Overclock grafičkih kartica

Pozz...
Sapphire 6870 ... Dali se moze sta dici na njoj i dali vrijedi i kolko ?
Hvala
naravno da moze, overklok "vrijedi" ako je kartica dignuta za barem cca 20%!

Pozz...
Hvala
naravno da moze, overklok "vrijedi" ako je kartica dignuta za barem cca 20%!
Skinuo sam GPU Tweak.
GPU clock ->( 900 Mhz )
Memory clock ->(4200 )
Na kolko da idem ?

rokni je odma na 1ghz, ak prolazi idi dalje...

rokni je odma na 1ghz, ak prolazi idi dalje...
A memory clock da ne diram ?

ma memriju ces na kraju kad nades maximalni core clock!

Ja sam tako malo dobio clockajuci memoriju da je to nemogucno, skoro pa nista :|
Onda sam dostao citao da zbog memorijske sabirnice od 384bit da ti i ne treba puno brzine u memoriji oO

Stara Nvidia GT430 ocana sa stadnardnih 700 mhz gpu clocka na 875mhz.Na 900 artefakti i ekran ponekad pocrveni.
memory sam 535mhz na 680mh i shader sa 1400mhz na 1750mhz.
Ovo je 24/7 i nisam diro voltazu jer nemogu (takva grafa) i temp ne prelaze 62 stupnjeva na gta v vent na 70%.
Sta mislite o ovom??

Stara Nvidia GT430 ocana sa stadnardnih 700 mhz gpu clocka na 875mhz.Na 900 artefakti i ekran ponekad pocrveni.
memory sam 535mhz na 680mh i shader sa 1400mhz na 1750mhz.
Ovo je 24/7 i nisam diro voltazu jer nemogu (takva grafa) i temp ne prelaze 62 stupnjeva na gta v vent na 70%.
Sta mislite o ovom??
Koliko si dobio klokanjem?

Danas sam testiro dirt3 bench pa cu jos nekolko stavit tijekom dana nemam sad vremena.
Postavke su medium-high (nvidia geforce experince postavljanjo)
Bez oca Sa ocom Najvece temp su bile 50 stupnjeva.U kuci je bilo 24 stupnja.

Danas sam testiro dirt3 bench pa cu jos nekolko stavit tijekom dana nemam sad vremena.
Postavke su medium-high (nvidia geforce experince postavljanjo)
Bez oca Sa ocom Najvece temp su bile 50 stupnjeva.U kuci je bilo 24 stupnja.
Bila je jednom tema http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/dirt-3-benchmark/102251.aspx?page=8

Evo clock sa GTX 660, nisam se puno igra, al ovo je ono šta sam dobia. Da dignem GPU takt još dropa u performansama radi GPU Boosta i tih šema, downclocka ga :(
Možda bi se dalo još koje zrno izvuć, al ovo je za sada 24/7.

pozz, radi se od 4850 1gb gddr5 verzija, kod brata je na pc, i pokusavam je malo klokati. default je 625 900, e sad ima jedan cudan problem
kad dignem taktove, prodje sve testove sto se tice 3d mark itd, ali u igrama steka, dakle zablokira na par sec, pa opet krene i tako stalno. temp je dobra, i sve je ok.. Cemu to?

pozz, radi se od 4850 1gb gddr5 verzija, kod brata je na pc, i pokusavam je malo klokati. default je 625 900, e sad ima jedan cudan problem
kad dignem taktove, prodje sve testove sto se tice 3d mark itd, ali u igrama steka, dakle zablokira na par sec, pa opet krene i tako stalno. temp je dobra, i sve je ok.. Cemu to?
Previše si OC/fali voltaže?

Previše si OC/fali voltaže?
previse nikako, cak i s malim pomacima se to desava.. Ali ne mogu povecati voltazu,barem ne u afterburneru. Kako na drugi nacin?

Jeste da je to HD5450 s 512Mb DDr2, ali clockanje čak i daje neke rezultate. VALIDACIJA

Oh pa to je sasvim solidan oc, čak više nego što bi se očekivalo.

