Overclocking

AMD Athlon 64 X2 5000 Black Edition Overclock

LUXX pon 1.12.2008 08:17
guzzman kaže...
LUXX kaže...

@guzzman:dovoljno objašnjeno?

A zašto ti to mene prozivaš?
Citiraj mi gdje sam ja tebe prozvao da sam zavrijedio ovakav ton?
Da li ti znaš o čemu je bilo riječi u ovom threadu?
Džizus krajst...daj se skuliraj jer očigledno je da te nekakav trip jako puca. Ta vodena hlađenja ja sam imao dosta davno, vjerovatno puno prije nego li si ti znao kako PC može biti zabavan.
 Uff koji mentalitet svaka cast.
Možda sa forum.hr?

OVDJE si procitaj tvoj post.
Nisam  ja nikog napao nego objasnio cemu vodeno hlađenje.
Dakle suprotno tvojoj tvrdnji da bi ga ustabilio na 4ghz.
Eto upravo zato te prozivam.
o tvojoj zadnjoj recenici:
Izgleda da si jaaako star kad imaš takvo mišljenje ali ostavimo se bolje toga ko ima veceg i jaceg i ko je imao prije.
Neki se jednostavno moraju napuhavat
guzzman pon 1.12.2008 09:02

LUXX kaže
 Ajme mene koji si ti jadničak.
1. nisam te nigdje spomenuo LUXX
2. u potpisu ti je proc na 4Ghz na H2O, to je indirektno i nema veze sa tobom.
3. u "objasnjenju" vodenog si nabubao puno oksimorona kojima pokazujes svoju tehnicku neukost
4. napuhano se drzis ti i ponasas se poput nadrkanog šerifa.
5. fala kiti postoji ignore korisnika...zaobiđi moje postove, ja cu tvoje i svi sretni i zadovoljni.
kraj..

CUNO pon 1.12.2008 09:27

Nemojte se trošiti uzalud. Svi smo isti tim.

Nemoramo svi misliti jednako, al to nije razlog za prepirku.

Radije pomagajte meni neukom.

Da se vratim na temu;

Elem kupih ja u subotu Freezer 64pro i sav bitan što proc 5000 BE radi stabilno na 3,1 GHz a po defaultu je 2,6 GHz i temp. nije prešla 57 stupnjeva cijeli dan ja sretan ko nova godina.

Igrao sam se do nedjelje ujutro do 2 sata.

U nedjelju po podne ga upalim i nakon 20 min. igranja se digne na 90 stupnjeva.

Promijenio sam pastu, vratio klok na 2,6 GHz, al sve uzalud.

Probat ću još ošmirglat bazu kulera, iako mi kolega kaže da je vjerojatno iscurio plin iz cijevi?????

LUXX pon 1.12.2008 09:37

guzzman kaže...
LUXX kaže
 Ajme mene koji si ti jadničak.
1. nisam te nigdje spomenuo LUXX
2. u potpisu ti je proc na 4Ghz na H2O, to je indirektno i nema veze sa tobom.
3. u "objasnjenju" vodenog si nabubao puno oksimorona kojima pokazujes svoju tehnicku neukost
4. napuhano se drzis ti i ponasas se poput nadrkanog šerifa.
5. fala kiti postoji ignore korisnika...zaobiđi moje postove, ja cu tvoje i svi sretni i zadovoljni.
kraj..
ipak je moja zadnja Nevinašce
necu se prepirat al definitivno nisi u pravu(u vezi svega kaj si napisao)
Ako ti se svađa i napuhuje traži si drugi forum gdje ce ti se djecica divit i dizat te u nebo.
Ovdje takve stvari  zaboravi

EDIT:
A sada back to topic inace bu gadno Viče

Stulki pet 12.12.2008 17:10

Pozdrav svim, ovako!

Imam  AMDAthlon 64 X2 5000 Black Edition na njemu je kuler "Thermaltake CL-P0257", i to na maticnoj "Gigabyte GA-M52L-S3"

Trenutno radi na 2.6 GHz ( inace temp. neprelazi 30C a radi dan-noc)

Zanima me dali se isplati overclok, i ako se isplati kako da to napravim?

aquaevivae pet 12.12.2008 17:40
Stulki kaže...

Pozdrav svim, ovako!

Imam  AMDAthlon 64 X2 5000 Black Edition na njemu je kuler "Thermaltake CL-P0257", i to na maticnoj "Gigabyte GA-M52L-S3"

Trenutno radi na 2.6 GHz ( inace temp. neprelazi 30C a radi dan-noc)

Zanima me dali se isplati overclok, i ako se isplati kako da to napravim?

A za što to treba OC, teško da buš nekaj postigel sa tom ploćom! Al nešto jednostavno poput ovoga možeš napaviti!

