Overclocking

Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

athlon64 ned 3.10.2010 17:00

dakle imam pitanje , proc je 955be , ostatak konfe pogleajte pod moj pc , dakle zakljucio sam da kad oc-am proc na 3.8 dobijem dosta boosta u igrama pa imam par pitanja , dakle prvo sam ga preko biosa stavio na 3.8 i voltazu digo sa 1.35 na 1.375 , a vidio sam na youtube ljudi bez pardona za 3.8 stave 1.4 , medutim odvrtio mi je sat vremena prime 95 stabilno , ali kad sam iso igrat mafiu 2 srusio se nakon 20 minuta pa sa ga s tavio na 1.3875 i sad je stabilan bio sat vremena u mafi-i , zanima me sto mislite ,jeli mu to 100% stabilna voltaza i koliko ste vi davali svojim 955be , temperature su 47.5 max , jer cudno mi je da ljudi po youtube daju cak i 1.45 za 3.8ghz , revizija je c3 , dakle najzadnja , i jos jedno pitanje, komp mi cesto preko noči ostaje upaljen pa bi bilo dobro da mi se automatski downclocka , medutim iskljucio sam cool and quiet pa se vise ne downa, jel se moze to nekako sredit preko ovih profila u overdriveu ili kako?

pod009 ned 3.10.2010 20:56
athlon64 kaže...

dakle imam pitanje , proc je 955be , ostatak konfe pogleajte pod moj pc , dakle zakljucio sam da kad oc-am proc na 3.8 dobijem dosta boosta u igrama pa imam par pitanja , dakle prvo sam ga preko biosa stavio na 3.8 i voltazu digo sa 1.35 na 1.375 , a vidio sam na youtube ljudi bez pardona za 3.8 stave 1.4 , medutim odvrtio mi je sat vremena prime 95 stabilno , ali kad sam iso igrat mafiu 2 srusio se nakon 20 minuta pa sa ga s tavio na 1.3875 i sad je stabilan bio sat vremena u mafi-i , zanima me sto mislite ,jeli mu to 100% stabilna voltaza i koliko ste vi davali svojim 955be , temperature su 47.5 max , jer cudno mi je da ljudi po youtube daju cak i 1.45 za 3.8ghz , revizija je c3 , dakle najzadnja , i jos jedno pitanje, komp mi cesto preko noči ostaje upaljen pa bi bilo dobro da mi se automatski downclocka , medutim iskljucio sam cool and quiet pa se vise ne downa, jel se moze to nekako sredit preko ovih profila u overdriveu ili kako?

Odvrti OCCT extreme burning na 2h pa vidi jel prolazi

uključi C&Q ili napravi 2 profila, tipa:

800 mhz, 1.000v- za torrente i sl.

3.8 ghz,1.3875v- kad zatreba snage

athlon64 ned 3.10.2010 21:55
pod009 kaže...
athlon64 kaže...

Odvrti OCCT extreme burning na 2h pa vidi jel prolazi

uključi C&Q ili napravi 2 profila, tipa:

800 mhz, 1.000v- za torrente i sl.

3.8 ghz,1.3875v- kad zatreba snage

ma evo malo sam ga testiroao s prime 95 , rusio se sve dok mu nisam dao soka do 1.45v , sad je stabilan , probat cu to sa cool and quiet , a na sto mislis , gdje da napravim profile , nevidim tu mogucnost u overdriveu , u biosu mogu spremat i do 3 profila ali neznam kako namjestit da jedan bude za idle jedan za load

athlon64 ned 3.10.2010 23:06
Jooj kaže...

U biosu samo spremaš postavke tako da ih kasnije ne trebaš ponovno naštimavat.... ne možeš to namjestit da se mijenja iz jednog u drugi kako si ti to zamislio.. Osmijeh

pa dobro na koji nacin mogu , mora postojat neki nacin.

Dardevil čet 7.10.2010 02:10

Evo i mog rezultata za 7750BE, radi stabilno, temperatura ne prelazi 55° pod opterećenjem. Kontam da bi uz drugu matičnu bilo bolje, jer ova ima onaj famozni "If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted."

Još da nabavim matičnu sa ACC-om... Smijeh

spartak17 ned 17.10.2010 17:50

Posjedujem amd athlon 7750....procesor nije Black Edition pa mi je zaključan množitelj....veća sam probao podići fsb sa 200 na 230 i snimim ali mi opet radi na 2700MHz....

Za bilo kakvu pomoć bi bio zahvalan...

zvonebaba čet 21.10.2010 21:40

je ima ko tu od AMD-ovaca otkljucani athlon x3 435 u quada i dignutog vise od 3,8ghz jer nemogu dizat voltazu a sa stock volatiom ide na 3,8 brijem da bios ima neku gresu iz winsa mogu mjenjat ali u biosu ne zakljucano mi

strit čet 28.10.2010 13:03

Svaki proc je priča za sebe što znači da se svaki kloka drukčije sa drugim naponima i tako dalje...

Max temperatura tog procesora je 70°C tako da ga možeš klokat dok god ti temperatura u loadu ne prelazi 70°C.

Sretno pozz

made pet 29.10.2010 10:17

moze mala pomoc posto mi je krepo stari amd proc htio bih kupiti novi pa me sad zanima koji je od ovih bolji(za igre i overclock)

ovaj?

ili ovaj?

narvano novci nisu problem evo ostale konfe?

