Overclocking

Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Tony096 ned 12.1.2014 14:10

E.

Ostat cu na 3.3 ipak,jer na onome jucer kako si mi dao,sve preko 235 kaj je islo to je trebalo znat unaprijed kolko trebam voltazu dodat...jer ako bi npr. stavio na 240 i nebi digo voltazu onda nakon f10 u biosu nebi se komp vise upalio...tj. upali se i sve radi u kucistu al nema slike na ekranu...i tako onda par sati nemogu upalit..

Tak da cu ostat na 3.3 tak i onak nema ne netu da je neko phenoma 925 na vise od 3.2,tak da je sa 2.8 na 3.3 cist oke..jos je i stabilno i temp je dobra.

ashcro uto 28.1.2014 22:48

pozdrav svima

htio bih se upustiti u fsb clockanje samo imam jedan problem, u biosu navedene gigabytove ploce nemam nigdje pcie bus frekvu, a znam da dizanjem fsba se dize frekva svega na ploci ukljucujuci i toga, zar ne? i jel imate neka iskustva s giginim plocama, jeli nekako lockana ta frekva ili?

p.s. koji napon moram dizat ako se ukaze nestabilnost tim nacinom oc-a, osim vcora

mirzet1976 sri 29.1.2014 08:43
ashcro kaže...

pozdrav svima

htio bih se upustiti u fsb clockanje samo imam jedan problem, u biosu navedene gigabytove ploce nemam nigdje pcie bus frekvu, a znam da dizanjem fsba se dize frekva svega na ploci ukljucujuci i toga, zar ne? i jel imate neka iskustva s giginim plocama, jeli nekako lockana ta frekva ili?

p.s. koji napon moram dizat ako se ukaze nestabilnost tim nacinom oc-a, osim vcora

Ako bi ono sve što si spomenu držao na stock vrijednostima i samo clockao CPU sa FSB onda bi trebao jedino još dizati mimo vCore i CPU PLL voltage max 2.65 ja i vCore LoadLine Calibration trebaš dizati vjerovatno max minus jedan podiok niže, ako bi i clockovao CPU-NB Frequ onda i nju max do 1.275 a to je NB Core, HT Link nema potrebe za clockanjem to drži na 2600MHz i MEM frequ spusti na 1333 ili 667 i onda diži FSB, 

ashcro sri 29.1.2014 11:55

hvala ti, stavio sam fsb na 220, a cpu je na 4200, ali briga me za pcie clk, jer znam da ne smije ic preko 100mhz a nigdje, ama bas nigdje ne pise nis o njemu, je li ona sad 110 zbog dizanja fsba ili? niti jedan program ga ne moze ocitat

eywa33 sri 29.1.2014 12:12

Poz ekipa. Može mi netko reć do koliko je "sigurno" podići voltažu na NB na ovoj ploči koju imam? Deffaultna mi je 1.1v. Radi na stocku ok. No čim ga podignem za 200mhz nestabilno je. Jel sigurno stavit mu napon od 1.2v? Trenutno nisam vidio neku ekstraveliku temperaturu na NB, negdje oko 50 max. 

Još jedno pitanje...  na kojoj vrijednosti držite LLC od ekipe sa ga.990xa ud3 rev.1/3? Meni je na ultra high (extreme je zadnji) i napon na +0.025. Za sad stabilno na 4.4 temp ne prelaze 48-50 na primeu.

turbojc čet 13.2.2014 17:42

A do koliko novaca? 

Ja bih išao na ovoga.

Ako ima neki bolji neka netko napiše!

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-ashura-scasr-1000-s-2011-775-1155-1156-1150-1366-am2-am2-am3-am3-fm1-fm2&option=artikl&id_artikl=050.903.279 

crocked pet 14.2.2014 10:34

Na koliko bi mogao clockati FX-8320 na Asus M5A97 Evo R2.0 i CM Hyper 212 Evo da stabilno radi bez nekih preekstremnih temperatura i podizanja napona?

Trenutno mi je proc na default postavkama i kod igranja BF4 nekih 2 sata temperatua je oko 55C°...

ansha pet 14.2.2014 10:50

@crocked
Ne mozes sa sigurnoscu znati posto je svaki pojedini fx-8320 drukciji sto se OC potencijala tice.
Recimo da je 4.2-4.3ghz sigurna stvar, iznad toga ovisi o tome kolko napona ce trazit procesor, ako dosta trazi onda ti cooler vjerojatno nece biti dovoljan.
Ako ti je u BF4 temp. do 55C, znaci da je tu napon vec blizu maksimuma posto bi ga prime95 sigurno potjerao barem do 60C a puno vise od toga ne zelis ici.
Ustanovi koliki ti je maksimalni vcore napon tokom igranja BF4 i toliko manualno namjesti u biosu (tu se moras malo igrat zbog vdrop-a i sa LLC-om). Nakon toga kreni sa mnoziteljem na 20 recimo (4ghz) pa testiraj s primeom i ako je stabilno ides dalje na 20.5 (4.1ghz) itd.
Ugrubo je to to, ako ti nesto nije jasno pitaj!

crocked pet 14.2.2014 12:03
ansha kaže...
@crocked
Ne mozes sa sigurnoscu znati posto je svaki pojedini fx-8320 drukciji sto se OC potencijala tice.
Recimo da je 4.2-4.3ghz sigurna stvar, iznad toga ovisi o tome kolko napona ce trazit procesor, ako dosta trazi onda ti cooler vjerojatno nece biti dovoljan.
Ako ti je u BF4 temp. do 55C, znaci da je tu napon vec blizu maksimuma posto bi ga prime95 sigurno potjerao barem do 60C a puno vise od toga ne zelis ici.
Ustanovi koliki ti je maksimalni vcore napon tokom igranja BF4 i toliko manualno namjesti u biosu (tu se moras malo igrat zbog vdrop-a i sa LLC-om). Nakon toga kreni sa mnoziteljem na 20 recimo (4ghz) pa testiraj s primeom i ako je stabilno ides dalje na 20.5 (4.1ghz) itd.
Ugrubo je to to, ako ti nesto nije jasno pitaj!

Znači bez dizanja napona u BIOSu mogu samo podić množitelj i trebalo bi raditi normalno? Jedino ako nije u BIOSu uključena neka postavka da ga fila nepotrebno sa naponom...

Nisam stigao to provjeriti...

godo sub 15.2.2014 04:53

Evo i mene u jednoj nedoumici!

Naime nakon kupnje nove (polovne) ploče ASUS M4A89GTD PRO, kao i na prethodnoj, otključao sam dvije dodatne jezgre i OC-ao procesor na 3,6GHz (1,416V).

CPU-Z pokazuje sve kako spada, ali System properties (i na Sedmici i na Osmici - x64), koji dobro 'očita' procesor Phenom II X4 B45, kaže da radi na 2.8GHz.

Koliko to ozbiljno shvatiti? Na osnovu toga u Osmici u Task Menageru je maksimalna frekvencija ta od 2,8GHz.