1. Stavi najnoviji, ne BETA bios
2. Isključi opciju C&Q u bios-u
3. Stavi sve voltaže na preporučenu vrijednost
4. Digni množitelj CPU-a sa 13 na 14, i to ti treba radit na def voltaži, i evo dobio si OC za 200MHz sa 2.6 na 2.8GHz, taj proc samo čeka da ga se overkloka, zato se i zove BLACK EDITION !!
To ti je dosta na 2.8 :D
Hyperion ned 14.12.2008 17:22
CUNO kaže...

Samo da se javim da sam uspio sa šmirglanjem riješiti hlađenje proca.

Sada nikako neide preko 52 stupnja, i stabilan je na 3,1 GHz.

Ipak se malo osjeti razlika.

Ja svog drzim na 3,1GHz (222x14) i przim ga 1h sa prime 95, stavio sam na maximum heat,overload... i temperatura je 49C i nepomice se a jezgre (30C,33C)
Pasta zadnji put mjenjana prije 2-3mj(arctic silver 5), nije nista prckano po bazi. 

Jesi stavio prst na hladnjak kad ti je bila temp "91C"???
aquaevivae ned 14.12.2008 18:32
CUNO kaže...

Samo da se javim da sam uspio sa šmirglanjem riješiti hlađenje proca.

Sada nikako neide preko 52 stupnja, i stabilan je na 3,1 GHz.

Ipak se malo osjeti razlika.

Reci točno kolko si dobil manje temperature! Al to znači da si mjerio CPU na istim voltažama istoj frekvenciji i pod istim opterećenjem, sa i bez šmirglanja...
Ak si to već napravil budi koristan i za ostale!
Ko zna možda i ja pošmirglam...e da i nabaci sliku neku!
McNEKONTROLIK sub 24.1.2009 17:50

evo i ja sam sebi nabavio blekija (konfa iz potpisa) i sada mene zanima, da li bi se nekom tko zna, dalo malo detaljnije napisati šta sve treba podesiti u biosu, da bi se oc napravio kako treba, da noob kao ja nebi nešto ispeko  :), hvala unaprijed na trudu!

CUNO sub 24.1.2009 19:34

Prvo uđeš u bios i digneš množitelj na 15,5 x 200 = 3100 MHz, zatim i napon CPU-a na 1,45 i to ti je ubrzanje od 20%.

Sasvim dovoljno ako radi stabilno, ali još bi bolje bilo da je 16 x 200 = 3200 MHz ako ploča i memorija mogu podnijet.

Kod moje gigabajtice sa množiteljem 16 radi samo dok se ne igram, mada sam dizao napon i na 1,5 V.

No dobro nije to neka velika razlika pa se nesekiram. Javi koliko si ga uspio dići.

McNEKONTROLIK sub 24.1.2009 22:21

evo digao sam množitelj na 16 ALI napon nemogu podići više od 1,350V i za sada radi bez problema temp se bar sudeći po everestu 4,6 ultimate edition nije pomakla, što mi je JAKO teško za povjerovati, EVO SAD GLEDAM I PIŠE 10°C PO JEZGRI, NEEEEEEMOGUĆE!!!!??? STAVIM RUKU NA HLADNJAK HLADAN KAO LED, kako to? molim objašnjenje??Iznenađen

McNEKONTROLIK sub 24.1.2009 23:19

evo sada sam ga resetirao i u biosu mi piše 44°C (kad uđe u win everest i dalje pokazuje 10°c/10°c) na 2400 rpm i radi normalno, dok je u u win. onda sam pokrenio nfs pro street sve na high na 1680*1050 i nakon 5 min mi je izašao iz igre, što se prije nije događalo :(

a hladnjak je AC Freezer 64 pro gdje ga god pipnem rukom više je hladan nego topal,i jako je tih, bar po meni :)160kn vemil :)

i nije mi jasno zašto nemogu podići voltažu više od 1,350V, i zašto izađe iz igre ako mu temp nije toliko visoka???

Stulki ned 25.1.2009 00:39
CUNO kaže...

Prvo uđeš u bios i digneš množitelj na 15,5 x 200 = 3100 MHz, zatim i napon CPU-a na 1,45 i to ti je ubrzanje od 20%.

Sasvim dovoljno ako radi stabilno, ali još bi bolje bilo da je 16 x 200 = 3200 MHz ako ploča i memorija mogu podnijet.

Kod moje gigabajtice sa množiteljem 16 radi samo dok se ne igram, mada sam dizao napon i na 1,5 V.

No dobro nije to neka velika razlika pa se nesekiram. Javi koliko si ga uspio dići.

Koju matičnu imaš ?
CUNO ned 25.1.2009 10:17

Imam GIGABYTE GA-M57SLI-S4. Ni ja nemogu natjerati proc da stabilno radi na 3200, ali zato radi na 3100 i to je dovoljno.