Oh pa to je sasvim solidan oc, čak više nego što bi se očekivalo.
Neda msi afterburner da ocam više, možda sapphire tix dao.

Bilo mi je dosadno pa sam OC-ao grafu u sestrinom kompu (bilo mi je čudno da ima <20 FPS-a u MC, otovrim afternurmer kad ono frekvencije 400/560).
GPU clock: 875 MHz
Memory clock: 1225 MHz
Default 800/1125
Afterburner neda da podignem na više od 900/1250, ali se pri tim frekvecijama Unigine Heaven ruši.
Temp grafe za vrijeme benchmarka nisu išle preko 55°C, u idleu su 24°C.
Afterburner kaže da je vent za vrijeme bencha bio na 100%, ali se nije čuo (možda bi se i čuo da CPU cooler nije glasan ko mlažnjak).
Ako netko želi, mogu odvrtit benchmark i u FHD.

zanima me da li se moze ikako nastimati da pri pokretanju neke igre grafa se automatski overclocka na clockove koje bih sam postavio te naravno fan control?
hvala!

zanima me da li se moze ikako nastimati da pri pokretanju neke igre grafa se automatski overclocka na clockove koje bih sam postavio te naravno fan control?
hvala!
Skini msi afterburner,prouči postavke ovdje na forumu ili netu i uživaj

hvala!
Možeš napraviti profil za određenu igru i u radeon settingsu (crimson driver) - gaming - profile overdrive

najnakon sto sam ponovo stavio windows ponovo sam isao oc-at graficku.
ono sto mi se dogadja da mi klok nije stabilan.nije stabilan u smislu da ga ne drzi na zadanom clocku nego pada i nize tokom igranja.jel to normalno ili moram jos nesto postelat?

Lagano diži power limit dok ne dobiš stabilni clock. Ako ti je prije bilo stabilno na istim clockovima onda probaj starije drivere

Evo da se ja malo pohvalim sa ocanjem gt 730 sam podigao clock/mem-100/200
Ali to u heavenu i furmarku daje samo dva-3 fps-a ..
I znali itko kako da otključam kontrolu voltaže

U settinzima stavi kvačicu, ne brini i ja sam tražio 2 dana.

U settinzima stavi kvačicu, ne brini i ja sam tražio 2 dana.
Stavio sam kvačice u settingsima i opet ne zeli
Idem probat na TriXXX
EDIT:JELI REALNO DA TRIXX NE PODRŽAVA OVE NVIDIA KARTICe

Mislim kako onu opciju force constant voltage trebaš odčekirati i mene je AB tražio restart programa.

Mislim kako onu opciju force constant voltage trebaš odčekirati i mene je AB tražio restart programa.
Očito mi grafička ne podržava jer probao sam vec svakakve opcije a i kud sam uzimao grafulju bez 6pina

Ovako, zvuci glupo nakon toliko vremena, ali nigdje ne mogu naci posebne informacije o LN2 biosu na Lightningu. Svi samo govore da makne limite sa voltaža, power limita i ostalog.
Eh, ali meni na normalnom i na LN2 biosu je sve otkljucano i iste su voltaže, sve je isto. Ali sam primjetio da mogu puuuno veci OC sa LN2 biosom, dakle na LN2 mogu recimo 1100mhz sa undervoltanjem i power limitom u minusu i stabilno je, a sa normalnim moram imati +5 odpr. power limit i povecati voltazu. Znaci nije u pitanju samo otključavanje clockova i voltaža. Sad, kad koristim LN2 bios sve lampice svijetle skroz, dok kod normalnog biosa sve svijetle samo pod loadom, pa sam to povezao sa naponskim fazama, ali jel to onda sigurno regularno koristiti pod zrakom ?
Testirao sam voltažu i potrošnju na istim clockovima/voltažama i iste su, tako da nije ono tipa da LN2 bios dodaje ekstra voltažu i slicno. Pa eto ako se neko zna koje su to tocno izmjene izmedju LN2 i normalnog biosa bio bih zahvalan.
Pozz...
Hvala