VTX 4870 1gb

napajanje 580 W

4 gb rama

maticna asus m2n68 plus

(zanima me moze li to napajanje izdrzat koji od ovih proca i maticna vjerovatno podrzava?????)

Hvala!

zabranjeniples pet 29.10.2010 10:36
made kaže...

moze mala pomoc posto mi je krepo stari amd proc htio bih kupiti novi pa me sad zanima koji je od ovih bolji(za igre i overclock)

ovaj?

ili ovaj?

Za početak, postavio si pitanje u krivoj temi.

Što se tiče linkova, ovaj drugi mi javlja da je greška na stranici. Dakle, ne otvara mi stranicu. Što se tiče x4 965, umjesto njega definitivno ide x4 955. Razlika je nikakva (200mhz), dok je 200kn jeftiniji. Da ne bude zabune, oba su C3 revizija.

Vezano za samu ploču i podršku za ovaj procesor. Tu nečeš imat probleme.

Kakvo je to napajanje?? Pogledaj šta piše na njemu, tako da ljudi znaju pobliže o kakvom se komadu hardvera radi.

made pet 29.10.2010 10:56
zabranjeniples kaže...
made kaže...

ovaj?

ili ovaj?

Za početak, postavio si pitanje u krivoj temi.

Što se tiče linkova, ovaj drugi mi javlja da je greška na stranici. Dakle, ne otvara mi stranicu. Što se tiče x4 965, umjesto njega definitivno ide x4 955. Razlika je nikakva (200mhz), dok je 200kn jeftiniji. Da ne bude zabune, oba su C3 revizija.

Vezano za samu ploču i podršku za ovaj procesor. Tu nečeš imat probleme.

Kakvo je to napajanje?? Pogledaj šta piše na njemu, tako da ljudi znaju pobliže o kakvom se komadu hardvera radi.

hvala za preporuku znaci to je 580w Xilence napajanje ovaj drugi procesor je AMD phenon II X6 1075T

zabranjeniples pet 29.10.2010 13:34
made kaže...

hvala za preporuku znaci to je 580w Xilence napajanje ovaj drugi procesor je AMD phenon II X6 1075T

Što se tiče podrške procesora za tvoju ploču, kolko vidim nema problema ni za x6 procesore. Ako se ne varam taj xilence 580w je red wing edition. Za njih nisam čuo pretjerano dobre komenatare. Ali ne želim ti ništa savjetovat da ne bi bilo rekla/kazala, a nisam siguran. Možda da sačekaš nekog tko ih je koristio ili čuo pokoju rijeć više.

made pet 29.10.2010 21:41
zabranjeniples kaže...
made kaže...

Što se tiče podrške procesora za tvoju ploču, kolko vidim nema problema ni za x6 procesore. Ako se ne varam taj xilence 580w je red wing edition. Za njih nisam čuo pretjerano dobre komenatare. Ali ne želim ti ništa savjetovat da ne bi bilo rekla/kazala, a nisam siguran. Možda da sačekaš nekog tko ih je koristio ili čuo pokoju rijeć više.

ok hvala ponovnoi nego daj sam reci jel bi mogo 580 w drzat x6 proc??

DamageHigh pet 29.10.2010 22:17
made kaže...
zabranjeniples kaže...
made kaže...

Ovisi o ostatku konfe..

Ali ako nemaš nekakav CF ili SLI, bez problema.

made pet 29.10.2010 22:46
DamageHigh kaže...
made kaže...
zabranjeniples kaže...
made kaže...

Ovisi o ostatku konfe..

Ali ako nemaš nekakav CF ili SLI, bez problema.

imam ti VTX 4870 1gb grafu

4gb rama

600 gb hard

i taj proc bi kupio??

zvonebaba pon 1.11.2010 10:56

Ljudi pozz opet ja na starom kompu i ovom uvijek isti problem proc mogu super OC-ati ali problem uvijek isti na WINDOWS XP normalno radi boota radi 5 sati upaljen do 12 sati tolko ga drzim ali win 7 nikako nece da se boota

Antrocro sri 3.11.2010 21:49

Imam Athlon 64 x2 3800+ 2.0 Ghz i probao sam overclockati ali kad sam stavio mnozitelj na 10 i mhz 220 windowsi se nisu bootali vise. Nisam stavljao 205,210,215 mhz.

Znaci da je proc los za oveclocking ili trebam nesto s latencijama podesavati?

zvonebaba pon 8.11.2010 11:28

zanima me vase misljenje htio bi uzeti ovaj procesor pa me zanima dali to ista valja ??

ja ga imam ide ti sa stock voltazom do nekih 4,3 i to je stabilan ako drzis komp ko ja po 8 sati upaljen bez beda a za dalje ce ti trebati neki cooler i ide do 4,8 sigurno ipak to je BLACK EDITION ja ga drzim na 3,8 sada

made pon 8.11.2010 11:55
zvonebaba kaže...

zanima me vase misljenje htio bi uzeti ovaj procesor pa me zanima dali to ista valja ??

ja ga imam ide ti sa stock voltazom do nekih 4,3 i to je stabilan ako drzis komp ko ja po 8 sati upaljen bez beda a za dalje ce ti trebati neki cooler i ide do 4,8 sigurno ipak to je BLACK EDITION ja ga drzim na 3,8 sada

e hvala al ne neznam jjel ova maticna podrzava clock

ASUS M2n68 PLUS meni se cini da ne