Čudi me da Asus nedozvoljava dizati napon? Možda je negdje na vrhu ostavljeno AUTO? Stavi sve na manual pa probaj ponovo.

McNEKONTROLIK pon 26.1.2009 19:02

ma nema sve sam živo pregledao i nema, kao doeš u opcije za povečavan je napona nudi samo:  auto, 1,2   1,25   1,3  1,35 i to je to

evo sad sam ga stavio na 3,0Ghz i radi stabilno ne izlazi iz igrica i negrije se, možda ksnije budem probao na 3,1 ali sad moram an posao! ;)

CUNO pon 26.1.2009 21:45

Ako neće ni na 3,1 nije neki bed i 3,0 je sasvim uredu. To je ubrzanje od 16%. Bitno da je stabilan. Možda sa novim biosom bude i to riješeno, jer ja dok nisam flešao bios nisam imao množitelj na 15,5 samo na 13, 14, 15 i 16 a novi bios mi to popravio.

kripton ned 8.2.2009 14:02

Recimo, ja sam uzeo X2 5400BE, vjerojatno i nema razlike od X2 5000BE samo sto radi na 2.8ghz, stabilan na 3.2ghz sa dizanjem mnozitelja, a na 3.3 radi 3-4h pa restart, no mislim da mi je u maticnoj problem, dizanjem FSB-a mogu pogoditi 3.3ghz. Voltazu nisam dizao i neznam koliko bi uopce dobio sa time? Kao sto je netko prije napisao, ja bi se malo strpio, novi AMD-ovi X2 procesori vec izlaze i uskoro ce i starima a i novima pasti cijena.

Hyperion ned 8.2.2009 15:42
kripton kaže...

Recimo, ja sam uzeo X2 5400BE, vjerojatno i nema razlike od X2 5000BE samo sto radi na 2.8ghz, stabilan na 3.2ghz sa dizanjem mnozitelja, a na 3.3 radi 3-4h pa restart, no mislim da mi je u maticnoj problem, dizanjem FSB-a mogu pogoditi 3.3ghz. Voltazu nisam dizao i neznam koliko bi uopce dobio sa time? Kao sto je netko prije napisao, ja bi se malo strpio, novi AMD-ovi X2 procesori vec izlaze i uskoro ce i starima a i novima pasti cijena.

Voltaza ti je normalno 1,35? Digni voltazu na 1,4V ili vise. Nebih preporucio vise od 1,475V.

Nema novih athlona x2 osim 7750 koji se da clockat do 3,3-3,6GHz , ali zato na istom taktu zdere brisbane-a pa cak i brisbane-a na 300MHz vecem taktu.

Kad smo vec kod blekija, dobio sam novu maticnu rev2.0 i sad se proc da jos manje oc-at Viče, clocka se na 3,1(da se clockat na 3,2 sa 1,4V, ali nestabilan je), ugasim ga i sljedeci dan upalim i on se nece bootatViče
CUNO uto 10.2.2009 01:40

Neće mu ništa biti ako malo digneš napon. Dobit ćeš na stabilnosti samo malo pripazi na temperaturu. Diži ga po 0,5 V pa ga umaraj i provjeravaj dok ne izvučeš maximum iz njega i da radi stabilno. Moj je stabilan samo do 3,1 GHz. Nije loše za sada, ali ću i ja da ga mijenjam kada budu noviji i jači pojeftinili.

Dardevil uto 17.2.2009 11:35

Da ne otvaram novu temu, pitati ću ovdje. Kupio sam AMD Athlon X2 7750 Black Edition (Kuma platforma) i nikako da ga clockam. Podizao sam množitelj malo po malo, nekad se blokira odmah u Biosu, već na recimo 2,9 (normalna frekvencija mu je 2,7), nekad dođe bez problema u Windowse (Vista) i na 3,5, pa poplavi ekran nakon nekog vremena. Hlađenje je Glacialtech Igloo 5710, pratio sam temperature jezgri, nisu se mijenjale povećavanjem množitelja. HT link je uvijek bio ispod 1010. Gdje griješim? Matična je Gigabyte GA-M52L-S3.

Stulki uto 17.2.2009 20:55

A mislim da negriješiš nigdje! Jednostavno Matična koju imaš nije nesto posebna za OC!

Moja preporuka da ga nedizes preko 3,1!

inace koliko znam taj procesor se fino dizao do 3,3-3,6GHz!

CUNO sri 18.2.2009 22:41

ja sam isto kupio 7750 i klokao ga ali na matičnoj Gigabyte GA-M57SLI-S4 i to na 3,3 GHz je radilo normalno sve dok nisam prvi put ugasio komp. Kada sam ga htio upalit samo je štekalo iz matične i mrak totalni, pa sam morao clear biosa i onda je proradilo.