digao napon...

Pa dignes napon kolko je potrebno.. Prvo vidi do kolko ide bez podizanja napona, pa kad bude potrebno, podignes malo..
Pa najstabilnije što sam dobio na 1.3 ak se ne varam je bilo 3.4, a strah me sa stock coolerom ići preko jel nemam baš iskustva :S
Na koliko mi mora bit memorija ? Mislim da bi stock cooler izdurao 4.0 samo za jedan bench na full, ali jednostavno neznam kako
doći do toga :(
overclocirao sam procesor amd athlon 64 x2 5200+ 2,7 na 3,2. Ali kad pokrenem windows ponovo, opet se PC resetira. Dali sam nešto krivo napravio, imam već ponođeno na koliko posto želim overclocirati. Dali moram nešto promijeniti?